Skriv ut denna sida
Heartbreaking News får högt betyg av Uppsalanyheters musikskribent. (Foto: Pär Dahlerus) Heartbreaking News får högt betyg av Uppsalanyheters musikskribent. (Foto: Pär Dahlerus)

Recension: Heartbreaking News - Pelle Lundblad & Steam Mill County Band

2019-04-17 - 17:57

Med en fyra spårs EP hyllar Uppsala-bandet Pelle Lundblad & The Steam Mill County Band musikern Tom Petty som gick bort 2017. EP:n kallar de Heartbreaking News, vilket det ju var för många när världen förlorade Tom Petty. Det är också en lek med bandnamnet The Heartbreakers.

 

Öppningsspåret T T T P (Tribute To Tom Petty) låter också väldigt snarlik Tom Pettys hit Learning to Fly. De tre andra låtarna A girl like you, My City och Tambourine Man Song går i samma stil.

Sedan det förra fullängds-albumet, Made in Tobo, har bandet fått en ny basist, Sonny Forsberg. Kim Westin som tidigare spelade bas har bytt till gitarr. Matts Olsson spelar trummor, men har hunnit sluta sedan Hearbreaking News spelades in.

 

Det är ett bra driv i de fyra låtarna. Pelle Lundblad sjunger med med större säkerhet och bett i rösten än tidigare och bandet känns tajt.

 

Det förra albumet spelades in i Tobo. Denna gång har man istället åkt ut till kusten och spelat in på Gräsö. Liksom tidigare står Markus Miljand bakom produktion och mixning. Dessutom medverkar han som extra musiker på skivan. Pelle Lundblad har skrivit all text och musik.

 

Jag tycker att Pelle Lundblad och SMCB har tagit ytterligare ett steg framåt sedan Made in Tobo. Det blir spännande att följa bandets fortsatta utveckling. Hearbreaking News fyra låtar har alla hitpotential och de fastnar lätt i huvudet. Även om Pelle lånar en hel del från sina favoriter så syr han ihop text och musik på ett snyggt sätt.

 

Mitt betyg blir 8/10 och hade nog kunnat blivit ännu högre med fler låtar att lyssna på än de här fyra. Musiken som ger mersmak tar ju slut lite för fort.

 

Pär Dahlerus
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Recension: Monsi y su Salsa, dvs Simon Monserrat, har som Uppsalanyheter tidigare har beskrivit, en produktiv period i studion. På fredag den 4 december 2020 är det släpp av två singlar som kompletterar hela albumet ” Salsa pal Bailador”, vilket betyder Salsa för dansaren.

Rock på svenska? För inte det tankarna till mjukrockare som Tommy Nilsson, Freda’ och Per Gessle? Må så vara, men den uppfattningen kanske kommer att ändras hos Uppsalapubliken framöver, då gruppen Urtidsdjur nu släpper sin första LP.

Recension: Releasepartyt på Reginateatern i onsdags blev inställt pga covid-19, men Beat Funktions låt ”Green Man” släpps idag fredag den 13 november i en ny fräsch tolkning av Maiah Lay och Henry Bowers.

Recension: Idag fredag 6 november släpper Ismael sitt nya album Doggerland, tyvärr ställer Covid-19 situationen till det för den planerade spelningen på Katalin i helgen.

Recension: Under artistnamnet ”Monsi y su salsa” släpper Simon Monserrat ”Abreme la puerta de tu corazon” den 31 oktober, samtidigt som 3D-animerade videon av Alejandro design från Venezuela (Alejandro Colmenarez).

Uppsalaborna trängs i city. Duo Vindöga går på avstånd från varandra på fält och i skogar runt Uppsala, bärande på en kontrabas. De spelar låten Den avskalade hösten - avskalad på ett alldeles särskilt sätt i den märkliga tid vi lever just nu.

Recension: Höstens andra Klubb Uffe-kväll på Katalin bjöd på en kokande gryta med musik kryddad med stark sås eller Sauce Piquante som den unge fransmannen Theo Lawrence senaste album heter.

På tisdag kommer en stigande stjärna från Frankrike till Klubb Uffe och Katalin. Theo Lawrence beskrivs som en artist med jordig okomplicerad pop som har djupa rötter i den amerikanska myllan.

Årets vinnare av The International Young Talent Competition har utsetts i samband med den 17:e upplagan av Uppsala Internationella Gitarrfestival.

Recension: Den tredje och sista dagen för årets gitarrfestival dedikerades till unga talanger från olika länder.