Det blev succé direkt när Katalin öppnade "Klubb Uffe" (Foto: Morgan Jansson) Det blev succé direkt när Katalin öppnade "Klubb Uffe" (Foto: Morgan Jansson)

Succépremiär för Klubb Uffe på Katalin

2017-01-28 - 03:26

Katalin och Rootsy Music hade på fredagskvällen premiär för nya Klubb Uffe i Katalins Bakfickas lokaler. Tre artister uppträdde, en svensk och två amerikanska. Först ut var Ellen Sundberg, därefter följde Aaron Lee Tasjan och gruppen The Black Lillies, båda från Tennessee.

 

Ellen Sundberg inleder med att berätta att klubben fått namnet Klubb Uffe för att hylla den legendariske konsertbokaren Uffe Carlsten, som var verksam på Rackis och senare på Katalin. Ellen inleder sedan med "Blame it on the dreamer" från senaste plattan "Cigarette Secrets".

 

Hon har en stark scennärvaro och klarar sig bra på egen hand. Ljudet är mycket bra och lagom starkt. Hon spelar gitarr och ibland också munspel. Hon fortsätter med "Radio shadow" också den från det senaste albumet.

 

5D3 4107-copy-2

 Det blev publiknära för artisterna. (Foto: Morgan Jansson)

 

Ellen berättar att hon nu spelat i alla tre musiklokalerna på Katalin. Det kanske hon faktiskt är ensam om än så länge. En låt från hennes första skiva följer, vi får höra "Spit Them Out". Hon spelade in albumet "Cigarette Secrets" i Woodstock och fortsätter med en låt som inte kom med på skivan "Pink Paint".

 

Hon avslutar sin del av kvällens konsert med som hon själv säger hennes poppigaste låt hittills "Favorite Town". I texten blandar hon engelska och svenska delar vilket är kul och lite unikt.

 

7D2 0797-copy-2

Ellen Sundberg har spelat i alla tre av Katalins lokaler. (Foto: Morgan Jansson)

 

Kvällens huvudnummer, Aaron Lee Tasjan, kommer sedan upp på scenen. Han säger visserligen senare att han är förband till kvällens huvudakt, men det är han som faktiskt är huvudakt, vare sig han vet om det eller inte. Det visar sig att han också är en mycket värdig sådan.

 

Jag tror att Aaron Lee Tasjan, som är en artist på uppgång och hyllas av musikkritiker världen runt kan bli riktigt stor om allt går hans väg. Det känns därför fantastiskt att få se honom på en liten lokal som detta. Fullsatt verkar det vara också, alla bord är upptagna och på golvet framför baren är det knökfullt. Han tackar Ellen Sundberg för hennes fina uppträdande och ursäktar sin klädsel eftersom flygbolaget tappat bort hans bagage. Lite senare kommer Ellen in med papper som han får signera direkt på scenen eftersom bagaget hittat fram till slut.

 

7D2 0904-copy-2

Aaron Lee Tasjan. (Foto: Morgan Jansson)

 

Aaaron Lee Tasjan har stor scennärvaro, underhållande och roliga mellansnack som om han varit med länge trots sin ringa ålder. Min egen "konsertbarometer" när något är riktigt bra är när jag berörs så att ögonen tåras lite, vilket händer ett par gånger under Aaron Lee Tasjans framträdande. Han gör en sagolik version av min favoritlåt "Memphis Rain" från nya skivan "Silver Tears". I låten "Ready to Die" från samma album så får han verkligen visa sina röstresurser.

 

I låten "12 Bar Blues" beskriver han hur han besöker barer i sin hemstad Nashville eller rättare sagt East Nashville som han beskriver som något som skiljer sig en hel del från det vanliga Nashville. Han berättar med en charm och humor som är smittande.

 

7D2 0925-copy-2

Aaron Lee Tasjan. (Foto: Morgan Jansson)


Tasjan berättar att han nyligen varit med på turné med Lucinda Williams och att han var lite tveksam om han skulle våga spela låten "Lucindas Room" för henne. Han bodde på ett hotell en gång där alla rum var uppkallade efter musiker. Rummet han fick var "Lucindas Room". I slutet på en låt väver han plötsligt in några rader från T-Rex hit "Get it On".


Det är hans första spelning i Sverige berättar han innan han avslutar sin del av kvällens show. Jag hoppas att vi snart får se honom här igen, kanske med band nästa gång.


