Skriv ut denna sida
Bildsvep:  Eivør - Färöarnas stora alt-popstjärna

Bildsvep: Eivør - Färöarnas stora alt-popstjärna

2019-03-09 - 23:07

Uppsalanyheters Morgan Jansson var på plats på UKK när Färöarnas stora alt-popstjärna Eivør intog B-salens scen på UKK.

 

Att försöka placera Eivør i ett fack eller en genre, det går bara inte. Hon rör sig lätt och ledigt mellan mängder av genres och hennes bakgrund beskrivs komma från såväl folkmusik som jazz, rock och opera.

 

5D3 3562-copy-UN

 

Om man till äventyrs ska försöka sig på att beskriva hennes musik så är det första som dyker upp en blandning mellan Kate Bush och Enya för att i nästa låt övergå till brutal rock.

 

5D3 3582-copy-UN


Med sig har hon sina trogna följeslagare, de har hängt med i 16 år. På trummor och körsång Høgni Lisberg, på keyboard och elbas Mikael Blak. De tre var alla med i det färöiska bandet Clickhaze.
Eivør berättade att hon för några år sedan spelade in en liveskiva "Live in Torshavn" som hon tidigare bara sålt på konserter, nu kan dock även de som inte går på hennes konserter också köpa den.

 

7D2 0648-copy-UN

 

5D3 3576-copy-UN

 

5D3 3597-copy-UN

 

5D3 3599-copy-UN

 

5D3 3622-copy-UN

 

7D2 0598-copy-UN

 

7D2 0607-copy-UN

 

7D2 0622-copy-UN

 

7D2 0635-copy-UN

 

Alla bilder: Morgan Jansson

 

Morgan Jansson
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Recension: Långbacka/Bådagård, alltså Maja Långbacka och Matilda Bådagård har släppt sitt andra album som de kallar Every little whisper turns into a roar.

Recension: Nu på fredag släpper Uppsalabandet Almost Dead Men sitt debutalbum, A brilliant Future wasted growing up. Inte nog med att de lyckats skapa ett album som skulle kunna härstamma från 70-talet, de ger också ut albumet på vinyl.

Allt blir annorlunda med det nya coronaviruset för DJ, musiker och Zumbainstruktör Simon Monserrat. Den pågående pandemin påverkar musikbranschen och andra kringverksamheter.

Recension: Uppsalabon Markus Berjlund säger själv att han är en orolig själ. Det kan man även utläsa av titeln till det nya albumet "Om allting går åt helvete så ska du inte följa med". Albumet känns dock betydligt mer positivt än så och det är dessutom riktigt bra.

Recension: Det här är första gången vi spelar i Uppsala, berättar Slowgolds Amanda Werne från Katalins scen ett par låtar in i fredagens konsert. Så fantastiskt ställe! lägger hon till. Det tycks som att uppskattningen är ömsesidig och att många i publiken länge sett fram emot att se och höra Slowgold här.

Recension: Pianisten Emil Ingmar har nyligen släppt sitt första album som han kallar "Karlavagnen. Ett album som innehåller tolv originalkompositioner av den Värmlandsbördige Uppsalabon.

Recension: Den 29 årige kanadensaren Joe Nolan är inne i en väldigt kreativ och produkriv fas. Hans senaste album som släpptes för någon vecka sedan heter Drifters.

Recension: Uppsalaaktuella Slowgold släppte nyligen sitt nya album, Aska. På fredag 6 mars kommer de till Katalin.

Recension: Den mycket hyllade föreställningen " Kvinnan som är jag" med Lisa Nilsson på UKK, var i det närmaste utsåld, vilket fick stor effekt på applåder, allsång och skratt.

Recension: Två artister med stora influenser från soulmusiken uppträdde på Katalins Klubb Uffe på tisdagskvällen. Liz Brasher från Memphis och Jesper Lindell från Ludvika.