Skriv ut denna sida
Jazztrion Trinity släpper nytt album. (Foto: Pär Dahlerus) Jazztrion Trinity släpper nytt album. (Foto: Pär Dahlerus)

Recension: Nytt album med jazztrion Trinity

2018-08-10 - 02:36

Den 10 augusti ger det Uppsalabaserade skivbolaget DO Music Records ut Trinitys fjärde album som heter Nuages.

 

De tre välklädda herrarna som poserar på omslaget är Uppsalabon Andreas Hellkvist som spelar Hammond B3, Ali Djeridi på trummor och Karl Olandersson på trumpet. De bildar tillsammans Trinity.

 

Alla tre är välrenommerade och skickliga musiker. På albumet Nuages visar de sin musikaliska bredd med snygga och fantasifulla arrangemang av standards som "Moon River", "On the Sunny Side of the Street" och "Skylark" med flera. Karl Olandersson och Ali Djeridi bidrar med varsin originalkomposition och Andreas Hellkvist med två.

 

Albumet avslutas med ett riktigt snyggt och känslosamt arrangemang av bröderna Gärdestads "Himlen är oskyldigt blå". Att de tre musikerna är virtuoser på sina respektive instrument råder ingen som helst tvivel om. De är också mycket samspelta med ett skönt flyt och driv i musiken. De låter snarare som en kvartett än en trio eftersom Andreas Hellkvist spelar bas med fotpedalerna på sin Hammondorgel.

 

Vill man koppla av och njuta till en stunds fin jazzmusik är detta ett bra val. Jag ger albumet 7/10.

 

 

Pär Dahlerus
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Recension: Trots att de två artisterna Mauro Scocco och Tomas Andersson Wij uppträdde med samma koncept i Parksnäckan för två år sedan fyllde de två populära herrarna Parksnäckan igen. En entusiastisk publik välkomnade dem i den mycket fina sommarkvällen.

Recension: Gyllene Tider fyllde den vackra Botaniska trädgården med publik och med sin musik. Efter 40 år tog de som band avsked av Uppsalapubliken med en kavalkad av hits. Vi fick se ett tajt och taggat band som inte alls känns trötta, tvärtom så sprudlar det av energi om dem.

På lördag är det sommaravslutning på Katalin i Uppsala. Innan semesteruppehållet gästar Uppsalas egen hammondmästare Andreas Hellkvist med musiker för en spelning.

Recension: Jag förvånar mig faktiskt lite själv med att verkligen gilla David Ritschards nyligen släppta album Brobrännaren.

Recension: Amythyst Kiah från Johnson City, Tennesse uppträdde på Klubb Uffe, Katalin på tisdagskvällen. Genom hennes själfyllda sångstämma känner man de musikaliska rötterna tydligt, men dessutom får vi många väldigt informativa, detaljerade och långa mellansnack. De bakgrunder hon ger till låtarna gör att man lyssnar mer på texterna och får en större förståelse.

Recension: För fyra år sedan började Lina Eriksson ett enmansprojekt som sedan utvecklade sig till bandet Lina and The Band of Baroda.

Recension: "That little Ol' band from Texas", som ZZ Top kallar sig själva drog en stor publik på runt 8,000 personer till Botaniska Trädgården. Visserligen överträffade de mina förväntningar, men med en 50-årig lång och gemensam karriär så borde de tre herrarna Gibbons, Hill och Beard kunna prestera mycket bättre. Även vädret gav perfekta förutsättningar.

Recension: Stockholm Jazz Orchestra spelar sviten Nature Spirits av jazzpianisten och kompositören Peter Knudsen.

Jazztrion "Trio Con Trast" vann första pris när Imagine Swedens riksfinal avgjordes i Gävle på lördagen. Trion får nu representera Sverige i den internationella finalen under 2020.

Det är troligen inte många i vårt avlånga land som kan ha undgått "askunge-sagan" om Doug Seegers. Med det nya albumet "A story I got to tell" skriver han ett nytt kapitel i sin livs-roman.