Rod Melancon bjöd på en intensiv spelning på Katalin. (Foto: Fredrik Bolander) Rod Melancon bjöd på en intensiv spelning på Katalin. (Foto: Fredrik Bolander)

Recension: Hög intensitet av Rod Melancon på Katalin

2019-04-24 - 03:11

På tisdagskvällen besökte Louisiana-sonen Rod Melancon Uppsala och Katalin för andra gången. Vi fick njuta av en närmast explosiv urladdning, men också av en mycket dynamisk och omväxlande spelning.

 

Rod Melancons låtar bygger på starka berättelser som förstärks av den kraftfulla rockmusiken. När han och bandet kliver in på Katalins scen hörs rop "We missed you Rod" Han svarar spontant "I missed Y'all too" med sin sköna Louisiana dialekt. Han drar ett ackord på sin Gibson-gitarr och berättar att de kommer att börja med att spela musiken från hela det nya albumet Pinkville för att sedan fortsätta med lite äldre material.

 

Untitled-3

Rod Melancon på Katalins scen. (Foto: Fredrik Bolander)

 

Med sig från Austin, Texas, där de båda numera bor, har Rod Melancon sin högra hand och följeslagare gitarristen Will Walden. Två av de andra tre musikerna spelade även tillsammans med Rod på förra årets turné, Albin Linder på trummor och Rasmus Fors på keyboards. De båda spelar också tillsammans i bandet Jetbone.

 

Deras bandkollega Gustav Sjödin som var med förra året kunde inte vara med i år, så istället spelar Jonatan Eriksson bas på denna turné. Bandet känns så sammansvetsat och tajt så det är svårt att förstå att de bara haft en spelning tillsammans, i Nynäshamn igår, innan denna.

 

Untitled-2

Will Waldens gitarrspel är en fantastiskt enligt Uppsalanyheters Pär Dahlerus. (Foto: Fredrik Bolander)

 

Will Waldens coola gitarr-riff inleder suggestivt Pinkville. Rod berättar talande till musiken, sin historia om Vietnam-veteranen som hans familj ofta passerade när de reste till sin kräftodling i Louisiana när Rod var liten. De sista tonerna i låten vävs ihop med Rods kraftfulla inräknande "One, two, three, four och sedan brakar det verkligen loss i Tom Waits låt Going out West.

 

Det är ett väldigt tryck i musiken och inte minst Rod Melancons sång. Han kan ta i så han nästan spricker, men visar också att han har en mycket behaglig och varm stämma då han sjunger lugnare låtar. Will Waldens gitarrspel är helt fantastiskt. Han är verkligen en gitarrist med ett stort driv och mycket uppfinningsrikedom i sitt spel.

 

Untitled-4

Rod Melancon en artist som sjunger med stor inlevelse. (Foto: Fredrik Bolander)

 

I början av konserten är det mest fullt ös som gäller. Den egna kompositionen Westgate är också en riktig rivig rocklåt. Rod beklagar att det gått åt skogen med att få sin "merch" hitskickad. Han har således inga skivor eller annat med sig. Il-bud har beställts från England, så imorgon i Norrtälje kommer det att finnas skivor, men det är ju inte riktigt här, tillägger han. Nästa låt bygger på hans egna erfarenheter. Efter en "förlorad helg" för tre år sedan genomgick Rod rehabilitering och har varit ren sedan dess. Låter heter Rehabilitation. Rod sjunger med stor inlevelse och delar verkligen med sig av sina upplevelser.

 

Överhuvud taget är Rod Melancon en stor berättare. Hans lite släpiga och sköna Louisiana dialekt och sätt att artikulera gör att man verkligen lyssnar på honom. Han känns väldigt äkta och genuin. Den explosiva rockmusiken liksom även de mer countryinfluerade låtarna förstärker hans uttryck som passar de olika berättelserna perfekt. Rod vänder sig ofta om på scenen mot de andra musikerna och verkar uppmärksamma dem och visa sin uppskattning till dem på så sätt.

 

Untitled-5

Rod Melancon, Rasmus Fors och basisten Jonatan Eriksson. (Foto: Fredrik Bolander)

 

The Heartbreakers är en fin hyllning till Tom Petty och avslutas med orden, Rock ´n Roll Can Never Die, Tom Petty Can Never Die. Det finns en sanning i det påståendet eftersom Tom Pettys, liksom alla andra musikers, musik lever vidare även efter att artisten lämnat oss. Låten Manic Depression avslutas med några vilt galna valstakter, mycket passande.

