Hela enseblen som gjorde Woodstock på UKK. (Foto: Morgan Jansson) Hela enseblen som gjorde Woodstock på UKK. (Foto: Morgan Jansson)

Recension: Värdig hyllning till 50-åriga Woodstock-festivalen

2019-10-20 - 23:06

På lördagskvällen fick Uppsala och UKK besök av Woodstock när en rad mer eller mindre kända artister hyllade 50-års jubileet av den stora Woodstock-festivalen.


Det blev en riktigt mäktig hyllning med storartade tolkningar av olika artister som då, i augusti 1969, uppträdde på den stora festivalen. När jag börjar fundera på vad Woodstock har betytt för mig så är det faktiskt ganska mycket. Festivalen som hölls den 15-17 augusti i Bethel, New York gjorde ett stort intryck på mig som 11-12 åring.

 

5D3 6150-copy-UN

Fullsatt i UKKs stora konsertlokal. (Foto: Morgan Jansson)

 

Jag såg filmen redan 1970 när den kom upp på biografer i Stockholm. Många av de artister som uppträdde har sedan följt mig genom livet, som Jimi Hendrix, The Who och Santana. Andra, har jag börjat lyssna på lite senare. Dessutom har jag haft förmånen att personligen få träffa minst tre personer som faktist var där, fotografen Henry Diltz, artisten Arlo Guthrie och sist men inte minst artisten Jon Ben Berger.

 

Jon som tyvärr avled för något år sedan bodde i Uppsala och jag fick vid flera tillfällen höra hans fantastiska berättelser från hans ungdom i New York. En av dem var när han hjälpte till att bära upp utrustning på scenen när Richie Havens skulle spela, Jon skymtar faktisk förbi i en filmsekvens.

 

7D2 5819-copy-UN

Mikael Rickfors. (Foto: Morgan Jansson)

 

Till kvällens hyllning på Uppsala Konsert & Kongress (UKK) har ett stort artistuppbåd samlats. Huvudartisterna är Mikael Rickfors, Dan Hylander, Py Bäckman, Mats Ronander, Clas Yngström, Conny Bloom, Janne Åström och inhopparen Kiralina Salandy, som för kvällen blev en värdig ersättare till Lagaylia Frazier.

 

Nog så viktiga var det eminenta kompbandet som jobbade hårt hela den långa föreställningen. Kapellmästare Hansa Berg bakom sina keyboards ledde bandet bestående av Esbjörn Öhrvall på gitarr, Peter Damin på trummor, PJ Jägerhult på bas, Rebecca Meiselbach på slagverk och kör samt Tessan Löf Amberg på kör och solosång.

 

7D2 5836-copy-UN

Peter Damin bakom trummorna. (Foto: Morgan Jansson)

 

Innan konserten börjar så ljuder fågelkvitter och ljud från en bilkö, med tutande bilar. Man kan föreställa sig det enorma trafikkaos som rådde när stora folkmassor skulle ta sig upp till festivalen från New York. Det första numret vi får höra blir en elektrifierad och tung version av Joni Mitchells fina låt som heter just Woodstock. Ironiskt nog fick hon själv inte chans att deltaga, men skrev låten under samma helg som festivalen tog plats. Nåja, åter till 2019.

 

Dan Hylander, Mikael Rickfors, Mats Ronander och Janne Åström sjunger både olika sångstämmor och skön stämsång tillsammans, som sagt till en mycket rockigare version än man är van att höra, och ett riktigt snyggt arrangemang. Mats Ronanders elgitarr klingar också väldigt skönt.

 

7D2 5843-copy-UN

Mats Ronander. (Foto: Morgan Jansson)

 

De fyra fortsätter sedan att prata om året 1969 och vad de mindes från tiden. De nämner månlandningen och det väldigt politiskt instabila läget med Vietnam-kriget och stora motsättningar i USA. Dan Hylander påpekar att Woodstock var en stor politisk manifestation, det var inte bara Peace, Love and Understanding. Självklart var ju själva musiken också viktig och en hel del av de artister som uppträdde fick sina stora genombrott efter festivalen, Santana till exempel. Nästa låt är Canned Heats "Going up the Country" med Rickfors och Ronander. Den senare visar att han förutom att vara en briljant gitarrist även är en munspelare av världsklass.

