Skriv ut denna sida
Jazztrion Trinity släpper nytt album. (Foto: Pär Dahlerus) Jazztrion Trinity släpper nytt album. (Foto: Pär Dahlerus)

Recension: Nytt album med jazztrion Trinity

2018-08-10 - 02:36

Den 10 augusti ger det Uppsalabaserade skivbolaget DO Music Records ut Trinitys fjärde album som heter Nuages.

 

De tre välklädda herrarna som poserar på omslaget är Uppsalabon Andreas Hellkvist som spelar Hammond B3, Ali Djeridi på trummor och Karl Olandersson på trumpet. De bildar tillsammans Trinity.

 

Alla tre är välrenommerade och skickliga musiker. På albumet Nuages visar de sin musikaliska bredd med snygga och fantasifulla arrangemang av standards som "Moon River", "On the Sunny Side of the Street" och "Skylark" med flera. Karl Olandersson och Ali Djeridi bidrar med varsin originalkomposition och Andreas Hellkvist med två.

 

Albumet avslutas med ett riktigt snyggt och känslosamt arrangemang av bröderna Gärdestads "Himlen är oskyldigt blå". Att de tre musikerna är virtuoser på sina respektive instrument råder ingen som helst tvivel om. De är också mycket samspelta med ett skönt flyt och driv i musiken. De låter snarare som en kvartett än en trio eftersom Andreas Hellkvist spelar bas med fotpedalerna på sin Hammondorgel.

 

Vill man koppla av och njuta till en stunds fin jazzmusik är detta ett bra val. Jag ger albumet 7/10.

 

 

Pär Dahlerus
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Recension: Långbacka/Bådagård, alltså Maja Långbacka och Matilda Bådagård har släppt sitt andra album som de kallar Every little whisper turns into a roar.

Recension: Nu på fredag släpper Uppsalabandet Almost Dead Men sitt debutalbum, A brilliant Future wasted growing up. Inte nog med att de lyckats skapa ett album som skulle kunna härstamma från 70-talet, de ger också ut albumet på vinyl.

Allt blir annorlunda med det nya coronaviruset för DJ, musiker och Zumbainstruktör Simon Monserrat. Den pågående pandemin påverkar musikbranschen och andra kringverksamheter.

Recension: Uppsalabon Markus Berjlund säger själv att han är en orolig själ. Det kan man även utläsa av titeln till det nya albumet "Om allting går åt helvete så ska du inte följa med". Albumet känns dock betydligt mer positivt än så och det är dessutom riktigt bra.

Recension: Det här är första gången vi spelar i Uppsala, berättar Slowgolds Amanda Werne från Katalins scen ett par låtar in i fredagens konsert. Så fantastiskt ställe! lägger hon till. Det tycks som att uppskattningen är ömsesidig och att många i publiken länge sett fram emot att se och höra Slowgold här.

Recension: Pianisten Emil Ingmar har nyligen släppt sitt första album som han kallar "Karlavagnen. Ett album som innehåller tolv originalkompositioner av den Värmlandsbördige Uppsalabon.

Recension: Den 29 årige kanadensaren Joe Nolan är inne i en väldigt kreativ och produkriv fas. Hans senaste album som släpptes för någon vecka sedan heter Drifters.

Recension: Uppsalaaktuella Slowgold släppte nyligen sitt nya album, Aska. På fredag 6 mars kommer de till Katalin.

Recension: Den mycket hyllade föreställningen " Kvinnan som är jag" med Lisa Nilsson på UKK, var i det närmaste utsåld, vilket fick stor effekt på applåder, allsång och skratt.

Recension: Två artister med stora influenser från soulmusiken uppträdde på Katalins Klubb Uffe på tisdagskvällen. Liz Brasher från Memphis och Jesper Lindell från Ludvika.