Skriv ut denna sida
Heartbreaking News får högt betyg av Uppsalanyheters musikskribent. (Foto: Pär Dahlerus) Heartbreaking News får högt betyg av Uppsalanyheters musikskribent. (Foto: Pär Dahlerus)

Recension: Heartbreaking News - Pelle Lundblad & Steam Mill County Band

2019-04-17 - 17:57

Med en fyra spårs EP hyllar Uppsala-bandet Pelle Lundblad & The Steam Mill County Band musikern Tom Petty som gick bort 2017. EP:n kallar de Heartbreaking News, vilket det ju var för många när världen förlorade Tom Petty. Det är också en lek med bandnamnet The Heartbreakers.

 

Öppningsspåret T T T P (Tribute To Tom Petty) låter också väldigt snarlik Tom Pettys hit Learning to Fly. De tre andra låtarna A girl like you, My City och Tambourine Man Song går i samma stil.

Sedan det förra fullängds-albumet, Made in Tobo, har bandet fått en ny basist, Sonny Forsberg. Kim Westin som tidigare spelade bas har bytt till gitarr. Matts Olsson spelar trummor, men har hunnit sluta sedan Hearbreaking News spelades in.

 

Det är ett bra driv i de fyra låtarna. Pelle Lundblad sjunger med med större säkerhet och bett i rösten än tidigare och bandet känns tajt.

 

Det förra albumet spelades in i Tobo. Denna gång har man istället åkt ut till kusten och spelat in på Gräsö. Liksom tidigare står Markus Miljand bakom produktion och mixning. Dessutom medverkar han som extra musiker på skivan. Pelle Lundblad har skrivit all text och musik.

 

Jag tycker att Pelle Lundblad och SMCB har tagit ytterligare ett steg framåt sedan Made in Tobo. Det blir spännande att följa bandets fortsatta utveckling. Hearbreaking News fyra låtar har alla hitpotential och de fastnar lätt i huvudet. Även om Pelle lånar en hel del från sina favoriter så syr han ihop text och musik på ett snyggt sätt.

 

Mitt betyg blir 8/10 och hade nog kunnat blivit ännu högre med fler låtar att lyssna på än de här fyra. Musiken som ger mersmak tar ju slut lite för fort.

 

Pär Dahlerus
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Recension: Nu på fredag släpper Uppsalabandet Almost Dead Men sitt debutalbum, A brilliant Future wasted growing up. Inte nog med att de lyckats skapa ett album som skulle kunna härstamma från 70-talet, de ger också ut albumet på vinyl.

Allt blir annorlunda med det nya coronaviruset för DJ, musiker och Zumbainstruktör Simon Monserrat. Den pågående pandemin påverkar musikbranschen och andra kringverksamheter.

Recension: Uppsalabon Markus Berjlund säger själv att han är en orolig själ. Det kan man även utläsa av titeln till det nya albumet "Om allting går åt helvete så ska du inte följa med". Albumet känns dock betydligt mer positivt än så och det är dessutom riktigt bra.

Recension: Det här är första gången vi spelar i Uppsala, berättar Slowgolds Amanda Werne från Katalins scen ett par låtar in i fredagens konsert. Så fantastiskt ställe! lägger hon till. Det tycks som att uppskattningen är ömsesidig och att många i publiken länge sett fram emot att se och höra Slowgold här.

Recension: Pianisten Emil Ingmar har nyligen släppt sitt första album som han kallar "Karlavagnen. Ett album som innehåller tolv originalkompositioner av den Värmlandsbördige Uppsalabon.

Recension: Den 29 årige kanadensaren Joe Nolan är inne i en väldigt kreativ och produkriv fas. Hans senaste album som släpptes för någon vecka sedan heter Drifters.

Recension: Uppsalaaktuella Slowgold släppte nyligen sitt nya album, Aska. På fredag 6 mars kommer de till Katalin.

Recension: Den mycket hyllade föreställningen " Kvinnan som är jag" med Lisa Nilsson på UKK, var i det närmaste utsåld, vilket fick stor effekt på applåder, allsång och skratt.

Recension: Två artister med stora influenser från soulmusiken uppträdde på Katalins Klubb Uffe på tisdagskvällen. Liz Brasher från Memphis och Jesper Lindell från Ludvika.

Recension: Under tisdagen var det terminspremiär för Klubb Uffe, tisdagsklubben där Katalin i samarbete med eldsjälarna på Rootsy Music presenterar begåvade men mindre namnkunniga artister inom den spretiga genren Americana.