Simon Monserrat är aktuell med ny musik. (Foto: Roberto Noel) Simon Monserrat är aktuell med ny musik. (Foto: Roberto Noel)

Simon Monserrat släpper musik under april 2020

2020-04-18 - 03:57

Allt blir annorlunda med det nya coronaviruset för DJ, musiker och Zumbainstruktör Simon Monserrat. Den pågående pandemin påverkar musikbranschen och andra kringverksamheter. Jag får mig en pratstund med Simon Monserrat.

 

Hur blir det framöver för dig?

- Min ensemblespelskurs med rytmik t ex på Kungliga Musikhögskolan är inställd pga Covid-19 t ex. men eftersom de har bokat mig i sju veckor vid den här tiden varje år, så i en dialog med studierektorn visar det sig att jag får betalt. Det verkar som om klasserna flyttas till hösten.

 

Har du mycket bokningar som har blivit inställda?

- Mina gig är inställda hela våren, både som DJ och musiker. Dessutom har Fyrishov ställt in AquaZumba, och två av de vanliga ZumbaFitness-passen är tänkt att jag ska köra i en app så att mina kunder kan köra passen hemifrån. Framöver fruktar jag att alla i samhället påverkas, inte bara musiker. Dent finns ingenting som stoppar viruset. Informationsflödet är dessutom massivt så allt annat än coronavirus får mindre plats.

 

När det gäller att släppa nytt då, jag har förstått att du har lite material på gång?

- En del väljer att skriva musik om Corona, vilket såklart är ett sätt att nå ut, men det är lite dubbelt, eftersom de utnyttjar en situation. Min son Ramòn "Moncho", har t ex gjort en som heter "Karantän". Jag själv jobbar vidare med samarbeten och låtar som jag skapar mest här hemma i studion och via material som skickas till mig, eftersom vi inte alltid kan ses. Möten över nätet som sker i många verksamheter tror jag är här för att stanna i många branscher, beskriver Simon Monserrat vidare. Det är bra både för miljön och effektiviteten.

 

2

Daniel "Papa Dee" Wahlgren och Simon Monserrat (Foto: Måns Ek)

 

- Just nu har jag tre låtar på gång. En låt är med Daniel "Papa Dee" Wahlgren. Vi har ett bra samarbete sedan ett tag. Ibland har jag lagt slagverk på hans låtar. Han är bra att samarbeta med och han är superduktig, en grym musiker. "Papa Dee" har ju varit inne och nosat lite på latinomusik i samband med sin TV-serie "Papas kappsäck" som gick på SVT för några år sedan (sändes 2008, Evas anm.). Han var bl a på Jamaica då och jag vet att han skrev musik med gamla legender därifrån efter TV-serien. Han sjunger i ett band också, "Brooklyn Funk Essentials", med bas i New York, som han gjorde musik med då och gör fortfarande.

 

Simon är aktuell med ett samarbete igen med Daniel.

- Vi spelade in en låt som är en blandning av kubansk traditionell Son med jamaicanska inslag. "Son Montuno Apreaito" där Daniel "Papa Dee" Wahlgren, Babatunde Tony Ellis och Simon musicerar tillsammans. Övriga musiker är bl a David Silva på piano och Elio Torres på bas som har spelat in sina instrument i Venezuela. Denna låt släpptes den 17 april.

 

1

Fodralbild till "Son Montuno Apreaito" (Foto och design: Tovita Bråthen Razzi)

 

Simon kan mycket om musikaliska genrer så han berättar att ibland med genrer t ex reggaeton, så utvecklas den med tiden.

- Salsa choke är mest lik en kubansk rytm som heter "pilon" som är en ganska gammal rytm som de har "snott" och gjort lite hårdare i Cali, Colombia. Den låt jag ska släppa heter "Salsa Choke na mas" och är med "Papa Dee" och någon mer artist som jag inte kan avslöja just nu. "Papa Dee" ska förresten själv släppa en Bob Marley tribute, så det är fler än jag som skapar musik just nu, ler Simon.

 

- "Djuret i mig" är en mer latinofärgad mycket rytmisk version av Monchos tidigare släppta låt med samma namn med Tarequito. Det andra projektet med Moncho är också på svenska och en ny version av "Modell" som Moncho gjorde med Markoolio.

 

- "Modell" med Moncho featuring Markoolio och Raciel Garces är mera av allt kan man säga, beskriver Simon vidare. Det är inte helt lätt att göra videos nu, och kräver mycket jobb, men i studion kan jag göra mycket. En liten anekdot är att jag spelade på sommarturné med Markoolio på tidigt 2000-tal och nu är det sonen som samarbetar också.

