Skriv ut denna sida
Polisen söker tips efter bussprayande gärningsman. (Foto: Peter Bohlin) Polisen söker tips efter bussprayande gärningsman. (Foto: Peter Bohlin)

Fräck gärningsman sprayar bussar

2014-01-15 - 06:12

Polisen i Uppsala län efterlyser tips efter flera fräcka klotterangrepp på bussar i Flogsta-Ekeby, vid ett tillfälle har en busschaufför blivit sprayad i ansiktet.

 

Gamla Uppsalabuss har haft problem med skadegörelse vid flera tillfällen i området kring Flogsta-Ekeby. Vid minst sju tillfällen har man drabbats av klotter på bussar i området, angreppen är av de ovanligare slaget.

 

Gärningsmannen har först satt bussens dörrar ur funktion, sedan har han sprayat på bussen, vid ett tillfälle har även busschauffören blivit sprayad i ansiktet. Polisen tror att det kan röra sig om samma gärningsman.

 

Angreppen startade den 13 december och det senaste ägde rum den 6 januari. De flesta angreppen har skett kring midnatt, men några har även skett mellan 18-21 på kvällen.

 

Polisen söker nu hjälp av allmänheten, tips eller iakttagelser kan lämnas till polisen på tel nr 114 14 eller via mail på: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Polis larmades till en adress i Kvarngärdet vid 19:25 på torsdagskvällen sedan en person påträffats med stickskador.

Flera personer har gripits efter en skottlossning i Gränby på måndagseftermiddagen. Första larmet kom till polisen vid 15-tiden och vittnen ska ha sett skjutningen.

En bilist i 30-årsåldern misstänks för drograttfylleri sedan han kontrollerats av polis i höjd med Stenhagen.

En man greps på söndagseftermiddagen efter en kortare språngmarsch i Boländerna för stölder i flera butiker.

Den man som anträffades allvarligt knivhuggen på Slottsgränd natten mot lördagen uppges ha avlidit under måndagen av sina skador. 

En cyklist och en mopedist hamnade i handgemäng på en cykelbana i Stadsparken, händelsen resulterade i att båda anmälde varandra för misshandel.

En man i 25-årsåldern stoppades och bötfälldes efter en biljakt i mycket hög hastighet på E4 under fredagskvällen.

En död person har anträffats strax norr om Uppsala, fyndet utreds initialt som mord.

En tonåring rånades på sina kläder och misshandlades av två män på Johannesbäcksgatan under torsdagskvällen.

I samband med en kontroll av några ungdomar på Rapsgatan i Uppsala utsattes en polisbil för skadegörelse.