Hela enseblen som gjorde Woodstock på UKK. (Foto: Morgan Jansson) Hela enseblen som gjorde Woodstock på UKK. (Foto: Morgan Jansson)

Recension: Värdig hyllning till 50-åriga Woodstock-festivalen

2019-10-20 - 23:06

På lördagskvällen fick Uppsala och UKK besök av Woodstock när en rad mer eller mindre kända artister hyllade 50-års jubileet av den stora Woodstock-festivalen.


Det blev en riktigt mäktig hyllning med storartade tolkningar av olika artister som då, i augusti 1969, uppträdde på den stora festivalen. När jag börjar fundera på vad Woodstock har betytt för mig så är det faktiskt ganska mycket. Festivalen som hölls den 15-17 augusti i Bethel, New York gjorde ett stort intryck på mig som 11-12 åring.

 

5D3 6150-copy-UN

Fullsatt i UKKs stora konsertlokal. (Foto: Morgan Jansson)

 

Jag såg filmen redan 1970 när den kom upp på biografer i Stockholm. Många av de artister som uppträdde har sedan följt mig genom livet, som Jimi Hendrix, The Who och Santana. Andra, har jag börjat lyssna på lite senare. Dessutom har jag haft förmånen att personligen få träffa minst tre personer som faktist var där, fotografen Henry Diltz, artisten Arlo Guthrie och sist men inte minst artisten Jon Ben Berger.

 

Jon som tyvärr avled för något år sedan bodde i Uppsala och jag fick vid flera tillfällen höra hans fantastiska berättelser från hans ungdom i New York. En av dem var när han hjälpte till att bära upp utrustning på scenen när Richie Havens skulle spela, Jon skymtar faktisk förbi i en filmsekvens.

 

7D2 5819-copy-UN

Mikael Rickfors. (Foto: Morgan Jansson)

 

Till kvällens hyllning på Uppsala Konsert & Kongress (UKK) har ett stort artistuppbåd samlats. Huvudartisterna är Mikael Rickfors, Dan Hylander, Py Bäckman, Mats Ronander, Clas Yngström, Conny Bloom, Janne Åström och inhopparen Kiralina Salandy, som för kvällen blev en värdig ersättare till Lagaylia Frazier.

 

Nog så viktiga var det eminenta kompbandet som jobbade hårt hela den långa föreställningen. Kapellmästare Hansa Berg bakom sina keyboards ledde bandet bestående av Esbjörn Öhrvall på gitarr, Peter Damin på trummor, PJ Jägerhult på bas, Rebecca Meiselbach på slagverk och kör samt Tessan Löf Amberg på kör och solosång.

 

7D2 5836-copy-UN

Peter Damin bakom trummorna. (Foto: Morgan Jansson)

 

Innan konserten börjar så ljuder fågelkvitter och ljud från en bilkö, med tutande bilar. Man kan föreställa sig det enorma trafikkaos som rådde när stora folkmassor skulle ta sig upp till festivalen från New York. Det första numret vi får höra blir en elektrifierad och tung version av Joni Mitchells fina låt som heter just Woodstock. Ironiskt nog fick hon själv inte chans att deltaga, men skrev låten under samma helg som festivalen tog plats. Nåja, åter till 2019.

 

Dan Hylander, Mikael Rickfors, Mats Ronander och Janne Åström sjunger både olika sångstämmor och skön stämsång tillsammans, som sagt till en mycket rockigare version än man är van att höra, och ett riktigt snyggt arrangemang. Mats Ronanders elgitarr klingar också väldigt skönt.

 

7D2 5843-copy-UN

Mats Ronander. (Foto: Morgan Jansson)

 

De fyra fortsätter sedan att prata om året 1969 och vad de mindes från tiden. De nämner månlandningen och det väldigt politiskt instabila läget med Vietnam-kriget och stora motsättningar i USA. Dan Hylander påpekar att Woodstock var en stor politisk manifestation, det var inte bara Peace, Love and Understanding. Självklart var ju själva musiken också viktig och en hel del av de artister som uppträdde fick sina stora genombrott efter festivalen, Santana till exempel. Nästa låt är Canned Heats "Going up the Country" med Rickfors och Ronander. Den senare visar att han förutom att vara en briljant gitarrist även är en munspelare av världsklass.