 

Simon berättar vidare att hans farbror Roberto Monserrat har skrivit låten "Federico Boogaloo".

- Roberto dog tyvärr fattig trots sina framgångar, så låten är en tribute till hans avtryck inom musiken. Roberto Monserrat var Musical director i ett band som hette "El Combo Caribe" och bandet var mycket känt i Venezuela. Bandet bytte sedan namn till "Federico y su Combo Caribe" och sägs vara det första som använder ordet "salsa" på en skiva. Ordet hade visserligen använts i radio tidigare, men det känns ändå speciellt att ordet finns med på en inspelning. Låten har spelats in av andra grupper bl a en colombiansk grupp "Sonora carruseles". Texten beskriver typ "kom och dansa" en boogaloo som är en snabb latinofusion som blandar afroamerikanska rytmer och rock n' roll och utvecklades i USA på 1960-talet. Nu har jag arrangerat om, så jag är stolt över min tribute. Simons version av "Federico Boogaloo" (Roberto Monserrat och Simon Monserrat) släpps som låt och video i slutet av april.

 

- Sedan har jag arrangerat en av pappas låtar färdigt också, som han spelade i Europa på 1960-talet. Den är från Paris, från innan jag föddes. Hela idén med att göra om pappas låt var att arrangera om den och göra den till min egen. Pappa var skeptisk först, men han har godkänt den när han har fått lyssna i lugn och ro, ler Simon. "Rey" Marcos Monserrat är ju också slagverkare, så det var lite speciellt. Visste du förresten att han spelade i flera scener i "La Dolce Vita?", filmen från 1960 av Federico Fellini innehöll en hel del musik.

 

- Pappa har skrivit många låtar. Mycket finns på kassett. Mest slagverk och sång, men han har även klinkat mycket på gitarr, så jag minns att han alltid satt och spelade på kvällarna när jag skulle sova som en del av mina barndomsminnen. Det var ju musiken som tog pappa från Venezuela till Europa när han vann en musiktävling. Ofta på den tiden hade man långa kontrakt och spelade på samma ställe. Vid ett tillfälle var han med en kubansk orkester, "Luis Cardenas orquesta", i Tromsö, Norge i 30 dagar, men han bodde i Paris då och tyckte att det var väldigt kallt. Hans gäng fick gig på Gröna Lund, men han själv sade nej. Det var först när de fick förlängt som han kom till Grönan själv. I Sverige spelade pappa med Bebo Valdes, Cyndee Peters, Marie Bergman, "Bag of Rythm", Peps Persson och "Hot salsa" bland annat. Han spelade ofta congas, och fick spela trumset för att framföra chacha, mambo och italiensk musik som folk dansade till.

 

Simon minns tillbaka på en bit av sitt egna turnéliv i början av 2000-talet.

- Numera är jag inte lika hungrig på att ha sena gig långt borta. Jag har ju varit frilans hela mitt liv och aldrig haft fasta jobb, men självklart är jag beredd att tänka om och göra något annat. Jag har vikarierat som t ex musiklärare i Stenhagen.

 

Här pockar Simons hundar Mio och Cita på uppmärksamhet och vi får återgå till vardagen igen. Jag tackar för pratstunden och hoppas att ni som har läst detta vill hitta Simon Monserrats musik. Sök på "Monsi y su salsa" och Simon Monserrat där musik finns.

 

 

Eva Cederholm
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Recension: Höstens andra Klubb Uffe-kväll på Katalin bjöd på en kokande gryta med musik kryddad med stark sås eller Sauce Piquante som den unge fransmannen Theo Lawrence senaste album heter.

På tisdag kommer en stigande stjärna från Frankrike till Klubb Uffe och Katalin. Theo Lawrence beskrivs som en artist med jordig okomplicerad pop som har djupa rötter i den amerikanska myllan.

Årets vinnare av The International Young Talent Competition har utsetts i samband med den 17:e upplagan av Uppsala Internationella Gitarrfestival.

Recension: Den tredje och sista dagen för årets gitarrfestival dedikerades till unga talanger från olika länder.

Recension: Först ut denna festivals andra kväll är den begåvade fingerspels-gitarristen Emil Ernebro. Han kommer ingalunda att vara ensam på scenen hela kvällen utan bjuder in flera av sina vänner.

Recension: Den första kvällens andra konsert på Uppsala Internationella Gitarrfestival bjöd på gitarrduon The Gothenburg Combo bestående av David Hansson och Thomas Hansy. Deras gäster bestod av sångerskan Lina Nyberg och gitarristerna Susanna Risberg och David Stackenäs.

