Skriv ut denna sida
Många berusade omhändertogs på juldagsnatten. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) Många berusade omhändertogs på juldagsnatten. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Många berusade omhändertogs

2014-12-26 - 08:12

Det var mycket folk i rörelse under juldagskvällen i centrala Uppsala, bland annat utanför V-dalahuset och Saluhallen där många köade runt midnatt för att komma in.

 

Polisen hade förstärkt ordningshållningen under juldagen med extra många poliser för att öka synligheten och hjälpa berusade människor så de inte lägger sig i snön. Med en hög grad av fylla följer också ofta en ökad grad av bråk och misshandelsfall.

 

Nu på fredagmorgonen summerar polisen juldagsnatten och annandagens morgon med att man har omhändertagit cirka 46 personer på grund av berusning. Antalet omhändertaganden är jämförbart med en nyårsafton enligt polisen.

 

Det har även skett ett antal misshandelsfall och rapporterade narkotikabrott men inga grövre brott har rapporterats.

 

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

En man i 25-årsåldern vägrade att stanna för en polispatrull i Boländerna på tisdagskvällen, men efter ett kortare förföljande tappar föraren kontrollen av fordonet och kunde gripas.

Två bilar har kolliderat på E4 i norrgående riktning på tisdagsmorgonen, enligt initiala uppgifter skall båda bilarna ha haft sommardäck.

Två skadade personer anträffades på torsdageftermiddagen utomhus på två olika platser, efter utredning har tre personer gripits, bland annat de skadade männen som är misstänkta för mordförsök.

Polis larmades till en adress i Kvarngärdet vid 19:25 på torsdagskvällen sedan en person påträffats med stickskador.

Flera personer har gripits efter en skottlossning i Gränby på måndagseftermiddagen. Första larmet kom till polisen vid 15-tiden och vittnen ska ha sett skjutningen.

En bilist i 30-årsåldern misstänks för drograttfylleri sedan han kontrollerats av polis i höjd med Stenhagen.

En man greps på söndagseftermiddagen efter en kortare språngmarsch i Boländerna för stölder i flera butiker.

Den man som anträffades allvarligt knivhuggen på Slottsgränd natten mot lördagen uppges ha avlidit under måndagen av sina skador. 

En cyklist och en mopedist hamnade i handgemäng på en cykelbana i Stadsparken, händelsen resulterade i att båda anmälde varandra för misshandel.

En man i 25-årsåldern stoppades och bötfälldes efter en biljakt i mycket hög hastighet på E4 under fredagskvällen.