 

7D2 5865-copy-UN

Dan Hylander. (Foto: Morgan Jansson)

 

Mellansnacken känns faktiskt naturliga fast de måste vara inövade, särskilt Dan Hylander tycks improvisera en hel del. Vi får mycket små anekdoter om artister som deltog i festivalen samt annan intressant info. Bland annat berättar de om hur Richie Havens var den enda artist som nått fram till festivalen när den skulle börja så han fick spela mycket längre än vad han skulle ha gjort.

 

Mikael Rickfors tolkar sedan Richie Havens "Freedom/Sometimes I feel like a motherless child" på sitt eget sätt. Rickfors har en mycket fin röst som passar utmärkt till ändamålet.

 

7D2 5995-copy-UN

Janne Åström och Esbjörn Öhrwall. (Foto: Morgan Jansson)

 

Dan Hylander fortsätter med att tolka Arlo Guthrie i "Coming into Los Angeles". Jag får lite Tom Petty vibbar av Hylanders framträdande. Hans långa stripiga hår samt energin i framträdandet, och rösten i kombination förstärker känslan hos mig. Jag tror nästan inte att det är sant, så bra det har börjat och ännu har vi inte kommit så långt i föreställningen.

 

5D3 6102-copy-UN

Py Bäckman (Foto: Morgan Jansson)

 

Py Bäckman tar över sedan, hon tolkar Joan Baez framträdande. Framför allt Py's version på svenska av sången om Joe Hill (med härstamning från Gävle) är stark, och visst jag håller med henne den svenska texten gör låten starkare för oss svensktalande. Dan Hylander tycker sedan att det är dags för lite allsång, det är ju populärt i Sverige.

 

Han glänser i Country Joe and the Fish's "I feel like I'm fixung to Die-rag". Ni vet, den som börjar One, two, three, four...what are you waiting for.. Hylander lever sig in i rollen som Country Joe Mc Donald och hoppar ner på golvet från scenen som en riktig allsångsledare. I slutet av låten faller han omkull på scenen till ljudet av ett maskingevär, mycket effektfullt.

 

5D3 5928-copy-UN

Janne Åström (Foto: Morgan Jansson)

 

När introt till "With a little help from my friends" ljuder kommer Janne Åström in, han härmar lite teatraliskt Joe Cockers rörelsemönster och som han sjunger. Jag får gåshud och Janne Äström får jubel och kvällens första stående ovationer. Tillsammans med Py Bäckman gestaltar han sedan Jefferson Airplane men jag är fortfarande helt omtöcknad av Åströms tidigare nummer, men de gör det bra, "White Rabbit" (Åström spexar omkring med ett par kaninöron) och framförallt "Somebody to Love" sitter som ett smäck.

 

7D2 5955-copy-UN

Janne Åström håller världsklass när han tar i ordentligt. (Foto: Morgan Jansson)

 

De berättar sedan att spelningen med The Who på Woodstock höll på att äventyras då deras manager ville att de skulle ha betalt i kontanter innan de gick upp på scen. Pengar fick flygas in med helikopter så Pete Townshend och grabbarna kunde gå upp på scenen. Janne Åström skämtar om att de behövde väl pengarna eftersom Townshend ju slog sönder sina gitarrer stup i kvarten. Mats Ronander gestaltar the who i en betydligt mer städad och mogen version.

 

Han börjar med en snygg men lite snäll version av "We're not gonna take it". När sedan Tessan Löf Almberg kliver fram och tar sig an sången i "See me, feel me" så tillför hon en väldig energi, som sedan håller i sig i "Summertime Blues" där Ronander tar sig an huvudsången. "My Generation" sitter också riktigt bra. Ronander är dock mer rädd om sin gitarr än Pete Townshend.

