Skriv ut denna sida
Sarah Shook och Disarmers kommer till Katalin på fredag. (Foto: John Gessner) Sarah Shook och Disarmers kommer till Katalin på fredag. (Foto: John Gessner)

Helkväll med massor av musik på Katalin på fredag

2018-06-13 - 20:24

Nu på fredag den 15 juni blir det massor av musik på Katalins scen med Americana, Country och rock från tre olika band. Två amerikanska och ett lokalt band.

 

Sarah Shook and the Disarmers, Hayley Thompson-King och Uppsalabandet Wheel in the Sky är kvällens uppsättning på scenen. Rootsy Music gör en slags nystart av konceptet "Klubb Uffe" nu när man fått en lokal samordnare i Uppsala.

 

Den lokala Rootsysamordnaren heter Will Crang och kommer från England men är bosatt i Uppsala. Will kommer bland annat att hjälpa banden tillrätta när de kommer till Uppsala samt sköta den lokala marknadsföringen. Redan i förra veckan invigde man nysatsningen med amerikanen Chip Taylor i den mindre lokalen på Katalin.

 

Fredagens band kommer att uppträda i den stora musiksalen. Will berättar för mig att man i den nya satsningen har för avsikt att ha med lokala band som "support" till huvudakterna. Ett initiativ från Rootsy som känns värdefullt för den lokala musikscenen i Uppsala och ger fler artister möjlighet att visa upp sig för en större publik.

 

Fredagens huvudakt är Sarah Shook and the Disarmers. Sarah Shook är en artist med mycket attityd. Tillsammans med bandet The Disarmers gör hon en lite punkig country och roots-americana som kan låta ganska konventionell på ytan men i texterna finns det mycket attityd och uppkäftighet mot det musikaliska patriarkatet.

 

Hayley Thompson-King har även hon attityd och beskrivs som en oberäknelig "femme fatale" med en förmåga att linda sin omgivning runt lillfingret. Från lugnare lite bluesiga americana ballader kan musiken plötslig explodera i opolerad rå rockmusik. Vem vet kanske vi får höra lite opera också eftersom Hayley har en bakgrund som skolad operasångerska.

 

Supportande Uppsalabandet Wheel in the Sky kommer inte att spara på krutet utan ösa på för fullt med sin tuffa, lagom skitiga och melodiösa rock. Missa inte denna helkväll!

 

Var? På Katalin

När? Fredag 15 juni

 

 

Pär Dahlerus
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

På torsdag kommer punklegenderna KSMB till Uppsala och uppträder på Katalin vid Östra Station. Men det är inte på något sätt en vanlig konsert som publiken bjuds på. Under namnet "En slemmig torsk", taget från gruppens kanske mest kända låt, berättar de historien om deras storhetstid i skiftet mellan 70- och 80-tal i form av en musikalisk teaterföreställning, och vad som hände efteråt.

Den amerikanska artisten Caleb Caudle startar sin första Skandinavien-turne på Hijazz Klubb i Uppsala. Uppsalanyheters musikskribent Pär Dahlerus intervjuade honom häromdagen, innan hans resa hit från Nashville.

Recension: På tisdagskvällen startade det amerikanska bandet Cordovas och den kanadensiska artisten Joe Nolan sin gemensamma turné med spelstart på Katalins Klubb Uffe.

Idag tisdag inleder det amerikanska lovordade bandet Cordovas Klubb Uffe för säsongen. Det gör de tillsammans med kanadensaren Joe Nolan som kommer att inleda kvällen.

Recension: Sångerskan, pianisten och kompositören Maria Kvist släpper sitt nya album Shadows and Rain på Uppsalabolaget DO Music Records label. Albumet släpps den 15 mars, men redan på tisdag den 12 mars spelar Maria Kvist på JazzPool.

Bildsvep: Uppsalanyheters Morgan Jansson var på plats på UKK när Färöarnas stora alt-popstjärna Eivør intog B-salens scen på UKK.

Recension: Det blev en trevlig kväll med skön jazz med en svensk lite vemodig ton. I höstas släppte klarinettisten och sångerskan Lisa Grotherus sitt debutalbum Dekontee, vilket inte bara är namnet på albumet men också det smeknamn Lisa fick när hon jobbade i Liberia.

Recension: På fredagskvällen möttes musik från två olika kontinenter på en tredje. Indiern Manish Pingle som spelar indisk slide-gitarr och koraspelaren Lamine Cissokho från Senegal spelade tillsammans och var för sig på intima Hijazz Klubb i Uppsala.

Recension: På torsdagskvällen spelade den unga och talangfulla jazzsångerskan Amanda Ginsburg med sitt band på Katalins Jazzbar. Hon fick i början av februari en grammis för sitt album "Jag har funderat på en sak". En respektfullt lyssnande publik i den knökfulla jazzbaren fick lyssna på hennes fina jazzvisor från albumet och lite till.

Recension: Tomas Adolphson och Anders Falk avslutade sin 14 konserter långa jubileumsturné på Katalin i sin gamla hemstad Uppsala. De bjöd den talrika publiken på en nostalgisk musikresa genom sin karriär.