Skriv ut denna sida
Jazztrion Trinity släpper nytt album. (Foto: Pär Dahlerus) Jazztrion Trinity släpper nytt album. (Foto: Pär Dahlerus)

Recension: Nytt album med jazztrion Trinity

2018-08-10 - 02:36

Den 10 augusti ger det Uppsalabaserade skivbolaget DO Music Records ut Trinitys fjärde album som heter Nuages.

 

De tre välklädda herrarna som poserar på omslaget är Uppsalabon Andreas Hellkvist som spelar Hammond B3, Ali Djeridi på trummor och Karl Olandersson på trumpet. De bildar tillsammans Trinity.

 

Alla tre är välrenommerade och skickliga musiker. På albumet Nuages visar de sin musikaliska bredd med snygga och fantasifulla arrangemang av standards som "Moon River", "On the Sunny Side of the Street" och "Skylark" med flera. Karl Olandersson och Ali Djeridi bidrar med varsin originalkomposition och Andreas Hellkvist med två.

 

Albumet avslutas med ett riktigt snyggt och känslosamt arrangemang av bröderna Gärdestads "Himlen är oskyldigt blå". Att de tre musikerna är virtuoser på sina respektive instrument råder ingen som helst tvivel om. De är också mycket samspelta med ett skönt flyt och driv i musiken. De låter snarare som en kvartett än en trio eftersom Andreas Hellkvist spelar bas med fotpedalerna på sin Hammondorgel.

 

Vill man koppla av och njuta till en stunds fin jazzmusik är detta ett bra val. Jag ger albumet 7/10.

 

 

Pär Dahlerus
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Recension: Monsi y su Salsa, dvs Simon Monserrat, har som Uppsalanyheter tidigare har beskrivit, en produktiv period i studion. På fredag den 4 december 2020 är det släpp av två singlar som kompletterar hela albumet ” Salsa pal Bailador”, vilket betyder Salsa för dansaren.

Rock på svenska? För inte det tankarna till mjukrockare som Tommy Nilsson, Freda’ och Per Gessle? Må så vara, men den uppfattningen kanske kommer att ändras hos Uppsalapubliken framöver, då gruppen Urtidsdjur nu släpper sin första LP.

Recension: Releasepartyt på Reginateatern i onsdags blev inställt pga covid-19, men Beat Funktions låt ”Green Man” släpps idag fredag den 13 november i en ny fräsch tolkning av Maiah Lay och Henry Bowers.

Recension: Idag fredag 6 november släpper Ismael sitt nya album Doggerland, tyvärr ställer Covid-19 situationen till det för den planerade spelningen på Katalin i helgen.

Recension: Under artistnamnet ”Monsi y su salsa” släpper Simon Monserrat ”Abreme la puerta de tu corazon” den 31 oktober, samtidigt som 3D-animerade videon av Alejandro design från Venezuela (Alejandro Colmenarez).

Uppsalaborna trängs i city. Duo Vindöga går på avstånd från varandra på fält och i skogar runt Uppsala, bärande på en kontrabas. De spelar låten Den avskalade hösten - avskalad på ett alldeles särskilt sätt i den märkliga tid vi lever just nu.

Recension: Höstens andra Klubb Uffe-kväll på Katalin bjöd på en kokande gryta med musik kryddad med stark sås eller Sauce Piquante som den unge fransmannen Theo Lawrence senaste album heter.

På tisdag kommer en stigande stjärna från Frankrike till Klubb Uffe och Katalin. Theo Lawrence beskrivs som en artist med jordig okomplicerad pop som har djupa rötter i den amerikanska myllan.

Årets vinnare av The International Young Talent Competition har utsetts i samband med den 17:e upplagan av Uppsala Internationella Gitarrfestival.

Recension: Den tredje och sista dagen för årets gitarrfestival dedikerades till unga talanger från olika länder.