Skriv ut denna sida
Black Fur Sessions debutalbum. (Foto: Pär Dahlerus) Black Fur Sessions debutalbum. (Foto: Pär Dahlerus)

Stark debut av Uppsalabandet Black Fur Sessions

2018-09-13 - 08:37

Black Fur Sessions från Uppsala släpper sitt självbetitlade debutalbum. Det kommer att finnas tillgängligt på digitala plattformar från den 14 september, men dessutom också att ges ut på vinyl LP av Uppsalabolaget Open Mind Records.

 

Black Fur Sessions består av Joel Swahn som skrivit de flesta av låtarna, förutom två som han skrivit tillsammans med Erik Bergel. Joel sjunger också och spelar gitarr samt även bas på skivan, Erik Bergel spelar också gitarr och bistår med bakgrundssång. Samuel Fransson jobbar på bakom trummorna. På albumet har de också fått hjälp av Ludwig Swahn som spelar gitarr på två av låtarna.

 

De spelar en driven, skitig och kaxig gitarrbaserad rock. Ibland med fullt ös och nästan lite punkigt eller new wave-aktigt. Jag kommer att tänka på band som Television.

 

Materialet är mycket varierat med lugnare låtar varvat med de tuffare tongångarna. Musiken är precis lagom skitig och har ett bra driv. Joel Swahn har en passande röst för denna typ av rock och sjunger med intensitet mitt bland alla gitarrer.

 

Jag imponeras av den höga klass Black Fur Sessions håller både i sitt låtskrivande och musik och ger dem 8/10 för deras utmärkta debutplatta.

 

 

Pär Dahlerus
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Recension: Långbacka/Bådagård, alltså Maja Långbacka och Matilda Bådagård har släppt sitt andra album som de kallar Every little whisper turns into a roar.

Recension: Nu på fredag släpper Uppsalabandet Almost Dead Men sitt debutalbum, A brilliant Future wasted growing up. Inte nog med att de lyckats skapa ett album som skulle kunna härstamma från 70-talet, de ger också ut albumet på vinyl.

Allt blir annorlunda med det nya coronaviruset för DJ, musiker och Zumbainstruktör Simon Monserrat. Den pågående pandemin påverkar musikbranschen och andra kringverksamheter.

Recension: Uppsalabon Markus Berjlund säger själv att han är en orolig själ. Det kan man även utläsa av titeln till det nya albumet "Om allting går åt helvete så ska du inte följa med". Albumet känns dock betydligt mer positivt än så och det är dessutom riktigt bra.

Recension: Det här är första gången vi spelar i Uppsala, berättar Slowgolds Amanda Werne från Katalins scen ett par låtar in i fredagens konsert. Så fantastiskt ställe! lägger hon till. Det tycks som att uppskattningen är ömsesidig och att många i publiken länge sett fram emot att se och höra Slowgold här.

Recension: Pianisten Emil Ingmar har nyligen släppt sitt första album som han kallar "Karlavagnen. Ett album som innehåller tolv originalkompositioner av den Värmlandsbördige Uppsalabon.

Recension: Den 29 årige kanadensaren Joe Nolan är inne i en väldigt kreativ och produkriv fas. Hans senaste album som släpptes för någon vecka sedan heter Drifters.

Recension: Uppsalaaktuella Slowgold släppte nyligen sitt nya album, Aska. På fredag 6 mars kommer de till Katalin.

Recension: Den mycket hyllade föreställningen " Kvinnan som är jag" med Lisa Nilsson på UKK, var i det närmaste utsåld, vilket fick stor effekt på applåder, allsång och skratt.

Recension: Två artister med stora influenser från soulmusiken uppträdde på Katalins Klubb Uffe på tisdagskvällen. Liz Brasher från Memphis och Jesper Lindell från Ludvika.