Gruppen Check var en av tolv akter som gick vidare till regionsfinal. (Foto: Peter Bohlin) Gruppen Check var en av tolv akter som gick vidare till regionsfinal. (Foto: Peter Bohlin)

Tolv akter vidare i musiktävlingen Imagine

2020-02-10 - 05:37

Tolv akter har gått vidare i musiktävlingen Imagine som genomförde två deltävlingar på UKK under lördagen och söndagen. Nu väntar flera aktiviteter för de som gått vidare innan regionfinalen i slutet av mars.

 

En sak är säker, det är att på musiktävlingen Imagine kan vad som helst hända. Den musikaliska kreativiteten visste nästan inga gränser när helgens två deltävlingar genomfördes.

 

6W1A0445 alva granström

Alva Granström ledde de två deltävlingarna under helgen. (Foto: Peter Bohlin)

 

På lördagen framfördes elva akter med ett musikaliskt spann från det lite mer traditionella musikstilarna som pop, singer/songwriter, folkmusik till lite musikaliskt häftigare stilar som alternativ metal samt black/trash metal.


6W1A9556 the eternal daydream

Alternativ-metalbandet The Eternal Daydream nådde inte hela vägen till regionsfinal. (Foto: Peter Bohlin)

 

Undertecknad fastnade för gruppen Liten Gnu med musikerna Olle Hägglöf Österdahl, Karl Ljungholm, Andreas Wadström och Pontus Bornelind som motiverade sin jazzinspirerade musikstil.

- Vi spelar det för att ingen annan vill spela den här typen av musik, enligt bandet själva.

 

Sedan framförde de två skönt befriande jazzinspirerade melodier som föll juryn i smaken, de gick välförtjänt vidare tillsammans med ytterligare fem akter från lördagen.

 

6W1A9642 liten gnu

Little Gnu bjöd på lugnande jazziga toner och gick vidare till regionfinalen. (Foto: Peter Bohlin)

 

Även söndagens deltävling visade upp ett brett register av musikstilar inför en hängiven publik påhejade av duktiga presentatören Alva Granström.

 

6W1A0145 rickard smyth

Rickard Smyths första och enda framträdande i Imagine, sedan faller han för åldersgränsen för deltagande i tävlingen. (Foto: Peter Bohlin)

 

Publiken bjöds bland annat på musikstilar som indie, rock, screamo hiphop/trapmetal, akustisk pop och bonderock. Den sistnämnda stilen utfördes av den kanske mest kreativa utstyrseln, gruppen Skottsäker Häst bestående av Philip Hjelmstedt, Leon Öhman, Svante Lundkvist, Anton Tallroth, Fredrika Hagberg och Benjamin Gjerdingen, genomförde sin akt delvis utklädda med hästmasker och ett klockrent bondetema.

 

 6W1A0390 skottsäker häst

Bandet Skottsäker Häst lämnande ett minnesvärt avtryck från sitt framträdande. (Foto: Peter Bohlin)

 

Skottsäker Häst gick inte vidare från deltävlingen men lämnade tävlingen med ett minnesvärt framträdande som förtjänar ett omnämnande.

 

6W1A0104 tripleg

Tripleg bjöd på hiphop/trapmetal och var synkade i sina moves. (Foto: Peter Bohlin)

 

Projektledare för Imagine är Jimmy Bergwall och Gabbi Dluzewski, vi tog en pratstund med Jimmy efter helgens deltävlingar.

 

Hur skulle du vilja sammanfatta helgens två deltävlingar?
- Det har varit två dagar som man skulle vilja att varje dag är. Det har varit en makalös helg med 23 akter som har visat vilka som är morgondagens stjärnor och fyllt UKK med musikalitet, gemenskap, vänskap, inspiration och kreativ atmosfär.

 

MOw2gxhQ jpeg

Jimmy Bergwall är projektledare för Imagine tillsammans med Gabbi Dluzewski. (Foto: Privat)


Den musikaliska inriktningen har ju varierat väldigt mycket. Vad tror du har varit svårast för juryn när de skall utse vilka som går vidare?

- Den största svårigheten för juryn är att välja vilka av alla grymma akterna som ska gå vidare.

