Skriv ut denna sida
Polisen har spärrat av stora delar av Sävja efter man upptäckt en misstänkt bomb under en bil. (Foto: Fredrik Bolander) Polisen har spärrat av stora delar av Sävja efter man upptäckt en misstänkt bomb under en bil. (Foto: Fredrik Bolander)

Misstänkt bomb på parkeringsplats i Sävja

2014-11-04 - 22:19

Stora delar av Sävja runt Ölandsresan har evakuerats efter polisen fått in larm om en misstänkt bomb under en parkerad bil, evakueringen pågick fortfarande vid 22-tiden fyra timmar efter larmet.

 

Det var vid 18,20 som polisen fick in larm om en misstänkt bomb under en parkerad bil på Ölandsresan vid den gamla konsumbutiken. När bombtekniker kom till platsen utökades säkerhetsavståndet.

 

2014-11-04 bomb sävja fb-032

När bombgruppen kom utökades säkerhetsavståndet. (Foto: Fredrik Bolander)

 

Boende i området har evakuerats till Stordammsskolan cirka en halv kilometer från den aktuella parkeringen. Läget är lugnt runt området och en del blir ombedda att stanna inomhus medan andra får lämna sina bostäder, säger polisens talesman Christer Nordström till Aftonbladet.

 

Leo Zillén som bor i området tvingades att packa ihop sedan en granne ringt på och sagt att polisen evakuerar området.

- Jag satt och spelade dataspel med kompisar när grannen kom och knackade på och berättade att det är en bomb på parkeringen, berättar Leo för Uppsalanyheter, han tyckte att det kändes väldigt konstigt. När han tittade ut genom fönstret på parkeingen såg han uppståndelsen.

 

2014-11-04 bomb sävja fb-043

Boende evakueras till Stordammsskolan. (Foto: Fredrik Bolander)

 

- När jag kom ut så möttes jag av en polis som frågade om alla var utrymda och sen blev jag ombedd att ta mig till Stordammsskolan, man har ju varit med om bilbränder tidigare men det här kommer så nära avslutar Leo Zillén innan han går till evakueringsplatsen.

 

Det misstänkta föremålet är vitt och cylinderformat och ser ut att ha vita sladdar kopplade i föremålet. Fortfarande vid 22,30 är området avspärrat och bombgruppen jobbar med att undersöka föremålet.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

En man i 25-årsåldern vägrade att stanna för en polispatrull i Boländerna på tisdagskvällen, men efter ett kortare förföljande tappar föraren kontrollen av fordonet och kunde gripas.

Två bilar har kolliderat på E4 i norrgående riktning på tisdagsmorgonen, enligt initiala uppgifter skall båda bilarna ha haft sommardäck.

Två skadade personer anträffades på torsdageftermiddagen utomhus på två olika platser, efter utredning har tre personer gripits, bland annat de skadade männen som är misstänkta för mordförsök.

Polis larmades till en adress i Kvarngärdet vid 19:25 på torsdagskvällen sedan en person påträffats med stickskador.

Flera personer har gripits efter en skottlossning i Gränby på måndagseftermiddagen. Första larmet kom till polisen vid 15-tiden och vittnen ska ha sett skjutningen.

En bilist i 30-årsåldern misstänks för drograttfylleri sedan han kontrollerats av polis i höjd med Stenhagen.

En man greps på söndagseftermiddagen efter en kortare språngmarsch i Boländerna för stölder i flera butiker.

Den man som anträffades allvarligt knivhuggen på Slottsgränd natten mot lördagen uppges ha avlidit under måndagen av sina skador. 

En cyklist och en mopedist hamnade i handgemäng på en cykelbana i Stadsparken, händelsen resulterade i att båda anmälde varandra för misshandel.

En man i 25-årsåldern stoppades och bötfälldes efter en biljakt i mycket hög hastighet på E4 under fredagskvällen.