Skriv ut denna sida
Två båtar förstördes vid en brand på båtvarv i Uppsala. (Foto: Peter Bohlin) Två båtar förstördes vid en brand på båtvarv i Uppsala. (Foto: Peter Bohlin)

Två båtar förstörda i brand

2014-11-02 - 13:17

Två båtar uppställda för vintern brann idag vid lunchtid på båtvarvet vid Kungsängsbron, ytterligare en båt har fått brännskador i samband med branden.

 

Branden som hade ett snabbt förlopp startade i en av de två båtarna som blev helt förstörda, det gick snabbt säger ett vittne till Uppsalanyheter på plats.

 

Platsen för branden är på båtvarvet i den södra delen av Uppsala invid Kungsängsbron där många båtar är uppställda för vintern och står väldigt nära varandra. Räddningsarbetet inriktidades därför på att minska spridningsrisken.

- Vårt arbete inriktades bland annat på att begränsa brandens spridning och rädda de intilliggande båtarna, säger Leif Östlund, ansvarigt brandbefäl på plats.

 

Det luktar bränd plast i området och en intilliggande båt har fått värmeskador i aktern och några pressenningar på övriga båtar har skadats men i stort sett har räddningsarbetet gått bra.

- Släckningsarbetet försvåras när det brinner i plast, säger Östlund avslutningsvis.

 

Orsaken till branden är okänd enligt polisen och räddningstjänsten, polis på plats utesluter dock att branden skulle vara anlagd, ingen person skall ha skadats i samband med branden. Vid 13-tiden var släckningsarbetet avslutat.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

En man i 25-årsåldern vägrade att stanna för en polispatrull i Boländerna på tisdagskvällen, men efter ett kortare förföljande tappar föraren kontrollen av fordonet och kunde gripas.

Två bilar har kolliderat på E4 i norrgående riktning på tisdagsmorgonen, enligt initiala uppgifter skall båda bilarna ha haft sommardäck.

Två skadade personer anträffades på torsdageftermiddagen utomhus på två olika platser, efter utredning har tre personer gripits, bland annat de skadade männen som är misstänkta för mordförsök.

Polis larmades till en adress i Kvarngärdet vid 19:25 på torsdagskvällen sedan en person påträffats med stickskador.

Flera personer har gripits efter en skottlossning i Gränby på måndagseftermiddagen. Första larmet kom till polisen vid 15-tiden och vittnen ska ha sett skjutningen.

En bilist i 30-årsåldern misstänks för drograttfylleri sedan han kontrollerats av polis i höjd med Stenhagen.

En man greps på söndagseftermiddagen efter en kortare språngmarsch i Boländerna för stölder i flera butiker.

Den man som anträffades allvarligt knivhuggen på Slottsgränd natten mot lördagen uppges ha avlidit under måndagen av sina skador. 

En cyklist och en mopedist hamnade i handgemäng på en cykelbana i Stadsparken, händelsen resulterade i att båda anmälde varandra för misshandel.

En man i 25-årsåldern stoppades och bötfälldes efter en biljakt i mycket hög hastighet på E4 under fredagskvällen.