Skriv ut denna sida
Stenkastning och bränder rapporteras från onsdagskvällen och natten. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) Stenkastning och bränder rapporteras från onsdagskvällen och natten. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Fortsatt oroligt i Uppsala under onsdagkvällen

2016-03-31 - 00:56

Det är fortsatt oroligt i Uppsala under onsdagen, för femte dagen i rad rapporteras om bränder och stenkastning i bland annat Stenhagen.

 

På tisdagnatten eldhärjades bland annat flera bilar i stadsdelen Salabacke vid Brantingsskolan, det var andra gången på tre veckor som det brann vid den skolan. Det var även oroligt i Valsätra/Gottsundaområdet under tisdagkvällen med bland annat två containerbränder i området. 

 

Vid 20:40 på onsdagkvällen fick räddningstjänsten larm om att det brann i en parkerad bil i Flogsta, 20 minuter senare fick polisen in larm om stenkastning från stadsdelen Stenhagen. En buss stenar kastade på sig och en ruta krossades, enligt uppgifter ska ingen ha skadats i samband med stenkastningen.

 

UL beslutade inför onsdagkvällen att ställa in all busstrafik efter 20:00 i stadsdelen Gottsunda, något beslut om att ställa in busstrafiken i Stenhagen var inte aktuellt under onsdagskvällen.

 

Framåt midnatt kommer det nya rapporter från området kring Gottsunda och Valsätra. Enligt UNT.se larmades räddningstjänsten till Oscar Arpis väg för att släcka en bilbrand och strax efter midnatt till Bandstolsvägen för att släcka en brand i ett sophus.

 

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Polis larmades till en adress i Kvarngärdet vid 19:25 på torsdagskvällen sedan en person påträffats med stickskador.

Flera personer har gripits efter en skottlossning i Gränby på måndagseftermiddagen. Första larmet kom till polisen vid 15-tiden och vittnen ska ha sett skjutningen.

En bilist i 30-årsåldern misstänks för drograttfylleri sedan han kontrollerats av polis i höjd med Stenhagen.

En man greps på söndagseftermiddagen efter en kortare språngmarsch i Boländerna för stölder i flera butiker.

Den man som anträffades allvarligt knivhuggen på Slottsgränd natten mot lördagen uppges ha avlidit under måndagen av sina skador. 

En cyklist och en mopedist hamnade i handgemäng på en cykelbana i Stadsparken, händelsen resulterade i att båda anmälde varandra för misshandel.

En man i 25-årsåldern stoppades och bötfälldes efter en biljakt i mycket hög hastighet på E4 under fredagskvällen.

En död person har anträffats strax norr om Uppsala, fyndet utreds initialt som mord.

En tonåring rånades på sina kläder och misshandlades av två män på Johannesbäcksgatan under torsdagskvällen.

I samband med en kontroll av några ungdomar på Rapsgatan i Uppsala utsattes en polisbil för skadegörelse.