Recension: Det är ju på många sätt en annorlunda festival i år på grund av den rådande Coronapandemin, som dessutom ökar för fullt i Uppsala vid denna tidpunkt. Det känns därför betryggande att avnjuta festivalens öppningskväll digitalt, om än tråkigare.

Uppsala Internationella Gitarrfestival är precis som allting annat annorlunda detta Coronans fördömda år. Istället för att ställa in kör Klaus Pontvik, Stefan Löfvenius och company på, men i ett mindre format och under temat "Made in Sweden".

Recension: Intimitet och absolut närvaro – trots rådande restriktioner. Det råder ingen tvekan om att ett fanns ett uppdämt behov av mötet mellan musik och människor när brittiska Our Man In The Field klev upp på Katalins stora scen på tisdagkvällen, i ett samarrangemang av Klubb Uffe och Rootsy.

Tisdag 29 september är Rootsy och Klubb Uffe tillbaka på Katalin. Först ut är skivaktuelle Our Man In The Field, artistnamnet för den brittiske låtskrivaren Alexander Ellis som gör sin första Skandinavienturné.

 • Uppsala Baskets första förlust

  Efter två inledande segrar i damernas basketliga åkte Uppsala Basket på säsongens första förlust. Det var Norrköpings Dolphins som kunde vinna i Upplands Bilforum USIF Arena med klara 62-79. Det var efter en dålig tredje period som Uppsala förlorade med 15 poäng (10-25) som gästerna kunde säkra segern.

 • Almtuna föll mot VIK

  Almtuna förlorade lördagens allsvenska möte borta mot Västerås med 3-2 efter periodesiffrorna (2-1, 0-1, 1-0). Det var dock nära att uppsalalaget kunde kvittera i slutet av den tredje perioden när Tobias Liljendahl var nära att peta in en retur. Nästa match för Almtuna är på tisdag den 20 oktober då man tar emot Modo hemma i Upplands Bilforum Arena.

 • Fjärde raka segern för Storvreta

  Storvretas innebandydamer går som tåget i den östra innebandyallsvenskan. På lördagen besegrade man Hammarby med 5-4 på bortaplan och gick upp i ensam serieledning med 12 poäng. I Storvreta noterades Viktoria Hubinette för två mål.

 • Man med bajonett och yxa greps i Uppsala

  En man i 55-årsåldern greps av en polispatrull i Uppsala Centrum efter en kontroll. På mannen hittade patrullen en bajonett och en yxa. Mannen är nu misstänkt för grovt brott mot knivlagen, alternativt brott mot knivlagen.

 • Hemmaförlust mot Vita hästen

  Almtuna förlorade hemmamötet i Hockeyallsvenskan på onsdagen mot Vita Hästen från Norrköping med 1-3 (0-0, 0-1, 1-2). Almtunas mål gjordes på straff av Martin Mellberg vid ställningen 0-3.

 • Almtuna nollade Modo

  Almtuna nollade Modo i den svåra bortamatchen i Örnsköldsvik när man vann med 2-0. Det var Almtuna som dominerade i antalet skott på mål, efter två perioder ledde uppsalalaget skotten med 27-8 men det stod bara 1-0 till Almtuna efter mål av Jesper Norbäck i mitten av andra perioden. I slutskedet av matchen jagade Modo kvittering men drar på sig en utvisning med drygt två minuter kvar av tredje perioden. Man satsar då på spel utan målvakt, men Almtunas Emil Berglund kan skicka pucken ända från djupt ner i egen zon in i tom bur och fatsställa slutresultatet till 2-0.

 • Segrar för Sirius och Storvreta i damallsvenskan

  Sirius besegrade Huddinge i innebandyns östra damallsvenska med 4-1, segern är blåsvarts första i serien den här säsongen efter tre omgångar. Poängbäst med 1+1 blev Rafaella Sandström. Storvreta vann även dem sin match mot Telge med 3-2, det var dock Telge som tog ledningen men Storvreta kunde vända till 2-1. I  inledningen av den andra perioden kvitterade Telge till 2-2 men Storvretas Amanda Skyltbäck gjorde 3-2 och trots att halva matchen återstod föll inga fler mål.

 • Tredje raka för Hagunda

  Hagunda besegrade Salem i den Norra Innebandyallsvenskan på lördagen med 7-6 på bortaplan. Efter två perioder ledde Hagunda med 7-2 men slappnade av i den tredje perioden som man förlorade med 0-4. Seger dock i den tredje omgången och Hagunda har full pott nio poäng och leder den Norra Allsvenskan.

