Veronica Maggio fyllde Svandamshallarna. (Foto: Anna Westin) Veronica Maggio fyllde Svandamshallarna. (Foto: Anna Westin)

Veronica Maggio, Uppsalas "egen" drottning fyllde Svandamshallarna

2016-10-02 - 01:07

Med närvaro, nerv i vartenda ord och en enorm professionalitet levererade Veronica Maggio med band en 21 låtar lång konsert i Svandammshallarna till sin stora Uppsalapublik.

 

Wow. Jag som aldrig varit helt säker på henne. Har liksom alltid gillat det jag hör på hennes album, men inte helt fått ihop den enligt mig till synes svala tjejen med de expressiva, ibland desperata texterna. Men nu sitter det där. Som en smäck.

 

Maggio7

Uppsalas egen musikdrottning, Veronica Maggio. (Foto: Anna Westin)

 

Jag brukar inte vilja avslöja från start vartåt en recension bär hän men ikväll känns det faktiskt helt onödigt att hålla på det. Jag har helt enkelt fått uppleva en av Sveriges största artister, och hon var grym.

 

Det börjar redan innan konserten är igång. Stämningen är soft, lite pubertal på nåt sätt men ändå inte. Många som har köat länge sitter längst fram och håller på sina platser. Lite som på festival. Det känns skönt när man kommer in Svandamshallarna och känner förväntningarna. Hon kommer snart. Hon är härifrån, från vår stad - vår drottning.

 

Maggio3

Maggios medmusikanter var kladda helt i vitt. (Foto: Anna Westin)

 

Och så kommer de in, bandet, klädda i vitt. Basisten till och med i vit hatt och alla jublar. Sen kommer hon, jäntan, vet inte vad annars jag ska kalla henne. Denna begåvade kvinna klädd i rödorangea slappa shorts med svarta revärer, vita gympakängor och en vit, kort top som avslöjar den smala överkroppen på ett sportigt, erotiskt, barnsligt och så fullständigt rätt sätt.

 

Maggio2

De som började köa tidigt fick platserna längst fram. (Foto: Anna Westin)

 

De inleder med "Vi mot världen" bra val. Veronica studsar upp och ner som en boll och ger enormt mycket i den första låten. Publiken är igång, nerven är på plats. Jag reflekterar direkt över att hon sjunger så satans bra trots gympapasset som pågår på scenen.

 

Maggio9

Basisten klädd helt i vitt, även hatten var vit. (Foto: Anna Westin)

 

Energiskt och bra början på kvällen och energin tilltar när de fortsätter med "Dom sa" och "Finns det en". Tre låtar som en efter en visar på hur extremt catchy många av Maggios låtar är. Man rycks med helt enkelt. Och hon levererar vartenda ord med stor nerv. Ibland känns det som att hon kämpar med att stå still och vara mer mogen och allvarlig men kroppen vill liksom inte lyssna utan börjar hoppa. Glädje helt enkelt. Över att få uppträda just här och just nu, för just oss. Det är skönt att se.

 

Maggio12

Veronica Maggio bjöd på en energifylld show. (Foto: Anna Westin)

 

När låt nummer fyra "Va kvar" har tonat ut så pratar hon äntligen med oss. "Kära Uppsala. Jag är extra nervös idag. Nervös för att jag älskar er!!!" Jublet vill inte sluta, vi känner oss utvalda och det känns äkta. "Galaxen" tar vid och Veronica vickar nonchalant på höften i förspelet, närmar sig publiken under den lite lugnare låten och rör vid några lyckliga fans på främre raden. Bandet får här visa på sin enorma musikalitet och när låten bygger mot slutet så känner man tydligt att detta är riktigt bra, på flera sätt.

 

Maggio8

Det fanns många hängivna fans på plats i Svandammshallarna. (Foto: Anna Westin)

 

Uppsalaresan startar och vi får följa med Veronica som 15-åring i stadsparken, som 17-åring i staden nötandes sina converse och på rackarbergets hemmafester. Vi landar i ett hjärta som blöder och jag tror att alla våra hjärtan blödde just där och då ikväll. Då lägger jag märke till Therese Johansson som körar. Vilken tjej. Hon är en stor tillgång i bandet och gör storverk under hela kvällen. Det är roligt att få uppleva ett riktigt bra band bakom en så klockren artist.

