Skriv ut denna sida
Lisa Miskovsky på Parksnäckans scen. (Foto: Peter Bohlin) Lisa Miskovsky på Parksnäckans scen. (Foto: Peter Bohlin)

Recension: Lisa Miskovsky - avskalat, akustiskt och skön stämsång

2017-07-21 - 00:31

Julisolen visade sig från sin allra bästa sida på torsdagskvällen när Lisa Miskovsky spelade på Parksnäckan. Med sig hade hon musikerna Pelle Ekerstam från A Beautiful Friend på gitarr och Kalle Lundin från Winhill/Losehill på Klaviatur.

 

Det är en mer avskalad och akustisk Lisa Miskovsky som bjuds publiken än den man är van att höra på radion. Redan i öppningsnumret presenterar sig denna musikaliskt duktiga trio som samspelt och intrycket håller i sig genom hela spelningen. Utöver att Lisa sjunger fantastiskt bra så är hennes musiker också duktiga sångare vilket hörs i stämsången. Stämmorna ligger perfekt mot Lisas röst och man förstår att hon själv är nöjd med att ha dessa killar vid sin sida ute på turné.

 

 IMG 0387

Lisa Miskovsky med Kalle Lundin (t.v) och Pelle Ekerstam. (Foto: Peter Bohlin)

 

Under kvällen spelas bland annat "Driving one of your cars" på det sätt som Lisa enligt utsago skrev den. Detta är en stillsammare och för mig mer tilltalande version än studioversionen. Vi får också höra något som beskrivs som en jazzig tolkning av "A Brand new day". Själv upplever jag den inte alls som jazzig men även denna livevariant når nya höjder. Publiken verkar tycka om den nya låten "Stop for the night" som ännu inte spelats in och det ska bli spännande att se om den blir Lisas nästa hit.

 

 IMG 0353

Kalle Lundin från Winhill/Losehill på Klaviatur. (Foto: Peter Bohlin)

 

Även om sången håller en genomgående mycket hög kvalitet hela kvällen så är det när Lisa ställer ifrån sig både bas och gitarr och helt koncentrerar sig på att sjunga i "I´m still alive" som hennes klara fina och tonsäkra röst ger mig gåshud.

 

 IMG 0361

Pelle Ekerstam från A Beautiful Friend på gitarr. (Foto: Peter Bohlin)

 

Spelningen varvas med mellansnack där Lisa bjuder mycket på sig själv när hon berättar om allt ifrån soppatorsk på Borgafjäll till efterfest på melodifestivalen där hennes mamma dansat med Sean Banan. Hon har ett underfundigt och humoristiskt anslag och när solen går ner bakom träden i stadsparken är det hon som strålar istället.

 

 IMG 0479

Lisa Miskovsky med sitt "andrainstrument" bas. (Foto: Peter Bohlin)

 

Konserten avslutas med "Lady Stardust", en av Lisa Miskovskys största radiohits. Och här sätter Lisa och hennes musiker återigen fingret på att denna artist ska upplevas live. Låten som mer eller mindre spelades sönder på radion när det begav sig har får nytt liv på parksnäckans scen och detta blir kvällens absoluta höjdpunkt.

 

//Sussie Eriksson

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Kent Wennman och hans Rockabilly Quartet släppte nyligen en ny skiva med Elvislåtar som "the king" framförde live 1954-1955.

Recension: Monsi y su Salsa, dvs Simon Monserrat, har som Uppsalanyheter tidigare har beskrivit, en produktiv period i studion. På fredag den 4 december 2020 är det släpp av två singlar som kompletterar hela albumet ” Salsa pal Bailador”, vilket betyder Salsa för dansaren.

Rock på svenska? För inte det tankarna till mjukrockare som Tommy Nilsson, Freda’ och Per Gessle? Må så vara, men den uppfattningen kanske kommer att ändras hos Uppsalapubliken framöver, då gruppen Urtidsdjur nu släpper sin första LP.

Recension: Releasepartyt på Reginateatern i onsdags blev inställt pga covid-19, men Beat Funktions låt ”Green Man” släpps idag fredag den 13 november i en ny fräsch tolkning av Maiah Lay och Henry Bowers.

Recension: Idag fredag 6 november släpper Ismael sitt nya album Doggerland, tyvärr ställer Covid-19 situationen till det för den planerade spelningen på Katalin i helgen.

Recension: Under artistnamnet ”Monsi y su salsa” släpper Simon Monserrat ”Abreme la puerta de tu corazon” den 31 oktober, samtidigt som 3D-animerade videon av Alejandro design från Venezuela (Alejandro Colmenarez).

Uppsalaborna trängs i city. Duo Vindöga går på avstånd från varandra på fält och i skogar runt Uppsala, bärande på en kontrabas. De spelar låten Den avskalade hösten - avskalad på ett alldeles särskilt sätt i den märkliga tid vi lever just nu.

Recension: Höstens andra Klubb Uffe-kväll på Katalin bjöd på en kokande gryta med musik kryddad med stark sås eller Sauce Piquante som den unge fransmannen Theo Lawrence senaste album heter.

På tisdag kommer en stigande stjärna från Frankrike till Klubb Uffe och Katalin. Theo Lawrence beskrivs som en artist med jordig okomplicerad pop som har djupa rötter i den amerikanska myllan.

Årets vinnare av The International Young Talent Competition har utsetts i samband med den 17:e upplagan av Uppsala Internationella Gitarrfestival.