Skriv ut denna sida
Sarah Shook och Disarmers kommer till Katalin på fredag. (Foto: John Gessner) Sarah Shook och Disarmers kommer till Katalin på fredag. (Foto: John Gessner)

Helkväll med massor av musik på Katalin på fredag

2018-06-13 - 20:24

Nu på fredag den 15 juni blir det massor av musik på Katalins scen med Americana, Country och rock från tre olika band. Två amerikanska och ett lokalt band.

 

Sarah Shook and the Disarmers, Hayley Thompson-King och Uppsalabandet Wheel in the Sky är kvällens uppsättning på scenen. Rootsy Music gör en slags nystart av konceptet "Klubb Uffe" nu när man fått en lokal samordnare i Uppsala.

 

Den lokala Rootsysamordnaren heter Will Crang och kommer från England men är bosatt i Uppsala. Will kommer bland annat att hjälpa banden tillrätta när de kommer till Uppsala samt sköta den lokala marknadsföringen. Redan i förra veckan invigde man nysatsningen med amerikanen Chip Taylor i den mindre lokalen på Katalin.

 

Fredagens band kommer att uppträda i den stora musiksalen. Will berättar för mig att man i den nya satsningen har för avsikt att ha med lokala band som "support" till huvudakterna. Ett initiativ från Rootsy som känns värdefullt för den lokala musikscenen i Uppsala och ger fler artister möjlighet att visa upp sig för en större publik.

 

Fredagens huvudakt är Sarah Shook and the Disarmers. Sarah Shook är en artist med mycket attityd. Tillsammans med bandet The Disarmers gör hon en lite punkig country och roots-americana som kan låta ganska konventionell på ytan men i texterna finns det mycket attityd och uppkäftighet mot det musikaliska patriarkatet.

 

Hayley Thompson-King har även hon attityd och beskrivs som en oberäknelig "femme fatale" med en förmåga att linda sin omgivning runt lillfingret. Från lugnare lite bluesiga americana ballader kan musiken plötslig explodera i opolerad rå rockmusik. Vem vet kanske vi får höra lite opera också eftersom Hayley har en bakgrund som skolad operasångerska.

 

Supportande Uppsalabandet Wheel in the Sky kommer inte att spara på krutet utan ösa på för fullt med sin tuffa, lagom skitiga och melodiösa rock. Missa inte denna helkväll!

 

Var? På Katalin

När? Fredag 15 juni

 

 

Pär Dahlerus
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Review: Tuesday night the Louisiana born artist, Rod Melancon visited Uppsala and Katalin for the second time. We got to enjoy an explosive but also very dynamic and variated show.

 

Recension: Popfenomenet Dolly Style är ute på sin längsta turné under sin brokiga femåriga historia. Den här gången i nåt så unikt som ett cirkustält där manegen är själva scenen, målgruppen är dock densamma och ingen gick från onsdagens spelning besviken.

Recension: Titeln på den tidigare uppsalabon Svante Zettergrens senaste skiva är i alla fall "Du och jag har säkert mött varann förut" men för min del är han en ny och mycket angenäm bekantskap.

Recension: Uppsalas främste Elvistolkare Kent Wennman ger ut en ny CD med 6 låtar som kan associeras med kungen. Titeln på skivan är; Guitar Man and other great Rockabilly Tracks associated with the King vol. 2.

Recension: På tisdagskvällen besökte Louisiana-sonen Rod Melancon Uppsala och Katalin för andra gången. Vi fick njuta av en närmast explosiv urladdning, men också av en mycket dynamisk och omväxlande spelning.

Recension: Med en fyra spårs EP hyllar Uppsala-bandet Pelle Lundblad & The Steam Mill County Band musikern Tom Petty som gick bort 2017. EP:n kallar de Heartbreaking News, vilket det ju var för många när världen förlorade Tom Petty. Det är också en lek med bandnamnet The Heartbreakers.

Rod Melancon har just släppt sitt nya album Pinkville. Den 23 april kommer han att uppträda på Klubb Uffe, Katalin Uppsalanyheters musikskribent Pär Dahlerus har lyssnat på albumet samt fick en pratstud med Rod.

Recension: På torsdagskvällen besökte Jill Johnson och hennes band Katalin. De är ute på en klubbturné "My Remedy Tour" i samband med lanseringen av femspårs EP:n My Remedy.

Recension: Mikael Ramel och hans band besökte Kulturoasen i natursköna Håga på söndagseftermiddagen, deras spelning bjöd på stor variation med musik från en lång karriär.

Recension: Att specialisera sig på att enbart spela Pink Floyd-låtar är en minst sagt vansklig uppgift. Det finns få band i världen som har många fans som kan i stort sett varenda utgiven ton och därmed riskerar kritik för samtliga avvikelser från det brittiska originalet. Svenska P-Floyd är ett av dem, och på lördagkvällen mötte de publiken på Uppsala Konsert & Kongress.