Skriv ut denna sida
Uppsalaaktuella Slowgolds nya album. (Foto: Pär Dahlerus) Uppsalaaktuella Slowgolds nya album. (Foto: Pär Dahlerus)

Recension: Slowgold - Aska, kommer till Katalin

2020-03-02 - 04:01

Uppsalaaktuella Slowgold släppte nyligen sitt nya album, Aska. På fredag 6 mars kommer de till Katalin.

 

Amanda Werne som sjunger, spelar gitarr med mera är bandets frontfigur. Slowgold kan nog nästan sägas vara hennes alter ego. Det är också Amanda som skriver både text och musik. För helheten är dock, Johannes Mattson på bas och ytterligare en Mattsson fast med två s, Erik, på trummor, mycket viktiga.

 

Aska är ett ljusare album än föregångaren som ju också heter Mörkare. Det är givetvis inte alls glättigt men ger en positiv känsla om att släppa taget, gå vidare och lämna mörkret och det gamla bakom sig. Slowgold har klivit ur askan och svävar vidare på ett moln av toner.

 

Låtarna går i olika tempo men har det gemensamt att Amanda Wernes drömska röst och gitarrspel liksom svävar och bärs fram av det pulserande kompet på trummor och bas.

 

Aska är ett mycket bra album och det ska bli spännande att följa Slowgolds fortsätta karriär. Det känns som att det finns ännu mer potential i framtiden.

 

Mitt betyg blir 8/10

 

 

Pär Dahlerus
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Taggad under slowgold, Katalin, recension, uppsala

Recension: Långbacka/Bådagård, alltså Maja Långbacka och Matilda Bådagård har släppt sitt andra album som de kallar Every little whisper turns into a roar.

Recension: Nu på fredag släpper Uppsalabandet Almost Dead Men sitt debutalbum, A brilliant Future wasted growing up. Inte nog med att de lyckats skapa ett album som skulle kunna härstamma från 70-talet, de ger också ut albumet på vinyl.

Allt blir annorlunda med det nya coronaviruset för DJ, musiker och Zumbainstruktör Simon Monserrat. Den pågående pandemin påverkar musikbranschen och andra kringverksamheter.

Recension: Uppsalabon Markus Berjlund säger själv att han är en orolig själ. Det kan man även utläsa av titeln till det nya albumet "Om allting går åt helvete så ska du inte följa med". Albumet känns dock betydligt mer positivt än så och det är dessutom riktigt bra.

Recension: Det här är första gången vi spelar i Uppsala, berättar Slowgolds Amanda Werne från Katalins scen ett par låtar in i fredagens konsert. Så fantastiskt ställe! lägger hon till. Det tycks som att uppskattningen är ömsesidig och att många i publiken länge sett fram emot att se och höra Slowgold här.

Recension: Pianisten Emil Ingmar har nyligen släppt sitt första album som han kallar "Karlavagnen. Ett album som innehåller tolv originalkompositioner av den Värmlandsbördige Uppsalabon.

Recension: Den 29 årige kanadensaren Joe Nolan är inne i en väldigt kreativ och produkriv fas. Hans senaste album som släpptes för någon vecka sedan heter Drifters.

Recension: Den mycket hyllade föreställningen " Kvinnan som är jag" med Lisa Nilsson på UKK, var i det närmaste utsåld, vilket fick stor effekt på applåder, allsång och skratt.

Recension: Två artister med stora influenser från soulmusiken uppträdde på Katalins Klubb Uffe på tisdagskvällen. Liz Brasher från Memphis och Jesper Lindell från Ludvika.

Recension: Under tisdagen var det terminspremiär för Klubb Uffe, tisdagsklubben där Katalin i samarbete med eldsjälarna på Rootsy Music presenterar begåvade men mindre namnkunniga artister inom den spretiga genren Americana.