Larkin Poe på Parksnäckans scen. (Foto: Morgan Jansson) Larkin Poe på Parksnäckans scen. (Foto: Morgan Jansson)

Recension: Larkin Poe trollband Parksnäckans publik

2019-08-05 - 02:50

Med värme och energi förtrollade systrarna Megan och Rebecca Lovell i Larkin Poe Parksnäckans publik. Deras sätt att blanda upp blues med modernare tongångar ger dem en originalitet och deras publikkontakt är i en klass för sig.

 

Det är extra spännande och roligt att ett amerikanskt band som är i början av sin karriär gästar Parksnäckan. Systrarna Megan och Rebecca Lovell från Georgia bildar kärnan i gruppen Larkin Poe. Namnet har de tagit från en släkting många släktled bakåt, ja de är faktiskt släktingar till författaren Edgar Allan Poe.

 

Det är andra gången systrarna Lovell är i Uppsala. De var förband till Elvis Costello 2014, samma år som de också slog igenom på den stora Glastonbury festivalen i England.

 

5D3 6431-copy-UN

Förbandet Virtues. (Foto: Morgan Jansson)

 

En halvtimme innan utsatt konserttid går förbandet the Virtues plötsligt upp på scenen och kör igång med sin lite poppiga rock. Det känns på något sätt som inte publiken var riktigt beredd på det och deras entré blir lite anonym. Även om jag tycker att deras låtmaterial känns starkt och bandet gör ett bra jobb, så lyfter aldrig framträdandet riktigt. Inomhus i en mindre lokal skulle de säkert göra sig bättre.

 

7D2 5127-copy-UN

 Gitarrister i förbandet Virtues. (Foto: Morgan Jansson)

 

En helt annan typ av entré får vi uppleva en stund senare, när Larkin Poe kommer in på scenen med varma och inbjudande gester och rörelser gentemot publiken. Deras leenden är smittande, och redan här känns det vilken energi som systrarna Lovell för in i Parksnäckan. Rebecca sjunger "lead" och spelar elgitarr, Megan spelar slide på sin lapsteel-gitarr som hon håller med ett stöd mot höften, stående, istället för att ha gitarren i knät som lapsteel-gitarrister ofta har. Kevin McGowan spelar trummor och Tarka Layman spelar bas.

 

5D3 6550-copy-UN

Megan Lovell med sin lapsteel-gitarr som hon håller med stöd mot höften. (Foto: Morgan Jansson)

 

Det är fullt ös som gäller från början när de kör igång med Summertime Sunset. Efter ett tag kliver Megan fram för sitt första slide-solo och hon gör det så bra. Till den mer popaktiga Trouble in Mind blir det handklapp tillsammans med publiken och skön stämsång av Rebecca och Megan.

 

Rebecca berättar att de kommer från Atlanta, Georgia men inte direkt för de var i Oslo och spelade igår. Hon hälsar oss välkomna till denna kväll även om det inte känns som kväll på grund av ljuset. Hon uppmanar oss också att sjunga med i Leadbellys gamla slagdänga Black Betty som de spelar härnäst. De har i stort sett varit ute och turnerat i 2 år, men det märks verkligen inte på deras flödande energi. De var i Sverige tidigare i år, när de spelade på Nalen. Rebecca talar om att de verkligen gillar den svenska publiken, - för ni förstår er på bra musik i ert land.

 

5D3 6576-copy-UN

Rebecca Lovell. (Foto: Morgan Jansson)

 

Det är ofta tunga och läckra bluesriff med mycket av Megans slidespel som blandas med modernare nästan lite R & B-aktiga toner, främst vad det gäller Rebeccas sång. Hon är en väldigt duktig sångerska med en fin röst, men ibland kanske hon "wailar" lite för mycket.

 

Överhuvudtaget kanske de vill lite för mycket. De skulle vinna på att dra ner tempot lite mer ofta, för att sedan ösa på igen. Ett parti då Rebecca byter från elgitarr till banjo är en av konsertens höjdpunkter. Hennes banjospel i kombination med Megans slidespel är magnifikt.

 

5D3 6646-copy-UN

Larkin Poe, en av de mest minnesvärda spelningarna i Parksnäckan enligt Uppsalanyheters musikskribent Pär Dahlerus.

