Skriv ut denna sida
Den colombianske sångaren Jorge Barakutanga. (Foto: Julian Gutiérrez) Den colombianske sångaren Jorge Barakutanga. (Foto: Julian Gutiérrez)

Recension: Monserrat släpper ny dunderhit och video

2020-10-29 - 22:10

Under artistnamnet ”Monsi y su salsa” släpper Simon Monserrat ”Abreme la puerta de tu corazon” den 31 oktober, samtidigt som 3D-animerade videon av Alejandro design från Venezuela (Alejandro Colmenarez).

 

Översatt till svenska betyder titeln ”Öppna dörren till ditt hjärta” featuring den colombianske sångaren Jorge Barakutanga.

Detta är sista singeln ut sedan kommer albumet, beskriver Simon Monserrat.

 

Intrycket efter att ha hört låten några gånger, är att den är en het rytmisk salsa och har en vacker text som når fram med inlevelse. Många borde öppna sina hjärtan såhär i covid-tider och ta vara på och uppskatta livet. Har du inte dansat på länge, så blir du garanterat sugen! Det får bli hemma i köket eller vardagsrummet just nu.

 

image003

Simon Monserrat samarbetar med Jorge Barakutanga (bilden) på singeln. (Foto: Juan Angulo)

 

Om den här dunderhiten tas emot på samma sätt som ”Si te gusta la salsa si te gusta la timba” när den släpptes den 17 september, så når den snart Salsa topp 100 den också, tror jag. Om du gillar salsa och om du gillar trumma så har du säkert redan laddat ner den.


”Si te gusta la salsa ...” har featuring av sångaren och slagverkaren Thomas de Paula Eby som annars sjunger i Calle Real och spelar slagverk med Hoffmaestro t ex och Simon beskriver vidare hur den hamnade på listor i Cali, Colombia och sedan tog det fart på nedladdningarna.

 

Redan nu har han flera nästan färdiga singlar, bl a med en känd sångare från Venezuela, Edgar´Dolor`, som är med på albumet. Simon beskriver kort ytterligare ett annat spår med unga talangfulla rapparen och sångaren JOYS från Colombia och PapaDee. 

 

image002

Simon Monserrat selfie med Thomas de Paula Eby. (Foto: Simon Monserrat)

Albumet har samarbeten från fem olika kontinenter vilket vi på Uppsalanyheter skrev om i en tidigare artikel.

Jag skojade under resans gång att jag kanske kunde få med någon musiker från Antarktis, med än så länge har det inte blivit så, ler Simon. 

- Förutom i Morgongåva har delar spelats in i Helsingfors, Madrid, New York, Bogota, Cali, Caracas, Barquisimeto och i Sydney. Listan är längre, men för att få en liten inblick är det platser som kommer upp i huvudet just nu. Det går att göra musik även om spelningar inte är aktuellt för tillfället, avslutar Simon.

”Monsi y su salsa” finns där musik kan laddas ned. Ha en fin Alla helgonahelg med härliga salsalåtar i högtalarna när vi går mot mörkare årstider.

Eva Cederholm
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Mycket av Kulturnattens evenemang var digitalt, men för de som ville ta en nostalgitripp live med E-TYPE var Parksnäckan kvällens riktiga höjdare.

Vi sitter på parkbänkar längs Fyrisån i början av augusti för att Joakim Palm ska kunna presentera sig själv, sin musik och sitt album "Don't stop trying" som släpptes den 24 juli 2021.

Monsi y su salsa, släppte den 25 juni "Salsa choke na ma", featuring Joys & Papa Dee.

Kent Wennman och hans Rockabilly Quartet släppte nyligen en ny skiva med Elvislåtar som "the king" framförde live 1954-1955.

Recension: Monsi y su Salsa, dvs Simon Monserrat, har som Uppsalanyheter tidigare har beskrivit, en produktiv period i studion. På fredag den 4 december 2020 är det släpp av två singlar som kompletterar hela albumet ” Salsa pal Bailador”, vilket betyder Salsa för dansaren.

Rock på svenska? För inte det tankarna till mjukrockare som Tommy Nilsson, Freda’ och Per Gessle? Må så vara, men den uppfattningen kanske kommer att ändras hos Uppsalapubliken framöver, då gruppen Urtidsdjur nu släpper sin första LP.

Recension: Releasepartyt på Reginateatern i onsdags blev inställt pga covid-19, men Beat Funktions låt ”Green Man” släpps idag fredag den 13 november i en ny fräsch tolkning av Maiah Lay och Henry Bowers.

Recension: Idag fredag 6 november släpper Ismael sitt nya album Doggerland, tyvärr ställer Covid-19 situationen till det för den planerade spelningen på Katalin i helgen.

Uppsalaborna trängs i city. Duo Vindöga går på avstånd från varandra på fält och i skogar runt Uppsala, bärande på en kontrabas. De spelar låten Den avskalade hösten - avskalad på ett alldeles särskilt sätt i den märkliga tid vi lever just nu.

Recension: Höstens andra Klubb Uffe-kväll på Katalin bjöd på en kokande gryta med musik kryddad med stark sås eller Sauce Piquante som den unge fransmannen Theo Lawrence senaste album heter.