Skriv ut denna sida
Ismael släpper sin nya skiva "Doggerland" i dag den 6 november. (Foto: Pär Dahlerus) Ismael släpper sin nya skiva "Doggerland" i dag den 6 november. (Foto: Pär Dahlerus)

Recension: Ismael – Doggerland

2020-11-06 - 01:41

 

Idag fredag 6 november släpper Ismael sitt nya album Doggerland, tyvärr ställer Covid-19 situationen till det för den planerade spelningen på Katalin i helgen.

 

Ismael består av David Berjlund på sång och gitarr, Bengt Westin på trummor och sång och Ronny Grubb på bas. Det är verkligen ett pulserande driv i musiken. Jag kommer att tänka på band som Simple Minds, tidiga U2 och Thåström. I låten karusell så får jag även en förnimmelse av The Police. Texterna handlar i mycket om den värld som vi lever i och visar ett stort samhällsengagemang.

 

David Berjlunds sång och gitarrspel bärs fram som på en rullande våg som består av Ronny Grubbs rytmiska basspel och Bengt Westins stabila taktfasta trummande. De tre bandmedlemmarna får hjälp av flera andra musiker på albumet. Kristofer Jönsson från Uppsala är en nyckelperson. Han spelar inte bara piano, syntar, gitarr, slagverk och sjunger utan har även skött inspelningen av albumet samt producerat tillsammans med Ismael. Doggerland är ett starkt album av jämn och hög kvalitet när det gäller både text och musik.

 

Ismael skulle ha spelat på Katalin i morgon lördag den 7 november, men som så mycket annat är spelningen inställd på grund av den rådande Covid-19 situationen. Vi får helt enkelt vänta på bättre tider. Att lyssna på albumet Doggerland är en utmärkt sysselsättning till dess.

 

Pär Dahlerus
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Mycket av Kulturnattens evenemang var digitalt, men för de som ville ta en nostalgitripp live med E-TYPE var Parksnäckan kvällens riktiga höjdare.

Vi sitter på parkbänkar längs Fyrisån i början av augusti för att Joakim Palm ska kunna presentera sig själv, sin musik och sitt album "Don't stop trying" som släpptes den 24 juli 2021.

Monsi y su salsa, släppte den 25 juni "Salsa choke na ma", featuring Joys & Papa Dee.

Kent Wennman och hans Rockabilly Quartet släppte nyligen en ny skiva med Elvislåtar som "the king" framförde live 1954-1955.

Recension: Monsi y su Salsa, dvs Simon Monserrat, har som Uppsalanyheter tidigare har beskrivit, en produktiv period i studion. På fredag den 4 december 2020 är det släpp av två singlar som kompletterar hela albumet ” Salsa pal Bailador”, vilket betyder Salsa för dansaren.

Rock på svenska? För inte det tankarna till mjukrockare som Tommy Nilsson, Freda’ och Per Gessle? Må så vara, men den uppfattningen kanske kommer att ändras hos Uppsalapubliken framöver, då gruppen Urtidsdjur nu släpper sin första LP.

Recension: Releasepartyt på Reginateatern i onsdags blev inställt pga covid-19, men Beat Funktions låt ”Green Man” släpps idag fredag den 13 november i en ny fräsch tolkning av Maiah Lay och Henry Bowers.

Recension: Under artistnamnet ”Monsi y su salsa” släpper Simon Monserrat ”Abreme la puerta de tu corazon” den 31 oktober, samtidigt som 3D-animerade videon av Alejandro design från Venezuela (Alejandro Colmenarez).

Uppsalaborna trängs i city. Duo Vindöga går på avstånd från varandra på fält och i skogar runt Uppsala, bärande på en kontrabas. De spelar låten Den avskalade hösten - avskalad på ett alldeles särskilt sätt i den märkliga tid vi lever just nu.

Recension: Höstens andra Klubb Uffe-kväll på Katalin bjöd på en kokande gryta med musik kryddad med stark sås eller Sauce Piquante som den unge fransmannen Theo Lawrence senaste album heter.