Skriv ut denna sida
Moneybrother har släppt nytt album och kommer till Uppsala. (Foto: Pressbild) Moneybrother har släppt nytt album och kommer till Uppsala. (Foto: Pressbild)

Recension: Nytt album med innerlig Moneybrother på svenska

2018-11-21 - 02:51

Anders Wendin som av de flesta är känd som Moneybrother har nyligen släppt sitt nya album "Det är dom dagarna jag vill sjunga om". Albumet är det första från Moneybrother sedan "This is where life is" som kom 2012.

 

Det är fyra år sedan han släppte albumet "Dom ska få se vem som roat sig med" då som Anders Wendin. Det var på svenska och ett stilbrott mot tidigare energifyllda Moneybrother-album. Det kanske var därför han släppte det under eget namn.

 

Visst har han gjort musik på svenska som Moneybrother förut, Pengabrorsan kom 2006. "Det är dom dagarna jag vill sjunga om" är mer en fortsättning på albumet som han släppte i eget namn än tidigare Moneybrother-album. Texterna är personliga och nakna. Moneybrother håller här en svensk vispop från 60-talet levande. Han blandar den med lite soul och sjunger med sin inlevelsefulla röst.

 

Han sjunger väldigt bra och rösten känns så uppriktig och tränger rakt in i min själ. Jag har sett Moneybrother live många gånger genom åren. Jag älskar hans soul-rock-punkiga energi på scenen. Det ska därför bli spännande att se honom framföra de nya låtarna i avskalat trioformat. Han kommer nämligen till Katalin för två spelningar den fjärde och femte december. Jag är säker på att han som vanligt kommer att trollbinda den lyckliga publik som kommit över biljetter till de redan utsålda spelningarna.

 

"Det är dom dagarna jag vill sjunga om" är ett riktigt bra album som jag tycker är väl värt 8/10.

 

Pär Dahlerus
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

På fredag nästa vecka kommer punklegenderna KSMB till Uppsala och uppträder på Katalin vid Östra Station. Men det är inte på något sätt en vanlig konsert som publiken bjuds på.

Den amerikanska artisten Caleb Caudle startar sin första Skandinavien-turne på Hijazz Klubb i Uppsala. Uppsalanyheters musikskribent Pär Dahlerus intervjuade honom häromdagen, innan hans resa hit från Nashville.

Recension: På tisdagskvällen startade det amerikanska bandet Cordovas och den kanadensiska artisten Joe Nolan sin gemensamma turné med spelstart på Katalins Klubb Uffe.

Idag tisdag inleder det amerikanska lovordade bandet Cordovas Klubb Uffe för säsongen. Det gör de tillsammans med kanadensaren Joe Nolan som kommer att inleda kvällen.

Recension: Sångerskan, pianisten och kompositören Maria Kvist släpper sitt nya album Shadows and Rain på Uppsalabolaget DO Music Records label. Albumet släpps den 15 mars, men redan på tisdag den 12 mars spelar Maria Kvist på JazzPool.

Bildsvep: Uppsalanyheters Morgan Jansson var på plats på UKK när Färöarnas stora alt-popstjärna Eivør intog B-salens scen på UKK.

Recension: Det blev en trevlig kväll med skön jazz med en svensk lite vemodig ton. I höstas släppte klarinettisten och sångerskan Lisa Grotherus sitt debutalbum Dekontee, vilket inte bara är namnet på albumet men också det smeknamn Lisa fick när hon jobbade i Liberia.

Recension: På fredagskvällen möttes musik från två olika kontinenter på en tredje. Indiern Manish Pingle som spelar indisk slide-gitarr och koraspelaren Lamine Cissokho från Senegal spelade tillsammans och var för sig på intima Hijazz Klubb i Uppsala.

Recension: På torsdagskvällen spelade den unga och talangfulla jazzsångerskan Amanda Ginsburg med sitt band på Katalins Jazzbar. Hon fick i början av februari en grammis för sitt album "Jag har funderat på en sak". En respektfullt lyssnande publik i den knökfulla jazzbaren fick lyssna på hennes fina jazzvisor från albumet och lite till.

Recension: Tomas Adolphson och Anders Falk avslutade sin 14 konserter långa jubileumsturné på Katalin i sin gamla hemstad Uppsala. De bjöd den talrika publiken på en nostalgisk musikresa genom sin karriär.