Skriv ut denna sida
Fritte Fritzson är konferencier när Oslipat skämtar om religion. (Foto: Morgan Jansson) Fritte Fritzson är konferencier när Oslipat skämtar om religion. (Foto: Morgan Jansson)

Oslipat pratar om religion på Katalin - sakralt, allvarligt och djävligt roligt

2018-02-27 - 13:00

Oslipat tar sig an det heligaste av det heligaste och pratar onsdagen den 7 mars om religion! Sakralt, allvarligt och djävligt roligt!

 

I ett pressmeddelande från Oslipat berättar man att nästa onsdag, den 7 mars ger man sig på att skämta om religion. Föreställningen är ett samarbete med Riksbankens Jubileumsfond och kvällens komiker har fått i uppgift att skriva skämt på ämnet religion.

- Med oss har vi även två forskare som fungerar som the voice of reason under kvällen, säger man i samma pressrelease.

 

Komikerna: Zinat Pirzadeh, Aron Flam, Albin Olsson, Elina du Rietz och Marcus Johansson. Kvällens konferencier är Fritte Fritzson och kvällens forskare är Mia Lövheim och Mohammad Fazlhashemi, båda från Uppsala Universitet.

 

Tack vare samarbetet med Riksbankens Jubileumsfond kostar alla biljetter denna kväll endast 60 kr, en kostnad som man enligt arrangörerna skulle kunna se som en "kollekt".

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

För ett år sedan lämnade Nanna Sveinsdóttir Uppsala för att leva sin dröm på Borgholm. Nu är hon dock tillbaka i Uppsala och förbereder sig för en operation i Barcelona. Nu på lördag ställer lokala artister upp och genomför en stödgala på BJ till förmån för Nanna.

För en vecka sedan öppnade Nordisk Films nya biograf i Uppsala. Man hittar den i Gränbystaden (Gränby Centrum) södra entrén. Ledordet är "Lyx på alla rader" och det är verkligen extra lyxigt.

Lördag den 2 juni är hon tillbaka, DJ Gloria kommer till Katalin efter sin succéfyllda turné i Sverige.

Just nu (t.o.m. torsdag) ställer Uppsalakonstnären Catarina Kylberg ut på Galleri Uppsala. Det som lockade iväg mig till denna utställningen var en vad hon kallar "må-bra-tavla" jag såg på facebook.

The most wuthering heights day ever, den årliga dansen i rött genomfördes på lördagen i Gamla Uppsala.

Vid en tillställning på Flustrets balkong utsågs Lisa Anckarman till Uppsalas mest profilstarka personen under 30 år gammal.

Uppsalanyheters fotograf Fredrik Bolander bjuder på ett bildsvep från den första av två dagar på Kulturernas Karneval i Uppsala.

På lördag är det premiär på Reginateatern för GUCs tredje upplaga av Grease, senast man satte upp den var 2011 men nu spelas den med en helt ny ensemble bestående av elever från GUCs dans- teater- och musiklinjer. 

Det blev stor succé och fullsatt på Katalin när "DJ Gloria" hade premiär med sitt "50+ disco" biljettförsäljningen till de kommande danskvällarna skvallrar också om fortsatt succé i mars och maj.

Omskrivna och hyllade komikern Mårten Andersson avslutar sin vårturné "Hybris" på UKK i Uppsala fredag den 29 april.