Skriv ut denna sida
Jazztrion Trinity släpper nytt album. (Foto: Pär Dahlerus) Jazztrion Trinity släpper nytt album. (Foto: Pär Dahlerus)

Recension: Nytt album med jazztrion Trinity

2018-08-10 - 02:36

Den 10 augusti ger det Uppsalabaserade skivbolaget DO Music Records ut Trinitys fjärde album som heter Nuages.

 

De tre välklädda herrarna som poserar på omslaget är Uppsalabon Andreas Hellkvist som spelar Hammond B3, Ali Djeridi på trummor och Karl Olandersson på trumpet. De bildar tillsammans Trinity.

 

Alla tre är välrenommerade och skickliga musiker. På albumet Nuages visar de sin musikaliska bredd med snygga och fantasifulla arrangemang av standards som "Moon River", "On the Sunny Side of the Street" och "Skylark" med flera. Karl Olandersson och Ali Djeridi bidrar med varsin originalkomposition och Andreas Hellkvist med två.

 

Albumet avslutas med ett riktigt snyggt och känslosamt arrangemang av bröderna Gärdestads "Himlen är oskyldigt blå". Att de tre musikerna är virtuoser på sina respektive instrument råder ingen som helst tvivel om. De är också mycket samspelta med ett skönt flyt och driv i musiken. De låter snarare som en kvartett än en trio eftersom Andreas Hellkvist spelar bas med fotpedalerna på sin Hammondorgel.

 

Vill man koppla av och njuta till en stunds fin jazzmusik är detta ett bra val. Jag ger albumet 7/10.

 

 

Pär Dahlerus
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Recension: För en kort tid sedan släpptes Ables fjärde album "Holding On / Letting Go". Uppsalanyheters musikskribent Pär Dahlerus har lyssnat på skivan och fick en pratstund md Johan Gille som var med och startade bandet redan 1993.

På tisdag 12 november blir det säsongsavslutning på Klubb Uffe i Katalins lokaler. Det blir en klubbspelning med det amerikanska bandet Mipso och Mikaela Finne som har sina rötter i finska Österbotten som kliver upp först på scenen.

Recension: Ramón "Moncho" Monserrat från Uppsala, släpper albumet "Fokus" fredagen den 8 november. Uppsalanyheter har tidigare skrivit om hans musicerande i Löst Folk och i Melodifestivalen 2018 med låten "Cuba Libre".

Peter, Bruno & Matilda är sedan den 4 oktober ute på en två månader lång turné som avslutas i Norrköping den 23 november. I torsdags besökte de fyra multiinstrumentalisterna Uppsala och UKK.

Recension: Det amerikanska bandet Ward Hayden and The Outliers förgyllde en höstlik tisdagskväll på Katalins, Klubb Uffe.

Recension: På lördagskvällen fick Uppsala och UKK besök av Woodstock när en rad mer eller mindre kända artister hyllade 50-års jubileet av den stora Woodstock-festivalen.

Recension: På torsdagskvällen landade Robert Wells och hans stora produktion Rhapsody in Rock på Fyrishov. En stor publik bjöds på mycket underhållande musik av olika kategorier.

Under den gångna helgen genomfördes den 15:e upplagan av Uppsala Internationella Gitarrfestival, Uppsalanyheters fotograf Morgan Jansson delar här med sig av sina bilder från festivalen - del 3.

Simon Monserrat har fått ihop ett professionellt gäng musiker till detta samarbete. Jag har fått lyssna på albumets första låt: La Clave Cubana. Den är sprängfylld av glädje och värme som passar till höstens många färger och salsakvällar. I ett sammanhang jag hörde den var på Zumbakryssningen i september, men då var låten inte släppt och folk frågade var den gick att ladda ned. Det är ett gott tecken!

Under den gångna helgen genomfördes den 15:e upplagan av Uppsala Internationella Gitarrfestival, Uppsalanyheters fotograf Morgan Jansson delar här med sig av sina bilder från festivalen - del 2.