Kvällens sista akt blir sexmannabandet Black Lillies från Knoxville, Tennessee. De har redan hunnit göra fyra stycken album, men medlemmarna har förutom sångaren Cruz Contreras och trummisen Daniel Donato skiftat över tiden berättar sångerskan Haley Cole efter spelningen. Själv har hon bara spelat med bandet i nån vecka.

 

7D2 0955-copy-2

Cruz Contrera sångare i Black Lillies. (Foto: Morgan Jansson)

 

Det inledande Introt är väldigt skönt och det svänger i ett härligt gung när första låten "Two Hearts down" rullar igång. Det märks att musikerna har många influenser från olika musikstilar. I grunden spelar de någon slags Country/Americana men ibland smyger sig lite soul och även jazzpartier in.

 

7D2 1110-copy-2

Sångaren Haley Cole. (Foto: Morgan Jansson)

 

Jag imponeras väldigt av leadgittaristen Mike Seal, som har en annorlunda spelteknik, då han plockar snabbt med alla fingrarna. Jag tror nästan att självaste mark Knopfler skulle bli avundsjuk. Mike blir förstås glad när jag talar om det för honom efter konserten och säger att Knopfler förstås är en av hans stora förebilder. Han berättar också för mig att han varit på turné med den store dobrospelaren Jerry Douglas hemma i USA, vilket också bekräftar hans spelskicklighet.

 

DSC01626-copy-2

Basisten i Black Lillies sjöng "Tear us apart" (Foto: Morgan Jansson)

 

Överhuvudtaget är musikerna väldigt skickliga och musikaliska. De har musiken i blodet. Storheter som The Band virvlar förbi i mitt sinne. En definitiv höjdpunkt är när basisten kliver fram till mikrofonen och sjunger alldeles förträffligt. Låten han sjunger har lite Beatles känsla över sig. Vi får också höra fina duetter med Haley Cole och Cruz Contreras.

 

DSC01643-copy-2

Black Lillies. (Foto: Morgan Jansson)


Black Lillies avslutar med bland annat några fina covers av Buffalo Springfield "For what it's worth" och Rolling Stones "Honky Tonk Women".  Det känns verkligen som att Klubb Uffe fick en mycket fin och värdig premiär. Jag tror att Uffe Carlsten skulle ha gillat konceptet och varit stolt också.

 

Ett hjärtligt tack till Katalin och Rootsy Music. Klubb Uffe fortsätter med flera intressanta artister under våren.

 

Pär Dahlerus
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Taggad under klubb uffe, Katalin

Recension: Trots att de två artisterna Mauro Scocco och Tomas Andersson Wij uppträdde med samma koncept i Parksnäckan för två år sedan fyllde de två populära herrarna Parksnäckan igen. En entusiastisk publik välkomnade dem i den mycket fina sommarkvällen.

Recension: Gyllene Tider fyllde den vackra Botaniska trädgården med publik och med sin musik. Efter 40 år tog de som band avsked av Uppsalapubliken med en kavalkad av hits. Vi fick se ett tajt och taggat band som inte alls känns trötta, tvärtom så sprudlar det av energi om dem.

På lördag är det sommaravslutning på Katalin i Uppsala. Innan semesteruppehållet gästar Uppsalas egen hammondmästare Andreas Hellkvist med musiker för en spelning.

Recension: Jag förvånar mig faktiskt lite själv med att verkligen gilla David Ritschards nyligen släppta album Brobrännaren.

Recension: Amythyst Kiah från Johnson City, Tennesse uppträdde på Klubb Uffe, Katalin på tisdagskvällen. Genom hennes själfyllda sångstämma känner man de musikaliska rötterna tydligt, men dessutom får vi många väldigt informativa, detaljerade och långa mellansnack. De bakgrunder hon ger till låtarna gör att man lyssnar mer på texterna och får en större förståelse.

Recension: För fyra år sedan började Lina Eriksson ett enmansprojekt som sedan utvecklade sig till bandet Lina and The Band of Baroda.

Recension: "That little Ol' band from Texas", som ZZ Top kallar sig själva drog en stor publik på runt 8,000 personer till Botaniska Trädgården. Visserligen överträffade de mina förväntningar, men med en 50-årig lång och gemensam karriär så borde de tre herrarna Gibbons, Hill och Beard kunna prestera mycket bättre. Även vädret gav perfekta förutsättningar.

