Skriv ut denna sida
Den 62-årige mannen döms för grovt sexuellt övergrepp mot barn. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) Den 62-årige mannen döms för grovt sexuellt övergrepp mot barn. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

62-årig man döms för sexuellt övergrepp på treåring

2015-11-17 - 04:19

En 62-årig man från Enköping dömdes i fredags vid Uppsala Tingsrätt till 1 år och 8 månaders fängelse för grovt sexuellt övergrepp på ett treårigt barn.

 

Händelsen har enligt åtalet utspelat sig under en helg i september i år när mannen suttit barnvakt. I samband med att han lekt med sitt barnbarn har han gjort "pruttljud" och kittlat flickan på magen. Därefter har han slickat på barnets könsorgan vid mer än ett tillfälle. När barnet berättade för sin mamma om vad som hänt polisanmäldes mannen som greps.

 

Den åtalade mannen har sedan händelsen polisanmäldes i början av oktober suttit frihetsberövad och ska kvarstanna i häktet tills domen har vunnit laga kraft. Brottet bedöms av tingsrätten som grovt då den åtalade anförtrotts tillsynen över målsäganden som därigenom varit beroende av honom och endast var tre år gammal.

 

Den 62-årige mannen döms för grovt sexuellt övergrepp till 1 år och 8 månaders fängelse samt skadestånd på 50 000 kronor.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

En man i 25-årsåldern vägrade att stanna för en polispatrull i Boländerna på tisdagskvällen, men efter ett kortare förföljande tappar föraren kontrollen av fordonet och kunde gripas.

Två bilar har kolliderat på E4 i norrgående riktning på tisdagsmorgonen, enligt initiala uppgifter skall båda bilarna ha haft sommardäck.

Två skadade personer anträffades på torsdageftermiddagen utomhus på två olika platser, efter utredning har tre personer gripits, bland annat de skadade männen som är misstänkta för mordförsök.

Polis larmades till en adress i Kvarngärdet vid 19:25 på torsdagskvällen sedan en person påträffats med stickskador.

Flera personer har gripits efter en skottlossning i Gränby på måndagseftermiddagen. Första larmet kom till polisen vid 15-tiden och vittnen ska ha sett skjutningen.

En bilist i 30-årsåldern misstänks för drograttfylleri sedan han kontrollerats av polis i höjd med Stenhagen.

En man greps på söndagseftermiddagen efter en kortare språngmarsch i Boländerna för stölder i flera butiker.

Den man som anträffades allvarligt knivhuggen på Slottsgränd natten mot lördagen uppges ha avlidit under måndagen av sina skador. 

En cyklist och en mopedist hamnade i handgemäng på en cykelbana i Stadsparken, händelsen resulterade i att båda anmälde varandra för misshandel.

En man i 25-årsåldern stoppades och bötfälldes efter en biljakt i mycket hög hastighet på E4 under fredagskvällen.