 

7D2 6071-copy-UN

Tessan Löf Amberg både körade och sjöng solo. (Foto: Morgan Jansson)

 

Ett väldigt helikopterdån hörs över publiken och det blir inledning till Conny Blooms tolkning av Alvin Lee i Ten Years After och låten "I'm going home". Conny Bloom visar att han är både en sångare och gitarrist att räkna med. Han gör det otroligt bra och med en sprudlande energi. Kvällens absolut vildaste och rockiga nummer. När Conny Bloom drar gitarrhalsen mot mikrofonstället så är det verkligen Rock n' Roll. Han avslutar med orden, Nej, jag ska för fan inte gå hem, vi tar bara 20 minuters paus.

 

7D2 6125-copy-UN

Conny Bloom. (Foto: Morgan Jansson)

 

Akt två inleds med inspelat ljud från Woodstock-festivalen när folkmassan sjöng sin klagolåt över det envisa regnandet. Conny Bloom gestaltar nu Santana i "Soul Sacrifice". Blooms långa mörka hår och skägg gör ju också så att han ser lite ut som Santana gjorde när han uppträdde på Woodstock. Conny Bloom fortsätter att imponera och det är definitivt svårt att sitta still till de medryckande takterna.

 

Rebecca Meiselbachs fina slagverk tillsammans med Conny Blooms utsökta gitarrspel och det överhuvudtaget storartade kompet gör det väldigt autentiskt. Jag får återigen nypa mig i skinnet, det är verkligen nästan som att man förflyttas 50 år bakåt i tiden. Mats Ronander och Conny Bloom gör, tillsammans, en riktigt fin version av Santanas "Evil Ways".

 

7D2 6229-copy-UN

Rebecca Meiselbach. (Foto: Morgan Jansson)

 

När supergruppen Hylander, Ronander, Rickfors & Åström gestaltar supergruppen Crosby, Stills & Nash i "Long Time Gone" sitter stämsången banne mig nästan lika bra som originalet, hur är det möjligt? Deras växelvisa solosånger och Mats Ronanders fina gitarrspel förgyller framträdandet ytterligare. De gör även en mycket bra version av "Suite Judy Blue Eyes".

 

7D2 6276-copy-UN

Kiralina Salandy som för kvällen blev en värdig ersättare för Lagaylia Frazier. (Foto: Morgan Jansson)

 

När inhopparen för Lagaylia Frazier, Kiralina Salandy tolkar Janis Joplin tror jag inte att det är sant. Jag har aldrig hört talas om Kiralina (som kommer från Canada) förut och som hon sjunger, det är overkligt bra! Sedan är det dags för den svenska reinkarnationen av Jimi Hendrix.

 

Den skönt avslappade Clas Yngström hänger på sig sin slitna fendergitarr och utbrister på sitt härliga dalmål "Vad kul vi har det". Hans version av "Star Spangled Banner" är nog det närmaste Hendrix version man kan komma.

 

7D2 6026-copy-UN

Janne Åström och Py Bäckman i duett. (Foto: Morgan Jansson)

 

När jag pratar med Yngström efter konserten upplyser han mig att han vet hur varenda ton låter i Hendrix version men inte vill kopiera utan lägga in lite egna ljud och toner. "Star Spangled Banner" tjänar också som inledning till "Purple Haze". Powertrion Yngström, Jägerhult och Damin känns så tajta och samspelta som om det inte gjort annat än att spela tillsammans och så är det ju förstås inte.

 

7D2 6392-copy-UN

Clas Yngström. (Foto: Morgan Jansson)

 

Kiralina Salandy och Conny Bloom gestaltar Sly & The Family Stone i "Everyday People/Dance to the Music/Higher". UKK förvandlas till en soulklubb i New York på 70-talet. De båda dansar runt på scenen och fyller lokalen med sin energi. Conny Bloom i hatt ser på håll ut som Bob Dylan gjorde i "Rolling Thunder Revue". Alla artisterna kommer sen ut på scenen för att avsluta ordinarie set med "Bad Moon Rising" att det också är bra behöver jag knappast skriva igen.

