Skriv ut denna sida
Våldsmannen sköts av polisen i samband med gripandet. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) Våldsmannen sköts av polisen i samband med gripandet. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Våldsman skjuten till döds av polis

2016-05-02 - 22:10

En man som misshandlat en kvinna samt en polis på Dragarbrunnsgatan sköts av polis när han skulle gripas vid Ulleråker under eftermiddagen, en polis knivskadades i samband med gripandet. Mannen avled senare på sjukhus efter sina skottskador.

 

Det började med ett misshandelslarm på Dragarbrunnsgatan på måndagsförmiddagen vid 10-tiden. Mannen hade attackerat en kvinna med kniv i ett trapphus och polisen rubricerade händelsen som mordförsök. När polisen sökte efter mannen i området ska han även ha attackerat en polisman som fördes till sjukhus kraftigt blödande från huvudet.

 

En stor del av området kring Forumgallerian och Dragarbrunnsgatan spärrades av när man sökte efter mannen men utan resultat. Avspärrningarna hävdes senare på eftermiddagen.

 

En polispatrull upptäckte dock mannen vid Ulleråkersområdet i höjd med Lundellska skolan vid 16-tiden. Vid gripandet knivhöggs en av polismännen i axeln, varpå flera skott avlossades. Enligt uppgifter ska tre skott avlossats mot mannen som sedan fördes skottskadad till Akademiska sjukhuset.

 

Under kvällen meddelade polisen i Uppsala län att den skjutne mannen avlidit till följd av skottskadorna.

- Han dödförklarades på Akademiska sjukhuset klockan 17:07, utredningsarbetet fortgår under kvällen, någon ytterligare information kommer inte att ges, meddelar polismyndigheten.

 

Den knivskurna kvinnans tillstånd är oklart men de två skadade poliserna är enligt uppgift inte allvarligt skadade.

 

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

En man i 25-årsåldern vägrade att stanna för en polispatrull i Boländerna på tisdagskvällen, men efter ett kortare förföljande tappar föraren kontrollen av fordonet och kunde gripas.

Två bilar har kolliderat på E4 i norrgående riktning på tisdagsmorgonen, enligt initiala uppgifter skall båda bilarna ha haft sommardäck.

Två skadade personer anträffades på torsdageftermiddagen utomhus på två olika platser, efter utredning har tre personer gripits, bland annat de skadade männen som är misstänkta för mordförsök.

Polis larmades till en adress i Kvarngärdet vid 19:25 på torsdagskvällen sedan en person påträffats med stickskador.

Flera personer har gripits efter en skottlossning i Gränby på måndagseftermiddagen. Första larmet kom till polisen vid 15-tiden och vittnen ska ha sett skjutningen.

En bilist i 30-årsåldern misstänks för drograttfylleri sedan han kontrollerats av polis i höjd med Stenhagen.

En man greps på söndagseftermiddagen efter en kortare språngmarsch i Boländerna för stölder i flera butiker.

Den man som anträffades allvarligt knivhuggen på Slottsgränd natten mot lördagen uppges ha avlidit under måndagen av sina skador. 

En cyklist och en mopedist hamnade i handgemäng på en cykelbana i Stadsparken, händelsen resulterade i att båda anmälde varandra för misshandel.

En man i 25-årsåldern stoppades och bötfälldes efter en biljakt i mycket hög hastighet på E4 under fredagskvällen.