Recension: Stockholm Jazz Orchestra spelar sviten Nature Spirits av jazzpianisten och kompositören Peter Knudsen.

Jazztrion "Trio Con Trast" vann första pris när Imagine Swedens riksfinal avgjordes i Gävle på lördagen. Trion får nu representera Sverige i den internationella finalen under 2020.

Det är troligen inte många i vårt avlånga land som kan ha undgått "askunge-sagan" om Doug Seegers. Med det nya albumet "A story I got to tell" skriver han ett nytt kapitel i sin livs-roman.

 • Uppsala Fotboll nollade Mallbacken

  IK Uppsala Fotboll går från klarhet till klarhet i årets Elitettan. På lördagen vann man med säkra 3-0 på bortaplan mot Mallbacken IF Sunne. Uppsalalaget hakar på topplagen från sin fjärde plats i tabellen. Uppsalas mål gjordes av Cassandra Korhonen (22, 85) och Beata Olsson (42).

 • Seger för GUSK i mittenmötet

  Det blev seger med 2-0 för Gusk i mittenmötet av herrtvåan mot Lidingö. Gusk ligger efter segern på femte plats i tabellen med 20 poäng, fyra poäng före Lidingö som har 16 poäng. Gusks mål gjordes av Mikael Mellberg (27) och Jens Hägg (87).

 • Greps för narkotikabrott i Tingsrätten

  En man i 25-årsåldern greps i Uppsala Tingsrätts vänthall för narkotikabrott under fredagen. Mannen anträffades med narkotika på sig och är nu misstänkt för narkotikabrott. Narkotikan togs i beslag och en anmälan upprättades på plats.

 • Region Uppsala gick minus 131 miljoner första kvartalet

  Region Uppsalas resultat för kvartal ett uppgår till minus 131 miljoner kronor. Detta är 91 miljoner kronor sämre än budget. Akademiska sjukhuset står för den största avvikelsen och det är framförallt lägre riks- och regionintäkter, tillsammans med högre personal- och läkemedelskostnader som utgör de största avvikelserna meddelar Region Uppsala via informationsbrevet Uppsnappat.

 • Sirius vinnare i hemmapremiären

  Sirius vann även den andra allsvenska matchen då man tog emot Eskilstuna på "nya" Studenternas under måndagen. Sirius fick en bra start och kunde gå fram till ledning med 3-0, en ledning som gästerna reducerade till 3-1 innan halvtid. Den andra halvleken slutade 0-1 och Sirius är obesegrade efter de inledande två omgångarna av årets Allsvenska efter seger med 3-2.

 • Siriusförlust i sista omgången

  Sirius innebandydamer avslutade SSL-säsongen med en förlust i den betydelselösa matchen mot Warberg med 7-5. Sirius hämtade upp ett underläge med 3-0 och hade kvitterat till 4-4 och även tagit ledningen i slutperioden med ett mål. Warberg kunde dock vända tillbaka till seger med 7-5.

 • Kvinna gripen för försök till grov misshandel

  En kvinna i 25-årsåldern greps på fredagseftermiddagen sedan hon försökt hugga personalen på ett boende på Läbyvadsvägen med en glasskärva. I samband med händelsen fick kvinnan en mindre sårskada på handen, men ingen ur personalen skadades. Kvinnan omhändertogs enligt lagen om psykiatrisk tvångsvård och fördes till vården.

 • Greps med kniv i ryggsäck

  En man i 25-årsåldern greps av tillkallad polis i Gränbystaden sedan några ordningsvakter uppmärksammat att mannen gick omkring med en kniv nedstoppad i sin ryggsäck. Mannen är nu misstänkt för förberedelse till grov misshandel.

 • Målrikt vid Siriusseger

  Det blev hela 19 mål i innebandyns superliga mellan Sirius och Dalen när lagen möttes på lördagseftermiddagen. Sirius hade ledningen under hela matchen men Dalen var nära att komma ikapp. Matchen slutade dock 10-9 till blåsvart som går upp på tabellens femte plats. Jakob Drews och Filip Eriksson gjorde tre mål vardera.

 • Första segern för Uppsala Basket

  Uppsala Baskets damer vann säsongens första seger när man på bortaplan besegrade Mark med 79-77. Det krävdes dock förlängning för att skilja lagen åt. Poängbäst i Uppsala blev Ellinor Holmberg med 20 poäng.

