Skriv ut denna sida
Vid midnatt blåste faran över efter bomblarm i Sävja. (Foto: Peter Bohlin) Vid midnatt blåste faran över efter bomblarm i Sävja. (Foto: Peter Bohlin)

Faran över efter bomblarm i Sävja

2014-11-05 - 01:33

Cirka 23,40 kunde boende i Sävja höra ett skott, det var bombgruppens robot som sköt sönder den misstänkta bomb som evakuerat ett helt kvarter på Ölandsresan.

 

Det föremål som misstänktes vara en bomb och var placerad under en parkerad bil på parkeringen vid gamla konsumbutiken i Sävja sköts sönder vid 23,40 tiden.

 

Strax efter 22,00 var polisen klara med evakueringen kring den parkeringsplats på Ölandsresan där ett cylinderfomat föremål upptäckts under en bil. Bombgruppen beslutade sig för att skjuta sönder föremålet.

 

I närområdet fanns brandkåren och ambulanser tillgängliga men inga räddningsinsatser var nödvändiga och faran blåster över vid midnatt och alla boende som evakuerats kunde återvända till sina hem igen.

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

En man i 25-årsåldern vägrade att stanna för en polispatrull i Boländerna på tisdagskvällen, men efter ett kortare förföljande tappar föraren kontrollen av fordonet och kunde gripas.

Två bilar har kolliderat på E4 i norrgående riktning på tisdagsmorgonen, enligt initiala uppgifter skall båda bilarna ha haft sommardäck.

Två skadade personer anträffades på torsdageftermiddagen utomhus på två olika platser, efter utredning har tre personer gripits, bland annat de skadade männen som är misstänkta för mordförsök.

Polis larmades till en adress i Kvarngärdet vid 19:25 på torsdagskvällen sedan en person påträffats med stickskador.

Flera personer har gripits efter en skottlossning i Gränby på måndagseftermiddagen. Första larmet kom till polisen vid 15-tiden och vittnen ska ha sett skjutningen.

En bilist i 30-årsåldern misstänks för drograttfylleri sedan han kontrollerats av polis i höjd med Stenhagen.

En man greps på söndagseftermiddagen efter en kortare språngmarsch i Boländerna för stölder i flera butiker.

Den man som anträffades allvarligt knivhuggen på Slottsgränd natten mot lördagen uppges ha avlidit under måndagen av sina skador. 

En cyklist och en mopedist hamnade i handgemäng på en cykelbana i Stadsparken, händelsen resulterade i att båda anmälde varandra för misshandel.

En man i 25-årsåldern stoppades och bötfälldes efter en biljakt i mycket hög hastighet på E4 under fredagskvällen.