 

6W1A0450 juryn

Juryn bestående av fr.v Patrik Midelf (juryordförande), Mattias Hammarsten, Säde Tatar, Anna Grelle och Lawrence Mackrory. (Foto: Peter Bohlin) 

 

Hur ser arbetet för er arrangörer ut nu och de veckor som återstår innan regionfinalen den 29 mars?

- Vi kommer bland annat att hålla en Music Camp, en hel helg full av workshops och clinics med erfarna och kunniga ledare. Campen förbereder deltagarna inför Regionfinalen och framtida musikkarriärer, avslutar Jimmy Bergwall.

 

Samtliga akter som gått vidare med motiveringen under bilden (Alla bilder: Peter Bohlin)

 

6W1A9839 martinas mixtape

Martinas Mixtape, Hög musikalisk klass, individuellt duktiga musiker där 2+2 blir 10.

 

6W1A9749 the true orcus

The True Orcus, Med ett starkt scenspråk och en rå energi.

 

 6W1A9495 elin vilen

Elin Vilén, Stark uttrycksfull röst med en tydlig och trygg scenpersonlighet.

 

6W1A9785 douglas gerge

Douglas Gerge, Med catchiga melodier, underfundiga texter och en originell persona.

 

6W1A9668 jakob grunditz

Jakob Grunditz, Med själfulla kompositioner och en tydlig scenisk gestaltning

 

6W1A9642 liten gnu

Liten Gnu, Ett genomtänkt och kul koncept med annorlunda tolkningar samt med ett ingivande lugn på scenen.

 

6W1A0058 pythagora

Pythagora, Med bra energi genom hela framträdandet, tajt och modernt

 

6W1A9981 the weald

The Weald, Med musik, texter och en röst som trollbinder lyssnaren.

 

6W1A0102 tripleg

Triple G, Genomtänk musikproduktion och en scenshow utöver det vanliga.

 

6W1A9858 pearl

Pearl, Med en självklarhet på scenen och en själfull röst.

 

6W1A9893 emil och sofia

Emil och Sofia, En hög musikalisk kvalité, välspelat, sammansvetsade stämmor och bra melodier.

 

6W1A0235 check

Check, Samspelt och välkomponerade låtar, de visar på en stor spelglädje.

 

Aktuella datum för vinnarna:

29 februari Music Camp (Internt)
1 mars Music Camp (Internt)
29 mars Regionfinal Stora salen på UKK

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Tisdag 29 september är Rootsy och Klubb Uffe tillbaka på Katalin. Först ut är skivaktuelle Our Man In The Field, artistnamnet för den brittiske låtskrivaren Alexander Ellis som gör sin första Skandinavienturné.

Recension: Markus Berjlund hade på lördagskvällen en kraftigt försenad releasefest för sitt utmärkta album ”Om allting går åt helvete så ska du inte följa med” som släpptes redan i april och recenserades här på Uppsalanyheter.

Recension: På fredag 4 september släpper Uppsala-bördiga Leyli Afsahi sin debutsingel Darkest before daylight.

Recension: Långbacka/Bådagård, alltså Maja Långbacka och Matilda Bådagård har släppt sitt andra album som de kallar Every little whisper turns into a roar.

Recension: Nu på fredag släpper Uppsalabandet Almost Dead Men sitt debutalbum, A brilliant Future wasted growing up. Inte nog med att de lyckats skapa ett album som skulle kunna härstamma från 70-talet, de ger också ut albumet på vinyl.

Allt blir annorlunda med det nya coronaviruset för DJ, musiker och Zumbainstruktör Simon Monserrat. Den pågående pandemin påverkar musikbranschen och andra kringverksamheter.

Recension: Uppsalabon Markus Berjlund säger själv att han är en orolig själ. Det kan man även utläsa av titeln till det nya albumet "Om allting går åt helvete så ska du inte följa med". Albumet känns dock betydligt mer positivt än så och det är dessutom riktigt bra.

Recension: Det här är första gången vi spelar i Uppsala, berättar Slowgolds Amanda Werne från Katalins scen ett par låtar in i fredagens konsert. Så fantastiskt ställe! lägger hon till. Det tycks som att uppskattningen är ömsesidig och att många i publiken länge sett fram emot att se och höra Slowgold här.

