Skriv ut denna sida
Sarah Shook och Disarmers kommer till Katalin på fredag. (Foto: John Gessner) Sarah Shook och Disarmers kommer till Katalin på fredag. (Foto: John Gessner)

Helkväll med massor av musik på Katalin på fredag

2018-06-13 - 20:24

Nu på fredag den 15 juni blir det massor av musik på Katalins scen med Americana, Country och rock från tre olika band. Två amerikanska och ett lokalt band.

 

Sarah Shook and the Disarmers, Hayley Thompson-King och Uppsalabandet Wheel in the Sky är kvällens uppsättning på scenen. Rootsy Music gör en slags nystart av konceptet "Klubb Uffe" nu när man fått en lokal samordnare i Uppsala.

 

Den lokala Rootsysamordnaren heter Will Crang och kommer från England men är bosatt i Uppsala. Will kommer bland annat att hjälpa banden tillrätta när de kommer till Uppsala samt sköta den lokala marknadsföringen. Redan i förra veckan invigde man nysatsningen med amerikanen Chip Taylor i den mindre lokalen på Katalin.

 

Fredagens band kommer att uppträda i den stora musiksalen. Will berättar för mig att man i den nya satsningen har för avsikt att ha med lokala band som "support" till huvudakterna. Ett initiativ från Rootsy som känns värdefullt för den lokala musikscenen i Uppsala och ger fler artister möjlighet att visa upp sig för en större publik.

 

Fredagens huvudakt är Sarah Shook and the Disarmers. Sarah Shook är en artist med mycket attityd. Tillsammans med bandet The Disarmers gör hon en lite punkig country och roots-americana som kan låta ganska konventionell på ytan men i texterna finns det mycket attityd och uppkäftighet mot det musikaliska patriarkatet.

 

Hayley Thompson-King har även hon attityd och beskrivs som en oberäknelig "femme fatale" med en förmåga att linda sin omgivning runt lillfingret. Från lugnare lite bluesiga americana ballader kan musiken plötslig explodera i opolerad rå rockmusik. Vem vet kanske vi får höra lite opera också eftersom Hayley har en bakgrund som skolad operasångerska.

 

Supportande Uppsalabandet Wheel in the Sky kommer inte att spara på krutet utan ösa på för fullt med sin tuffa, lagom skitiga och melodiösa rock. Missa inte denna helkväll!

 

Var? På Katalin

När? Fredag 15 juni

 

 

Pär Dahlerus
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Recension: Trots att de två artisterna Mauro Scocco och Tomas Andersson Wij uppträdde med samma koncept i Parksnäckan för två år sedan fyllde de två populära herrarna Parksnäckan igen. En entusiastisk publik välkomnade dem i den mycket fina sommarkvällen.

Recension: Gyllene Tider fyllde den vackra Botaniska trädgården med publik och med sin musik. Efter 40 år tog de som band avsked av Uppsalapubliken med en kavalkad av hits. Vi fick se ett tajt och taggat band som inte alls känns trötta, tvärtom så sprudlar det av energi om dem.

På lördag är det sommaravslutning på Katalin i Uppsala. Innan semesteruppehållet gästar Uppsalas egen hammondmästare Andreas Hellkvist med musiker för en spelning.

Recension: Jag förvånar mig faktiskt lite själv med att verkligen gilla David Ritschards nyligen släppta album Brobrännaren.

Recension: Amythyst Kiah från Johnson City, Tennesse uppträdde på Klubb Uffe, Katalin på tisdagskvällen. Genom hennes själfyllda sångstämma känner man de musikaliska rötterna tydligt, men dessutom får vi många väldigt informativa, detaljerade och långa mellansnack. De bakgrunder hon ger till låtarna gör att man lyssnar mer på texterna och får en större förståelse.

Recension: För fyra år sedan började Lina Eriksson ett enmansprojekt som sedan utvecklade sig till bandet Lina and The Band of Baroda.

Recension: "That little Ol' band from Texas", som ZZ Top kallar sig själva drog en stor publik på runt 8,000 personer till Botaniska Trädgården. Visserligen överträffade de mina förväntningar, men med en 50-årig lång och gemensam karriär så borde de tre herrarna Gibbons, Hill och Beard kunna prestera mycket bättre. Även vädret gav perfekta förutsättningar.

Recension: Stockholm Jazz Orchestra spelar sviten Nature Spirits av jazzpianisten och kompositören Peter Knudsen.

Jazztrion "Trio Con Trast" vann första pris när Imagine Swedens riksfinal avgjordes i Gävle på lördagen. Trion får nu representera Sverige i den internationella finalen under 2020.

Det är troligen inte många i vårt avlånga land som kan ha undgått "askunge-sagan" om Doug Seegers. Med det nya albumet "A story I got to tell" skriver han ett nytt kapitel i sin livs-roman.