 

Rod berättar att han tycker att det är skönt att vara i Sverige utan att behöva frysa denna gång. När han var här förra gången var det kallt och snö i januari-februari 2018. Deras version av Bruce Springsteens 57 Channels fylls av Will Waldens sköna gitarrslingor och finesser. Cobra inleds också med "Spoken Word" av Rod. Den andra delen av konserten består av en radda äldre låtar, eller som Rod själv uttrycker det, hits som ingen har hört. Fast av publikens önskningar och rop att döma så gör det visst det. Vi får höra låtar från de två tidigare albumen, som Perry, Lights of Carencro, Redhead, Duck Festival Queen, Marella med flera.

 

Untitled-6

Rasmus Fors på Keyboard och Jonatan Eriksson bas. (Foto: Fredrik Bolander)

 

Rod berättar om artisten Freddy Fender som jobbade på en biltvätt i Corpus Christi i södra Texas, innan han fick en hit som gjorde att han inte längre behövde tvätta andras bilar. Låten heter förstås Corpus Christi Carwash och blir en eftersläntare från nya albumet under den andra delen av konserten. Rods låt "Wanna go for a ride" som kommer härnäst användes i en reklamfilm för Toyota. Det gjorde att jag inte behövde oroa mig under ett halvår berättar Rod.

 

De avslutar ordinarie set med "Different Man" som börjar stillsamt men sen blir en riktig urladdning. När bandet går av scenen lägger Will Walden sin gitarr framför förstärkaren vilket medför ett dånande och ihållande överljud. Will och Rod kommer sedan in och gör sedan två fina och avskalade extranummer tillsammans, Dwayne and me och Feathers.

 

Untitled-7

Will Walden, Albin Linder och Rod Melancon. (Foto: Fredrik Bolander)

 

När de sedan lämnar scenen och lamporna tänds, så tror alla att konserten är slut. Rod Melancon kommer in på scenen för att hämta sin mobiltelefon, men övertalas ganska snabbt av publiken att göra ett solonummer. Han gör en fin version av Bruce Springsteens Highway 29 som han dessutom till min stora lycka och förvåning tillägnar mig.

  

Det är långt ifrån bara jag som är mer än nöjd med kvällens konsert. Många svärmar kring musikerna för att visa sin uppskattning när de kommer ut och minglar efter konserten. Will Walden står med vänsterhandens fingrar i ett glas med isvatten. Han berättar för mig att han använt tjockare strängar än han brukar göra och att fingertopparna tagit stryk. En gitarrist som spelar så att fingrarna nästan blöder får symbolisera intensiteten i denna grymma konsert.

Pär Dahlerus
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Recension: Långbacka/Bådagård, alltså Maja Långbacka och Matilda Bådagård har släppt sitt andra album som de kallar Every little whisper turns into a roar.

Recension: Nu på fredag släpper Uppsalabandet Almost Dead Men sitt debutalbum, A brilliant Future wasted growing up. Inte nog med att de lyckats skapa ett album som skulle kunna härstamma från 70-talet, de ger också ut albumet på vinyl.

Allt blir annorlunda med det nya coronaviruset för DJ, musiker och Zumbainstruktör Simon Monserrat. Den pågående pandemin påverkar musikbranschen och andra kringverksamheter.

Recension: Uppsalabon Markus Berjlund säger själv att han är en orolig själ. Det kan man även utläsa av titeln till det nya albumet "Om allting går åt helvete så ska du inte följa med". Albumet känns dock betydligt mer positivt än så och det är dessutom riktigt bra.

Recension: Det här är första gången vi spelar i Uppsala, berättar Slowgolds Amanda Werne från Katalins scen ett par låtar in i fredagens konsert. Så fantastiskt ställe! lägger hon till. Det tycks som att uppskattningen är ömsesidig och att många i publiken länge sett fram emot att se och höra Slowgold här.

Recension: Pianisten Emil Ingmar har nyligen släppt sitt första album som han kallar "Karlavagnen. Ett album som innehåller tolv originalkompositioner av den Värmlandsbördige Uppsalabon.

