Skriv ut denna sida
Jimmy Bergwall till vänster är en av två projektledare för Imagine. Bilden är från förra årets tävling med en av pristagarna. (Foto: Stefan Lindgren) Jimmy Bergwall till vänster är en av två projektledare för Imagine. Bilden är från förra årets tävling med en av pristagarna. (Foto: Stefan Lindgren)

Unga talanger i musiktävlingen Imagine

2020-02-05 - 00:02

Kommande helg öppnas den trettiofjärde upplagan av musiktävlingen Imagine. Totalt 24 uppländska akter gör under två dagar upp om tolv platser i en regionfinal i slutet av mars.

 

Musiktävlingen Imagine som tidigare hette Musik Direkt startar upp med två deltävlingar nu i helgen den 8-9 februari. Tolv akter vardera på lördagen och söndagen skall bantas ner till totalt tolv akter som går vidare till en regionfinal på UKK i slutet av mars. Dessutom medverkar finalisterna i en Music Camp.

 

Tävlingen riktar sig till unga musiker i åldrarna mellan 13-21 år och musikstilarna brukar variera kraftigt mellan de olika akterna.

-  Känslorna inför helgen är som en musikalisk berg-och-dalbana eftersom vi kommer att kastas mellan allt från "folkmusik" till "trash metal" under samma kväll,säger projektledaren Jimmy Bergwall som har varit med i tävlingen i olika roller under femton år.

 

MOw2gxhQ jpeg

Projektledaren Jimmy Bergwall har varit med i olika roller under femton år. (Foto: Privat)

 

Uppland är en av totalt tretton regioner inom Imagine Sweden. I slutet av mars avgörs den uppländska regionfinalen om vilken akt som skall representera Uppland när den stora finalhelgen avgörs i Gävle i maj 2020. Vägen dit är dock lång men fylld av bland annat musikaliska möten, workshops, möjligheter att få uppträda med professionellt ljud och ljus samt bli bedömda och få konstruktiv kritik från en kunnig jury. 

 

- Det här är en bra plattform där musikerna får mötas och utvecklas inom Imagine. Här finns också chansen för olika musikstilar att kanske starta projekt tillsammans, menar Bergwall.

 

I helgens deltävlingar på UKK har samtliga akter tio minuter vardera på scenen för att framföra sina bidrag, och sedan bedöms de av en jury enligt kriterier som, musikalisk kvalitet, originalitet, förberedelse samt framträdande och kommunikation.

 

Det är en förväntansfull projektledare som Uppsalanyheter pratar med inför helgens deltävlingar.

- Fast jag har hållit på med det här i femton år är det lika roligt fortfarande, säger Jimmy Bergwall avslutningsvis.

 

Helgens deltävlingar genomförs på UKKs sal B med nedanstående akter:

Deltävling 1 Lör 8 feb 18.00
Cedra (Pop)
Douglas Gerge (Indiefolk)
Elin Vilén (Pop)
Ella och Lea (Singer/songwriter)
Jakob Grunditz (Folkmusik)
Josefin Adman (Singer/songwriter)
Liten Gnu (Jazzinspirerat)
Louisa Hoxha (Pop)
Martinas Mixtape (Jazzpop/Soul/RnB)
The Eternal Daydream (Alternativ Metal)
TheTrueOrcus (Black/Trash Metal)
Tzinnat (Hiphop/Rap)

 

Deltävling 2 Sön 9 feb 18.00
Check (Rock)
Emil & Sofia (Singer/songwriter)
Gina Hannuksela (RnB)
Linn Bohlin (Akustisk pop)
Oliver Wedling (Pop)
Pearl (Pop)
Pythagora (Metal)
Richard Smyth (Country/pop/rock)
Skottsäker Häst (Bonderock)
Sweet Remedy (Metal)
The Weald (Indie)
TripleG (Screamo HipHop/Trapmetal)

 

Konferencierer: Alva Granström
Plats: Uppsala Konsert & Kongress
Arrangör: Musik i Uppland

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Recension: Långbacka/Bådagård, alltså Maja Långbacka och Matilda Bådagård har släppt sitt andra album som de kallar Every little whisper turns into a roar.

Recension: Nu på fredag släpper Uppsalabandet Almost Dead Men sitt debutalbum, A brilliant Future wasted growing up. Inte nog med att de lyckats skapa ett album som skulle kunna härstamma från 70-talet, de ger också ut albumet på vinyl.

Allt blir annorlunda med det nya coronaviruset för DJ, musiker och Zumbainstruktör Simon Monserrat. Den pågående pandemin påverkar musikbranschen och andra kringverksamheter.

Recension: Uppsalabon Markus Berjlund säger själv att han är en orolig själ. Det kan man även utläsa av titeln till det nya albumet "Om allting går åt helvete så ska du inte följa med". Albumet känns dock betydligt mer positivt än så och det är dessutom riktigt bra.

Recension: Det här är första gången vi spelar i Uppsala, berättar Slowgolds Amanda Werne från Katalins scen ett par låtar in i fredagens konsert. Så fantastiskt ställe! lägger hon till. Det tycks som att uppskattningen är ömsesidig och att många i publiken länge sett fram emot att se och höra Slowgold här.

Recension: Pianisten Emil Ingmar har nyligen släppt sitt första album som han kallar "Karlavagnen. Ett album som innehåller tolv originalkompositioner av den Värmlandsbördige Uppsalabon.

Recension: Den 29 årige kanadensaren Joe Nolan är inne i en väldigt kreativ och produkriv fas. Hans senaste album som släpptes för någon vecka sedan heter Drifters.

Recension: Uppsalaaktuella Slowgold släppte nyligen sitt nya album, Aska. På fredag 6 mars kommer de till Katalin.

Recension: Den mycket hyllade föreställningen " Kvinnan som är jag" med Lisa Nilsson på UKK, var i det närmaste utsåld, vilket fick stor effekt på applåder, allsång och skratt.

Recension: Två artister med stora influenser från soulmusiken uppträdde på Katalins Klubb Uffe på tisdagskvällen. Liz Brasher från Memphis och Jesper Lindell från Ludvika.