Skriv ut denna sida
Heartbreaking News får högt betyg av Uppsalanyheters musikskribent. (Foto: Pär Dahlerus) Heartbreaking News får högt betyg av Uppsalanyheters musikskribent. (Foto: Pär Dahlerus)

Recension: Heartbreaking News - Pelle Lundblad & Steam Mill County Band

2019-04-17 - 17:57

Med en fyra spårs EP hyllar Uppsala-bandet Pelle Lundblad & The Steam Mill County Band musikern Tom Petty som gick bort 2017. EP:n kallar de Heartbreaking News, vilket det ju var för många när världen förlorade Tom Petty. Det är också en lek med bandnamnet The Heartbreakers.

 

Öppningsspåret T T T P (Tribute To Tom Petty) låter också väldigt snarlik Tom Pettys hit Learning to Fly. De tre andra låtarna A girl like you, My City och Tambourine Man Song går i samma stil.

Sedan det förra fullängds-albumet, Made in Tobo, har bandet fått en ny basist, Sonny Forsberg. Kim Westin som tidigare spelade bas har bytt till gitarr. Matts Olsson spelar trummor, men har hunnit sluta sedan Hearbreaking News spelades in.

 

Det är ett bra driv i de fyra låtarna. Pelle Lundblad sjunger med med större säkerhet och bett i rösten än tidigare och bandet känns tajt.

 

Det förra albumet spelades in i Tobo. Denna gång har man istället åkt ut till kusten och spelat in på Gräsö. Liksom tidigare står Markus Miljand bakom produktion och mixning. Dessutom medverkar han som extra musiker på skivan. Pelle Lundblad har skrivit all text och musik.

 

Jag tycker att Pelle Lundblad och SMCB har tagit ytterligare ett steg framåt sedan Made in Tobo. Det blir spännande att följa bandets fortsatta utveckling. Hearbreaking News fyra låtar har alla hitpotential och de fastnar lätt i huvudet. Även om Pelle lånar en hel del från sina favoriter så syr han ihop text och musik på ett snyggt sätt.

 

Mitt betyg blir 8/10 och hade nog kunnat blivit ännu högre med fler låtar att lyssna på än de här fyra. Musiken som ger mersmak tar ju slut lite för fort.

 

Pär Dahlerus
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Recension: De lokala körerna Vindhemskören och Vokalensemblen Uppslaget fick ihop ett pampigt jularrangemang med Anna-Lotta Larsson och Andreas Landegren i Missionskyrkan på självaste Sankt Nikolaus dag.

Recension: Många konserter är bra och en del är så bra att ord inte räcker för att beskriva upplevelsen. Eric Bibbs konsert på Katalin under torsdagskvällen var just en sådan.

Recension: Gabriel Kelley med band värmde Uppsalapubliken under ett par timmar. Med sin varma röst och innerliga och äkta musik med rötter i den amerikanska södern både vaggade och gungade han och bandet de lyckliga som tagit sig till UKK sal B. De bjöd bland annat på musik från det fantastiska självbetitlade albumet som släpptes i oktober.

Recension: På onsdag den 4 december kommer den amerikanska musikern och sverigevännen Gabriel Kelley till UKK. Han är ute på en sverigeturné med sitt nya självbetitlade album i bagaget.

Recension: "Hej kära Uppsala!" sade sångerskan och bad oss att luta oss tillbaka och njuta av värme i kylan och ljus i mörkret. Sarah Dawn Finer gjorde ett stopp på första advent på UKK med sin turné "Winter songs".

Recension: Inför ett nästan utsålt konserthus sjöng och spelade Jakob Hellman uppbackad av fyra musiker. En nästan lite hyperaktiv Hellman underhöll också med långa underfundiga mellansnack med en hel del fyndig humor.

Recension: Alla har vi ett förhållande till Björn Ulvaeus och Benny Anderssons musik. Frågan är vad den sista föreställningen innan uppehållet innehåller? Det syns att hela gänget på scenen drar på lite extra energi. Det känns bättre att gå på ledighet då.

Den skicklige Hammondspelaren och tillika Uppsalabon Andreas Hellkvist har nyligen släppt sitt andra album i eget namn. Mycket har hänt i Andreas liv och hans personliga utveckling under de tre år som passerat sedan albumet Finally! Inte minst har Island kommit att betyda mycket för Andreas.

Recension: Både Among Lynx, med rötterna i Uppsala, och Lisa Lystam Family Band har under hösten släppt nya album. På lördag den 16 november kommer båda banden att sätta Katalin i gungning. Efter att ha lyssnat på deras nya skivor så höjs mina förväntnigar. Båda utgivningarna håller en genomgående hög standard. Dessutom är båda banden sådana som ska upplevas live.

Recension: Säsongens sista Klubb Uffe spelning på Katalin bjöd på massor av musik och fina röster. Mikaela Finne med rötterna i finska Österbotten inledde kvällen innan huvudakten Mipso från North Carolina. Det blev verkligen en helkväll och den relativt stora skara som tagit sig ut i november-rusket var mycket entusiastisk.