Skriv ut denna sida
Polis kallades till stort bråk mellan EU-migranter på måndagnatten. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) Polis kallades till stort bråk mellan EU-migranter på måndagnatten. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Knivbråk i Uppsala mellan EU-migranter

2015-04-21 - 04:18

Strax före midnatt mot tisdag larmas polisen till ett pågående bråk med ett flertal personer inblandade i Kvarngärdet, strax därefter även ett bråk på Gamla Uppsalagatan.

 

Strax före midnatt grep uppsalapolisen två personer på Gamla Uppsalagatan sedan ett stort bråk uppstått mellan flera personer. Dessförinnan hade polisen även fått in ett larm om ett större bråk i Kvarngärdet .

 

När polisen kommer till platsen visar det sig att de två bråken hänger samman och flera personer kontrolleras.

 

Två personer greps misstänkta för misshandel, alternativt grov misshandel uppger polisen i Uppsala län. Enligt den initiala utredningen ska två personer ha attackerat en tredje person med en större modell av kniv, alternativt ett svärd.

 

Tre personer ska ha skadats lindrigt i bråket men ingen har behövt uppsöka sjukhus. Det är oklart varför bråket har uppstått, de inblandade personerna tillhör olika grupperingar av EU-migranter som känner varandra sedan tidigare uppger polisen.

 

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

En man i 25-årsåldern vägrade att stanna för en polispatrull i Boländerna på tisdagskvällen, men efter ett kortare förföljande tappar föraren kontrollen av fordonet och kunde gripas.

Två bilar har kolliderat på E4 i norrgående riktning på tisdagsmorgonen, enligt initiala uppgifter skall båda bilarna ha haft sommardäck.

Två skadade personer anträffades på torsdageftermiddagen utomhus på två olika platser, efter utredning har tre personer gripits, bland annat de skadade männen som är misstänkta för mordförsök.

Polis larmades till en adress i Kvarngärdet vid 19:25 på torsdagskvällen sedan en person påträffats med stickskador.

Flera personer har gripits efter en skottlossning i Gränby på måndagseftermiddagen. Första larmet kom till polisen vid 15-tiden och vittnen ska ha sett skjutningen.

En bilist i 30-årsåldern misstänks för drograttfylleri sedan han kontrollerats av polis i höjd med Stenhagen.

En man greps på söndagseftermiddagen efter en kortare språngmarsch i Boländerna för stölder i flera butiker.

Den man som anträffades allvarligt knivhuggen på Slottsgränd natten mot lördagen uppges ha avlidit under måndagen av sina skador. 

En cyklist och en mopedist hamnade i handgemäng på en cykelbana i Stadsparken, händelsen resulterade i att båda anmälde varandra för misshandel.

En man i 25-årsåldern stoppades och bötfälldes efter en biljakt i mycket hög hastighet på E4 under fredagskvällen.