Skriv ut denna sida
Moneybrother har släppt nytt album och kommer till Uppsala. (Foto: Pressbild) Moneybrother har släppt nytt album och kommer till Uppsala. (Foto: Pressbild)

Recension: Nytt album med innerlig Moneybrother på svenska

2018-11-21 - 02:51

Anders Wendin som av de flesta är känd som Moneybrother har nyligen släppt sitt nya album "Det är dom dagarna jag vill sjunga om". Albumet är det första från Moneybrother sedan "This is where life is" som kom 2012.

 

Det är fyra år sedan han släppte albumet "Dom ska få se vem som roat sig med" då som Anders Wendin. Det var på svenska och ett stilbrott mot tidigare energifyllda Moneybrother-album. Det kanske var därför han släppte det under eget namn.

 

Visst har han gjort musik på svenska som Moneybrother förut, Pengabrorsan kom 2006. "Det är dom dagarna jag vill sjunga om" är mer en fortsättning på albumet som han släppte i eget namn än tidigare Moneybrother-album. Texterna är personliga och nakna. Moneybrother håller här en svensk vispop från 60-talet levande. Han blandar den med lite soul och sjunger med sin inlevelsefulla röst.

 

Han sjunger väldigt bra och rösten känns så uppriktig och tränger rakt in i min själ. Jag har sett Moneybrother live många gånger genom åren. Jag älskar hans soul-rock-punkiga energi på scenen. Det ska därför bli spännande att se honom framföra de nya låtarna i avskalat trioformat. Han kommer nämligen till Katalin för två spelningar den fjärde och femte december. Jag är säker på att han som vanligt kommer att trollbinda den lyckliga publik som kommit över biljetter till de redan utsålda spelningarna.

 

"Det är dom dagarna jag vill sjunga om" är ett riktigt bra album som jag tycker är väl värt 8/10.

 

Pär Dahlerus
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Review: Tuesday night the Louisiana born artist, Rod Melancon visited Uppsala and Katalin for the second time. We got to enjoy an explosive but also very dynamic and variated show.

 

Recension: Popfenomenet Dolly Style är ute på sin längsta turné under sin brokiga femåriga historia. Den här gången i nåt så unikt som ett cirkustält där manegen är själva scenen, målgruppen är dock densamma och ingen gick från onsdagens spelning besviken.

Recension: Titeln på den tidigare uppsalabon Svante Zettergrens senaste skiva är i alla fall "Du och jag har säkert mött varann förut" men för min del är han en ny och mycket angenäm bekantskap.

Recension: Uppsalas främste Elvistolkare Kent Wennman ger ut en ny CD med 6 låtar som kan associeras med kungen. Titeln på skivan är; Guitar Man and other great Rockabilly Tracks associated with the King vol. 2.

Recension: På tisdagskvällen besökte Louisiana-sonen Rod Melancon Uppsala och Katalin för andra gången. Vi fick njuta av en närmast explosiv urladdning, men också av en mycket dynamisk och omväxlande spelning.

Recension: Med en fyra spårs EP hyllar Uppsala-bandet Pelle Lundblad & The Steam Mill County Band musikern Tom Petty som gick bort 2017. EP:n kallar de Heartbreaking News, vilket det ju var för många när världen förlorade Tom Petty. Det är också en lek med bandnamnet The Heartbreakers.

Rod Melancon har just släppt sitt nya album Pinkville. Den 23 april kommer han att uppträda på Klubb Uffe, Katalin Uppsalanyheters musikskribent Pär Dahlerus har lyssnat på albumet samt fick en pratstud med Rod.

Recension: På torsdagskvällen besökte Jill Johnson och hennes band Katalin. De är ute på en klubbturné "My Remedy Tour" i samband med lanseringen av femspårs EP:n My Remedy.

Recension: Mikael Ramel och hans band besökte Kulturoasen i natursköna Håga på söndagseftermiddagen, deras spelning bjöd på stor variation med musik från en lång karriär.

Recension: Att specialisera sig på att enbart spela Pink Floyd-låtar är en minst sagt vansklig uppgift. Det finns få band i världen som har många fans som kan i stort sett varenda utgiven ton och därmed riskerar kritik för samtliga avvikelser från det brittiska originalet. Svenska P-Floyd är ett av dem, och på lördagkvällen mötte de publiken på Uppsala Konsert & Kongress.