Skriv ut denna sida
Black Fur Sessions debutalbum. (Foto: Pär Dahlerus) Black Fur Sessions debutalbum. (Foto: Pär Dahlerus)

Stark debut av Uppsalabandet Black Fur Sessions

2018-09-13 - 08:37

Black Fur Sessions från Uppsala släpper sitt självbetitlade debutalbum. Det kommer att finnas tillgängligt på digitala plattformar från den 14 september, men dessutom också att ges ut på vinyl LP av Uppsalabolaget Open Mind Records.

 

Black Fur Sessions består av Joel Swahn som skrivit de flesta av låtarna, förutom två som han skrivit tillsammans med Erik Bergel. Joel sjunger också och spelar gitarr samt även bas på skivan, Erik Bergel spelar också gitarr och bistår med bakgrundssång. Samuel Fransson jobbar på bakom trummorna. På albumet har de också fått hjälp av Ludwig Swahn som spelar gitarr på två av låtarna.

 

De spelar en driven, skitig och kaxig gitarrbaserad rock. Ibland med fullt ös och nästan lite punkigt eller new wave-aktigt. Jag kommer att tänka på band som Television.

 

Materialet är mycket varierat med lugnare låtar varvat med de tuffare tongångarna. Musiken är precis lagom skitig och har ett bra driv. Joel Swahn har en passande röst för denna typ av rock och sjunger med intensitet mitt bland alla gitarrer.

 

Jag imponeras av den höga klass Black Fur Sessions håller både i sitt låtskrivande och musik och ger dem 8/10 för deras utmärkta debutplatta.

 

 

Pär Dahlerus
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Recension: För fyra år sedan började Lina Eriksson ett enmansprojekt som sedan utvecklade sig till bandet Lina and The Band of Baroda.

Recension: "That little Ol' band from Texas", som ZZ Top kallar sig själva drog en stor publik på runt 8,000 personer till Botaniska Trädgården. Visserligen överträffade de mina förväntningar, men med en 50-årig lång och gemensam karriär så borde de tre herrarna Gibbons, Hill och Beard kunna prestera mycket bättre. Även vädret gav perfekta förutsättningar.

Recension: Stockholm Jazz Orchestra spelar sviten Nature Spirits av jazzpianisten och kompositören Peter Knudsen.

Jazztrion "Trio Con Trast" vann första pris när Imagine Swedens riksfinal avgjordes i Gävle på lördagen. Trion får nu representera Sverige i den internationella finalen under 2020.

Det är troligen inte många i vårt avlånga land som kan ha undgått "askunge-sagan" om Doug Seegers. Med det nya albumet "A story I got to tell" skriver han ett nytt kapitel i sin livs-roman.

Review: Tuesday night the Louisiana born artist, Rod Melancon visited Uppsala and Katalin for the second time. We got to enjoy an explosive but also very dynamic and variated show.

 

Recension: Popfenomenet Dolly Style är ute på sin längsta turné under sin brokiga femåriga historia. Den här gången i nåt så unikt som ett cirkustält där manegen är själva scenen, målgruppen är dock densamma och ingen gick från onsdagens spelning besviken.

Recension: Titeln på den tidigare uppsalabon Svante Zettergrens senaste skiva är i alla fall "Du och jag har säkert mött varann förut" men för min del är han en ny och mycket angenäm bekantskap.

Recension: Uppsalas främste Elvistolkare Kent Wennman ger ut en ny CD med 6 låtar som kan associeras med kungen. Titeln på skivan är; Guitar Man and other great Rockabilly Tracks associated with the King vol. 2.

Recension: På tisdagskvällen besökte Louisiana-sonen Rod Melancon Uppsala och Katalin för andra gången. Vi fick njuta av en närmast explosiv urladdning, men också av en mycket dynamisk och omväxlande spelning.