Skriv ut denna sida
Jimmy Bergwall till vänster är en av två projektledare för Imagine. Bilden är från förra årets tävling med en av pristagarna. (Foto: Stefan Lindgren) Jimmy Bergwall till vänster är en av två projektledare för Imagine. Bilden är från förra årets tävling med en av pristagarna. (Foto: Stefan Lindgren)

Unga talanger i musiktävlingen Imagine

2020-02-05 - 00:02

Kommande helg öppnas den trettiofjärde upplagan av musiktävlingen Imagine. Totalt 24 uppländska akter gör under två dagar upp om tolv platser i en regionfinal i slutet av mars.

 

Musiktävlingen Imagine som tidigare hette Musik Direkt startar upp med två deltävlingar nu i helgen den 8-9 februari. Tolv akter vardera på lördagen och söndagen skall bantas ner till totalt tolv akter som går vidare till en regionfinal på UKK i slutet av mars. Dessutom medverkar finalisterna i en Music Camp.

 

Tävlingen riktar sig till unga musiker i åldrarna mellan 13-21 år och musikstilarna brukar variera kraftigt mellan de olika akterna.

-  Känslorna inför helgen är som en musikalisk berg-och-dalbana eftersom vi kommer att kastas mellan allt från "folkmusik" till "trash metal" under samma kväll,säger projektledaren Jimmy Bergwall som har varit med i tävlingen i olika roller under femton år.

 

MOw2gxhQ jpeg

Projektledaren Jimmy Bergwall har varit med i olika roller under femton år. (Foto: Privat)

 

Uppland är en av totalt tretton regioner inom Imagine Sweden. I slutet av mars avgörs den uppländska regionfinalen om vilken akt som skall representera Uppland när den stora finalhelgen avgörs i Gävle i maj 2020. Vägen dit är dock lång men fylld av bland annat musikaliska möten, workshops, möjligheter att få uppträda med professionellt ljud och ljus samt bli bedömda och få konstruktiv kritik från en kunnig jury. 

 

- Det här är en bra plattform där musikerna får mötas och utvecklas inom Imagine. Här finns också chansen för olika musikstilar att kanske starta projekt tillsammans, menar Bergwall.

 

I helgens deltävlingar på UKK har samtliga akter tio minuter vardera på scenen för att framföra sina bidrag, och sedan bedöms de av en jury enligt kriterier som, musikalisk kvalitet, originalitet, förberedelse samt framträdande och kommunikation.

 

Det är en förväntansfull projektledare som Uppsalanyheter pratar med inför helgens deltävlingar.

- Fast jag har hållit på med det här i femton år är det lika roligt fortfarande, säger Jimmy Bergwall avslutningsvis.

 

Helgens deltävlingar genomförs på UKKs sal B med nedanstående akter:

Deltävling 1 Lör 8 feb 18.00
Cedra (Pop)
Douglas Gerge (Indiefolk)
Elin Vilén (Pop)
Ella och Lea (Singer/songwriter)
Jakob Grunditz (Folkmusik)
Josefin Adman (Singer/songwriter)
Liten Gnu (Jazzinspirerat)
Louisa Hoxha (Pop)
Martinas Mixtape (Jazzpop/Soul/RnB)
The Eternal Daydream (Alternativ Metal)
TheTrueOrcus (Black/Trash Metal)
Tzinnat (Hiphop/Rap)

 

Deltävling 2 Sön 9 feb 18.00
Check (Rock)
Emil & Sofia (Singer/songwriter)
Gina Hannuksela (RnB)
Linn Bohlin (Akustisk pop)
Oliver Wedling (Pop)
Pearl (Pop)
Pythagora (Metal)
Richard Smyth (Country/pop/rock)
Skottsäker Häst (Bonderock)
Sweet Remedy (Metal)
The Weald (Indie)
TripleG (Screamo HipHop/Trapmetal)

 

Konferencierer: Alva Granström
Plats: Uppsala Konsert & Kongress
Arrangör: Musik i Uppland

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Recension: Monsi y su Salsa, dvs Simon Monserrat, har som Uppsalanyheter tidigare har beskrivit, en produktiv period i studion. På fredag den 4 december 2020 är det släpp av två singlar som kompletterar hela albumet ” Salsa pal Bailador”, vilket betyder Salsa för dansaren.

Rock på svenska? För inte det tankarna till mjukrockare som Tommy Nilsson, Freda’ och Per Gessle? Må så vara, men den uppfattningen kanske kommer att ändras hos Uppsalapubliken framöver, då gruppen Urtidsdjur nu släpper sin första LP.

Recension: Releasepartyt på Reginateatern i onsdags blev inställt pga covid-19, men Beat Funktions låt ”Green Man” släpps idag fredag den 13 november i en ny fräsch tolkning av Maiah Lay och Henry Bowers.

Recension: Idag fredag 6 november släpper Ismael sitt nya album Doggerland, tyvärr ställer Covid-19 situationen till det för den planerade spelningen på Katalin i helgen.

Recension: Under artistnamnet ”Monsi y su salsa” släpper Simon Monserrat ”Abreme la puerta de tu corazon” den 31 oktober, samtidigt som 3D-animerade videon av Alejandro design från Venezuela (Alejandro Colmenarez).

Uppsalaborna trängs i city. Duo Vindöga går på avstånd från varandra på fält och i skogar runt Uppsala, bärande på en kontrabas. De spelar låten Den avskalade hösten - avskalad på ett alldeles särskilt sätt i den märkliga tid vi lever just nu.

Recension: Höstens andra Klubb Uffe-kväll på Katalin bjöd på en kokande gryta med musik kryddad med stark sås eller Sauce Piquante som den unge fransmannen Theo Lawrence senaste album heter.

På tisdag kommer en stigande stjärna från Frankrike till Klubb Uffe och Katalin. Theo Lawrence beskrivs som en artist med jordig okomplicerad pop som har djupa rötter i den amerikanska myllan.

Årets vinnare av The International Young Talent Competition har utsetts i samband med den 17:e upplagan av Uppsala Internationella Gitarrfestival.

Recension: Den tredje och sista dagen för årets gitarrfestival dedikerades till unga talanger från olika länder.