 

7D2 6257-copy-UN

Hansa Berg. (Foto: Morgan Jansson)

 

Till extranummer får vi en Woodstock Medley av, "The Weight, Fortunate Son, Pinball Wizard, Crosstown Traffic, Proud Mary och Johnny B Goode. Den städade publiken dansar och jublar, jag tror minsann att de flesta är lika nöjda som jag. Jag måste erkänna att jag var lite tveksam till konceptet innan. Mina förväntningar överträffades med råge. Ren världsklass!

 

7D2 6264-copy-UN

PJ Jägerhult. (Foto: Morgan Jansson)

 

Det är dock inte riktigt slut än. Bob Dylan var ju inte med på Woodstock, men Dan Hylander tycker att han kan få hyllas ändå. Han leder de övriga och publiken i en allsång av "I shall be released". Det känns som en värdig avslutning på kvällen och vi är fria (released) att gå hem, även om jag hade kunnat sitta kvar ytterligare ett tag för det här var riktigt, riktigt bra. Kolla upp och försök att gå på någon av de kommande föreställningarna om ni kan. Cirkus i Stockholm till exempel den 30 oktober.

Pär Dahlerus
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Recension: Monsi y su Salsa, dvs Simon Monserrat, har som Uppsalanyheter tidigare har beskrivit, en produktiv period i studion. På fredag den 4 december 2020 är det släpp av två singlar som kompletterar hela albumet ” Salsa pal Bailador”, vilket betyder Salsa för dansaren.

Rock på svenska? För inte det tankarna till mjukrockare som Tommy Nilsson, Freda’ och Per Gessle? Må så vara, men den uppfattningen kanske kommer att ändras hos Uppsalapubliken framöver, då gruppen Urtidsdjur nu släpper sin första LP.

Recension: Releasepartyt på Reginateatern i onsdags blev inställt pga covid-19, men Beat Funktions låt ”Green Man” släpps idag fredag den 13 november i en ny fräsch tolkning av Maiah Lay och Henry Bowers.

Recension: Idag fredag 6 november släpper Ismael sitt nya album Doggerland, tyvärr ställer Covid-19 situationen till det för den planerade spelningen på Katalin i helgen.

Recension: Under artistnamnet ”Monsi y su salsa” släpper Simon Monserrat ”Abreme la puerta de tu corazon” den 31 oktober, samtidigt som 3D-animerade videon av Alejandro design från Venezuela (Alejandro Colmenarez).

Uppsalaborna trängs i city. Duo Vindöga går på avstånd från varandra på fält och i skogar runt Uppsala, bärande på en kontrabas. De spelar låten Den avskalade hösten - avskalad på ett alldeles särskilt sätt i den märkliga tid vi lever just nu.

Recension: Höstens andra Klubb Uffe-kväll på Katalin bjöd på en kokande gryta med musik kryddad med stark sås eller Sauce Piquante som den unge fransmannen Theo Lawrence senaste album heter.

På tisdag kommer en stigande stjärna från Frankrike till Klubb Uffe och Katalin. Theo Lawrence beskrivs som en artist med jordig okomplicerad pop som har djupa rötter i den amerikanska myllan.

Årets vinnare av The International Young Talent Competition har utsetts i samband med den 17:e upplagan av Uppsala Internationella Gitarrfestival.

Recension: Den tredje och sista dagen för årets gitarrfestival dedikerades till unga talanger från olika länder.

 • Storvreta vann efter stark förstaperiod

  Storvreta bortabesegrade Helsingborg med 5-8 i torsdagens omgång av Superligan. Efter första perioden ledde Vreta med 1-5, resten av matchen var desto jämnare men säker seger. Tre poäng för Storvreta upp på tabellens andra plats en poäng bakom Kalmarsund. I Storvreta noterades sju olika spelare för mål.

 • Stal kläder i preparerade väskor

  En kvinna greps på måndageftermiddagen i en butik i Boländerna. Detta sedan personal sett kvinnan stoppa ner kläder i preparerade väskor, när polispatrull kom till platsen greps kvinnan och hennes väskor togs i beslag, uppger polisen på sin hemsida.