Recension: Pianisten Emil Ingmar har nyligen släppt sitt första album som han kallar "Karlavagnen. Ett album som innehåller tolv originalkompositioner av den Värmlandsbördige Uppsalabon.

Recension: Den 29 årige kanadensaren Joe Nolan är inne i en väldigt kreativ och produkriv fas. Hans senaste album som släpptes för någon vecka sedan heter Drifters.

 • Siriusseger mot Lillån

  Sirius innebandy besegrade på lördagen allsvenska Lillån med 8-5 i en träningsmatch. Sirius gick fram till en ledning med 5-0 men gästerna var nära att gå ikapp. Vid ställningen 5-4 kunde dock Sirius göra ett segerryck och matchen slutade 8-5 till Blåsvart.

 • Sirius tappade matchen i andra halvleken

  Sirius spelade ut Elfsborg under första halvleken i kvällens allsvenska möte. I halvtid ledde uppsalalaget med 3-1 efter mål av Stefano Vecchia, Elias Andersson och Axel Björnström. I andra halvleken tappade man det mesta och Elfsborg kunde komma ikapp och kvitterade till 3-3 i den 63:e minuten. 

 • Uppsala föll mot Kristianstad

  IK Uppsala Fotbolls Cassandra Korhonen gav sitt lag ledninge med 1-0 i det damallsvenska möte mot Kristianstad på bortaplan under söndagen. Men några poäng blev det inte till nykomlingarna, Kristianstad vände på matchen genom att först kvittera till 1-1 genom Jutta Rantala i den 61:a minuten. En kvart senare gjorde Josefin Harrysson 2-1 för hemmalaget, ett resultat som alltså kom att bli slutresultat.

 • Sirius andra förlust

  IK Sirius Fotboll inkasserade sin andra förlust i årets allsvenska när man förlorade med matchens enda mål mot AIK. Segern för Solnalaget är den nionde raka mot Sirius.

 • Aggresiv mot billjettkontrollant

  En kvinna i 25-årsåldern anmäldes på tisdagsmorgonen för ringa bedrägeri och våldsamt motstånd. Det var när en biljettkontrollant bad om att få se biljett på bussen. Kvinnan saknade biljett och avvisades från platsen efter anmälningsupptagning.

 • Grävde vid grav - omhändertogs av polis

  En person omhändertogs på fredagskvällen sedan denne uppträtt irrationellt på en kyrkogård vid Engelska parken. Personen stökade till vid en grav och grävde i marken uppger polisne i region mitt på sin hemsida. Personen omhändertogs med stöd av 47 § LPT (lagen om psykiatrisk tvångsvård).

 • Medelväntetiden på 1177 ökar

  Medelväntetiden till 1177 Vårdguiden på telefon var i februari 22 minuter lång, uppger Vårdstyrelsen i Region Uppsala. Anledningen till den ökade väntetiden uppges bero på många samtal om coronaviruset.

 • Vårdstyrelsens resultatprognos 5 miljoner kronor

  Vårdstyrelsen och dess förvaltningar, Folktandvården och Nära vård och hälsa redovisar ett prognosticerat resultat på 5 miljoner kronor efter februari månads utgång. Resultatet är dock en avvikelse mot årsbudget med 9,6 miljoner kronor uppger Region Uppsala. Nära vård och hälsa redovisar en prognos på minus 6 miljoner kronor.

 • Bilbränder i Stenhagen

  Två bilar skadades på måndagskvällen i en anlagd brand. Det var en parkerad bil som antändes och en bil som stod parkerad intill fick sekundärskador av branden. Polisen misstänker att branden var anlagd och upprättade en anmälan om skadegörelse genom brand.

 • Stopp i tågtrafiken efter påkörningsolycka

  En person omkom vid 17:30-tiden efter en påkörningsolycka av ett tåg vid Bergsbrunna. Under arbetet på olycksplatsen stoppades all tågtrafik mellan Uppsala Central och Knivsta. Polisens trafikstopp hävdes klockan 18:42, anhöriga är underrättade om dödsfallet. Det finns inga misstankar om brott, uppger polisen i region Mitt.

