Skriv ut denna sida
Stå up-komikern Mårten Andersson från RAW Comedy Club. (Foto: Pressbild) Stå up-komikern Mårten Andersson från RAW Comedy Club. (Foto: Pressbild)

Nära döden-humor i Universitetsaulan

2014-09-03 - 19:17

Mårten Andersson, bland annat känd från ZTV men även som drivande på stand up-klubben RAW comedy club på Hilton Slussen, kommer till Uppsala med sin show "Under ytan" i oktober.

 

Om en normal människa vaknar upp på morgonen, liggande på köksbordet med pommes frites och räksallad i håret och en Gin Tonic i handen samtidigt som två transvestiter slinker ut genom dörren skulle hen förmodligen tänka: ”Det här är inte bra. Jag borde ta tag i mitt liv". 

 

Det gjorde inte komikern Mårten Andersson. Han tänkte högt: ”Det där är vad jag kallar en bra tisdag och fortsatte! Tills han en sen festnatt bara var sekunder från att dö.” 


Under Ytan är Mårten Anderssons första soloturné och kretsar kring att vi bara har ett liv och att alla någon gång borde fråga sig ”Lever jag det liv jag vill leva och om jag inte gör det, varför gör jag inte det?”. Det var vad Mårten frågade sig själv och insåg att så inte var fallet. Där och då började en stor förändringen på djupet – långt under ytan. 


Föreställningen är en humoristisk och samtidigt väldigt naken uppgörelse med 20 år av festkvällar, ytlighet, bekräftelsebehov och drömmen om ett helt annat liv med fru, barn och ett stort fint hus på landet - det liv och den vardag han innerst inne drömmer om.

-Att få åka ut på turné igen med Under Ytan känns fantastiskt. Då jag spelade den i april hade jag precis tagit en paus från alkoholen. Nu har det gått åtta månader och enormt mycket har hänt i mitt liv så jag har både strukit och lagt till nya delar, säger Mårten Andersson i ett pressmeddelande.

 

Ledordet är däremot detsamma – inspiration.
Jag vill att folk som ser den ska skratta massor men också lämna salongen med något större, insikten i att vi bara har ett liv och att det är upp till oss att göra det bästa med det, säger Mårten Andersson.

 

Tack vare vårens succé förlängs Under Ytan med tio nya turnédatum under hösten. Föreställningen har nypremiär i Stockholm den 3 oktober och kommer till Uppsala och Universitetsaulan den 16 oktober.

 

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

För ett år sedan lämnade Nanna Sveinsdóttir Uppsala för att leva sin dröm på Borgholm. Nu är hon dock tillbaka i Uppsala och förbereder sig för en operation i Barcelona. Nu på lördag ställer lokala artister upp och genomför en stödgala på BJ till förmån för Nanna.

För en vecka sedan öppnade Nordisk Films nya biograf i Uppsala. Man hittar den i Gränbystaden (Gränby Centrum) södra entrén. Ledordet är "Lyx på alla rader" och det är verkligen extra lyxigt.

Lördag den 2 juni är hon tillbaka, DJ Gloria kommer till Katalin efter sin succéfyllda turné i Sverige.

Oslipat tar sig an det heligaste av det heligaste och pratar onsdagen den 7 mars om religion! Sakralt, allvarligt och djävligt roligt!

Just nu (t.o.m. torsdag) ställer Uppsalakonstnären Catarina Kylberg ut på Galleri Uppsala. Det som lockade iväg mig till denna utställningen var en vad hon kallar "må-bra-tavla" jag såg på facebook.

The most wuthering heights day ever, den årliga dansen i rött genomfördes på lördagen i Gamla Uppsala.

Vid en tillställning på Flustrets balkong utsågs Lisa Anckarman till Uppsalas mest profilstarka personen under 30 år gammal.

Uppsalanyheters fotograf Fredrik Bolander bjuder på ett bildsvep från den första av två dagar på Kulturernas Karneval i Uppsala.

På lördag är det premiär på Reginateatern för GUCs tredje upplaga av Grease, senast man satte upp den var 2011 men nu spelas den med en helt ny ensemble bestående av elever från GUCs dans- teater- och musiklinjer. 

Det blev stor succé och fullsatt på Katalin när "DJ Gloria" hade premiär med sitt "50+ disco" biljettförsäljningen till de kommande danskvällarna skvallrar också om fortsatt succé i mars och maj.