 • Motorcykelstöld i en garagelänga

  En man i Årsta upptäckte på måndagmorgonen att hans motorcykel hade stulits från en garagelänga där den varit uppställd. Ett verktygsskåp har också brutits upp och det saknas diverse verktyg uppger polisen i RLC Mitt.

 • Två gripna på arenaområde i Gränby

  Två personer har gripits i anslutning till Gränby arenaområde. En anmälare har observerat två misstänkta personer på måndagmorgonen vid 4-tiden som man tror har brutit sig in i en container. När patruller anträffar de misstänkta personerna väljer de att fly men fångas snabbt in.

  Containern uppges endast innehålla skräp, men en elcykel som de två personerna har med sig är anmäld stulen. Patrullen anträffar också en större mängd misstänkt stöldgods uppger polisen i RLC Mitt. De båda personerna, en man i 45årsåldern och en kvinna i 30-årsåldern grips misstänkta för stöld alternativt häleri.

 • Timrå nollade Almtuna

  Almtunaikonen Per Svensson numera i Timrå visade vägen för sitt lag genom att göra matchens första mål mot sina gamla lagkamrater redan i den första minuten. Slutresultatet i söndagens match skrevs till slut 4-0 för tabelltvåan, Almtuna befinner sig på tabellens åttonde plats med 16 poäng i en rekordjämn men haltande tabell där det endast skiljer två poäng mellan tredje och nionde platsen.

 • Ny förlust mot Rosengård

  Uppsala Fotboll förlorade söndagens match i Damallsvenskan mot Rosengård med 5-1 på bortaplan. Senast lagen möttes var i Uppsala då vann Rosengård med hela 9-1. Uppsalas mål på söndagen gjordes av Beata Olsson.

 • Storvretas första förlust

  Storvreta förlorade söndagens match borta i superligan mot Linköping med 6-5 efter förlängning. Förlusten är Storvretas första den här säsongen och samtidigt som man föll tappade man serieledningen till Kalmarsund som har 14 poäng efter fem matcher, en poäng mer än Storvreta.

 • Delad pott mellan Sirius och Kalmar FF

  Det blev delad pott för Sirius och Kalmar FF på söndagen när man spelad oavgjort 2-2 på Studenternas IP. Eftersnacket kom dock att handla om en situation där Yukiya Sugita vänder bort tre motståndare och skjuter in 3-1 via ribban studsande på mållinjen och in i nättaket. Dessvärre blev Sugita och Sirius bokstavligt talat blåsta på målet eftersom domaren blåst av för att ge Sugita en frispark. Något senare kunde Kalmar FF kvittera till 2-2 som blev slutresultat.

 • Stark första period av Uppsala Basket gav seger

  Uppsala Basket vann sin tredje seger i Basketligan när man på lördagen besegrade Wetterbygden med 68-78 på bortaplan. Det var framförallt en stark första period som Uppsal vann med 11-25 som grundlade segern. Stor matchvinnare i Uppsala blev Zenta Melnika med 18 poäng och 10 returer. Uppsala ligger fyra i basketligans tabell med sex poäng efter fem matcher.

 • KFUM Uppsala vände mot Team4Q

  KFUM Uppsala Låg under med 57-38 borta mot Team4Q i lördagens omgång av Superettan. Med två bra slutperioder lyckades man dock vända till seger med 86-90 sedan lagkaptenen Mannos Nakos sänkt en matchavgörande trea vid ställningen 86-85 fram till 86-88. KFUM Uppsala är alltjämt obesegrade och har fem segrar av fem möjliga.

 • Nytt datum för Doug Seegers

  Doug Seegers konsert på Parksnäckan den 3 augusti flyttas på grund av omständigheter som man inte kunnat råda över. Nytt datum för konserten är den 11 augusti då den också får en ny starttid 19:00. Köpta biljetter till den 3 augusti är giltiga till det nya datumet meddelar arrangören Parknöje i Uppsala AB.