 

7D2 5865-copy-UN

Dan Hylander. (Foto: Morgan Jansson)

 

Mellansnacken känns faktiskt naturliga fast de måste vara inövade, särskilt Dan Hylander tycks improvisera en hel del. Vi får mycket små anekdoter om artister som deltog i festivalen samt annan intressant info. Bland annat berättar de om hur Richie Havens var den enda artist som nått fram till festivalen när den skulle börja så han fick spela mycket längre än vad han skulle ha gjort.

 

Mikael Rickfors tolkar sedan Richie Havens "Freedom/Sometimes I feel like a motherless child" på sitt eget sätt. Rickfors har en mycket fin röst som passar utmärkt till ändamålet.

 

7D2 5995-copy-UN

Janne Åström och Esbjörn Öhrwall. (Foto: Morgan Jansson)

 

Dan Hylander fortsätter med att tolka Arlo Guthrie i "Coming into Los Angeles". Jag får lite Tom Petty vibbar av Hylanders framträdande. Hans långa stripiga hår samt energin i framträdandet, och rösten i kombination förstärker känslan hos mig. Jag tror nästan inte att det är sant, så bra det har börjat och ännu har vi inte kommit så långt i föreställningen.

 

5D3 6102-copy-UN

Py Bäckman (Foto: Morgan Jansson)

 

Py Bäckman tar över sedan, hon tolkar Joan Baez framträdande. Framför allt Py's version på svenska av sången om Joe Hill (med härstamning från Gävle) är stark, och visst jag håller med henne den svenska texten gör låten starkare för oss svensktalande. Dan Hylander tycker sedan att det är dags för lite allsång, det är ju populärt i Sverige.

 

Han glänser i Country Joe and the Fish's "I feel like I'm fixung to Die-rag". Ni vet, den som börjar One, two, three, four...what are you waiting for.. Hylander lever sig in i rollen som Country Joe Mc Donald och hoppar ner på golvet från scenen som en riktig allsångsledare. I slutet av låten faller han omkull på scenen till ljudet av ett maskingevär, mycket effektfullt.

 

5D3 5928-copy-UN

Janne Åström (Foto: Morgan Jansson)

 

När introt till "With a little help from my friends" ljuder kommer Janne Åström in, han härmar lite teatraliskt Joe Cockers rörelsemönster och som han sjunger. Jag får gåshud och Janne Äström får jubel och kvällens första stående ovationer. Tillsammans med Py Bäckman gestaltar han sedan Jefferson Airplane men jag är fortfarande helt omtöcknad av Åströms tidigare nummer, men de gör det bra, "White Rabbit" (Åström spexar omkring med ett par kaninöron) och framförallt "Somebody to Love" sitter som ett smäck.

 

7D2 5955-copy-UN

Janne Åström håller världsklass när han tar i ordentligt. (Foto: Morgan Jansson)

 

De berättar sedan att spelningen med The Who på Woodstock höll på att äventyras då deras manager ville att de skulle ha betalt i kontanter innan de gick upp på scen. Pengar fick flygas in med helikopter så Pete Townshend och grabbarna kunde gå upp på scenen. Janne Åström skämtar om att de behövde väl pengarna eftersom Townshend ju slog sönder sina gitarrer stup i kvarten. Mats Ronander gestaltar the who i en betydligt mer städad och mogen version.

 

Han börjar med en snygg men lite snäll version av "We're not gonna take it". När sedan Tessan Löf Almberg kliver fram och tar sig an sången i "See me, feel me" så tillför hon en väldig energi, som sedan håller i sig i "Summertime Blues" där Ronander tar sig an huvudsången. "My Generation" sitter också riktigt bra. Ronander är dock mer rädd om sin gitarr än Pete Townshend.