 • Storvreta vann innebandyderbyt

  Storvreta vann lördagens innebandyderby mot Sirius. Efter en jämn första period som slutade 4-4 där Sirius hade tvåmålsledning vid tre tillfällen stängde Storvreta till bakåt. De resterande två perioderna vann Vreta med 4-0 och 2-0. Poängbäst i Sirius blev Kasper Broby 2+0 och Billy Nilsson 1+1. I Storvreta blev Robin Nilsbert poängbäst med 3+2 tillsammans med Alexander Rudd 1+4.

 • Andra raka för Uppsala Basket

  Uppsala Baskets damer tog sin andra raka seger i Basketligan när man på fredagen körde över Visby på med 85-50 på bortaplan. Poängbäst i Uppsala blev Tina Stenerud Moen med 19 poäng.

 • Nytt datum för Doug Seegers

  Doug Seegers konsert på Parksnäckan den 3 augusti flyttas på grund av omständigheter som man inte kunnat råda över. Nytt datum för konserten är den 11 augusti då den också får en ny starttid 19:00. Köpta biljetter till den 3 augusti är giltiga till det nya datumet meddelar arrangören Parknöje i Uppsala AB.

 • Mendéz klar för Djungelboken - the musical

  Dröse&Norberg som ligger bakom succéerna Trolkarlen från Oz, Snövit the musical och Äventyret Alladin kommer till Uppsala med "Djungelboken The musical". I ett pressmeddelande offentliggör man nu att Mendez gör debut som en svängande latinsk apkung. Musikalen kommer till Uppsala och IFU Arena den 9 februari 2019.

 • Nour El Refai utökar vårturnén, kommer till Uppsala i oktober

  I april avslutade Nour El Refai en rikstäckande vårturné med sin föreställning "En komisk depression" som spelats för utsålda hus och setts av över 20.000 personer. I anslutning till turnéavslutningen, och på allmän begäran, släpptes biljetter till fler föreställningar i höst i Stockholm resp Göteborg. Nu tillkommer Örebro, Malmö, Falun, Västerås och Uppsala i turnéplanen. Turnén avslutas den 8 oktober med en föreställning på UKK i Uppsala.

 • UKK och Uppsala konstmuseum fortsätter samarbetet

  Uppsala Konsert & Kongress (UKK) fortsätter samarbetet med Uppsalas större instituioner inom kulturen. Under fredagen meddelade UKK att samarbetet med Uppsala Konstmuseum fortsätter under våren 2017. Konsten har nu fått en självklar plats på UKK och musiken ett spelrum på konstmuseet, skriver UKK i ett pressmeddelande.

 • Uppsalabandet Mares släpper singel

  Det virala fenomenet "Mares" från Uppsala med debutsingeln "Allt du gör och att du finns" från 2015 har idag över åtta miljoner streams på Spotify. Nu släpper man nya singeln "Nattens sista dans" den 9 mars. Bandet består av fem musiker som samtliga kommer från Uppsala.

 • Per Gessle till Uppsala

  Per Gessle åker ut på stor sommarturné 2017 under namnet "En vacker kväll. Sommarturné 2017" Det är dags att ta en musikalisk selfie skriver Gessle i ett pressmeddelande. Turnén startar den 6 juli i Helsingborg och kommer till Uppsala och Botaniska trädgården som näst sista stopp på turnén den 18 augusti.

 • ReChoir får kommunens resestipendium

  Kulturnämnden i Uppsala beslutade på torsdagen att ge 2016 års resestipendium om 50.000 kronor till kören ReChoir för ett kulturutbyte med Italien. - Uppsala är körernas stad och det känns bra att på detta sätt kunna bidra till utvecklingen för en förhållandevis ny och spännande Uppsalagrupp som håller en hög konstnärlig kvalitet, säger Kulturnämndens ordförande Peter Gustavsson (S) i ett pressmeddelande.

 • Tunström slutar som teaterchef

  Linus Tunström chef och vd på Uppsala Stadsteater sedan nio år tillbaka slutar. När frågan om förlängt förordnande kom upp valde Tunström att inte förlänga för att förverkliga några andra ideér som han har burit på uppger DN kultur.

 • Hep Stars spelar i Uppsala

  Hep Star gör en bejublad konsert på Regina i Uppsala, för ett år sedan var den populära gruppen i Uppsala och bjöd på drygt två timmars nostalgisk rock. Nu är man ute på en ny turné och stannar till i Uppsala den här helgen. Första spelningen gjordes igår fredag, den andra sker under lördagskvällen, det fanns vid midnatt till lördagen fortfarande biljetter kvar.