 • Mendéz klar för Djungelboken - the musical

  Dröse&Norberg som ligger bakom succéerna Trolkarlen från Oz, Snövit the musical och Äventyret Alladin kommer till Uppsala med "Djungelboken The musical". I ett pressmeddelande offentliggör man nu att Mendez gör debut som en svängande latinsk apkung. Musikalen kommer till Uppsala och IFU Arena den 9 februari 2019.

 • Nour El Refai utökar vårturnén, kommer till Uppsala i oktober

  I april avslutade Nour El Refai en rikstäckande vårturné med sin föreställning "En komisk depression" som spelats för utsålda hus och setts av över 20.000 personer. I anslutning till turnéavslutningen, och på allmän begäran, släpptes biljetter till fler föreställningar i höst i Stockholm resp Göteborg. Nu tillkommer Örebro, Malmö, Falun, Västerås och Uppsala i turnéplanen. Turnén avslutas den 8 oktober med en föreställning på UKK i Uppsala.

 • UKK och Uppsala konstmuseum fortsätter samarbetet

  Uppsala Konsert & Kongress (UKK) fortsätter samarbetet med Uppsalas större instituioner inom kulturen. Under fredagen meddelade UKK att samarbetet med Uppsala Konstmuseum fortsätter under våren 2017. Konsten har nu fått en självklar plats på UKK och musiken ett spelrum på konstmuseet, skriver UKK i ett pressmeddelande.

 • Uppsalabandet Mares släpper singel

  Det virala fenomenet "Mares" från Uppsala med debutsingeln "Allt du gör och att du finns" från 2015 har idag över åtta miljoner streams på Spotify. Nu släpper man nya singeln "Nattens sista dans" den 9 mars. Bandet består av fem musiker som samtliga kommer från Uppsala.

 • Per Gessle till Uppsala

  Per Gessle åker ut på stor sommarturné 2017 under namnet "En vacker kväll. Sommarturné 2017" Det är dags att ta en musikalisk selfie skriver Gessle i ett pressmeddelande. Turnén startar den 6 juli i Helsingborg och kommer till Uppsala och Botaniska trädgården som näst sista stopp på turnén den 18 augusti.

 • ReChoir får kommunens resestipendium

  Kulturnämnden i Uppsala beslutade på torsdagen att ge 2016 års resestipendium om 50.000 kronor till kören ReChoir för ett kulturutbyte med Italien. - Uppsala är körernas stad och det känns bra att på detta sätt kunna bidra till utvecklingen för en förhållandevis ny och spännande Uppsalagrupp som håller en hög konstnärlig kvalitet, säger Kulturnämndens ordförande Peter Gustavsson (S) i ett pressmeddelande.

 • Tunström slutar som teaterchef

  Linus Tunström chef och vd på Uppsala Stadsteater sedan nio år tillbaka slutar. När frågan om förlängt förordnande kom upp valde Tunström att inte förlänga för att förverkliga några andra ideér som han har burit på uppger DN kultur.

 • Hep Stars spelar i Uppsala

  Hep Star gör en bejublad konsert på Regina i Uppsala, för ett år sedan var den populära gruppen i Uppsala och bjöd på drygt två timmars nostalgisk rock. Nu är man ute på en ny turné och stannar till i Uppsala den här helgen. Första spelningen gjordes igår fredag, den andra sker under lördagskvällen, det fanns vid midnatt till lördagen fortfarande biljetter kvar.

 • Bowie till Kulturoasen

  På söndag kommer uppsalabandet "Throw me some Bowie" till Kulturoasen. Få band kan göra bra covers på David Bowie men "Throw me some Bowie" är ett av dem som gör det riktigt bra - klockan 14,00 börjar uppträdandet.

 • Säsongspremiär för Kulturoasen

  Söndag den 18 januari öppnar Kulturoasen för vårsäsongen 2015 med populära sångerskan Meta Roos. Publiken kan räkna med att få lyssna till svenska pärlor av bland annat Ted Gärestad, Hasse o Tage samt Povel Ramel.