 

Maggio11

Maggio "studsar" upp och ner under större delen av spelningen. (Foto: Anna Westin)

 

Jag som har fotat av låtlistan av ljudkillen tänker att shit, vi har inte kommit igenom hälften än. Hur ska de orka? Men konserten är välsnickrad. Det kommer då och då "pauslåtar". De levereras även de med närvaro och kärlek men med mindre desperation och tillåter både publiken och artisten att vila. Ljussättningen är även den väl genomtänkt. Som när "Svart sommar" startar med en scen fylld av rött ljus. En av de vilande låtarna som med hjälp av ljuset ger en stor betydelse åt kvällens upplevelse trots att det inte är den starkaste av dem.

 

Maggio

Maggios spelning på lördagen får högt betyg av Uppsalanyheters skribent Nanna Sveinsdottir. (Foto: Anna Westin)

 

En upplevelse som står ut är när hela publiken lyses upp under låten Ayahuasca. Veronica skriker " Allt jag hör är" och publiken svarar, badande och dansande i ljus. Kvällen närmar sig sitt slut och Veronica återvänder flera gånger till den engagerade klungan på hennes högra kant till deras stora glädje. "Sergels torg" väcker de som möjligen slumrat till av alla endorfiner och "Storma" avslutar konserten på ett alldeles underbart sätt.

 

"Jag vill alltid ha det bästa, jag vet inte vad det bästa är, jag vill alltid ha det bästa kvar, jag har fastnat i en tid som inte finns".

 

Maggio5

Veronica Maggio i sin vita top. (Foto: Anna Westin)

 

Textrader som på något sätt sammanfattar Maggio så som jag ser henne ikväll. Hon sammanfattar det vi alla är. Barn som vill ha kvar innerbullen till sist, spara det godaste godiset men samtidigt äta upp allt på en gång. Vem fan vet vilken väg som är den rätta. Vilket håll som var meningen att gå. Inte jag. Men en sak vet jag. Kvällens konsert var bra. Riktigt bra.

 

Maggio13

"Jag vill inte lämna er ikväll" Veronica Maggio trivs på hemmaplan. (Foto: Anna Westin)

 

Maggio säger " Jag vill inte lämna er ikväll" och går av scenen. Givetvis kommer hon tillbaka och levererar extranummer men hade jag fått välja hade kvällen slutat med de orden. Det behövdes inget mer. Jag är tacksam för den här kvällen.

Nanna Sveinsdóttir
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Recension: Långbacka/Bådagård, alltså Maja Långbacka och Matilda Bådagård har släppt sitt andra album som de kallar Every little whisper turns into a roar.

Recension: Nu på fredag släpper Uppsalabandet Almost Dead Men sitt debutalbum, A brilliant Future wasted growing up. Inte nog med att de lyckats skapa ett album som skulle kunna härstamma från 70-talet, de ger också ut albumet på vinyl.

Allt blir annorlunda med det nya coronaviruset för DJ, musiker och Zumbainstruktör Simon Monserrat. Den pågående pandemin påverkar musikbranschen och andra kringverksamheter.

Recension: Uppsalabon Markus Berjlund säger själv att han är en orolig själ. Det kan man även utläsa av titeln till det nya albumet "Om allting går åt helvete så ska du inte följa med". Albumet känns dock betydligt mer positivt än så och det är dessutom riktigt bra.

Recension: Det här är första gången vi spelar i Uppsala, berättar Slowgolds Amanda Werne från Katalins scen ett par låtar in i fredagens konsert. Så fantastiskt ställe! lägger hon till. Det tycks som att uppskattningen är ömsesidig och att många i publiken länge sett fram emot att se och höra Slowgold här.

Recension: Pianisten Emil Ingmar har nyligen släppt sitt första album som han kallar "Karlavagnen. Ett album som innehåller tolv originalkompositioner av den Värmlandsbördige Uppsalabon.

Recension: Den 29 årige kanadensaren Joe Nolan är inne i en väldigt kreativ och produkriv fas. Hans senaste album som släpptes för någon vecka sedan heter Drifters.

Recension: Uppsalaaktuella Slowgold släppte nyligen sitt nya album, Aska. På fredag 6 mars kommer de till Katalin.