 • Nytt datum för Doug Seegers

  Doug Seegers konsert på Parksnäckan den 3 augusti flyttas på grund av omständigheter som man inte kunnat råda över. Nytt datum för konserten är den 11 augusti då den också får en ny starttid 19:00. Köpta biljetter till den 3 augusti är giltiga till det nya datumet meddelar arrangören Parknöje i Uppsala AB.

 • Mendéz klar för Djungelboken - the musical

  Dröse&Norberg som ligger bakom succéerna Trolkarlen från Oz, Snövit the musical och Äventyret Alladin kommer till Uppsala med "Djungelboken The musical". I ett pressmeddelande offentliggör man nu att Mendez gör debut som en svängande latinsk apkung. Musikalen kommer till Uppsala och IFU Arena den 9 februari 2019.

 • Nour El Refai utökar vårturnén, kommer till Uppsala i oktober

  I april avslutade Nour El Refai en rikstäckande vårturné med sin föreställning "En komisk depression" som spelats för utsålda hus och setts av över 20.000 personer. I anslutning till turnéavslutningen, och på allmän begäran, släpptes biljetter till fler föreställningar i höst i Stockholm resp Göteborg. Nu tillkommer Örebro, Malmö, Falun, Västerås och Uppsala i turnéplanen. Turnén avslutas den 8 oktober med en föreställning på UKK i Uppsala.

 • UKK och Uppsala konstmuseum fortsätter samarbetet

  Uppsala Konsert & Kongress (UKK) fortsätter samarbetet med Uppsalas större instituioner inom kulturen. Under fredagen meddelade UKK att samarbetet med Uppsala Konstmuseum fortsätter under våren 2017. Konsten har nu fått en självklar plats på UKK och musiken ett spelrum på konstmuseet, skriver UKK i ett pressmeddelande.

 • Uppsalabandet Mares släpper singel

  Det virala fenomenet "Mares" från Uppsala med debutsingeln "Allt du gör och att du finns" från 2015 har idag över åtta miljoner streams på Spotify. Nu släpper man nya singeln "Nattens sista dans" den 9 mars. Bandet består av fem musiker som samtliga kommer från Uppsala.

 • Per Gessle till Uppsala

  Per Gessle åker ut på stor sommarturné 2017 under namnet "En vacker kväll. Sommarturné 2017" Det är dags att ta en musikalisk selfie skriver Gessle i ett pressmeddelande. Turnén startar den 6 juli i Helsingborg och kommer till Uppsala och Botaniska trädgården som näst sista stopp på turnén den 18 augusti.

 • ReChoir får kommunens resestipendium

  Kulturnämnden i Uppsala beslutade på torsdagen att ge 2016 års resestipendium om 50.000 kronor till kören ReChoir för ett kulturutbyte med Italien. - Uppsala är körernas stad och det känns bra att på detta sätt kunna bidra till utvecklingen för en förhållandevis ny och spännande Uppsalagrupp som håller en hög konstnärlig kvalitet, säger Kulturnämndens ordförande Peter Gustavsson (S) i ett pressmeddelande.

 • Tunström slutar som teaterchef

  Linus Tunström chef och vd på Uppsala Stadsteater sedan nio år tillbaka slutar. När frågan om förlängt förordnande kom upp valde Tunström att inte förlänga för att förverkliga några andra ideér som han har burit på uppger DN kultur.

 • Hep Stars spelar i Uppsala

  Hep Star gör en bejublad konsert på Regina i Uppsala, för ett år sedan var den populära gruppen i Uppsala och bjöd på drygt två timmars nostalgisk rock. Nu är man ute på en ny turné och stannar till i Uppsala den här helgen. Första spelningen gjordes igår fredag, den andra sker under lördagskvällen, det fanns vid midnatt till lördagen fortfarande biljetter kvar.

 • Bowie till Kulturoasen

  På söndag kommer uppsalabandet "Throw me some Bowie" till Kulturoasen. Få band kan göra bra covers på David Bowie men "Throw me some Bowie" är ett av dem som gör det riktigt bra - klockan 14,00 börjar uppträdandet.

