Skriv ut denna sida
Erik Björkman, tre dagar efter misshandeln. (Foto: Facebook) Erik Björkman, tre dagar efter misshandeln. (Foto: Facebook)

Avled efter misshandel i Uppsala

2013-10-06 - 13:13

I augusti blev Uppsalabon Erik Björkman grovt misshandlad i Uppsala, i fredags avled han enligt obekräftade uppgifter av sina skador efter misshandeln, ingen är gripen för dådet.

 

Erik hade ätit på My Gyros på Dragarbrunnsgatan, det var den 22 augusti och han var på väg hem, han skulle ta en taxi när han blev påhoppad av en för honom okänd person. Slaget som Erik får ta emot är så kraftigt att han faller och slår huvudet i asfalten.

 

En person håller fast gärningsmannen medans Erik tar sig in i en taxibil som skall ta honom hem, men samma person som utdelade första slaget har tagit sig loss och fortsätter misshandeln när Erik sitter i taxibilen.

 

Han får ta emot ytterligare en mängd slag i ansiktet och tre dagar efter misshandeln lade Erik ut en bild på sig själv på sin facebooksida och skrev:
"varför händer sånt här? Har det alltid varit såhär? Ska man bli nerslagen centralt i Uppsala en torsdag?" Nu sprids hela historien om händelsen på hans facebooksida och andra medier.

 

Han skrev också:

"Jag hade tur som klarade mig såpass bra som jag gjorde med tänder och annat men det är ändå inte en rolig upplevelse."

 

För två dagar sedan dog alltså Erik Björkman, enligt obekräftade uppgifter som en följd av misshandeln den där torsdagkvällen på Dragarbrunnsgatan i Uppsala. Ingen gärningsman är gripen för misshandeln, enligt vad Uppsalanyheter erfar så finns det ingen misstänkt gärningsman i nuläget.

 

Edit: Dödsorsaken är inte fastställd, en obduktion skall göras och först därefter kommer den att fastställas.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Vid 20-tiden hördes en kraftig detonation i Gränbyområdet, enligt uppgifter ska ett vittne på plats ha sett tre unga grabbar som snabbt lämnat platsen där detonationen kom från.

Klockan 23:00 fick Polisen i Uppsala län flera larm om skottlossning i stadsdelen Slavsta, när polisen kom till platsen anträffades en svårt skottskadad man.

En man som skulle sälja två mobiler stämde träff med en köpare, men istället för en affär rånades mannen på mobilerna under knivhot.

Polisen fick strax före 18 på fredagskvällen flera samtal om att det förekom en skottlossning inne på Gottsunda Centrum. Enligt en privatperson som hamnat mitt i händelsen var det ett stort antal grabbar som "sprang kors och tvärs"

Ett äldre par som befann sig i en lägenhet på Idrottsgatan i Uppsala besköts under tisdagskvällen, ingen ska ha skadats vid skottlossningen som utreds som mordförsök.

En av de två skjutna personerna i skottlossningen på Levertinsgatan i Gränby har avlidit av sina skadpr, det uppger polisen i Uppsala län strax efter midnatt mot lördagen.

Flera personer ringde vid 21:38 till Polisen sedan man hört skottlossning på Levertinsgatan i Uppsala, när polis och ambulans kom till platsen ska man ha hittat två skadade personer som fördes till sjukhus.

Två män varav minst en enligt uppgift ska ha varit beväpnad med pistol rånade strax före klockan Subway på Fyrislundsgatan i Uppsala.

Natten mot måndagen totalförstördes Gottsundaskolan i en anlagd brand, nu skriver en av de misstänka tonårstjejerna på sin snapchat om vad som hände.

Drygt fyrahundra elever står utan skola efter måndagmorgonens storbrand i Gottsundaskolan. Två flickor som båda är under femton år har gripits misstänkta för grov mordbrand.