Recension: Den 29 årige kanadensaren Joe Nolan är inne i en väldigt kreativ och produkriv fas. Hans senaste album som släpptes för någon vecka sedan heter Drifters.

Recension: Uppsalaaktuella Slowgold släppte nyligen sitt nya album, Aska. På fredag 6 mars kommer de till Katalin.

Recension: Den mycket hyllade föreställningen " Kvinnan som är jag" med Lisa Nilsson på UKK, var i det närmaste utsåld, vilket fick stor effekt på applåder, allsång och skratt.

Recension: Två artister med stora influenser från soulmusiken uppträdde på Katalins Klubb Uffe på tisdagskvällen. Liz Brasher från Memphis och Jesper Lindell från Ludvika.

 • Sirius tappade matchen i andra halvleken

  Sirius spelade ut Elfsborg under första halvleken i kvällens allsvenska möte. I halvtid ledde uppsalalaget med 3-1 efter mål av Stefano Vecchia, Elias Andersson och Axel Björnström. I andra halvleken tappade man det mesta och Elfsborg kunde komma ikapp och kvitterade till 3-3 i den 63:e minuten. 

 • Uppsala föll mot Kristianstad

  IK Uppsala Fotbolls Cassandra Korhonen gav sitt lag ledninge med 1-0 i det damallsvenska möte mot Kristianstad på bortaplan under söndagen. Men några poäng blev det inte till nykomlingarna, Kristianstad vände på matchen genom att först kvittera till 1-1 genom Jutta Rantala i den 61:a minuten. En kvart senare gjorde Josefin Harrysson 2-1 för hemmalaget, ett resultat som alltså kom att bli slutresultat.

 • Sirius andra förlust

  IK Sirius Fotboll inkasserade sin andra förlust i årets allsvenska när man förlorade med matchens enda mål mot AIK. Segern för Solnalaget är den nionde raka mot Sirius.

 • Aggresiv mot billjettkontrollant

  En kvinna i 25-årsåldern anmäldes på tisdagsmorgonen för ringa bedrägeri och våldsamt motstånd. Det var när en biljettkontrollant bad om att få se biljett på bussen. Kvinnan saknade biljett och avvisades från platsen efter anmälningsupptagning.

 • Grävde vid grav - omhändertogs av polis

  En person omhändertogs på fredagskvällen sedan denne uppträtt irrationellt på en kyrkogård vid Engelska parken. Personen stökade till vid en grav och grävde i marken uppger polisne i region mitt på sin hemsida. Personen omhändertogs med stöd av 47 § LPT (lagen om psykiatrisk tvångsvård).

 • Medelväntetiden på 1177 ökar

  Medelväntetiden till 1177 Vårdguiden på telefon var i februari 22 minuter lång, uppger Vårdstyrelsen i Region Uppsala. Anledningen till den ökade väntetiden uppges bero på många samtal om coronaviruset.

 • Vårdstyrelsens resultatprognos 5 miljoner kronor

  Vårdstyrelsen och dess förvaltningar, Folktandvården och Nära vård och hälsa redovisar ett prognosticerat resultat på 5 miljoner kronor efter februari månads utgång. Resultatet är dock en avvikelse mot årsbudget med 9,6 miljoner kronor uppger Region Uppsala. Nära vård och hälsa redovisar en prognos på minus 6 miljoner kronor.

 • Bilbränder i Stenhagen

  Två bilar skadades på måndagskvällen i en anlagd brand. Det var en parkerad bil som antändes och en bil som stod parkerad intill fick sekundärskador av branden. Polisen misstänker att branden var anlagd och upprättade en anmälan om skadegörelse genom brand.

 • Stopp i tågtrafiken efter påkörningsolycka

  En person omkom vid 17:30-tiden efter en påkörningsolycka av ett tåg vid Bergsbrunna. Under arbetet på olycksplatsen stoppades all tågtrafik mellan Uppsala Central och Knivsta. Polisens trafikstopp hävdes klockan 18:42, anhöriga är underrättade om dödsfallet. Det finns inga misstankar om brott, uppger polisen i region Mitt.

 • Beväpnad man greps för stöld

  Två män ertappades på söndagen med att stjäla i en butik i Uppsala, en av männen var även beväpnad med både handeldvapen och en kniv. Båda männen är misstänkta för ringa stöld medans den andra även är misstänkt för grovt vapenbrott samt brott mot knivlagen uppger polisen i Uppsala län.

