Skriv ut denna sida
Birger Jarl hotades av nattlig brand. (Foto: Joakim Bohlin) Birger Jarl hotades av nattlig brand. (Foto: Joakim Bohlin)

Nattlig brand på Birger Jarl

2013-07-16 - 02:02

En brand bröt ut vid midnatt i ett soprum på nattklubben Birger Jarl på Nedre Slottsgatan i Uppsala. Branden fick fäste i huvudbyggnaden.

 

Det var strax efter midnatt som räddningstjänsten larmades till platsen, branden startade i ett intilliggande soprum och skall ha fått fäste i den 150 år gamla huvudbyggnaden. Det är oklart om branden är anlagd, för ett år sedan i juni 2012 utsattes Birger Jarl för ett brandattentat, den gången var det frågan om sekunder från att det skulle utvecklas till en storbrand.

 

Räddningstjänsten lyckades släcka branden utan att den spred sig och vid 02-tiden har samtliga brandbilar lämnat platsen.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Vid 03:14 hördes en kraftig detonation i stora delar av Uppsala, en halvtimme senare bekräftar polisen i Uppsala län att man har hittat en detonationsplats.

En man i 45-årsåldern blev på tisdagseftermiddagen skjuten på en fastighet i Kvarnbolund, gärningsmannen flydde sedan i en bil från platsen.

Strax efter klockan åtta på söndagkvällen fick polis och räddningstjänst larm om att det utbrytit en brand i "Kristallen" på Axel Johanssons gata i Uppsala. I lokalerna finns förutom flera kontor även Polisens regionala ledningscentral.

En av de två männen som sköts i Stenhagen sent igår kväll har avlidit, den andra mannen har inga livshotande skador men vårdas fortfarande på sjukhus.

Polis och ambulans kallades till ett trapphus i Gottsunda vid 02:22 natten mot måndagen, på plats anträffar man en man som blivit knivhuggen i magen.

Strax före midnatt larmade boende i Stenhagen polisen om att man hört skottlossning, när polisen kommer till platsen anträffas två svårt skadade personer.

En cyklist som blev påkörd av en bil i centrala Uppsala skadade sig lindrigt men behövde inte tillkallad ambulans. Cyklisten anses ha orsakat olyckan och är nu misstänkt för brott.

En man i 60-årsåldern greps på länsväg 282 i höjd med Danmark efter kortare förföljande av polis. Vid kontroll visade det sig att mannen blåste positivt i alkoholkontrollen.

Antalet cykelstölder i Uppsala län ökar lavinartat, under tredje kvartalet i år har anmälda cykelstölder ökat med hela 440 anmälningar.

En garagelänga på Lagerlöfsgatan brinner för fullt, brandkåren bekämpar elden men uppgav vid 00:30 att man inte hade elden under kontroll.