Skriv ut denna sida

Får ersättning efter oprovocerad attack från en polishund

2015-09-25 - 05:34

En kvinna som oförskyllt attackerades av en polishund och blev biten i magen får nu ersättning från polismyndigheten i Uppsala.

 

Det var i början av juni 2015 som kvinnan satt vid en busshållplats i Uppsala och väntade på bussen. Hon såg en lös hund komma emot henne och utan anledning angrep henne och flera gånger, dels i magen men också i underarmen.

 

Det var en av polisens tjänstehundar som angrep kvinnan, enligt polisens yttrande har hunden uppfattat kvinnan som ett hot mot sin förare och försvarat denne.

 

Kvinnan har i sin framställan bland annat begärt ersättning för sveda och värk samt kränkning, utöver det har hon begärt ersättning för bland annat kläder som bitits sönder. Sammanlagt har kvinnan begärt 21.724 kronor i ersättning.

 

Polismyndighetens rättsavdelning har nu beslutat att utge en ersättning på totalt 4 727 kronor till den drabbade kvinnan.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Taggad under polis, polishund, uppsala, attack, bett

En cyklist som blev påkörd av en bil i centrala Uppsala skadade sig lindrigt men behövde inte tillkallad ambulans. Cyklisten anses ha orsakat olyckan och är nu misstänkt för brott.

En man i 60-årsåldern greps på länsväg 282 i höjd med Danmark efter kortare förföljande av polis. Vid kontroll visade det sig att mannen blåste positivt i alkoholkontrollen.

Antalet cykelstölder i Uppsala län ökar lavinartat, under tredje kvartalet i år har anmälda cykelstölder ökat med hela 440 anmälningar.

En garagelänga på Lagerlöfsgatan brinner för fullt, brandkåren bekämpar elden men uppgav vid 00:30 att man inte hade elden under kontroll.

En man har förts till sjukhus med ambulans sedan han blivit knivskuren på Dragarbrunnsgatan i centrala Uppsala, polisen har inlett en utredning om mordförsök.

Polispatrull kallades av ambulanspersonal som hade en aggresiv patient i bilen, när polis skulle ingripa blev denne biten i handen.

Polisen larmades till stadsdelen Stenhagen strax före midnatt mot onsdagen efter en skottlossning, drygt en halvtimme senare larmades man även till en skottlosning som skall ha skett i Kvarngärdet.

Vid 20-tiden hördes en kraftig detonation i Gränbyområdet, enligt uppgifter ska ett vittne på plats ha sett tre unga grabbar som snabbt lämnat platsen där detonationen kom från.

Klockan 23:00 fick Polisen i Uppsala län flera larm om skottlossning i stadsdelen Slavsta, när polisen kom till platsen anträffades en svårt skottskadad man.

En man som skulle sälja två mobiler stämde träff med en köpare, men istället för en affär rånades mannen på mobilerna under knivhot.