 

7D2 6071-copy-UN

Tessan Löf Amberg både körade och sjöng solo. (Foto: Morgan Jansson)

 

Ett väldigt helikopterdån hörs över publiken och det blir inledning till Conny Blooms tolkning av Alvin Lee i Ten Years After och låten "I'm going home". Conny Bloom visar att han är både en sångare och gitarrist att räkna med. Han gör det otroligt bra och med en sprudlande energi. Kvällens absolut vildaste och rockiga nummer. När Conny Bloom drar gitarrhalsen mot mikrofonstället så är det verkligen Rock n' Roll. Han avslutar med orden, Nej, jag ska för fan inte gå hem, vi tar bara 20 minuters paus.

 

7D2 6125-copy-UN

Conny Bloom. (Foto: Morgan Jansson)

 

Akt två inleds med inspelat ljud från Woodstock-festivalen när folkmassan sjöng sin klagolåt över det envisa regnandet. Conny Bloom gestaltar nu Santana i "Soul Sacrifice". Blooms långa mörka hår och skägg gör ju också så att han ser lite ut som Santana gjorde när han uppträdde på Woodstock. Conny Bloom fortsätter att imponera och det är definitivt svårt att sitta still till de medryckande takterna.

 

Rebecca Meiselbachs fina slagverk tillsammans med Conny Blooms utsökta gitarrspel och det överhuvudtaget storartade kompet gör det väldigt autentiskt. Jag får återigen nypa mig i skinnet, det är verkligen nästan som att man förflyttas 50 år bakåt i tiden. Mats Ronander och Conny Bloom gör, tillsammans, en riktigt fin version av Santanas "Evil Ways".

 

7D2 6229-copy-UN

Rebecca Meiselbach. (Foto: Morgan Jansson)

 

När supergruppen Hylander, Ronander, Rickfors & Åström gestaltar supergruppen Crosby, Stills & Nash i "Long Time Gone" sitter stämsången banne mig nästan lika bra som originalet, hur är det möjligt? Deras växelvisa solosånger och Mats Ronanders fina gitarrspel förgyller framträdandet ytterligare. De gör även en mycket bra version av "Suite Judy Blue Eyes".

 

7D2 6276-copy-UN

Kiralina Salandy som för kvällen blev en värdig ersättare för Lagaylia Frazier. (Foto: Morgan Jansson)

 

När inhopparen för Lagaylia Frazier, Kiralina Salandy tolkar Janis Joplin tror jag inte att det är sant. Jag har aldrig hört talas om Kiralina (som kommer från Canada) förut och som hon sjunger, det är overkligt bra! Sedan är det dags för den svenska reinkarnationen av Jimi Hendrix.

 

Den skönt avslappade Clas Yngström hänger på sig sin slitna fendergitarr och utbrister på sitt härliga dalmål "Vad kul vi har det". Hans version av "Star Spangled Banner" är nog det närmaste Hendrix version man kan komma.

 

7D2 6026-copy-UN

Janne Åström och Py Bäckman i duett. (Foto: Morgan Jansson)

 

När jag pratar med Yngström efter konserten upplyser han mig att han vet hur varenda ton låter i Hendrix version men inte vill kopiera utan lägga in lite egna ljud och toner. "Star Spangled Banner" tjänar också som inledning till "Purple Haze". Powertrion Yngström, Jägerhult och Damin känns så tajta och samspelta som om det inte gjort annat än att spela tillsammans och så är det ju förstås inte.

 

7D2 6392-copy-UN

Clas Yngström. (Foto: Morgan Jansson)

 

Kiralina Salandy och Conny Bloom gestaltar Sly & The Family Stone i "Everyday People/Dance to the Music/Higher". UKK förvandlas till en soulklubb i New York på 70-talet. De båda dansar runt på scenen och fyller lokalen med sin energi. Conny Bloom i hatt ser på håll ut som Bob Dylan gjorde i "Rolling Thunder Revue". Alla artisterna kommer sen ut på scenen för att avsluta ordinarie set med "Bad Moon Rising" att det också är bra behöver jag knappast skriva igen.

