Skriv ut denna sida
Stenhagen vann första matchen i det allsvenska kvalet. (Foto: Morgan Jansson, arkivbild) Stenhagen vann första matchen i det allsvenska kvalet. (Foto: Morgan Jansson, arkivbild)

Fördel Stenhagen i det allsvenska kvalet

2017-03-11 - 20:46

Stenhagen såg ut att gå mot en säker seger i det allsvenska kvalet mot Kristinehamn. Man ledde bortamötet med 4-1 och kunde till slut vinna med 4-3 och kan nu avgöra hemma i returen.

 

Efter en säsong utan förluster i seriespelet gick Stenhagen in i kvalet till Allsvenskan med ett starkt självförtroende. Kval är dock kval och tidigare "meriter" under säsongen räknas inte. Det var Stenhagen som visade mest framåt men det skulle dröja till den 16:e minuten innan välförtjänta 0-1 kom från Anna Mattsson.

 

Av bara farten utökades ledningen till 0-2 minuten senare av Alda Magnadóttir. I andra perioden fick Kristinehamn chansen att reducera via en straff men Teresia Broberg skyddade sitt mål förtjänstfullt. Det skulle dock komma en reducering minuten senare och Kristinehamn hade kontakt efter 1-2 i den nionde minuten.

 

Stenhagen hade en mycket bra period och kunde först utöka till 1-3 genom Jonna Pettersson och några minuter senare i power play även göra 1-4 genom Anna Mattsson som gjorde sitt andra mål under matchen. Dessvärre för Stenhagen lyckas Kristinehamn reducera till 2-4 bara nio sekunder senare.

 

Det var Stenhagen som skapade mest och man ledde skotten efter två perioder med 27-14. Tredje perioden vinner Kristinehamn med 1-0 sedan man gjort 3-4 med knappt tre minuter kvar, en timeout och en toppning inför slutminuterna förblev sedan resultatlös för hemmalaget.

 

Stenhagen förlängde därmed inte bara sin förlustfria svit, man kopplade också ett grepp om den första kvalomgången till allsvenskan. På lördag nästa vecka klockan 12:45 går returen i Stenhagens sporthall.

 

Kristinehamn - Stenhagen 3-4 (0-2, 2-2, 1-0)

Stenhagens mål: Anna Mattsson 2, Alda Magnadóttir, Jonna Pettersson.

Publik: 163

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Recension: Monsi y su Salsa, dvs Simon Monserrat, har som Uppsalanyheter tidigare har beskrivit, en produktiv period i studion. På fredag den 4 december 2020 är det släpp av två singlar som kompletterar hela albumet ” Salsa pal Bailador”, vilket betyder Salsa för dansaren.

Rock på svenska? För inte det tankarna till mjukrockare som Tommy Nilsson, Freda’ och Per Gessle? Må så vara, men den uppfattningen kanske kommer att ändras hos Uppsalapubliken framöver, då gruppen Urtidsdjur nu släpper sin första LP.

Recension: Releasepartyt på Reginateatern i onsdags blev inställt pga covid-19, men Beat Funktions låt ”Green Man” släpps idag fredag den 13 november i en ny fräsch tolkning av Maiah Lay och Henry Bowers.

Recension: Idag fredag 6 november släpper Ismael sitt nya album Doggerland, tyvärr ställer Covid-19 situationen till det för den planerade spelningen på Katalin i helgen.

Recension: Under artistnamnet ”Monsi y su salsa” släpper Simon Monserrat ”Abreme la puerta de tu corazon” den 31 oktober, samtidigt som 3D-animerade videon av Alejandro design från Venezuela (Alejandro Colmenarez).

Uppsalaborna trängs i city. Duo Vindöga går på avstånd från varandra på fält och i skogar runt Uppsala, bärande på en kontrabas. De spelar låten Den avskalade hösten - avskalad på ett alldeles särskilt sätt i den märkliga tid vi lever just nu.

Recension: Höstens andra Klubb Uffe-kväll på Katalin bjöd på en kokande gryta med musik kryddad med stark sås eller Sauce Piquante som den unge fransmannen Theo Lawrence senaste album heter.

På tisdag kommer en stigande stjärna från Frankrike till Klubb Uffe och Katalin. Theo Lawrence beskrivs som en artist med jordig okomplicerad pop som har djupa rötter i den amerikanska myllan.

Årets vinnare av The International Young Talent Competition har utsetts i samband med den 17:e upplagan av Uppsala Internationella Gitarrfestival.

Recension: Den tredje och sista dagen för årets gitarrfestival dedikerades till unga talanger från olika länder.