 • Trettondagskonsert Uppsala Kammarorkester

  På måndag spelar Uppsala Kammarorkester sin traditionsenliga trettondagskonsert på Uppsala Konsert och Kongress. Det är dirigent Paul Mägi och solister Kerstin Avemo, sopran och Cataldo Caputo, tenor. Förutom musikaliska överraskningar utlovas bland annat nummer ur Verdis Rigoletta.

 • Kulturveckan för utvecklingsstörda

  På måndagen inleddes Kulturveckan 2014, av och med människor med utvecklingsstörning. Sedan 1993 anordnar Uppsala kommuns kulturverksamhet evenemanget bland annat för att stimulera kontakt mellan kulturlivet i Uppsala och människor med speciella behov. Kulturveckan pågår mellan den 10-14 november på Grand i Uppsala.

 • Gitarrfestivalen får bidrag

  Uppsala Internationella Gitarrfestival är en av 23 aktörer som får dela på totalt 1 470 000 kr i bidrag från Kulturrådet. Gitarrfestivalens storlek på stödet är dock okänt, men pengarna ska användas som stöd för att bjuda in utländska artister till festivalen.

 • UKKs VD entledigas av styrelsen

  Uppsala Konsert & Kongress VD Magnus Bäckström entledigas från sitt uppdrag. Anledningen uppges vara att styrelsen och Bäckström har skilda uppfattningar om verksamhetens inriktning. Som ny tillförodnad VD har ledningsgruppens Linda Elfving Bovin utsetts. 

 • Miljonkupong på V75 i Uppsala

  Helgens V75 bjöd på en Jackpottomgång, när de sju avdelningarna var körda på Axevalla återstod det endast 27 kuponger med 7 rätt. 20 av dessa kuponger var inlämnade i Sverige, en av kupongerna som var inlämnad hos ATG-ombud lämnades in i Uppsala.

 • Voices of Rock - Legends inställt

  Voices of Rock - Legends som skulle ha uppträtt på UKK den 14 november ställer in koncerten. Arrangören meddelar att den som köpt biljetter kan återlösa dem inom en månad räknat från det datum konserten skulle ha ägt rum.

 • Sandra kvar i idol

  Uppsalatjejen Sandra Wikström lyckades hålla sig kvar i idol efter fredagens delfinal. Av de tolv deltagare från början återstår nu hälften, en av dem är Uppsalatjejen Sandra Wikström. I fredagens delfinal sjöng hon Oasis låt "Wonderwall".

 • Fagerstedt slutar som museichef

  Elisabeth Fagerstedts förordnande som museichef vid Uppsala konstmuseum går ut vid årsskiftet. Hon slutar i och med det sitt uppdrag som ledare för museet efter åtta år.

 • Sandra vidare i Idol 2013

  Sandra Wikström från Uppsala har gått vidare i ytterligare en delfinal i musiktävlingen Idol som pågår just nu på TV4. I fredagens tävling framförde Sandra låten "Empire state of mind" av Alicia Keys & Jay Z.

Dessa keglar hjälper inte sannolikt dina erektioner

Erektil dysfunktion (ED), oförmågan att upprätthålla ett erektionsföretag tillräckligt för sex påverkar upp till 30 miljoner amerikanska män.
Receptbelagda läkemedel som behandlar ED (som Viagra) har funnits i många år nu, och Viagra enbart har ordinerats mer än 20 miljoner gånger i USA. Generellt kan problem med erektioner spåras till problem med blodflödet, och det är problemet att läkemedel som Viagra-adress.

Men den allmänna hälsan och det fysiska tillståndet påverkar även erektionernas kvalitet, liksom tillståndet hos de pubokockcygeus-PC-muskler som utgör bäckenbotten. Behandla golvmusklerna håller dina inre organ på plats, och som alla andra muskelsystem kan de bli slacka över tiden med brist på träning. Kvinnor som har genomgått födseln rekommenderas att göra det som kallas Kegel övningar för att få sitt bäckgolv i form igen. Men visste du att män kan dra nytta av att göra Kegel övningar också? Läs mer här.

Generisk Cialis | Cialis 20 mg | Cialis i Danmark | Cialis netistä