 

Förutom att de har en sådan enastående publikkontakt så har de också en väldigt fin kontakt med varandra. De verkar trivas ihop och verkligen ha roligt när de spelar tillsammans. De för musiken också viktiga trummorna och basen som båda hanteras klanderfritt av McGowan respektive Layman hamnar helt i skymundan bakom systrarna Lovells charm och utstrålning.

 

5D3 6649-copy-UN

Kevin McGowan på trummor. (Foto: Morgan Jansson)

 

Rebecca blir glad när hon ser små barn med hörselkåpor i publiken och berättar att deras föräldrar också tog med dem på konserter när de var små. Deras pappa gillade Black Sabbath, Led Zeppelin och liknande medans mamman förde in Beethoven och Mozart i deras musikmedvetande.

 

Rebecca och Megan började sin musikkarriär med att spela Bluegrass tillsammans med storasyster Jessica som The Lovell Sisters. Rebecca hyllar all "Roots American Music" som innefattar Blues, Gospel, Americana, Bluegrass med mera, och det blir inledningen till Son House fina Preachin' Blues.

 

5D3 6496-copy-UN

Basisten Tarka Layman. (Foto: Morgan Jansson)

 

Vid ett tillfälle går Megan ner i publiken och spelar sitt fina slidespel. Hon bjuder in publiken ännu mer på så sätt och det märks att det uppskattas mycket av de kraftiga applåderna att döma.

Låten Mississippi skrev Rebecca efter att de besökt bluesrötternas land, eller som hon kallar det, Guds land, i Mississippi Deltat. Hon berättar sedan att de får en dag ledigt imorgon och ska passa på att besöka Slottet och Domkyrkan. De vill gärna ha tips via sociala medier om var de kan äta bra mat.

 

7D2 5230-copy-UN

Rebecca Lovell. (Foto: Morgan Jansson)

 

När en luftballong svävar in över Fyrisån ropar Rebecca att de ska signalera med elden tre gånger om de hör henne. Signalerna kommer direkt i retur från ballongfarkosten. Överhuvudtaget känns hennes mellansnack väldigt avslappnade, spontana och naturliga. Systrarna Lovell känns uppriktigt och ärligt glada när de tackar publiken för en fin kväll. De rockar på med nästan punkig energi innan de lämnar scenen.

 

5D3 6549-copy-UN
Megan Lovell. (Foto: Morgan Jansson)

 

Till extranumret bärs en trumma fram på scenen och alla fyra musikerna kommer fram. Rebecca sjunger blueslegenden Robert Johnsons Come on in my kitchen till Megans komp på slidegitarr, Kevin McGowans trumma och Tarka Laymans tamburin. Det blir en fin hyllning till rötterna i bluesen och tillika avslutning på en av de mest minnesvärda spelningarna i Parksnäckan som jag upplevt.

Pär Dahlerus
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Recension: Monsi y su Salsa, dvs Simon Monserrat, har som Uppsalanyheter tidigare har beskrivit, en produktiv period i studion. På fredag den 4 december 2020 är det släpp av två singlar som kompletterar hela albumet ” Salsa pal Bailador”, vilket betyder Salsa för dansaren.

Rock på svenska? För inte det tankarna till mjukrockare som Tommy Nilsson, Freda’ och Per Gessle? Må så vara, men den uppfattningen kanske kommer att ändras hos Uppsalapubliken framöver, då gruppen Urtidsdjur nu släpper sin första LP.

Recension: Releasepartyt på Reginateatern i onsdags blev inställt pga covid-19, men Beat Funktions låt ”Green Man” släpps idag fredag den 13 november i en ny fräsch tolkning av Maiah Lay och Henry Bowers.

Recension: Idag fredag 6 november släpper Ismael sitt nya album Doggerland, tyvärr ställer Covid-19 situationen till det för den planerade spelningen på Katalin i helgen.

Recension: Under artistnamnet ”Monsi y su salsa” släpper Simon Monserrat ”Abreme la puerta de tu corazon” den 31 oktober, samtidigt som 3D-animerade videon av Alejandro design från Venezuela (Alejandro Colmenarez).

Uppsalaborna trängs i city. Duo Vindöga går på avstånd från varandra på fält och i skogar runt Uppsala, bärande på en kontrabas. De spelar låten Den avskalade hösten - avskalad på ett alldeles särskilt sätt i den märkliga tid vi lever just nu.

Recension: Höstens andra Klubb Uffe-kväll på Katalin bjöd på en kokande gryta med musik kryddad med stark sås eller Sauce Piquante som den unge fransmannen Theo Lawrence senaste album heter.

