Skriv ut denna sida
Daniel Pereaux är årets arrangör av BJ:s beachvolley. (Foto: Peter Bohlin) Daniel Pereaux är årets arrangör av BJ:s beachvolley. (Foto: Peter Bohlin)

“Here comes the beachvolley”

2013-07-12 - 02:43

På onsdageftermiddagen samlades en skara glada människor för att deltaga i Birger Jarls årliga Beachvolleyturnering.

 

Det är ”onsdagsklubben” som arrangerar tävlingen och när dagens turnering gick av stapeln hade totalt 16 lag anmält sig vilket är nytt deltagarrekord. Det var en brokig skara som samlats på Fyrishovs Camping, några hade rosa hår, ett lag hade med sig en egen cheerleaderklack sen var det blandat.

 

Daniel Pereaux från Onsdagsklubben som är arrangör av dagens tävling var nöjd med allt utom hans egen insats möjligen.
- Vi har förlorat två matcher, men vi har en match kvar så allt kan hända, säger Pereaux med ett skratt.

 

Anledningen till att man gör det här arrangemanget enligt Pereaux är att det inte händer så mycket på dagtid under sommaren.
- Det händer ju inte så mycket på dagtid utan mest kvällstid, det är första gången som jag arrangerar det här men totalt har vi haft den här turneringen i fyra år och det är olika ”onsdagsklubbar” varje år.

 

Vad som är viktigast i turneringen är lite olika beroende på vem man frågar. Några är där för att det är mest roligt och några är där för att försöka vinna och ha roligt samtidigt.
- Min medarrangör Erik Åhman som för övrigt är en fantastisk kille, hans lag är riktigt bra, där finns det både ”semiproffs” och proffs berättar Pereaux.

 

En av dagens samarbetspartner är Beachtravels som arrangerar volleybollresor världen över. Tillsammans med Birger Jarl har de tagit hit flera bra spelare idag.
- Det är kul att det går att genomföra en sån här grej med både proffs och amatörer, menar Pereaux.

 

När dagens turnering är färdigspelad drar alla deltagare vidare för prisutdelning och middag.
- Det blir en middag för alla deltagare, cirka 100 personer. Sen fortsätter kvällen på Birger Jarl med prisutdelningar till vinnare i olika kategorier, bland annat bästa outfit, avslutar Daniel Pereaux.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

För ett år sedan lämnade Nanna Sveinsdóttir Uppsala för att leva sin dröm på Borgholm. Nu är hon dock tillbaka i Uppsala och förbereder sig för en operation i Barcelona. Nu på lördag ställer lokala artister upp och genomför en stödgala på BJ till förmån för Nanna.

För en vecka sedan öppnade Nordisk Films nya biograf i Uppsala. Man hittar den i Gränbystaden (Gränby Centrum) södra entrén. Ledordet är "Lyx på alla rader" och det är verkligen extra lyxigt.

Lördag den 2 juni är hon tillbaka, DJ Gloria kommer till Katalin efter sin succéfyllda turné i Sverige.

Oslipat tar sig an det heligaste av det heligaste och pratar onsdagen den 7 mars om religion! Sakralt, allvarligt och djävligt roligt!

Just nu (t.o.m. torsdag) ställer Uppsalakonstnären Catarina Kylberg ut på Galleri Uppsala. Det som lockade iväg mig till denna utställningen var en vad hon kallar "må-bra-tavla" jag såg på facebook.

The most wuthering heights day ever, den årliga dansen i rött genomfördes på lördagen i Gamla Uppsala.

Vid en tillställning på Flustrets balkong utsågs Lisa Anckarman till Uppsalas mest profilstarka personen under 30 år gammal.

Uppsalanyheters fotograf Fredrik Bolander bjuder på ett bildsvep från den första av två dagar på Kulturernas Karneval i Uppsala.

På lördag är det premiär på Reginateatern för GUCs tredje upplaga av Grease, senast man satte upp den var 2011 men nu spelas den med en helt ny ensemble bestående av elever från GUCs dans- teater- och musiklinjer. 

Det blev stor succé och fullsatt på Katalin när "DJ Gloria" hade premiär med sitt "50+ disco" biljettförsäljningen till de kommande danskvällarna skvallrar också om fortsatt succé i mars och maj.