 • Nytt datum för Doug Seegers

  Doug Seegers konsert på Parksnäckan den 3 augusti flyttas på grund av omständigheter som man inte kunnat råda över. Nytt datum för konserten är den 11 augusti då den också får en ny starttid 19:00. Köpta biljetter till den 3 augusti är giltiga till det nya datumet meddelar arrangören Parknöje i Uppsala AB.

 • Mendéz klar för Djungelboken - the musical

  Dröse&Norberg som ligger bakom succéerna Trolkarlen från Oz, Snövit the musical och Äventyret Alladin kommer till Uppsala med "Djungelboken The musical". I ett pressmeddelande offentliggör man nu att Mendez gör debut som en svängande latinsk apkung. Musikalen kommer till Uppsala och IFU Arena den 9 februari 2019.

 • Nour El Refai utökar vårturnén, kommer till Uppsala i oktober

  I april avslutade Nour El Refai en rikstäckande vårturné med sin föreställning "En komisk depression" som spelats för utsålda hus och setts av över 20.000 personer. I anslutning till turnéavslutningen, och på allmän begäran, släpptes biljetter till fler föreställningar i höst i Stockholm resp Göteborg. Nu tillkommer Örebro, Malmö, Falun, Västerås och Uppsala i turnéplanen. Turnén avslutas den 8 oktober med en föreställning på UKK i Uppsala.

 • UKK och Uppsala konstmuseum fortsätter samarbetet

  Uppsala Konsert & Kongress (UKK) fortsätter samarbetet med Uppsalas större instituioner inom kulturen. Under fredagen meddelade UKK att samarbetet med Uppsala Konstmuseum fortsätter under våren 2017. Konsten har nu fått en självklar plats på UKK och musiken ett spelrum på konstmuseet, skriver UKK i ett pressmeddelande.

 • Uppsalabandet Mares släpper singel

  Det virala fenomenet "Mares" från Uppsala med debutsingeln "Allt du gör och att du finns" från 2015 har idag över åtta miljoner streams på Spotify. Nu släpper man nya singeln "Nattens sista dans" den 9 mars. Bandet består av fem musiker som samtliga kommer från Uppsala.

 • Per Gessle till Uppsala

  Per Gessle åker ut på stor sommarturné 2017 under namnet "En vacker kväll. Sommarturné 2017" Det är dags att ta en musikalisk selfie skriver Gessle i ett pressmeddelande. Turnén startar den 6 juli i Helsingborg och kommer till Uppsala och Botaniska trädgården som näst sista stopp på turnén den 18 augusti.

 • ReChoir får kommunens resestipendium

  Kulturnämnden i Uppsala beslutade på torsdagen att ge 2016 års resestipendium om 50.000 kronor till kören ReChoir för ett kulturutbyte med Italien. - Uppsala är körernas stad och det känns bra att på detta sätt kunna bidra till utvecklingen för en förhållandevis ny och spännande Uppsalagrupp som håller en hög konstnärlig kvalitet, säger Kulturnämndens ordförande Peter Gustavsson (S) i ett pressmeddelande.

 • Tunström slutar som teaterchef

  Linus Tunström chef och vd på Uppsala Stadsteater sedan nio år tillbaka slutar. När frågan om förlängt förordnande kom upp valde Tunström att inte förlänga för att förverkliga några andra ideér som han har burit på uppger DN kultur.

 • Hep Stars spelar i Uppsala

  Hep Star gör en bejublad konsert på Regina i Uppsala, för ett år sedan var den populära gruppen i Uppsala och bjöd på drygt två timmars nostalgisk rock. Nu är man ute på en ny turné och stannar till i Uppsala den här helgen. Första spelningen gjordes igår fredag, den andra sker under lördagskvällen, det fanns vid midnatt till lördagen fortfarande biljetter kvar.

 • Bowie till Kulturoasen

  På söndag kommer uppsalabandet "Throw me some Bowie" till Kulturoasen. Få band kan göra bra covers på David Bowie men "Throw me some Bowie" är ett av dem som gör det riktigt bra - klockan 14,00 börjar uppträdandet.

 • Säsongspremiär för Kulturoasen

  Söndag den 18 januari öppnar Kulturoasen för vårsäsongen 2015 med populära sångerskan Meta Roos. Publiken kan räkna med att få lyssna till svenska pärlor av bland annat Ted Gärestad, Hasse o Tage samt Povel Ramel.