På tisdag kommer en stigande stjärna från Frankrike till Klubb Uffe och Katalin. Theo Lawrence beskrivs som en artist med jordig okomplicerad pop som har djupa rötter i den amerikanska myllan.

Årets vinnare av The International Young Talent Competition har utsetts i samband med den 17:e upplagan av Uppsala Internationella Gitarrfestival.

Recension: Den tredje och sista dagen för årets gitarrfestival dedikerades till unga talanger från olika länder.

 • Storvreta vann efter stark förstaperiod

  Storvreta bortabesegrade Helsingborg med 5-8 i torsdagens omgång av Superligan. Efter första perioden ledde Vreta med 1-5, resten av matchen var desto jämnare men säker seger. Tre poäng för Storvreta upp på tabellens andra plats en poäng bakom Kalmarsund. I Storvreta noterades sju olika spelare för mål.

 • Stal kläder i preparerade väskor

  En kvinna greps på måndageftermiddagen i en butik i Boländerna. Detta sedan personal sett kvinnan stoppa ner kläder i preparerade väskor, när polispatrull kom till platsen greps kvinnan och hennes väskor togs i beslag, uppger polisen på sin hemsida.

 • Motorcykelstöld i en garagelänga

  En man i Årsta upptäckte på måndagmorgonen att hans motorcykel hade stulits från en garagelänga där den varit uppställd. Ett verktygsskåp har också brutits upp och det saknas diverse verktyg uppger polisen i RLC Mitt.

 • Två gripna på arenaområde i Gränby

  Två personer har gripits i anslutning till Gränby arenaområde. En anmälare har observerat två misstänkta personer på måndagmorgonen vid 4-tiden som man tror har brutit sig in i en container. När patruller anträffar de misstänkta personerna väljer de att fly men fångas snabbt in.

  Containern uppges endast innehålla skräp, men en elcykel som de två personerna har med sig är anmäld stulen. Patrullen anträffar också en större mängd misstänkt stöldgods uppger polisen i RLC Mitt. De båda personerna, en man i 45årsåldern och en kvinna i 30-årsåldern grips misstänkta för stöld alternativt häleri.

 • Timrå nollade Almtuna

  Almtunaikonen Per Svensson numera i Timrå visade vägen för sitt lag genom att göra matchens första mål mot sina gamla lagkamrater redan i den första minuten. Slutresultatet i söndagens match skrevs till slut 4-0 för tabelltvåan, Almtuna befinner sig på tabellens åttonde plats med 16 poäng i en rekordjämn men haltande tabell där det endast skiljer två poäng mellan tredje och nionde platsen.

 • Ny förlust mot Rosengård

  Uppsala Fotboll förlorade söndagens match i Damallsvenskan mot Rosengård med 5-1 på bortaplan. Senast lagen möttes var i Uppsala då vann Rosengård med hela 9-1. Uppsalas mål på söndagen gjordes av Beata Olsson.

 • Storvretas första förlust

  Storvreta förlorade söndagens match borta i superligan mot Linköping med 6-5 efter förlängning. Förlusten är Storvretas första den här säsongen och samtidigt som man föll tappade man serieledningen till Kalmarsund som har 14 poäng efter fem matcher, en poäng mer än Storvreta.

 • Delad pott mellan Sirius och Kalmar FF

  Det blev delad pott för Sirius och Kalmar FF på söndagen när man spelad oavgjort 2-2 på Studenternas IP. Eftersnacket kom dock att handla om en situation där Yukiya Sugita vänder bort tre motståndare och skjuter in 3-1 via ribban studsande på mållinjen och in i nättaket. Dessvärre blev Sugita och Sirius bokstavligt talat blåsta på målet eftersom domaren blåst av för att ge Sugita en frispark. Något senare kunde Kalmar FF kvittera till 2-2 som blev slutresultat.

 • Stark första period av Uppsala Basket gav seger

  Uppsala Basket vann sin tredje seger i Basketligan när man på lördagen besegrade Wetterbygden med 68-78 på bortaplan. Det var framförallt en stark första period som Uppsal vann med 11-25 som grundlade segern. Stor matchvinnare i Uppsala blev Zenta Melnika med 18 poäng och 10 returer. Uppsala ligger fyra i basketligans tabell med sex poäng efter fem matcher.

