Skriv ut denna sida
Polisen grep två personer efter biljakt i Vänge. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild) Polisen grep två personer efter biljakt i Vänge. (Foto: Peter Bohlin, arkivbild)

Biljakt slutade i skogen, två greps

2014-05-26 - 17:51

En biljakt som startade i Heby natten mot måndagen slutade på en återvändsväg i skogen i närheten av Vänge där två personer kunde gripas.

 

Det var strax efter klockan 02:00 som polisen började efterfölja en personbil i Heby några mil väster om Uppsala. Föraren av personbilen försökte köra ifrån den efterföljande polispatrullen och färden gick stundtals i mycket hög hastighet in mot Uppsala på riksväg 72.

 

När flera polispatrullen mötte bilen vid Vänge vände den och körde in på en mindre väg som visade sig vara en återvändsväg. Föraren greps vid bilen men medpassageraren sprang till skogs, han kunde dock gripas efter ett par minuter.

 

Den 35-åriga föraren är nu misstänkt för grov olovlig körning och drograttfylleri och den 37-årige medpassageraren är misstänkt för ringa narkotikabrott. Båda är kända av polisen sedan tidigare.

 

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Två skadade personer anträffades på torsdageftermiddagen utomhus på två olika platser, efter utredning har tre personer gripits, bland annat de skadade männen som är misstänkta för mordförsök.

Polis larmades till en adress i Kvarngärdet vid 19:25 på torsdagskvällen sedan en person påträffats med stickskador.

Flera personer har gripits efter en skottlossning i Gränby på måndagseftermiddagen. Första larmet kom till polisen vid 15-tiden och vittnen ska ha sett skjutningen.

En bilist i 30-årsåldern misstänks för drograttfylleri sedan han kontrollerats av polis i höjd med Stenhagen.

En man greps på söndagseftermiddagen efter en kortare språngmarsch i Boländerna för stölder i flera butiker.

Den man som anträffades allvarligt knivhuggen på Slottsgränd natten mot lördagen uppges ha avlidit under måndagen av sina skador. 

En cyklist och en mopedist hamnade i handgemäng på en cykelbana i Stadsparken, händelsen resulterade i att båda anmälde varandra för misshandel.

En man i 25-årsåldern stoppades och bötfälldes efter en biljakt i mycket hög hastighet på E4 under fredagskvällen.

En död person har anträffats strax norr om Uppsala, fyndet utreds initialt som mord.

En tonåring rånades på sina kläder och misshandlades av två män på Johannesbäcksgatan under torsdagskvällen.