 

7D2 6257-copy-UN

Hansa Berg. (Foto: Morgan Jansson)

 

Till extranummer får vi en Woodstock Medley av, "The Weight, Fortunate Son, Pinball Wizard, Crosstown Traffic, Proud Mary och Johnny B Goode. Den städade publiken dansar och jublar, jag tror minsann att de flesta är lika nöjda som jag. Jag måste erkänna att jag var lite tveksam till konceptet innan. Mina förväntningar överträffades med råge. Ren världsklass!

 

7D2 6264-copy-UN

PJ Jägerhult. (Foto: Morgan Jansson)

 

Det är dock inte riktigt slut än. Bob Dylan var ju inte med på Woodstock, men Dan Hylander tycker att han kan få hyllas ändå. Han leder de övriga och publiken i en allsång av "I shall be released". Det känns som en värdig avslutning på kvällen och vi är fria (released) att gå hem, även om jag hade kunnat sitta kvar ytterligare ett tag för det här var riktigt, riktigt bra. Kolla upp och försök att gå på någon av de kommande föreställningarna om ni kan. Cirkus i Stockholm till exempel den 30 oktober.

Pär Dahlerus
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Recension: Höstens andra Klubb Uffe-kväll på Katalin bjöd på en kokande gryta med musik kryddad med stark sås eller Sauce Piquante som den unge fransmannen Theo Lawrence senaste album heter.

På tisdag kommer en stigande stjärna från Frankrike till Klubb Uffe och Katalin. Theo Lawrence beskrivs som en artist med jordig okomplicerad pop som har djupa rötter i den amerikanska myllan.

Årets vinnare av The International Young Talent Competition har utsetts i samband med den 17:e upplagan av Uppsala Internationella Gitarrfestival.

Recension: Den tredje och sista dagen för årets gitarrfestival dedikerades till unga talanger från olika länder.

Recension: Först ut denna festivals andra kväll är den begåvade fingerspels-gitarristen Emil Ernebro. Han kommer ingalunda att vara ensam på scenen hela kvällen utan bjuder in flera av sina vänner.

Recension: Den första kvällens andra konsert på Uppsala Internationella Gitarrfestival bjöd på gitarrduon The Gothenburg Combo bestående av David Hansson och Thomas Hansy. Deras gäster bestod av sångerskan Lina Nyberg och gitarristerna Susanna Risberg och David Stackenäs.

Recension: Det är ju på många sätt en annorlunda festival i år på grund av den rådande Coronapandemin, som dessutom ökar för fullt i Uppsala vid denna tidpunkt. Det känns därför betryggande att avnjuta festivalens öppningskväll digitalt, om än tråkigare.

Uppsala Internationella Gitarrfestival är precis som allting annat annorlunda detta Coronans fördömda år. Istället för att ställa in kör Klaus Pontvik, Stefan Löfvenius och company på, men i ett mindre format och under temat "Made in Sweden".

Recension: Intimitet och absolut närvaro – trots rådande restriktioner. Det råder ingen tvekan om att ett fanns ett uppdämt behov av mötet mellan musik och människor när brittiska Our Man In The Field klev upp på Katalins stora scen på tisdagkvällen, i ett samarrangemang av Klubb Uffe och Rootsy.

Tisdag 29 september är Rootsy och Klubb Uffe tillbaka på Katalin. Först ut är skivaktuelle Our Man In The Field, artistnamnet för den brittiske låtskrivaren Alexander Ellis som gör sin första Skandinavienturné.

 • Uppsala Baskets första förlust

  Efter två inledande segrar i damernas basketliga åkte Uppsala Basket på säsongens första förlust. Det var Norrköpings Dolphins som kunde vinna i Upplands Bilforum USIF Arena med klara 62-79. Det var efter en dålig tredje period som Uppsala förlorade med 15 poäng (10-25) som gästerna kunde säkra segern.

 • Almtuna föll mot VIK

  Almtuna förlorade lördagens allsvenska möte borta mot Västerås med 3-2 efter periodesiffrorna (2-1, 0-1, 1-0). Det var dock nära att uppsalalaget kunde kvittera i slutet av den tredje perioden när Tobias Liljendahl var nära att peta in en retur. Nästa match för Almtuna är på tisdag den 20 oktober då man tar emot Modo hemma i Upplands Bilforum Arena.