 • KFUM Uppsala vände mot Team4Q

  KFUM Uppsala Låg under med 57-38 borta mot Team4Q i lördagens omgång av Superettan. Med två bra slutperioder lyckades man dock vända till seger med 86-90 sedan lagkaptenen Mannos Nakos sänkt en matchavgörande trea vid ställningen 86-85 fram till 86-88. KFUM Uppsala är alltjämt obesegrade och har fem segrar av fem möjliga.

 • Nytt datum för Doug Seegers

  Doug Seegers konsert på Parksnäckan den 3 augusti flyttas på grund av omständigheter som man inte kunnat råda över. Nytt datum för konserten är den 11 augusti då den också får en ny starttid 19:00. Köpta biljetter till den 3 augusti är giltiga till det nya datumet meddelar arrangören Parknöje i Uppsala AB.

 • Mendéz klar för Djungelboken - the musical

  Dröse&Norberg som ligger bakom succéerna Trolkarlen från Oz, Snövit the musical och Äventyret Alladin kommer till Uppsala med "Djungelboken The musical". I ett pressmeddelande offentliggör man nu att Mendez gör debut som en svängande latinsk apkung. Musikalen kommer till Uppsala och IFU Arena den 9 februari 2019.

 • Nour El Refai utökar vårturnén, kommer till Uppsala i oktober

  I april avslutade Nour El Refai en rikstäckande vårturné med sin föreställning "En komisk depression" som spelats för utsålda hus och setts av över 20.000 personer. I anslutning till turnéavslutningen, och på allmän begäran, släpptes biljetter till fler föreställningar i höst i Stockholm resp Göteborg. Nu tillkommer Örebro, Malmö, Falun, Västerås och Uppsala i turnéplanen. Turnén avslutas den 8 oktober med en föreställning på UKK i Uppsala.

 • UKK och Uppsala konstmuseum fortsätter samarbetet

  Uppsala Konsert & Kongress (UKK) fortsätter samarbetet med Uppsalas större instituioner inom kulturen. Under fredagen meddelade UKK att samarbetet med Uppsala Konstmuseum fortsätter under våren 2017. Konsten har nu fått en självklar plats på UKK och musiken ett spelrum på konstmuseet, skriver UKK i ett pressmeddelande.

 • Uppsalabandet Mares släpper singel

  Det virala fenomenet "Mares" från Uppsala med debutsingeln "Allt du gör och att du finns" från 2015 har idag över åtta miljoner streams på Spotify. Nu släpper man nya singeln "Nattens sista dans" den 9 mars. Bandet består av fem musiker som samtliga kommer från Uppsala.

 • Per Gessle till Uppsala

  Per Gessle åker ut på stor sommarturné 2017 under namnet "En vacker kväll. Sommarturné 2017" Det är dags att ta en musikalisk selfie skriver Gessle i ett pressmeddelande. Turnén startar den 6 juli i Helsingborg och kommer till Uppsala och Botaniska trädgården som näst sista stopp på turnén den 18 augusti.

 • ReChoir får kommunens resestipendium

  Kulturnämnden i Uppsala beslutade på torsdagen att ge 2016 års resestipendium om 50.000 kronor till kören ReChoir för ett kulturutbyte med Italien. - Uppsala är körernas stad och det känns bra att på detta sätt kunna bidra till utvecklingen för en förhållandevis ny och spännande Uppsalagrupp som håller en hög konstnärlig kvalitet, säger Kulturnämndens ordförande Peter Gustavsson (S) i ett pressmeddelande.

 • Tunström slutar som teaterchef

  Linus Tunström chef och vd på Uppsala Stadsteater sedan nio år tillbaka slutar. När frågan om förlängt förordnande kom upp valde Tunström att inte förlänga för att förverkliga några andra ideér som han har burit på uppger DN kultur.

 • Hep Stars spelar i Uppsala

  Hep Star gör en bejublad konsert på Regina i Uppsala, för ett år sedan var den populära gruppen i Uppsala och bjöd på drygt två timmars nostalgisk rock. Nu är man ute på en ny turné och stannar till i Uppsala den här helgen. Första spelningen gjordes igår fredag, den andra sker under lördagskvällen, det fanns vid midnatt till lördagen fortfarande biljetter kvar.

 • Bowie till Kulturoasen

  På söndag kommer uppsalabandet "Throw me some Bowie" till Kulturoasen. Få band kan göra bra covers på David Bowie men "Throw me some Bowie" är ett av dem som gör det riktigt bra - klockan 14,00 börjar uppträdandet.

