Skriv ut denna sida
Albumomslaget till Salsa pal Bailador. (Omslagsfoto: Filippa Trajkovski.) Albumomslaget till Salsa pal Bailador. (Omslagsfoto: Filippa Trajkovski.)

Recension: Monsi y su Salsa släpper sista singlarna till nya albumet

2020-12-03 - 03:47

Monsi y su Salsa, dvs Simon Monserrat, har som Uppsalanyheter tidigare har beskrivit, en produktiv period i studion. På fredag den 4 december 2020 är det släpp av två singlar som kompletterar hela albumet ” Salsa pal Bailador”, vilket betyder Salsa för dansaren.

 

Härliga salsalåtar kan vi aldrig få för många av, men tajmingen är kanske inte den bästa för att utvärdera vad dansare tycker? Nu när dansgolven gapar tomma, får vi ställa om och njuta av musiken utan att dansa på lokal.

 

Mitt förslag är att stoppa hörlurar i öronen och lyssna allra först på ” Soy Montero” som tar dig till landsbygden med en del djurläten för att verkligen få till känslan att ett härligt gäng musiker befinner sig där tillsammans. I själva verket är de på olika håll i världen: Barquisimeto, Caracas, Uppsala, Barcelona och Montevideo.

 

Tack vare Monsi, David Silva och Raciel Garces får vi uppleva hur riktigt skickliga musiker harmoniserar med varandra. Låten har Simon hört sedan han var liten grabb när hans far "Rey" Marcos Monserrat klinkade på den. Nu har sonen arrat om låten lite och båda står bakom den nya versionen.

 

Efter ungefär fem minuter kan du sedan ta dig vidare till ”Goza como Yo”. Om första låten var som en uppvärmning så har verkligen denna låt byggts upp som en descarga, som betyder urladdning. Monsi y su Salsa, Calixto Oviedo, Gerardo Rosales och Gonzalo Grau skapar en riktigt maffig jamsession fylld av solon från meriterade artister, som har suttit på var sitt håll nu under pandemin i Madrid, Los Angeles, Uppsala, Helsingfors och Montevideo.

 

Tidigare släppta låtar på albumet Salsa pal Bailador:


La Clave Cubana
Featuring: Jesus Alejandro "el nino", Calixto Oviedo, Gonzalo Grau
En hyllning till kubansk musik som har claven i centrum. 60,000 streams som singel.

 

Abreme la puerta de tu corazon
Featuring: Jorge Barakutanga, Pablo Cepeda
En romantisk salsa. Slagverkaren Simon Monserrat visar sig här vara romantisk även i texten.

 

El Tambor
Featuring:Edgardo Dolor Quijada
En låt där slagverket hyllas.

 

Federico Boogaloo
Featuring: David Silva, Papa Dee, Gerardo Rosales
En snabb boogaloo skriven av Simon Monserrats farbror Roberto Monserrat, grundare av legendariska salsagruppen Federico y su Combo, men nu arrangerad av Monsi y su Salsa.

 

Son Montuno Apretaito
Featuring: Papa Dee, David Silva, Raciel Garces, Babatunde Tony Ellis

 

Si te gusta la Salsa, Si te gusta la Timba
Featuring: Thomas Eby

 

La Salsa Soy Yo
Featuring: Roger Martinez, Martin Pålsson
Skriven av "Rey" Marcos Monserrat, arrad av Simon Monserrat

 

Modell
Featuring: MONCHO, Raciel Garces, Markoolio
Salsa remix av Monchos originallåt

 

Djuret i mig
Featuring: MONCHO, Tarequito, Raciel Garces
Salsa Remix av Monchos originallåt

 

Njut av salsan genom att ladda ner albumet där musik finns.

 

Eva Cederholm
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Mycket av Kulturnattens evenemang var digitalt, men för de som ville ta en nostalgitripp live med E-TYPE var Parksnäckan kvällens riktiga höjdare.

Vi sitter på parkbänkar längs Fyrisån i början av augusti för att Joakim Palm ska kunna presentera sig själv, sin musik och sitt album "Don't stop trying" som släpptes den 24 juli 2021.

Monsi y su salsa, släppte den 25 juni "Salsa choke na ma", featuring Joys & Papa Dee.

Kent Wennman och hans Rockabilly Quartet släppte nyligen en ny skiva med Elvislåtar som "the king" framförde live 1954-1955.

Rock på svenska? För inte det tankarna till mjukrockare som Tommy Nilsson, Freda’ och Per Gessle? Må så vara, men den uppfattningen kanske kommer att ändras hos Uppsalapubliken framöver, då gruppen Urtidsdjur nu släpper sin första LP.

Recension: Releasepartyt på Reginateatern i onsdags blev inställt pga covid-19, men Beat Funktions låt ”Green Man” släpps idag fredag den 13 november i en ny fräsch tolkning av Maiah Lay och Henry Bowers.

Recension: Idag fredag 6 november släpper Ismael sitt nya album Doggerland, tyvärr ställer Covid-19 situationen till det för den planerade spelningen på Katalin i helgen.

Recension: Under artistnamnet ”Monsi y su salsa” släpper Simon Monserrat ”Abreme la puerta de tu corazon” den 31 oktober, samtidigt som 3D-animerade videon av Alejandro design från Venezuela (Alejandro Colmenarez).

Uppsalaborna trängs i city. Duo Vindöga går på avstånd från varandra på fält och i skogar runt Uppsala, bärande på en kontrabas. De spelar låten Den avskalade hösten - avskalad på ett alldeles särskilt sätt i den märkliga tid vi lever just nu.

Recension: Höstens andra Klubb Uffe-kväll på Katalin bjöd på en kokande gryta med musik kryddad med stark sås eller Sauce Piquante som den unge fransmannen Theo Lawrence senaste album heter.