Recension: Den mycket hyllade föreställningen " Kvinnan som är jag" med Lisa Nilsson på UKK, var i det närmaste utsåld, vilket fick stor effekt på applåder, allsång och skratt.

Recension: Två artister med stora influenser från soulmusiken uppträdde på Katalins Klubb Uffe på tisdagskvällen. Liz Brasher från Memphis och Jesper Lindell från Ludvika.

 • Sirius tappade matchen i andra halvleken

  Sirius spelade ut Elfsborg under första halvleken i kvällens allsvenska möte. I halvtid ledde uppsalalaget med 3-1 efter mål av Stefano Vecchia, Elias Andersson och Axel Björnström. I andra halvleken tappade man det mesta och Elfsborg kunde komma ikapp och kvitterade till 3-3 i den 63:e minuten. 

 • Uppsala föll mot Kristianstad

  IK Uppsala Fotbolls Cassandra Korhonen gav sitt lag ledninge med 1-0 i det damallsvenska möte mot Kristianstad på bortaplan under söndagen. Men några poäng blev det inte till nykomlingarna, Kristianstad vände på matchen genom att först kvittera till 1-1 genom Jutta Rantala i den 61:a minuten. En kvart senare gjorde Josefin Harrysson 2-1 för hemmalaget, ett resultat som alltså kom att bli slutresultat.

 • Sirius andra förlust

  IK Sirius Fotboll inkasserade sin andra förlust i årets allsvenska när man förlorade med matchens enda mål mot AIK. Segern för Solnalaget är den nionde raka mot Sirius.

 • Aggresiv mot billjettkontrollant

  En kvinna i 25-årsåldern anmäldes på tisdagsmorgonen för ringa bedrägeri och våldsamt motstånd. Det var när en biljettkontrollant bad om att få se biljett på bussen. Kvinnan saknade biljett och avvisades från platsen efter anmälningsupptagning.

 • Grävde vid grav - omhändertogs av polis

  En person omhändertogs på fredagskvällen sedan denne uppträtt irrationellt på en kyrkogård vid Engelska parken. Personen stökade till vid en grav och grävde i marken uppger polisne i region mitt på sin hemsida. Personen omhändertogs med stöd av 47 § LPT (lagen om psykiatrisk tvångsvård).

 • Medelväntetiden på 1177 ökar

  Medelväntetiden till 1177 Vårdguiden på telefon var i februari 22 minuter lång, uppger Vårdstyrelsen i Region Uppsala. Anledningen till den ökade väntetiden uppges bero på många samtal om coronaviruset.

 • Vårdstyrelsens resultatprognos 5 miljoner kronor

  Vårdstyrelsen och dess förvaltningar, Folktandvården och Nära vård och hälsa redovisar ett prognosticerat resultat på 5 miljoner kronor efter februari månads utgång. Resultatet är dock en avvikelse mot årsbudget med 9,6 miljoner kronor uppger Region Uppsala. Nära vård och hälsa redovisar en prognos på minus 6 miljoner kronor.

 • Bilbränder i Stenhagen

  Två bilar skadades på måndagskvällen i en anlagd brand. Det var en parkerad bil som antändes och en bil som stod parkerad intill fick sekundärskador av branden. Polisen misstänker att branden var anlagd och upprättade en anmälan om skadegörelse genom brand.

 • Stopp i tågtrafiken efter påkörningsolycka

  En person omkom vid 17:30-tiden efter en påkörningsolycka av ett tåg vid Bergsbrunna. Under arbetet på olycksplatsen stoppades all tågtrafik mellan Uppsala Central och Knivsta. Polisens trafikstopp hävdes klockan 18:42, anhöriga är underrättade om dödsfallet. Det finns inga misstankar om brott, uppger polisen i region Mitt.

 • Beväpnad man greps för stöld

  Två män ertappades på söndagen med att stjäla i en butik i Uppsala, en av männen var även beväpnad med både handeldvapen och en kniv. Båda männen är misstänkta för ringa stöld medans den andra även är misstänkt för grovt vapenbrott samt brott mot knivlagen uppger polisen i Uppsala län.

