Skriv ut denna sida
Simon Monserrat släppte en ny singel på midsommarafton. (Omslagsdesign: Jacob Böös) Simon Monserrat släppte en ny singel på midsommarafton. (Omslagsdesign: Jacob Böös)

Monsi y su salsa signerade distributionskontrakt

2021-07-08 - 21:27

Monsi y su salsa, släppte den 25 juni "Salsa choke na ma", featuring Joys & Papa Dee.

 

Simon Monserrat släppte i januari 2021, under artistnamnet Monsi y su salsa, albumet "Pal bailador", som vi skrev om i UppsalaNyheter. Monserrat har nu arbetat med nytt material till ytterligare ett album.

- Troligen är det mitt sista, men det har jag sagt förr, ler Simon.


Såhär beskriver Simon Joys:

-Joys är en ung upcoming rappare från Cali, Colombia. Hans största framgång än så länge som featuring artist på "Charrupi remix" Orquestra Calibres Cali All stars feat DJ Marlong y su sabor, med över 3,4 milj views på Youtube. Joys jobbar just nu också med att släppa solomaterial, berättar Monserrat vidare.

 

-Papa Dee känner du ju till sedan tidigare som en person jag håller högt att samarbeta med. Papa Dee är med på andra låtar jag gjort och han är en otrolig tillgång och fantastisk artist som alltid levererar. Daniel är en legendar inom reggae/toast/dancehall.

 

Hur sprids din musik Simon?

-I vanliga fall sprider jag i sociala medier, på Youtube, Spotify samt där musik finns. Jag signade nyss ett distributionskontrakt med Cima records och Universal music. Det innebär förhoppningsvis att det blir lättare att nå ut med musiken.

 

Vad innebär det och vad fick dig att signa?

-Det var mycket tillfälligheter som ledde till det. Eduardo Moretti (Cima records) och jag jobbade med låten "Salsa Choke Na Ma" som släpptes på midsommarafton, och Eduardo som precis var på gång att ha ett möte med Universal, föreslog att vi skulle pitcha den för dem och på den vägen är det, säger Simon.

-Eduardo och jag har känt varandra länge och jobbat med spelningar, events och Zumba förr, men aldrig gjort en låt ihop. Nu har vi flera grejer på gång, inflikar Simon.

 

Kan du beskriva låtstilen?

-Salsa Choke är en Urban Salsastil från Cali, Colombia från ca 2008. Här blandas traditionell salsa med hiphop, reggaeton etc. Dansen skiljer sig också mot traditionell salsa. Rytmsektionen är inspirerad av en äldre stil. Rytmen heter Pilón, och gjordes känd av Pacho Alonso.

 

-På Latino Club-eventet i Uppsala på fredag 9 juli, "the Latin Corner" så spelas garanterat denna låt! Dels för att jag i form av DJ Monserrat är en av de medverkande och dels för att detta är ny musik inom genren.

 

Det återstår att se hur dansgolven tar emot denna heta låt.

Eva Cederholm
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Mycket av Kulturnattens evenemang var digitalt, men för de som ville ta en nostalgitripp live med E-TYPE var Parksnäckan kvällens riktiga höjdare.

Vi sitter på parkbänkar längs Fyrisån i början av augusti för att Joakim Palm ska kunna presentera sig själv, sin musik och sitt album "Don't stop trying" som släpptes den 24 juli 2021.

Kent Wennman och hans Rockabilly Quartet släppte nyligen en ny skiva med Elvislåtar som "the king" framförde live 1954-1955.

Recension: Monsi y su Salsa, dvs Simon Monserrat, har som Uppsalanyheter tidigare har beskrivit, en produktiv period i studion. På fredag den 4 december 2020 är det släpp av två singlar som kompletterar hela albumet ” Salsa pal Bailador”, vilket betyder Salsa för dansaren.

Rock på svenska? För inte det tankarna till mjukrockare som Tommy Nilsson, Freda’ och Per Gessle? Må så vara, men den uppfattningen kanske kommer att ändras hos Uppsalapubliken framöver, då gruppen Urtidsdjur nu släpper sin första LP.

Recension: Releasepartyt på Reginateatern i onsdags blev inställt pga covid-19, men Beat Funktions låt ”Green Man” släpps idag fredag den 13 november i en ny fräsch tolkning av Maiah Lay och Henry Bowers.

Recension: Idag fredag 6 november släpper Ismael sitt nya album Doggerland, tyvärr ställer Covid-19 situationen till det för den planerade spelningen på Katalin i helgen.

Recension: Under artistnamnet ”Monsi y su salsa” släpper Simon Monserrat ”Abreme la puerta de tu corazon” den 31 oktober, samtidigt som 3D-animerade videon av Alejandro design från Venezuela (Alejandro Colmenarez).

Uppsalaborna trängs i city. Duo Vindöga går på avstånd från varandra på fält och i skogar runt Uppsala, bärande på en kontrabas. De spelar låten Den avskalade hösten - avskalad på ett alldeles särskilt sätt i den märkliga tid vi lever just nu.

Recension: Höstens andra Klubb Uffe-kväll på Katalin bjöd på en kokande gryta med musik kryddad med stark sås eller Sauce Piquante som den unge fransmannen Theo Lawrence senaste album heter.