 • Säsongspremiär för Kulturoasen

  Söndag den 18 januari öppnar Kulturoasen för vårsäsongen 2015 med populära sångerskan Meta Roos. Publiken kan räkna med att få lyssna till svenska pärlor av bland annat Ted Gärestad, Hasse o Tage samt Povel Ramel.

 • Trettondagskonsert Uppsala Kammarorkester

  På måndag spelar Uppsala Kammarorkester sin traditionsenliga trettondagskonsert på Uppsala Konsert och Kongress. Det är dirigent Paul Mägi och solister Kerstin Avemo, sopran och Cataldo Caputo, tenor. Förutom musikaliska överraskningar utlovas bland annat nummer ur Verdis Rigoletta.

 • Kulturveckan för utvecklingsstörda

  På måndagen inleddes Kulturveckan 2014, av och med människor med utvecklingsstörning. Sedan 1993 anordnar Uppsala kommuns kulturverksamhet evenemanget bland annat för att stimulera kontakt mellan kulturlivet i Uppsala och människor med speciella behov. Kulturveckan pågår mellan den 10-14 november på Grand i Uppsala.

 • Gitarrfestivalen får bidrag

  Uppsala Internationella Gitarrfestival är en av 23 aktörer som får dela på totalt 1 470 000 kr i bidrag från Kulturrådet. Gitarrfestivalens storlek på stödet är dock okänt, men pengarna ska användas som stöd för att bjuda in utländska artister till festivalen.

 • UKKs VD entledigas av styrelsen

  Uppsala Konsert & Kongress VD Magnus Bäckström entledigas från sitt uppdrag. Anledningen uppges vara att styrelsen och Bäckström har skilda uppfattningar om verksamhetens inriktning. Som ny tillförodnad VD har ledningsgruppens Linda Elfving Bovin utsetts. 

 • Miljonkupong på V75 i Uppsala

  Helgens V75 bjöd på en Jackpottomgång, när de sju avdelningarna var körda på Axevalla återstod det endast 27 kuponger med 7 rätt. 20 av dessa kuponger var inlämnade i Sverige, en av kupongerna som var inlämnad hos ATG-ombud lämnades in i Uppsala.

 • Voices of Rock - Legends inställt

  Voices of Rock - Legends som skulle ha uppträtt på UKK den 14 november ställer in koncerten. Arrangören meddelar att den som köpt biljetter kan återlösa dem inom en månad räknat från det datum konserten skulle ha ägt rum.

 • Sandra kvar i idol

  Uppsalatjejen Sandra Wikström lyckades hålla sig kvar i idol efter fredagens delfinal. Av de tolv deltagare från början återstår nu hälften, en av dem är Uppsalatjejen Sandra Wikström. I fredagens delfinal sjöng hon Oasis låt "Wonderwall".

 • Fagerstedt slutar som museichef

  Elisabeth Fagerstedts förordnande som museichef vid Uppsala konstmuseum går ut vid årsskiftet. Hon slutar i och med det sitt uppdrag som ledare för museet efter åtta år.

 • Sandra vidare i Idol 2013

  Sandra Wikström från Uppsala har gått vidare i ytterligare en delfinal i musiktävlingen Idol som pågår just nu på TV4. I fredagens tävling framförde Sandra låten "Empire state of mind" av Alicia Keys & Jay Z.

Dessa keglar hjälper inte sannolikt dina erektioner

Erektil dysfunktion (ED), oförmågan att upprätthålla ett erektionsföretag tillräckligt för sex påverkar upp till 30 miljoner amerikanska män.
Receptbelagda läkemedel som behandlar ED (som Viagra) har funnits i många år nu, och Viagra enbart har ordinerats mer än 20 miljoner gånger i USA. Generellt kan problem med erektioner spåras till problem med blodflödet, och det är problemet att läkemedel som Viagra-adress.

Men den allmänna hälsan och det fysiska tillståndet påverkar även erektionernas kvalitet, liksom tillståndet hos de pubokockcygeus-PC-muskler som utgör bäckenbotten. Behandla golvmusklerna håller dina inre organ på plats, och som alla andra muskelsystem kan de bli slacka över tiden med brist på träning. Kvinnor som har genomgått födseln rekommenderas att göra det som kallas Kegel övningar för att få sitt bäckgolv i form igen. Men visste du att män kan dra nytta av att göra Kegel övningar också? Läs mer här.

Generisk Cialis | Cialis 20 mg | Cialis i Danmark | Cialis netistä