 • Trettondagskonsert Uppsala Kammarorkester

  På måndag spelar Uppsala Kammarorkester sin traditionsenliga trettondagskonsert på Uppsala Konsert och Kongress. Det är dirigent Paul Mägi och solister Kerstin Avemo, sopran och Cataldo Caputo, tenor. Förutom musikaliska överraskningar utlovas bland annat nummer ur Verdis Rigoletta.

 • Kulturveckan för utvecklingsstörda

  På måndagen inleddes Kulturveckan 2014, av och med människor med utvecklingsstörning. Sedan 1993 anordnar Uppsala kommuns kulturverksamhet evenemanget bland annat för att stimulera kontakt mellan kulturlivet i Uppsala och människor med speciella behov. Kulturveckan pågår mellan den 10-14 november på Grand i Uppsala.

 • Gitarrfestivalen får bidrag

  Uppsala Internationella Gitarrfestival är en av 23 aktörer som får dela på totalt 1 470 000 kr i bidrag från Kulturrådet. Gitarrfestivalens storlek på stödet är dock okänt, men pengarna ska användas som stöd för att bjuda in utländska artister till festivalen.

 • UKKs VD entledigas av styrelsen

  Uppsala Konsert & Kongress VD Magnus Bäckström entledigas från sitt uppdrag. Anledningen uppges vara att styrelsen och Bäckström har skilda uppfattningar om verksamhetens inriktning. Som ny tillförodnad VD har ledningsgruppens Linda Elfving Bovin utsetts. 

 • Miljonkupong på V75 i Uppsala

  Helgens V75 bjöd på en Jackpottomgång, när de sju avdelningarna var körda på Axevalla återstod det endast 27 kuponger med 7 rätt. 20 av dessa kuponger var inlämnade i Sverige, en av kupongerna som var inlämnad hos ATG-ombud lämnades in i Uppsala.

 • Voices of Rock - Legends inställt

  Voices of Rock - Legends som skulle ha uppträtt på UKK den 14 november ställer in koncerten. Arrangören meddelar att den som köpt biljetter kan återlösa dem inom en månad räknat från det datum konserten skulle ha ägt rum.

 • Sandra kvar i idol

  Uppsalatjejen Sandra Wikström lyckades hålla sig kvar i idol efter fredagens delfinal. Av de tolv deltagare från början återstår nu hälften, en av dem är Uppsalatjejen Sandra Wikström. I fredagens delfinal sjöng hon Oasis låt "Wonderwall".

 • Fagerstedt slutar som museichef

  Elisabeth Fagerstedts förordnande som museichef vid Uppsala konstmuseum går ut vid årsskiftet. Hon slutar i och med det sitt uppdrag som ledare för museet efter åtta år.

 • Sandra vidare i Idol 2013

  Sandra Wikström från Uppsala har gått vidare i ytterligare en delfinal i musiktävlingen Idol som pågår just nu på TV4. I fredagens tävling framförde Sandra låten "Empire state of mind" av Alicia Keys & Jay Z.

Dessa keglar hjälper inte sannolikt dina erektioner

Erektil dysfunktion (ED), oförmågan att upprätthålla ett erektionsföretag tillräckligt för sex påverkar upp till 30 miljoner amerikanska män.
Receptbelagda läkemedel som behandlar ED (som Viagra) har funnits i många år nu, och Viagra enbart har ordinerats mer än 20 miljoner gånger i USA. Generellt kan problem med erektioner spåras till problem med blodflödet, och det är problemet att läkemedel som Viagra-adress.

Men den allmänna hälsan och det fysiska tillståndet påverkar även erektionernas kvalitet, liksom tillståndet hos de pubokockcygeus-PC-muskler som utgör bäckenbotten. Behandla golvmusklerna håller dina inre organ på plats, och som alla andra muskelsystem kan de bli slacka över tiden med brist på träning. Kvinnor som har genomgått födseln rekommenderas att göra det som kallas Kegel övningar för att få sitt bäckgolv i form igen. Men visste du att män kan dra nytta av att göra Kegel övningar också? Läs mer här.

Generisk Cialis | Cialis 20 mg | Cialis i Danmark | Cialis netistä