Skriv ut denna sida
Sarah Shook och Disarmers kommer till Katalin på fredag. (Foto: John Gessner) Sarah Shook och Disarmers kommer till Katalin på fredag. (Foto: John Gessner)

Helkväll med massor av musik på Katalin på fredag

2018-06-13 - 20:24

Nu på fredag den 15 juni blir det massor av musik på Katalins scen med Americana, Country och rock från tre olika band. Två amerikanska och ett lokalt band.

 

Sarah Shook and the Disarmers, Hayley Thompson-King och Uppsalabandet Wheel in the Sky är kvällens uppsättning på scenen. Rootsy Music gör en slags nystart av konceptet "Klubb Uffe" nu när man fått en lokal samordnare i Uppsala.

 

Den lokala Rootsysamordnaren heter Will Crang och kommer från England men är bosatt i Uppsala. Will kommer bland annat att hjälpa banden tillrätta när de kommer till Uppsala samt sköta den lokala marknadsföringen. Redan i förra veckan invigde man nysatsningen med amerikanen Chip Taylor i den mindre lokalen på Katalin.

 

Fredagens band kommer att uppträda i den stora musiksalen. Will berättar för mig att man i den nya satsningen har för avsikt att ha med lokala band som "support" till huvudakterna. Ett initiativ från Rootsy som känns värdefullt för den lokala musikscenen i Uppsala och ger fler artister möjlighet att visa upp sig för en större publik.

 

Fredagens huvudakt är Sarah Shook and the Disarmers. Sarah Shook är en artist med mycket attityd. Tillsammans med bandet The Disarmers gör hon en lite punkig country och roots-americana som kan låta ganska konventionell på ytan men i texterna finns det mycket attityd och uppkäftighet mot det musikaliska patriarkatet.

 

Hayley Thompson-King har även hon attityd och beskrivs som en oberäknelig "femme fatale" med en förmåga att linda sin omgivning runt lillfingret. Från lugnare lite bluesiga americana ballader kan musiken plötslig explodera i opolerad rå rockmusik. Vem vet kanske vi får höra lite opera också eftersom Hayley har en bakgrund som skolad operasångerska.

 

Supportande Uppsalabandet Wheel in the Sky kommer inte att spara på krutet utan ösa på för fullt med sin tuffa, lagom skitiga och melodiösa rock. Missa inte denna helkväll!

 

Var? På Katalin

När? Fredag 15 juni

 

 

Pär Dahlerus
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Recension: Nu på fredag släpper Uppsalabandet Almost Dead Men sitt debutalbum, A brilliant Future wasted growing up. Inte nog med att de lyckats skapa ett album som skulle kunna härstamma från 70-talet, de ger också ut albumet på vinyl.

Allt blir annorlunda med det nya coronaviruset för DJ, musiker och Zumbainstruktör Simon Monserrat. Den pågående pandemin påverkar musikbranschen och andra kringverksamheter.

Recension: Uppsalabon Markus Berjlund säger själv att han är en orolig själ. Det kan man även utläsa av titeln till det nya albumet "Om allting går åt helvete så ska du inte följa med". Albumet känns dock betydligt mer positivt än så och det är dessutom riktigt bra.

Recension: Det här är första gången vi spelar i Uppsala, berättar Slowgolds Amanda Werne från Katalins scen ett par låtar in i fredagens konsert. Så fantastiskt ställe! lägger hon till. Det tycks som att uppskattningen är ömsesidig och att många i publiken länge sett fram emot att se och höra Slowgold här.

Recension: Pianisten Emil Ingmar har nyligen släppt sitt första album som han kallar "Karlavagnen. Ett album som innehåller tolv originalkompositioner av den Värmlandsbördige Uppsalabon.

Recension: Den 29 årige kanadensaren Joe Nolan är inne i en väldigt kreativ och produkriv fas. Hans senaste album som släpptes för någon vecka sedan heter Drifters.

Recension: Uppsalaaktuella Slowgold släppte nyligen sitt nya album, Aska. På fredag 6 mars kommer de till Katalin.

Recension: Den mycket hyllade föreställningen " Kvinnan som är jag" med Lisa Nilsson på UKK, var i det närmaste utsåld, vilket fick stor effekt på applåder, allsång och skratt.

Recension: Två artister med stora influenser från soulmusiken uppträdde på Katalins Klubb Uffe på tisdagskvällen. Liz Brasher från Memphis och Jesper Lindell från Ludvika.

Recension: Under tisdagen var det terminspremiär för Klubb Uffe, tisdagsklubben där Katalin i samarbete med eldsjälarna på Rootsy Music presenterar begåvade men mindre namnkunniga artister inom den spretiga genren Americana.