 • Nytt datum för Doug Seegers

  Doug Seegers konsert på Parksnäckan den 3 augusti flyttas på grund av omständigheter som man inte kunnat råda över. Nytt datum för konserten är den 11 augusti då den också får en ny starttid 19:00. Köpta biljetter till den 3 augusti är giltiga till det nya datumet meddelar arrangören Parknöje i Uppsala AB.

 • Mendéz klar för Djungelboken - the musical

  Dröse&Norberg som ligger bakom succéerna Trolkarlen från Oz, Snövit the musical och Äventyret Alladin kommer till Uppsala med "Djungelboken The musical". I ett pressmeddelande offentliggör man nu att Mendez gör debut som en svängande latinsk apkung. Musikalen kommer till Uppsala och IFU Arena den 9 februari 2019.

 • Nour El Refai utökar vårturnén, kommer till Uppsala i oktober

  I april avslutade Nour El Refai en rikstäckande vårturné med sin föreställning "En komisk depression" som spelats för utsålda hus och setts av över 20.000 personer. I anslutning till turnéavslutningen, och på allmän begäran, släpptes biljetter till fler föreställningar i höst i Stockholm resp Göteborg. Nu tillkommer Örebro, Malmö, Falun, Västerås och Uppsala i turnéplanen. Turnén avslutas den 8 oktober med en föreställning på UKK i Uppsala.

 • UKK och Uppsala konstmuseum fortsätter samarbetet

  Uppsala Konsert & Kongress (UKK) fortsätter samarbetet med Uppsalas större instituioner inom kulturen. Under fredagen meddelade UKK att samarbetet med Uppsala Konstmuseum fortsätter under våren 2017. Konsten har nu fått en självklar plats på UKK och musiken ett spelrum på konstmuseet, skriver UKK i ett pressmeddelande.

 • Uppsalabandet Mares släpper singel

  Det virala fenomenet "Mares" från Uppsala med debutsingeln "Allt du gör och att du finns" från 2015 har idag över åtta miljoner streams på Spotify. Nu släpper man nya singeln "Nattens sista dans" den 9 mars. Bandet består av fem musiker som samtliga kommer från Uppsala.

 • Per Gessle till Uppsala

  Per Gessle åker ut på stor sommarturné 2017 under namnet "En vacker kväll. Sommarturné 2017" Det är dags att ta en musikalisk selfie skriver Gessle i ett pressmeddelande. Turnén startar den 6 juli i Helsingborg och kommer till Uppsala och Botaniska trädgården som näst sista stopp på turnén den 18 augusti.

 • ReChoir får kommunens resestipendium

  Kulturnämnden i Uppsala beslutade på torsdagen att ge 2016 års resestipendium om 50.000 kronor till kören ReChoir för ett kulturutbyte med Italien. - Uppsala är körernas stad och det känns bra att på detta sätt kunna bidra till utvecklingen för en förhållandevis ny och spännande Uppsalagrupp som håller en hög konstnärlig kvalitet, säger Kulturnämndens ordförande Peter Gustavsson (S) i ett pressmeddelande.

 • Tunström slutar som teaterchef

  Linus Tunström chef och vd på Uppsala Stadsteater sedan nio år tillbaka slutar. När frågan om förlängt förordnande kom upp valde Tunström att inte förlänga för att förverkliga några andra ideér som han har burit på uppger DN kultur.

 • Hep Stars spelar i Uppsala

  Hep Star gör en bejublad konsert på Regina i Uppsala, för ett år sedan var den populära gruppen i Uppsala och bjöd på drygt två timmars nostalgisk rock. Nu är man ute på en ny turné och stannar till i Uppsala den här helgen. Första spelningen gjordes igår fredag, den andra sker under lördagskvällen, det fanns vid midnatt till lördagen fortfarande biljetter kvar.

 • Bowie till Kulturoasen

  På söndag kommer uppsalabandet "Throw me some Bowie" till Kulturoasen. Få band kan göra bra covers på David Bowie men "Throw me some Bowie" är ett av dem som gör det riktigt bra - klockan 14,00 börjar uppträdandet.

 • Säsongspremiär för Kulturoasen

  Söndag den 18 januari öppnar Kulturoasen för vårsäsongen 2015 med populära sångerskan Meta Roos. Publiken kan räkna med att få lyssna till svenska pärlor av bland annat Ted Gärestad, Hasse o Tage samt Povel Ramel.

