Skriv ut denna sida
Doug Seegers nya album släpps fredagen den 31 maj. (Foto: Pär Dahlerus) Doug Seegers nya album släpps fredagen den 31 maj. (Foto: Pär Dahlerus)

Recension: Doug Seegers - A story I got to tell

2019-05-30 - 13:33

Det är troligen inte många i vårt avlånga land som kan ha undgått "askunge-sagan" om Doug Seegers. Med det nya albumet "A story I got to tell" skriver han ett nytt kapitel i sin livs-roman.

 

Det nya albumet, som släpps på fredag den 31 maj, är producerat av ingen mindre än stjärnproducenten Joe Henry. Han har tidigare lyft många kända artister med sina fina produktioner. Exempel på artister som Henry arbetat med är Solomon Burke, Joan Baez och Elvis Costello.

 

Inspelningarna gjordes för ett drygt år sedan i legendariska United Recordings, studio B i Hollywood. Jackson Browne medverkar med lite bakgrundssång på skivans första spår "White Line". Det är också en av de två låtar på albumet som inte är skrivna av Doug Seegers, övriga åtta är originalkompostitioner. Doug Seegers är inte bara en utmärkt sångare utan också en skicklig låtskrivare.

 

Många av musikerna på albumet är amerikanska studiomusiker. Desto roligare är det att hitta Martin Björklunds namn på konvolutet. Han spelar med i Doug Seegers svenska band, men får också ta stor plats på albumet.

 

Det finns väldigt mycket känsla och vemod i Doug Seegers fina röst, som passar som hand i handske till de countrykryddade balladerna.

 

Albumet känns väl sammanhållet och Joe Henrys produktion gör en än gång underverk. Den låt som avviker mest från de andra är den medryckande och lite roliga "Rockabilly Bug". Rootsy-medarbetaten John Gullmarstam bidrar med röstinsatser. Björn Pettersson och Håkan Olsson från Rootsy står med som exekutiva producenter. Det måste vara en fjäder i hatten för Rootsy Music att få ge ut albumet tillsammans med världsomspännande bolaget BMG.

 

Det är det första av Doug Seegers album som släpps samtidigt över hela världen, nämligen fredagen den 31 maj. Samma dag har Doug Seegers sin release-spelning på Grand Ole Opry i Nashville, vilket inte kan bli bättre. Till Uppsala kommer han den 23 augusti då han uppträder på Katalin, inte så dumt det heller!

 

Albumet är riktigt bra och får därför 9/10 cowboyhattar av mig.

 

Pär Dahlerus
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Recension: Långbacka/Bådagård, alltså Maja Långbacka och Matilda Bådagård har släppt sitt andra album som de kallar Every little whisper turns into a roar.

Recension: Nu på fredag släpper Uppsalabandet Almost Dead Men sitt debutalbum, A brilliant Future wasted growing up. Inte nog med att de lyckats skapa ett album som skulle kunna härstamma från 70-talet, de ger också ut albumet på vinyl.

Allt blir annorlunda med det nya coronaviruset för DJ, musiker och Zumbainstruktör Simon Monserrat. Den pågående pandemin påverkar musikbranschen och andra kringverksamheter.

Recension: Uppsalabon Markus Berjlund säger själv att han är en orolig själ. Det kan man även utläsa av titeln till det nya albumet "Om allting går åt helvete så ska du inte följa med". Albumet känns dock betydligt mer positivt än så och det är dessutom riktigt bra.

Recension: Det här är första gången vi spelar i Uppsala, berättar Slowgolds Amanda Werne från Katalins scen ett par låtar in i fredagens konsert. Så fantastiskt ställe! lägger hon till. Det tycks som att uppskattningen är ömsesidig och att många i publiken länge sett fram emot att se och höra Slowgold här.

Recension: Pianisten Emil Ingmar har nyligen släppt sitt första album som han kallar "Karlavagnen. Ett album som innehåller tolv originalkompositioner av den Värmlandsbördige Uppsalabon.

Recension: Den 29 årige kanadensaren Joe Nolan är inne i en väldigt kreativ och produkriv fas. Hans senaste album som släpptes för någon vecka sedan heter Drifters.

Recension: Uppsalaaktuella Slowgold släppte nyligen sitt nya album, Aska. På fredag 6 mars kommer de till Katalin.

Recension: Den mycket hyllade föreställningen " Kvinnan som är jag" med Lisa Nilsson på UKK, var i det närmaste utsåld, vilket fick stor effekt på applåder, allsång och skratt.

Recension: Två artister med stora influenser från soulmusiken uppträdde på Katalins Klubb Uffe på tisdagskvällen. Liz Brasher från Memphis och Jesper Lindell från Ludvika.