Skriv ut denna sida

Får ersättning efter oprovocerad attack från en polishund

2015-09-25 - 05:34

En kvinna som oförskyllt attackerades av en polishund och blev biten i magen får nu ersättning från polismyndigheten i Uppsala.

 

Det var i början av juni 2015 som kvinnan satt vid en busshållplats i Uppsala och väntade på bussen. Hon såg en lös hund komma emot henne och utan anledning angrep henne och flera gånger, dels i magen men också i underarmen.

 

Det var en av polisens tjänstehundar som angrep kvinnan, enligt polisens yttrande har hunden uppfattat kvinnan som ett hot mot sin förare och försvarat denne.

 

Kvinnan har i sin framställan bland annat begärt ersättning för sveda och värk samt kränkning, utöver det har hon begärt ersättning för bland annat kläder som bitits sönder. Sammanlagt har kvinnan begärt 21.724 kronor i ersättning.

 

Polismyndighetens rättsavdelning har nu beslutat att utge en ersättning på totalt 4 727 kronor till den drabbade kvinnan.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Taggad under polis, polishund, uppsala, attack, bett

En bilist i 30-årsåldern misstänks för drograttfylleri sedan han kontrollerats av polis i höjd med Stenhagen.

En man greps på söndagseftermiddagen efter en kortare språngmarsch i Boländerna för stölder i flera butiker.

Den man som anträffades allvarligt knivhuggen på Slottsgränd natten mot lördagen uppges ha avlidit under måndagen av sina skador. 

En cyklist och en mopedist hamnade i handgemäng på en cykelbana i Stadsparken, händelsen resulterade i att båda anmälde varandra för misshandel.

En man i 25-årsåldern stoppades och bötfälldes efter en biljakt i mycket hög hastighet på E4 under fredagskvällen.

En död person har anträffats strax norr om Uppsala, fyndet utreds initialt som mord.

En tonåring rånades på sina kläder och misshandlades av två män på Johannesbäcksgatan under torsdagskvällen.

I samband med en kontroll av några ungdomar på Rapsgatan i Uppsala utsattes en polisbil för skadegörelse.

Vid lunchtid på onsdagen tappade en boende på Västbergavägen i Vittinge kontrollen över en risbrand, ett rådigt ingripande från grannar kunde dock få elden under kontroll och därmed stoppa vidare spridning.

En bilförare i 35-årsåldern är misstänkt för rattonykterhet efter en singelolycka strax utanför Järlåsa på måndagkvällen.