 • Fjärde raka segern för Storvreta

  Storvretas innebandydamer går som tåget i den östra innebandyallsvenskan. På lördagen besegrade man Hammarby med 5-4 på bortaplan och gick upp i ensam serieledning med 12 poäng. I Storvreta noterades Viktoria Hubinette för två mål.

 • Man med bajonett och yxa greps i Uppsala

  En man i 55-årsåldern greps av en polispatrull i Uppsala Centrum efter en kontroll. På mannen hittade patrullen en bajonett och en yxa. Mannen är nu misstänkt för grovt brott mot knivlagen, alternativt brott mot knivlagen.

 • Hemmaförlust mot Vita hästen

  Almtuna förlorade hemmamötet i Hockeyallsvenskan på onsdagen mot Vita Hästen från Norrköping med 1-3 (0-0, 0-1, 1-2). Almtunas mål gjordes på straff av Martin Mellberg vid ställningen 0-3.

 • Almtuna nollade Modo

  Almtuna nollade Modo i den svåra bortamatchen i Örnsköldsvik när man vann med 2-0. Det var Almtuna som dominerade i antalet skott på mål, efter två perioder ledde uppsalalaget skotten med 27-8 men det stod bara 1-0 till Almtuna efter mål av Jesper Norbäck i mitten av andra perioden. I slutskedet av matchen jagade Modo kvittering men drar på sig en utvisning med drygt två minuter kvar av tredje perioden. Man satsar då på spel utan målvakt, men Almtunas Emil Berglund kan skicka pucken ända från djupt ner i egen zon in i tom bur och fatsställa slutresultatet till 2-0.

 • Segrar för Sirius och Storvreta i damallsvenskan

  Sirius besegrade Huddinge i innebandyns östra damallsvenska med 4-1, segern är blåsvarts första i serien den här säsongen efter tre omgångar. Poängbäst med 1+1 blev Rafaella Sandström. Storvreta vann även dem sin match mot Telge med 3-2, det var dock Telge som tog ledningen men Storvreta kunde vända till 2-1. I  inledningen av den andra perioden kvitterade Telge till 2-2 men Storvretas Amanda Skyltbäck gjorde 3-2 och trots att halva matchen återstod föll inga fler mål.

 • Tredje raka för Hagunda

  Hagunda besegrade Salem i den Norra Innebandyallsvenskan på lördagen med 7-6 på bortaplan. Efter två perioder ledde Hagunda med 7-2 men slappnade av i den tredje perioden som man förlorade med 0-4. Seger dock i den tredje omgången och Hagunda har full pott nio poäng och leder den Norra Allsvenskan.

 • Storvreta vann innebandyderbyt

  Storvreta vann lördagens innebandyderby mot Sirius. Efter en jämn första period som slutade 4-4 där Sirius hade tvåmålsledning vid tre tillfällen stängde Storvreta till bakåt. De resterande två perioderna vann Vreta med 4-0 och 2-0. Poängbäst i Sirius blev Kasper Broby 2+0 och Billy Nilsson 1+1. I Storvreta blev Robin Nilsbert poängbäst med 3+2 tillsammans med Alexander Rudd 1+4.

 • Andra raka för Uppsala Basket

  Uppsala Baskets damer tog sin andra raka seger i Basketligan när man på fredagen körde över Visby på med 85-50 på bortaplan. Poängbäst i Uppsala blev Tina Stenerud Moen med 19 poäng.

 • Nytt datum för Doug Seegers

  Doug Seegers konsert på Parksnäckan den 3 augusti flyttas på grund av omständigheter som man inte kunnat råda över. Nytt datum för konserten är den 11 augusti då den också får en ny starttid 19:00. Köpta biljetter till den 3 augusti är giltiga till det nya datumet meddelar arrangören Parknöje i Uppsala AB.