 • Nytt datum för Doug Seegers

  Doug Seegers konsert på Parksnäckan den 3 augusti flyttas på grund av omständigheter som man inte kunnat råda över. Nytt datum för konserten är den 11 augusti då den också får en ny starttid 19:00. Köpta biljetter till den 3 augusti är giltiga till det nya datumet meddelar arrangören Parknöje i Uppsala AB.

 • Mendéz klar för Djungelboken - the musical

  Dröse&Norberg som ligger bakom succéerna Trolkarlen från Oz, Snövit the musical och Äventyret Alladin kommer till Uppsala med "Djungelboken The musical". I ett pressmeddelande offentliggör man nu att Mendez gör debut som en svängande latinsk apkung. Musikalen kommer till Uppsala och IFU Arena den 9 februari 2019.

 • Nour El Refai utökar vårturnén, kommer till Uppsala i oktober

  I april avslutade Nour El Refai en rikstäckande vårturné med sin föreställning "En komisk depression" som spelats för utsålda hus och setts av över 20.000 personer. I anslutning till turnéavslutningen, och på allmän begäran, släpptes biljetter till fler föreställningar i höst i Stockholm resp Göteborg. Nu tillkommer Örebro, Malmö, Falun, Västerås och Uppsala i turnéplanen. Turnén avslutas den 8 oktober med en föreställning på UKK i Uppsala.

 • UKK och Uppsala konstmuseum fortsätter samarbetet

  Uppsala Konsert & Kongress (UKK) fortsätter samarbetet med Uppsalas större instituioner inom kulturen. Under fredagen meddelade UKK att samarbetet med Uppsala Konstmuseum fortsätter under våren 2017. Konsten har nu fått en självklar plats på UKK och musiken ett spelrum på konstmuseet, skriver UKK i ett pressmeddelande.

 • Uppsalabandet Mares släpper singel

  Det virala fenomenet "Mares" från Uppsala med debutsingeln "Allt du gör och att du finns" från 2015 har idag över åtta miljoner streams på Spotify. Nu släpper man nya singeln "Nattens sista dans" den 9 mars. Bandet består av fem musiker som samtliga kommer från Uppsala.

 • Per Gessle till Uppsala

  Per Gessle åker ut på stor sommarturné 2017 under namnet "En vacker kväll. Sommarturné 2017" Det är dags att ta en musikalisk selfie skriver Gessle i ett pressmeddelande. Turnén startar den 6 juli i Helsingborg och kommer till Uppsala och Botaniska trädgården som näst sista stopp på turnén den 18 augusti.

 • ReChoir får kommunens resestipendium

  Kulturnämnden i Uppsala beslutade på torsdagen att ge 2016 års resestipendium om 50.000 kronor till kören ReChoir för ett kulturutbyte med Italien. - Uppsala är körernas stad och det känns bra att på detta sätt kunna bidra till utvecklingen för en förhållandevis ny och spännande Uppsalagrupp som håller en hög konstnärlig kvalitet, säger Kulturnämndens ordförande Peter Gustavsson (S) i ett pressmeddelande.

 • Tunström slutar som teaterchef

  Linus Tunström chef och vd på Uppsala Stadsteater sedan nio år tillbaka slutar. När frågan om förlängt förordnande kom upp valde Tunström att inte förlänga för att förverkliga några andra ideér som han har burit på uppger DN kultur.

 • Hep Stars spelar i Uppsala

  Hep Star gör en bejublad konsert på Regina i Uppsala, för ett år sedan var den populära gruppen i Uppsala och bjöd på drygt två timmars nostalgisk rock. Nu är man ute på en ny turné och stannar till i Uppsala den här helgen. Första spelningen gjordes igår fredag, den andra sker under lördagskvällen, det fanns vid midnatt till lördagen fortfarande biljetter kvar.

 • Bowie till Kulturoasen

  På söndag kommer uppsalabandet "Throw me some Bowie" till Kulturoasen. Få band kan göra bra covers på David Bowie men "Throw me some Bowie" är ett av dem som gör det riktigt bra - klockan 14,00 börjar uppträdandet.

 • Säsongspremiär för Kulturoasen

  Söndag den 18 januari öppnar Kulturoasen för vårsäsongen 2015 med populära sångerskan Meta Roos. Publiken kan räkna med att få lyssna till svenska pärlor av bland annat Ted Gärestad, Hasse o Tage samt Povel Ramel.

