Skriv ut denna sida
Fönster för miljoner förstördes på bussgarage. (Foto: Privat) Fönster för miljoner förstördes på bussgarage. (Foto: Privat)

Fönster för miljoner förstörda på bussar

2014-11-08 - 12:04

Vid 4-tiden på lördagmorgonen upptäckte personal vid bussgaraget på Kungsgatan att flera bussar fått sina rutor förstörda, okända gärningsmän har rispat tags på framrutor och dörrfönster.

 

Det var när morgonpersonalen kom till Gamla Uppsala Buss (GUB) garage vid Kungsgatan som man upptäckte att någon under natten har rispat och förstört flera bussrutor. Enligt uppgift skall det röra sig om flera bussar som stått uppställda bredvid varandra, totalt 11 stycken. 

 

10805157 10152141080452255 1596288874 n

Två olika tags (1K och REWO) har ristats in på bussarnas rutor. (Foto: Privat) 

 

Bussarna har fått framrutor, dörrfönster och ett antal sidorutor rispade med så kallade tags. Bussarna ska ha fått 47 fönster till ett värde av cirka 2 miljoner kronor förstörda. Det rör sig förmodligen om två gärningsmän varav en kan vara samma gärningsman som tidigare försört bussrutor. Den personen ska även ha varit hem till anställda på bussföretaget och rispat fönster.

 
Polisen rubricerar brottet som grov skadegörelse, ingen är ännu gripen för skadegörelsen.

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

En man i 25-årsåldern vägrade att stanna för en polispatrull i Boländerna på tisdagskvällen, men efter ett kortare förföljande tappar föraren kontrollen av fordonet och kunde gripas.

Två bilar har kolliderat på E4 i norrgående riktning på tisdagsmorgonen, enligt initiala uppgifter skall båda bilarna ha haft sommardäck.

Två skadade personer anträffades på torsdageftermiddagen utomhus på två olika platser, efter utredning har tre personer gripits, bland annat de skadade männen som är misstänkta för mordförsök.

Polis larmades till en adress i Kvarngärdet vid 19:25 på torsdagskvällen sedan en person påträffats med stickskador.

Flera personer har gripits efter en skottlossning i Gränby på måndagseftermiddagen. Första larmet kom till polisen vid 15-tiden och vittnen ska ha sett skjutningen.

En bilist i 30-årsåldern misstänks för drograttfylleri sedan han kontrollerats av polis i höjd med Stenhagen.

En man greps på söndagseftermiddagen efter en kortare språngmarsch i Boländerna för stölder i flera butiker.

Den man som anträffades allvarligt knivhuggen på Slottsgränd natten mot lördagen uppges ha avlidit under måndagen av sina skador. 

En cyklist och en mopedist hamnade i handgemäng på en cykelbana i Stadsparken, händelsen resulterade i att båda anmälde varandra för misshandel.

En man i 25-årsåldern stoppades och bötfälldes efter en biljakt i mycket hög hastighet på E4 under fredagskvällen.