 • Bowie till Kulturoasen

  På söndag kommer uppsalabandet "Throw me some Bowie" till Kulturoasen. Få band kan göra bra covers på David Bowie men "Throw me some Bowie" är ett av dem som gör det riktigt bra - klockan 14,00 börjar uppträdandet.

 • Säsongspremiär för Kulturoasen

  Söndag den 18 januari öppnar Kulturoasen för vårsäsongen 2015 med populära sångerskan Meta Roos. Publiken kan räkna med att få lyssna till svenska pärlor av bland annat Ted Gärestad, Hasse o Tage samt Povel Ramel.

 • Trettondagskonsert Uppsala Kammarorkester

  På måndag spelar Uppsala Kammarorkester sin traditionsenliga trettondagskonsert på Uppsala Konsert och Kongress. Det är dirigent Paul Mägi och solister Kerstin Avemo, sopran och Cataldo Caputo, tenor. Förutom musikaliska överraskningar utlovas bland annat nummer ur Verdis Rigoletta.

 • Kulturveckan för utvecklingsstörda

  På måndagen inleddes Kulturveckan 2014, av och med människor med utvecklingsstörning. Sedan 1993 anordnar Uppsala kommuns kulturverksamhet evenemanget bland annat för att stimulera kontakt mellan kulturlivet i Uppsala och människor med speciella behov. Kulturveckan pågår mellan den 10-14 november på Grand i Uppsala.

 • Gitarrfestivalen får bidrag

  Uppsala Internationella Gitarrfestival är en av 23 aktörer som får dela på totalt 1 470 000 kr i bidrag från Kulturrådet. Gitarrfestivalens storlek på stödet är dock okänt, men pengarna ska användas som stöd för att bjuda in utländska artister till festivalen.

 • UKKs VD entledigas av styrelsen

  Uppsala Konsert & Kongress VD Magnus Bäckström entledigas från sitt uppdrag. Anledningen uppges vara att styrelsen och Bäckström har skilda uppfattningar om verksamhetens inriktning. Som ny tillförodnad VD har ledningsgruppens Linda Elfving Bovin utsetts. 

 • Miljonkupong på V75 i Uppsala

  Helgens V75 bjöd på en Jackpottomgång, när de sju avdelningarna var körda på Axevalla återstod det endast 27 kuponger med 7 rätt. 20 av dessa kuponger var inlämnade i Sverige, en av kupongerna som var inlämnad hos ATG-ombud lämnades in i Uppsala.

 • Voices of Rock - Legends inställt

  Voices of Rock - Legends som skulle ha uppträtt på UKK den 14 november ställer in koncerten. Arrangören meddelar att den som köpt biljetter kan återlösa dem inom en månad räknat från det datum konserten skulle ha ägt rum.

 • Sandra kvar i idol

  Uppsalatjejen Sandra Wikström lyckades hålla sig kvar i idol efter fredagens delfinal. Av de tolv deltagare från början återstår nu hälften, en av dem är Uppsalatjejen Sandra Wikström. I fredagens delfinal sjöng hon Oasis låt "Wonderwall".

 • Fagerstedt slutar som museichef

  Elisabeth Fagerstedts förordnande som museichef vid Uppsala konstmuseum går ut vid årsskiftet. Hon slutar i och med det sitt uppdrag som ledare för museet efter åtta år.

 • Sandra vidare i Idol 2013

  Sandra Wikström från Uppsala har gått vidare i ytterligare en delfinal i musiktävlingen Idol som pågår just nu på TV4. I fredagens tävling framförde Sandra låten "Empire state of mind" av Alicia Keys & Jay Z.

Dessa keglar hjälper inte sannolikt dina erektioner

Erektil dysfunktion (ED), oförmågan att upprätthålla ett erektionsföretag tillräckligt för sex påverkar upp till 30 miljoner amerikanska män.
Receptbelagda läkemedel som behandlar ED (som Viagra) har funnits i många år nu, och Viagra enbart har ordinerats mer än 20 miljoner gånger i USA. Generellt kan problem med erektioner spåras till problem med blodflödet, och det är problemet att läkemedel som Viagra-adress.

Men den allmänna hälsan och det fysiska tillståndet påverkar även erektionernas kvalitet, liksom tillståndet hos de pubokockcygeus-PC-muskler som utgör bäckenbotten. Behandla golvmusklerna håller dina inre organ på plats, och som alla andra muskelsystem kan de bli slacka över tiden med brist på träning. Kvinnor som har genomgått födseln rekommenderas att göra det som kallas Kegel övningar för att få sitt bäckgolv i form igen. Men visste du att män kan dra nytta av att göra Kegel övningar också? Läs mer här.

Generisk Cialis | Cialis 20 mg | Cialis i Danmark | Cialis netistä