 • Trettondagskonsert Uppsala Kammarorkester

  På måndag spelar Uppsala Kammarorkester sin traditionsenliga trettondagskonsert på Uppsala Konsert och Kongress. Det är dirigent Paul Mägi och solister Kerstin Avemo, sopran och Cataldo Caputo, tenor. Förutom musikaliska överraskningar utlovas bland annat nummer ur Verdis Rigoletta.

 • Kulturveckan för utvecklingsstörda

  På måndagen inleddes Kulturveckan 2014, av och med människor med utvecklingsstörning. Sedan 1993 anordnar Uppsala kommuns kulturverksamhet evenemanget bland annat för att stimulera kontakt mellan kulturlivet i Uppsala och människor med speciella behov. Kulturveckan pågår mellan den 10-14 november på Grand i Uppsala.

 • Gitarrfestivalen får bidrag

  Uppsala Internationella Gitarrfestival är en av 23 aktörer som får dela på totalt 1 470 000 kr i bidrag från Kulturrådet. Gitarrfestivalens storlek på stödet är dock okänt, men pengarna ska användas som stöd för att bjuda in utländska artister till festivalen.

 • UKKs VD entledigas av styrelsen

  Uppsala Konsert & Kongress VD Magnus Bäckström entledigas från sitt uppdrag. Anledningen uppges vara att styrelsen och Bäckström har skilda uppfattningar om verksamhetens inriktning. Som ny tillförodnad VD har ledningsgruppens Linda Elfving Bovin utsetts. 

 • Miljonkupong på V75 i Uppsala

  Helgens V75 bjöd på en Jackpottomgång, när de sju avdelningarna var körda på Axevalla återstod det endast 27 kuponger med 7 rätt. 20 av dessa kuponger var inlämnade i Sverige, en av kupongerna som var inlämnad hos ATG-ombud lämnades in i Uppsala.

 • Voices of Rock - Legends inställt

  Voices of Rock - Legends som skulle ha uppträtt på UKK den 14 november ställer in koncerten. Arrangören meddelar att den som köpt biljetter kan återlösa dem inom en månad räknat från det datum konserten skulle ha ägt rum.

 • Sandra kvar i idol

  Uppsalatjejen Sandra Wikström lyckades hålla sig kvar i idol efter fredagens delfinal. Av de tolv deltagare från början återstår nu hälften, en av dem är Uppsalatjejen Sandra Wikström. I fredagens delfinal sjöng hon Oasis låt "Wonderwall".

 • Fagerstedt slutar som museichef

  Elisabeth Fagerstedts förordnande som museichef vid Uppsala konstmuseum går ut vid årsskiftet. Hon slutar i och med det sitt uppdrag som ledare för museet efter åtta år.

 • Sandra vidare i Idol 2013

  Sandra Wikström från Uppsala har gått vidare i ytterligare en delfinal i musiktävlingen Idol som pågår just nu på TV4. I fredagens tävling framförde Sandra låten "Empire state of mind" av Alicia Keys & Jay Z.

Dessa keglar hjälper inte sannolikt dina erektioner

Erektil dysfunktion (ED), oförmågan att upprätthålla ett erektionsföretag tillräckligt för sex påverkar upp till 30 miljoner amerikanska män.
Receptbelagda läkemedel som behandlar ED (som Viagra) har funnits i många år nu, och Viagra enbart har ordinerats mer än 20 miljoner gånger i USA. Generellt kan problem med erektioner spåras till problem med blodflödet, och det är problemet att läkemedel som Viagra-adress.

Men den allmänna hälsan och det fysiska tillståndet påverkar även erektionernas kvalitet, liksom tillståndet hos de pubokockcygeus-PC-muskler som utgör bäckenbotten. Behandla golvmusklerna håller dina inre organ på plats, och som alla andra muskelsystem kan de bli slacka över tiden med brist på träning. Kvinnor som har genomgått födseln rekommenderas att göra det som kallas Kegel övningar för att få sitt bäckgolv i form igen. Men visste du att män kan dra nytta av att göra Kegel övningar också? Läs mer här.

Generisk Cialis | Cialis 20 mg | Cialis i Danmark | Cialis netistä