 • Mendéz klar för Djungelboken - the musical

  Dröse&Norberg som ligger bakom succéerna Trolkarlen från Oz, Snövit the musical och Äventyret Alladin kommer till Uppsala med "Djungelboken The musical". I ett pressmeddelande offentliggör man nu att Mendez gör debut som en svängande latinsk apkung. Musikalen kommer till Uppsala och IFU Arena den 9 februari 2019.

 • Nour El Refai utökar vårturnén, kommer till Uppsala i oktober

  I april avslutade Nour El Refai en rikstäckande vårturné med sin föreställning "En komisk depression" som spelats för utsålda hus och setts av över 20.000 personer. I anslutning till turnéavslutningen, och på allmän begäran, släpptes biljetter till fler föreställningar i höst i Stockholm resp Göteborg. Nu tillkommer Örebro, Malmö, Falun, Västerås och Uppsala i turnéplanen. Turnén avslutas den 8 oktober med en föreställning på UKK i Uppsala.

 • UKK och Uppsala konstmuseum fortsätter samarbetet

  Uppsala Konsert & Kongress (UKK) fortsätter samarbetet med Uppsalas större instituioner inom kulturen. Under fredagen meddelade UKK att samarbetet med Uppsala Konstmuseum fortsätter under våren 2017. Konsten har nu fått en självklar plats på UKK och musiken ett spelrum på konstmuseet, skriver UKK i ett pressmeddelande.

 • Uppsalabandet Mares släpper singel

  Det virala fenomenet "Mares" från Uppsala med debutsingeln "Allt du gör och att du finns" från 2015 har idag över åtta miljoner streams på Spotify. Nu släpper man nya singeln "Nattens sista dans" den 9 mars. Bandet består av fem musiker som samtliga kommer från Uppsala.

 • Per Gessle till Uppsala

  Per Gessle åker ut på stor sommarturné 2017 under namnet "En vacker kväll. Sommarturné 2017" Det är dags att ta en musikalisk selfie skriver Gessle i ett pressmeddelande. Turnén startar den 6 juli i Helsingborg och kommer till Uppsala och Botaniska trädgården som näst sista stopp på turnén den 18 augusti.

 • ReChoir får kommunens resestipendium

  Kulturnämnden i Uppsala beslutade på torsdagen att ge 2016 års resestipendium om 50.000 kronor till kören ReChoir för ett kulturutbyte med Italien. - Uppsala är körernas stad och det känns bra att på detta sätt kunna bidra till utvecklingen för en förhållandevis ny och spännande Uppsalagrupp som håller en hög konstnärlig kvalitet, säger Kulturnämndens ordförande Peter Gustavsson (S) i ett pressmeddelande.

 • Tunström slutar som teaterchef

  Linus Tunström chef och vd på Uppsala Stadsteater sedan nio år tillbaka slutar. När frågan om förlängt förordnande kom upp valde Tunström att inte förlänga för att förverkliga några andra ideér som han har burit på uppger DN kultur.

 • Hep Stars spelar i Uppsala

  Hep Star gör en bejublad konsert på Regina i Uppsala, för ett år sedan var den populära gruppen i Uppsala och bjöd på drygt två timmars nostalgisk rock. Nu är man ute på en ny turné och stannar till i Uppsala den här helgen. Första spelningen gjordes igår fredag, den andra sker under lördagskvällen, det fanns vid midnatt till lördagen fortfarande biljetter kvar.

 • Bowie till Kulturoasen

  På söndag kommer uppsalabandet "Throw me some Bowie" till Kulturoasen. Få band kan göra bra covers på David Bowie men "Throw me some Bowie" är ett av dem som gör det riktigt bra - klockan 14,00 börjar uppträdandet.

 • Säsongspremiär för Kulturoasen

  Söndag den 18 januari öppnar Kulturoasen för vårsäsongen 2015 med populära sångerskan Meta Roos. Publiken kan räkna med att få lyssna till svenska pärlor av bland annat Ted Gärestad, Hasse o Tage samt Povel Ramel.

