Skriv ut denna sida
Chip Taylor på Katalins "Klubb Uffe" (Foto: Morgan Jansson) Chip Taylor på Katalins "Klubb Uffe" (Foto: Morgan Jansson)

Recension: Chip Taylor på Klubb Uffes nyöppning

2018-05-31 - 05:23

Det är en förvånansvärt pigg Chip Taylor som äntrar scenen när Katalins Klubb Uffe återstartade under onsdagen efter ett kortare uppehåll.

 

Chip Taylor, 78 år fyllda har med sig sin fru till spelningen på Katalins Klubb Uffe. Med sig har han även den duktige norrmannen Göran Grini på elpiano. Chip sjunger på sitt karaktäristiska sätt liksom prat-sjunger. Det går långsamt stundtals nästan släpigt, men han gör det bra.

 

7D2 5690-copy-UN

Pianisten Gøran Grini (Foto: Morgan Jansson)

 

Lågmält är för övrigt bara förnamnet det finns stunder när man knappt vågar andas för att inte störa. Publiken låter sig hänföras av konserten man kan inte ens höra en viskning. I mellansnacken är det några som vågar sig på att konversera med varandra, men det är väldigt sparsamt med det. Det nämligen svårt att avgöra när mellansnacket har slutat och när låtarna börjar. Har man spelat i drygt 55 år då finns det ju en del att berätta.

 

Chip har skrivit mängder av bra låtar men den kanske mest kända är nog "Wild thing" som ett otal artister har spelat in. Som kuriosa kan man även nämna att hans bror heter Jon Voight, vilket gör Chip till Angelina Jolies farbror.

 

7D2 5701-copy-UN

Chip Taylors fru fanns med på Klubb Uffe den här kvällen. (Foto: Morgan Jansson)

 

En av låtarna är tillägnad hans fru som för en gångs skull har följt med på en turné. Men Chip är inte helt nöjd med hennes placering. Hon sitter inte mitt i blickfånget, han vill ju se den kvinna som han sjunger om. Snällt byter hon plats och Chip bekräftar att nu blev det mycket bättre.

 

Morgan Jansson
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Recension: Det här är första gången vi spelar i Uppsala, berättar Slowgolds Amanda Werne från Katalins scen ett par låtar in i fredagens konsert. Så fantastiskt ställe! lägger hon till. Det tycks som att uppskattningen är ömsesidig och att många i publiken länge sett fram emot att se och höra Slowgold här.

Recension: Pianisten Emil Ingmar har nyligen släppt sitt första album som han kallar "Karlavagnen. Ett album som innehåller tolv originalkompositioner av den Värmlandsbördige Uppsalabon.

Recension: Den 29 årige kanadensaren Joe Nolan är inne i en väldigt kreativ och produkriv fas. Hans senaste album som släpptes för någon vecka sedan heter Drifters.

Recension: Uppsalaaktuella Slowgold släppte nyligen sitt nya album, Aska. På fredag 6 mars kommer de till Katalin.

Recension: Den mycket hyllade föreställningen " Kvinnan som är jag" med Lisa Nilsson på UKK, var i det närmaste utsåld, vilket fick stor effekt på applåder, allsång och skratt.

Recension: Två artister med stora influenser från soulmusiken uppträdde på Katalins Klubb Uffe på tisdagskvällen. Liz Brasher från Memphis och Jesper Lindell från Ludvika.

Recension: Under tisdagen var det terminspremiär för Klubb Uffe, tisdagsklubben där Katalin i samarbete med eldsjälarna på Rootsy Music presenterar begåvade men mindre namnkunniga artister inom den spretiga genren Americana.

Tolv akter har gått vidare i musiktävlingen Imagine som genomförde två deltävlingar på UKK under lördagen och söndagen. Nu väntar flera aktiviteter för de som gått vidare innan regionfinalen i slutet av mars.

Klubb Uffe på Katalin är ju klubben för artister som Rootsy Music bokar. Det är artister som alla kan samlas under den breda genren som kallas Americana.

Kommande helg öppnas den trettiofjärde upplagan av musiktävlingen Imagine. Totalt 24 uppländska akter gör under två dagar upp om tolv platser i en regionfinal i slutet av mars.