Skriv ut denna sida
Stenhagen vann första matchen i det allsvenska kvalet. (Foto: Morgan Jansson, arkivbild) Stenhagen vann första matchen i det allsvenska kvalet. (Foto: Morgan Jansson, arkivbild)

Fördel Stenhagen i det allsvenska kvalet

2017-03-11 - 20:46

Stenhagen såg ut att gå mot en säker seger i det allsvenska kvalet mot Kristinehamn. Man ledde bortamötet med 4-1 och kunde till slut vinna med 4-3 och kan nu avgöra hemma i returen.

 

Efter en säsong utan förluster i seriespelet gick Stenhagen in i kvalet till Allsvenskan med ett starkt självförtroende. Kval är dock kval och tidigare "meriter" under säsongen räknas inte. Det var Stenhagen som visade mest framåt men det skulle dröja till den 16:e minuten innan välförtjänta 0-1 kom från Anna Mattsson.

 

Av bara farten utökades ledningen till 0-2 minuten senare av Alda Magnadóttir. I andra perioden fick Kristinehamn chansen att reducera via en straff men Teresia Broberg skyddade sitt mål förtjänstfullt. Det skulle dock komma en reducering minuten senare och Kristinehamn hade kontakt efter 1-2 i den nionde minuten.

 

Stenhagen hade en mycket bra period och kunde först utöka till 1-3 genom Jonna Pettersson och några minuter senare i power play även göra 1-4 genom Anna Mattsson som gjorde sitt andra mål under matchen. Dessvärre för Stenhagen lyckas Kristinehamn reducera till 2-4 bara nio sekunder senare.

 

Det var Stenhagen som skapade mest och man ledde skotten efter två perioder med 27-14. Tredje perioden vinner Kristinehamn med 1-0 sedan man gjort 3-4 med knappt tre minuter kvar, en timeout och en toppning inför slutminuterna förblev sedan resultatlös för hemmalaget.

 

Stenhagen förlängde därmed inte bara sin förlustfria svit, man kopplade också ett grepp om den första kvalomgången till allsvenskan. På lördag nästa vecka klockan 12:45 går returen i Stenhagens sporthall.

 

Kristinehamn - Stenhagen 3-4 (0-2, 2-2, 1-0)

Stenhagens mål: Anna Mattsson 2, Alda Magnadóttir, Jonna Pettersson.

Publik: 163

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Recension: För en kort tid sedan släpptes Ables fjärde album "Holding On / Letting Go". Uppsalanyheters musikskribent Pär Dahlerus har lyssnat på skivan och fick en pratstund md Johan Gille som var med och startade bandet redan 1993.

På tisdag 12 november blir det säsongsavslutning på Klubb Uffe i Katalins lokaler. Det blir en klubbspelning med det amerikanska bandet Mipso och Mikaela Finne som har sina rötter i finska Österbotten som kliver upp först på scenen.

Recension: Ramón "Moncho" Monserrat från Uppsala, släpper albumet "Fokus" fredagen den 8 november. Uppsalanyheter har tidigare skrivit om hans musicerande i Löst Folk och i Melodifestivalen 2018 med låten "Cuba Libre".

Peter, Bruno & Matilda är sedan den 4 oktober ute på en två månader lång turné som avslutas i Norrköping den 23 november. I torsdags besökte de fyra multiinstrumentalisterna Uppsala och UKK.

Recension: Det amerikanska bandet Ward Hayden and The Outliers förgyllde en höstlik tisdagskväll på Katalins, Klubb Uffe.

Recension: På lördagskvällen fick Uppsala och UKK besök av Woodstock när en rad mer eller mindre kända artister hyllade 50-års jubileet av den stora Woodstock-festivalen.

Recension: På torsdagskvällen landade Robert Wells och hans stora produktion Rhapsody in Rock på Fyrishov. En stor publik bjöds på mycket underhållande musik av olika kategorier.

Under den gångna helgen genomfördes den 15:e upplagan av Uppsala Internationella Gitarrfestival, Uppsalanyheters fotograf Morgan Jansson delar här med sig av sina bilder från festivalen - del 3.

Simon Monserrat har fått ihop ett professionellt gäng musiker till detta samarbete. Jag har fått lyssna på albumets första låt: La Clave Cubana. Den är sprängfylld av glädje och värme som passar till höstens många färger och salsakvällar. I ett sammanhang jag hörde den var på Zumbakryssningen i september, men då var låten inte släppt och folk frågade var den gick att ladda ned. Det är ett gott tecken!

Under den gångna helgen genomfördes den 15:e upplagan av Uppsala Internationella Gitarrfestival, Uppsalanyheters fotograf Morgan Jansson delar här med sig av sina bilder från festivalen - del 2.