 • Säsongspremiär för Kulturoasen

  Söndag den 18 januari öppnar Kulturoasen för vårsäsongen 2015 med populära sångerskan Meta Roos. Publiken kan räkna med att få lyssna till svenska pärlor av bland annat Ted Gärestad, Hasse o Tage samt Povel Ramel.

 • Trettondagskonsert Uppsala Kammarorkester

  På måndag spelar Uppsala Kammarorkester sin traditionsenliga trettondagskonsert på Uppsala Konsert och Kongress. Det är dirigent Paul Mägi och solister Kerstin Avemo, sopran och Cataldo Caputo, tenor. Förutom musikaliska överraskningar utlovas bland annat nummer ur Verdis Rigoletta.

 • Kulturveckan för utvecklingsstörda

  På måndagen inleddes Kulturveckan 2014, av och med människor med utvecklingsstörning. Sedan 1993 anordnar Uppsala kommuns kulturverksamhet evenemanget bland annat för att stimulera kontakt mellan kulturlivet i Uppsala och människor med speciella behov. Kulturveckan pågår mellan den 10-14 november på Grand i Uppsala.

 • Gitarrfestivalen får bidrag

  Uppsala Internationella Gitarrfestival är en av 23 aktörer som får dela på totalt 1 470 000 kr i bidrag från Kulturrådet. Gitarrfestivalens storlek på stödet är dock okänt, men pengarna ska användas som stöd för att bjuda in utländska artister till festivalen.

 • UKKs VD entledigas av styrelsen

  Uppsala Konsert & Kongress VD Magnus Bäckström entledigas från sitt uppdrag. Anledningen uppges vara att styrelsen och Bäckström har skilda uppfattningar om verksamhetens inriktning. Som ny tillförodnad VD har ledningsgruppens Linda Elfving Bovin utsetts. 

 • Miljonkupong på V75 i Uppsala

  Helgens V75 bjöd på en Jackpottomgång, när de sju avdelningarna var körda på Axevalla återstod det endast 27 kuponger med 7 rätt. 20 av dessa kuponger var inlämnade i Sverige, en av kupongerna som var inlämnad hos ATG-ombud lämnades in i Uppsala.

 • Voices of Rock - Legends inställt

  Voices of Rock - Legends som skulle ha uppträtt på UKK den 14 november ställer in koncerten. Arrangören meddelar att den som köpt biljetter kan återlösa dem inom en månad räknat från det datum konserten skulle ha ägt rum.

 • Sandra kvar i idol

  Uppsalatjejen Sandra Wikström lyckades hålla sig kvar i idol efter fredagens delfinal. Av de tolv deltagare från början återstår nu hälften, en av dem är Uppsalatjejen Sandra Wikström. I fredagens delfinal sjöng hon Oasis låt "Wonderwall".

 • Fagerstedt slutar som museichef

  Elisabeth Fagerstedts förordnande som museichef vid Uppsala konstmuseum går ut vid årsskiftet. Hon slutar i och med det sitt uppdrag som ledare för museet efter åtta år.

 • Sandra vidare i Idol 2013

  Sandra Wikström från Uppsala har gått vidare i ytterligare en delfinal i musiktävlingen Idol som pågår just nu på TV4. I fredagens tävling framförde Sandra låten "Empire state of mind" av Alicia Keys & Jay Z.

Dessa keglar hjälper inte sannolikt dina erektioner

Erektil dysfunktion (ED), oförmågan att upprätthålla ett erektionsföretag tillräckligt för sex påverkar upp till 30 miljoner amerikanska män.
Receptbelagda läkemedel som behandlar ED (som Viagra) har funnits i många år nu, och Viagra enbart har ordinerats mer än 20 miljoner gånger i USA. Generellt kan problem med erektioner spåras till problem med blodflödet, och det är problemet att läkemedel som Viagra-adress.

Men den allmänna hälsan och det fysiska tillståndet påverkar även erektionernas kvalitet, liksom tillståndet hos de pubokockcygeus-PC-muskler som utgör bäckenbotten. Behandla golvmusklerna håller dina inre organ på plats, och som alla andra muskelsystem kan de bli slacka över tiden med brist på träning. Kvinnor som har genomgått födseln rekommenderas att göra det som kallas Kegel övningar för att få sitt bäckgolv i form igen. Men visste du att män kan dra nytta av att göra Kegel övningar också? Läs mer här.

Generisk Cialis | Cialis 20 mg | Cialis i Danmark | Cialis netistä