Skriv ut denna sida
Birger Jarl hotades av nattlig brand. (Foto: Joakim Bohlin) Birger Jarl hotades av nattlig brand. (Foto: Joakim Bohlin)

Nattlig brand på Birger Jarl

2013-07-16 - 02:02

En brand bröt ut vid midnatt i ett soprum på nattklubben Birger Jarl på Nedre Slottsgatan i Uppsala. Branden fick fäste i huvudbyggnaden.

 

Det var strax efter midnatt som räddningstjänsten larmades till platsen, branden startade i ett intilliggande soprum och skall ha fått fäste i den 150 år gamla huvudbyggnaden. Det är oklart om branden är anlagd, för ett år sedan i juni 2012 utsattes Birger Jarl för ett brandattentat, den gången var det frågan om sekunder från att det skulle utvecklas till en storbrand.

 

Räddningstjänsten lyckades släcka branden utan att den spred sig och vid 02-tiden har samtliga brandbilar lämnat platsen.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

En man i 25-årsåldern vägrade att stanna för en polispatrull i Boländerna på tisdagskvällen, men efter ett kortare förföljande tappar föraren kontrollen av fordonet och kunde gripas.

Två bilar har kolliderat på E4 i norrgående riktning på tisdagsmorgonen, enligt initiala uppgifter skall båda bilarna ha haft sommardäck.

Två skadade personer anträffades på torsdageftermiddagen utomhus på två olika platser, efter utredning har tre personer gripits, bland annat de skadade männen som är misstänkta för mordförsök.

Polis larmades till en adress i Kvarngärdet vid 19:25 på torsdagskvällen sedan en person påträffats med stickskador.

Flera personer har gripits efter en skottlossning i Gränby på måndagseftermiddagen. Första larmet kom till polisen vid 15-tiden och vittnen ska ha sett skjutningen.

En bilist i 30-årsåldern misstänks för drograttfylleri sedan han kontrollerats av polis i höjd med Stenhagen.

En man greps på söndagseftermiddagen efter en kortare språngmarsch i Boländerna för stölder i flera butiker.

Den man som anträffades allvarligt knivhuggen på Slottsgränd natten mot lördagen uppges ha avlidit under måndagen av sina skador. 

En cyklist och en mopedist hamnade i handgemäng på en cykelbana i Stadsparken, händelsen resulterade i att båda anmälde varandra för misshandel.

En man i 25-årsåldern stoppades och bötfälldes efter en biljakt i mycket hög hastighet på E4 under fredagskvällen.