 • Trettondagskonsert Uppsala Kammarorkester

  På måndag spelar Uppsala Kammarorkester sin traditionsenliga trettondagskonsert på Uppsala Konsert och Kongress. Det är dirigent Paul Mägi och solister Kerstin Avemo, sopran och Cataldo Caputo, tenor. Förutom musikaliska överraskningar utlovas bland annat nummer ur Verdis Rigoletta.

 • Kulturveckan för utvecklingsstörda

  På måndagen inleddes Kulturveckan 2014, av och med människor med utvecklingsstörning. Sedan 1993 anordnar Uppsala kommuns kulturverksamhet evenemanget bland annat för att stimulera kontakt mellan kulturlivet i Uppsala och människor med speciella behov. Kulturveckan pågår mellan den 10-14 november på Grand i Uppsala.

 • Gitarrfestivalen får bidrag

  Uppsala Internationella Gitarrfestival är en av 23 aktörer som får dela på totalt 1 470 000 kr i bidrag från Kulturrådet. Gitarrfestivalens storlek på stödet är dock okänt, men pengarna ska användas som stöd för att bjuda in utländska artister till festivalen.

 • UKKs VD entledigas av styrelsen

  Uppsala Konsert & Kongress VD Magnus Bäckström entledigas från sitt uppdrag. Anledningen uppges vara att styrelsen och Bäckström har skilda uppfattningar om verksamhetens inriktning. Som ny tillförodnad VD har ledningsgruppens Linda Elfving Bovin utsetts. 

 • Miljonkupong på V75 i Uppsala

  Helgens V75 bjöd på en Jackpottomgång, när de sju avdelningarna var körda på Axevalla återstod det endast 27 kuponger med 7 rätt. 20 av dessa kuponger var inlämnade i Sverige, en av kupongerna som var inlämnad hos ATG-ombud lämnades in i Uppsala.

 • Voices of Rock - Legends inställt

  Voices of Rock - Legends som skulle ha uppträtt på UKK den 14 november ställer in koncerten. Arrangören meddelar att den som köpt biljetter kan återlösa dem inom en månad räknat från det datum konserten skulle ha ägt rum.

 • Sandra kvar i idol

  Uppsalatjejen Sandra Wikström lyckades hålla sig kvar i idol efter fredagens delfinal. Av de tolv deltagare från början återstår nu hälften, en av dem är Uppsalatjejen Sandra Wikström. I fredagens delfinal sjöng hon Oasis låt "Wonderwall".

 • Fagerstedt slutar som museichef

  Elisabeth Fagerstedts förordnande som museichef vid Uppsala konstmuseum går ut vid årsskiftet. Hon slutar i och med det sitt uppdrag som ledare för museet efter åtta år.

 • Sandra vidare i Idol 2013

  Sandra Wikström från Uppsala har gått vidare i ytterligare en delfinal i musiktävlingen Idol som pågår just nu på TV4. I fredagens tävling framförde Sandra låten "Empire state of mind" av Alicia Keys & Jay Z.

Dessa keglar hjälper inte sannolikt dina erektioner

Erektil dysfunktion (ED), oförmågan att upprätthålla ett erektionsföretag tillräckligt för sex påverkar upp till 30 miljoner amerikanska män.
Receptbelagda läkemedel som behandlar ED (som Viagra) har funnits i många år nu, och Viagra enbart har ordinerats mer än 20 miljoner gånger i USA. Generellt kan problem med erektioner spåras till problem med blodflödet, och det är problemet att läkemedel som Viagra-adress.

Men den allmänna hälsan och det fysiska tillståndet påverkar även erektionernas kvalitet, liksom tillståndet hos de pubokockcygeus-PC-muskler som utgör bäckenbotten. Behandla golvmusklerna håller dina inre organ på plats, och som alla andra muskelsystem kan de bli slacka över tiden med brist på träning. Kvinnor som har genomgått födseln rekommenderas att göra det som kallas Kegel övningar för att få sitt bäckgolv i form igen. Men visste du att män kan dra nytta av att göra Kegel övningar också? Läs mer här.

Generisk Cialis | Cialis 20 mg | Cialis i Danmark | Cialis netistä