Skriv ut denna sida
Stenhagen vann första matchen i det allsvenska kvalet. (Foto: Morgan Jansson, arkivbild) Stenhagen vann första matchen i det allsvenska kvalet. (Foto: Morgan Jansson, arkivbild)

Fördel Stenhagen i det allsvenska kvalet

2017-03-11 - 20:46

Stenhagen såg ut att gå mot en säker seger i det allsvenska kvalet mot Kristinehamn. Man ledde bortamötet med 4-1 och kunde till slut vinna med 4-3 och kan nu avgöra hemma i returen.

 

Efter en säsong utan förluster i seriespelet gick Stenhagen in i kvalet till Allsvenskan med ett starkt självförtroende. Kval är dock kval och tidigare "meriter" under säsongen räknas inte. Det var Stenhagen som visade mest framåt men det skulle dröja till den 16:e minuten innan välförtjänta 0-1 kom från Anna Mattsson.

 

Av bara farten utökades ledningen till 0-2 minuten senare av Alda Magnadóttir. I andra perioden fick Kristinehamn chansen att reducera via en straff men Teresia Broberg skyddade sitt mål förtjänstfullt. Det skulle dock komma en reducering minuten senare och Kristinehamn hade kontakt efter 1-2 i den nionde minuten.

 

Stenhagen hade en mycket bra period och kunde först utöka till 1-3 genom Jonna Pettersson och några minuter senare i power play även göra 1-4 genom Anna Mattsson som gjorde sitt andra mål under matchen. Dessvärre för Stenhagen lyckas Kristinehamn reducera till 2-4 bara nio sekunder senare.

 

Det var Stenhagen som skapade mest och man ledde skotten efter två perioder med 27-14. Tredje perioden vinner Kristinehamn med 1-0 sedan man gjort 3-4 med knappt tre minuter kvar, en timeout och en toppning inför slutminuterna förblev sedan resultatlös för hemmalaget.

 

Stenhagen förlängde därmed inte bara sin förlustfria svit, man kopplade också ett grepp om den första kvalomgången till allsvenskan. På lördag nästa vecka klockan 12:45 går returen i Stenhagens sporthall.

 

Kristinehamn - Stenhagen 3-4 (0-2, 2-2, 1-0)

Stenhagens mål: Anna Mattsson 2, Alda Magnadóttir, Jonna Pettersson.

Publik: 163

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Recension: Under tisdagen var det terminspremiär för Klubb Uffe, tisdagsklubben där Katalin i samarbete med eldsjälarna på Rootsy Music presenterar begåvade men mindre namnkunniga artister inom den spretiga genren Americana.

Tolv akter har gått vidare i musiktävlingen Imagine som genomförde två deltävlingar på UKK under lördagen och söndagen. Nu väntar flera aktiviteter för de som gått vidare innan regionfinalen i slutet av mars.

Klubb Uffe på Katalin är ju klubben för artister som Rootsy Music bokar. Det är artister som alla kan samlas under den breda genren som kallas Americana.

Kommande helg öppnas den trettiofjärde upplagan av musiktävlingen Imagine. Totalt 24 uppländska akter gör under två dagar upp om tolv platser i en regionfinal i slutet av mars.

Recension: I slutet av 2016 släppte bandet Future Elephants? Sitt debutalbum. Lite drygt tre år senare har de i dagarna släppt uppföljaren som de kallar "Humans passin' thru".

Recension: De två banden Lugnet och Abramis Brama spelade på Katalin under fredagskvällen, båda banden som har ett släktskap med varandra bjöd på tung hårdrock av lite olika slag men båda med vibbar från 70-talet.

Recension: Lill Lindfors visade på tisdagskvällen att hon fortfarande, efter en 60 årig karriär, är en artist att räkna med. Uppbackad av fem spelskickliga musiker underhöll hon förstås publiken med sång men också med en stor dos av humor.

 

Recension: Det, i huvudsak, Uppsalabaserade bandet Almost DEAD MEN har precis släppt en tre-spårs CD. En slags aptitretare inför deras kommande vinyl-fullängdare.

Recension: De som gillar Michael Jackson fick en helkväll med full fart i form av sångare, dansare, ljud och ljus som tillsammans gav en riktigt sprakande show ikväll på UKK

Recension: Som så många andra älskar jag julmusik. Sångerna går på repeat i bakgrunden här hemma medan jag checkar av allt som ska göras nu i dagarna. Men, som ett ljuvligt avbrott i denna julstress tog jag mig ikväll tid till att faktiskt l y s s n a på musiken, då jag under en timme njöt av vokalensemblen Uppslagets stämningsfulla julkonsert. Guld värt!