Skriv ut denna sida
Polisen räddade två ungdomar från ägarens vrede. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) Polisen räddade två ungdomar från ägarens vrede. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Inbrottstjuvar ringde polisen för att få hjälp

2016-01-12 - 07:21

Fyra personer som gjorde inbrott på en pizzeria i Gottsunda ertappades av ägaren, i tumultet som uppstod låste en av inbrottstjuvarna in sig på en toalett och ringde polisen för att få hjälp.

 

Inbrottslarmet på en Pizzeria och Livsmedelsaffär i Gottsunda gick vid 03:15 i morse och ägaren åkte direkt till platsen. På platsen mötte han fyra gärningsmän varav en hotar ägaren med kniv.

 

Det uppstår tumult då ägaren försöker ta tillbaka gods från en bil, två av gärningmännen flyr från platsen men de andra två blir kvar uppger polisen i Uppsala län. De två som är kvar i butiken håller för dörren för ägaren i ett försök att unkomma dennes vrede.

 

En av de två flyr in på toaletten och ringer polisen som kommer och räddar de två männen från ägaren. De två som är 18 och 19 år gamla greps och är nu misstänkta för inbrott.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

En man i 25-årsåldern vägrade att stanna för en polispatrull i Boländerna på tisdagskvällen, men efter ett kortare förföljande tappar föraren kontrollen av fordonet och kunde gripas.

Två bilar har kolliderat på E4 i norrgående riktning på tisdagsmorgonen, enligt initiala uppgifter skall båda bilarna ha haft sommardäck.

Två skadade personer anträffades på torsdageftermiddagen utomhus på två olika platser, efter utredning har tre personer gripits, bland annat de skadade männen som är misstänkta för mordförsök.

Polis larmades till en adress i Kvarngärdet vid 19:25 på torsdagskvällen sedan en person påträffats med stickskador.

Flera personer har gripits efter en skottlossning i Gränby på måndagseftermiddagen. Första larmet kom till polisen vid 15-tiden och vittnen ska ha sett skjutningen.

En bilist i 30-årsåldern misstänks för drograttfylleri sedan han kontrollerats av polis i höjd med Stenhagen.

En man greps på söndagseftermiddagen efter en kortare språngmarsch i Boländerna för stölder i flera butiker.

Den man som anträffades allvarligt knivhuggen på Slottsgränd natten mot lördagen uppges ha avlidit under måndagen av sina skador. 

En cyklist och en mopedist hamnade i handgemäng på en cykelbana i Stadsparken, händelsen resulterade i att båda anmälde varandra för misshandel.

En man i 25-årsåldern stoppades och bötfälldes efter en biljakt i mycket hög hastighet på E4 under fredagskvällen.