 • Trettondagskonsert Uppsala Kammarorkester

  På måndag spelar Uppsala Kammarorkester sin traditionsenliga trettondagskonsert på Uppsala Konsert och Kongress. Det är dirigent Paul Mägi och solister Kerstin Avemo, sopran och Cataldo Caputo, tenor. Förutom musikaliska överraskningar utlovas bland annat nummer ur Verdis Rigoletta.

 • Kulturveckan för utvecklingsstörda

  På måndagen inleddes Kulturveckan 2014, av och med människor med utvecklingsstörning. Sedan 1993 anordnar Uppsala kommuns kulturverksamhet evenemanget bland annat för att stimulera kontakt mellan kulturlivet i Uppsala och människor med speciella behov. Kulturveckan pågår mellan den 10-14 november på Grand i Uppsala.

 • Gitarrfestivalen får bidrag

  Uppsala Internationella Gitarrfestival är en av 23 aktörer som får dela på totalt 1 470 000 kr i bidrag från Kulturrådet. Gitarrfestivalens storlek på stödet är dock okänt, men pengarna ska användas som stöd för att bjuda in utländska artister till festivalen.

 • UKKs VD entledigas av styrelsen

  Uppsala Konsert & Kongress VD Magnus Bäckström entledigas från sitt uppdrag. Anledningen uppges vara att styrelsen och Bäckström har skilda uppfattningar om verksamhetens inriktning. Som ny tillförodnad VD har ledningsgruppens Linda Elfving Bovin utsetts. 

 • Miljonkupong på V75 i Uppsala

  Helgens V75 bjöd på en Jackpottomgång, när de sju avdelningarna var körda på Axevalla återstod det endast 27 kuponger med 7 rätt. 20 av dessa kuponger var inlämnade i Sverige, en av kupongerna som var inlämnad hos ATG-ombud lämnades in i Uppsala.

 • Voices of Rock - Legends inställt

  Voices of Rock - Legends som skulle ha uppträtt på UKK den 14 november ställer in koncerten. Arrangören meddelar att den som köpt biljetter kan återlösa dem inom en månad räknat från det datum konserten skulle ha ägt rum.

 • Sandra kvar i idol

  Uppsalatjejen Sandra Wikström lyckades hålla sig kvar i idol efter fredagens delfinal. Av de tolv deltagare från början återstår nu hälften, en av dem är Uppsalatjejen Sandra Wikström. I fredagens delfinal sjöng hon Oasis låt "Wonderwall".

 • Fagerstedt slutar som museichef

  Elisabeth Fagerstedts förordnande som museichef vid Uppsala konstmuseum går ut vid årsskiftet. Hon slutar i och med det sitt uppdrag som ledare för museet efter åtta år.

 • Sandra vidare i Idol 2013

  Sandra Wikström från Uppsala har gått vidare i ytterligare en delfinal i musiktävlingen Idol som pågår just nu på TV4. I fredagens tävling framförde Sandra låten "Empire state of mind" av Alicia Keys & Jay Z.

Dessa keglar hjälper inte sannolikt dina erektioner

Erektil dysfunktion (ED), oförmågan att upprätthålla ett erektionsföretag tillräckligt för sex påverkar upp till 30 miljoner amerikanska män.
Receptbelagda läkemedel som behandlar ED (som Viagra) har funnits i många år nu, och Viagra enbart har ordinerats mer än 20 miljoner gånger i USA. Generellt kan problem med erektioner spåras till problem med blodflödet, och det är problemet att läkemedel som Viagra-adress.

Men den allmänna hälsan och det fysiska tillståndet påverkar även erektionernas kvalitet, liksom tillståndet hos de pubokockcygeus-PC-muskler som utgör bäckenbotten. Behandla golvmusklerna håller dina inre organ på plats, och som alla andra muskelsystem kan de bli slacka över tiden med brist på träning. Kvinnor som har genomgått födseln rekommenderas att göra det som kallas Kegel övningar för att få sitt bäckgolv i form igen. Men visste du att män kan dra nytta av att göra Kegel övningar också? Läs mer här.

Generisk Cialis | Cialis 20 mg | Cialis i Danmark | Cialis netistä