Skriv ut denna sida
Fyra fall av grov misshandel skedde inom loppet av en timme i centrala Uppsala. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) Fyra fall av grov misshandel skedde inom loppet av en timme i centrala Uppsala. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Fyra fall av grov misshandel inom en timme

2015-04-13 - 03:12

Polisen fick in larm om minst fyra fall av grov misshandel under en timme i centrala Uppsala, det första larmet kom klockan 02:38 på söndagsmorgonen.

 

Inom loppet av en timme fick polisen larm om fyra olika misshandelsfall i centrala Uppsala, det första skedde på Gamla Torget vid halvtretiden på söndagsmorgonen. Två män i 20-års åldern misshandalde två andra män i samma ålder.

 

En av de misshandlade föll och slog huvudet i marken av misshandeln, han fördes till ambulans till Akademiska sjukhuset. De två gärningsmännen greps kort därefter på Stora Torget.

 

Nästa misshandelslarm kom från Stora Torget knappt en halvtimme efter den som skedde på Gamla Torget. Tre yngre män blev kraftigt misshandlade av tre, eller fyra gärningsmän med slag och sparkar. Vid en fordonskontroll i närområdet kunde gärningsmännen identifieras.

 

Strax efter klockan tre på söndagsmorgonen blev en 25 årig man oprovocerat slagen i ansiktet av en okänd gärningsman på Smedsgränd. Slaget sker med ett knogjärn och träffar över ögat gärningsmannen springer därefter från platsen. Den misshandlade mannen tar sig till sjukhus med hjälp av kamrater uppger polismyndigheten i Uppsala.

 

Klockan halv fyra på söndagsmorgonen kom det fjärde larmet inom en timme. Utanför en krog på Västra Ågatan misshandlades en 43-årig man med slag och sparkar av tre män. När mannens kamrater försökte hjälpa honom blev även de misshandlade av de tre gärningsmännen.

 

De tre gärningmännen 26, 31 och 36 år gamla greps kort därefter. Den misshandlade 43-åringen fördes med ambulans till Akademiska sjukhuset.

 

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

En man i 25-årsåldern vägrade att stanna för en polispatrull i Boländerna på tisdagskvällen, men efter ett kortare förföljande tappar föraren kontrollen av fordonet och kunde gripas.

Två bilar har kolliderat på E4 i norrgående riktning på tisdagsmorgonen, enligt initiala uppgifter skall båda bilarna ha haft sommardäck.

Två skadade personer anträffades på torsdageftermiddagen utomhus på två olika platser, efter utredning har tre personer gripits, bland annat de skadade männen som är misstänkta för mordförsök.

Polis larmades till en adress i Kvarngärdet vid 19:25 på torsdagskvällen sedan en person påträffats med stickskador.

Flera personer har gripits efter en skottlossning i Gränby på måndagseftermiddagen. Första larmet kom till polisen vid 15-tiden och vittnen ska ha sett skjutningen.

En bilist i 30-årsåldern misstänks för drograttfylleri sedan han kontrollerats av polis i höjd med Stenhagen.

En man greps på söndagseftermiddagen efter en kortare språngmarsch i Boländerna för stölder i flera butiker.

Den man som anträffades allvarligt knivhuggen på Slottsgränd natten mot lördagen uppges ha avlidit under måndagen av sina skador. 

En cyklist och en mopedist hamnade i handgemäng på en cykelbana i Stadsparken, händelsen resulterade i att båda anmälde varandra för misshandel.

En man i 25-årsåldern stoppades och bötfälldes efter en biljakt i mycket hög hastighet på E4 under fredagskvällen.