Skriv ut denna sida
Över 10.000 festivalbesökare såg "A Walk In The Park i Helsingborg. (Foto: Andreas Almquist) Över 10.000 festivalbesökare såg "A Walk In The Park i Helsingborg. (Foto: Andreas Almquist)

Succé för fredagens "A Walk In The Park" i Botaniska

2016-08-11 - 01:22

På onsdagen släppte arrangörerna till endagsfestivalen "A Walk In The Park" ytterligare 550 biljetter. Efter två minuter var samtliga biljetter på nytt slutsålda och det står redan klart att det blir publikrekord i Botaniska.

 

Trycket efter biljetter till endagsfestivalen "A Walk In The Park" har varit mycket stort. Redan i början av juli var arrangemanget som då planerades att genomföras i Stadsträdgården i princip slutsålt.

 

Efter beslut om att flytta festivalen till Botaniska Trädgården öppnades det upp för släpp av fler biljetter, först släpptes ytterligare 100 barnbiljetter och i går onsdag släpptes ytterligare 550 blandade biljetter som dock såldes slut på två minuter enligt arrangören.

 

A Walk In The Park är en helt ny endagsfestival där artister som Så mycket bättre-succén Miriam Bryant, albumaktuella Melissa Horn, svenska legenden Lars Winnerbäck, hyllade Amanda Bergman och Nano kommer att uppträda.

 

Endagsfestivalen som endast gör tre stopp den här sommaren har gjort en trippelsuccé, först sålde man slut på Rävspelet i Kalmar den 9 juli med över 8.000 besökare och veckan efter i Helsingborg var det också utsålt och cirka 10.000 festivalbesökare på plats.

 

Med en dag kvar till det tredje och sista stoppet som sker i Uppsala står det redan klart att man kommer att sätta nytt publikrekord i Botaniska Trädgården och succén för arrangörerna Welcome Concerts, Paraply Produktion och The Tivoli tillsammans med produktionsbolaget United Stage är ett faktum.

 

- Känslan av att allt äntligen har fallit på plats är nästintill euforisk, säger Robin Åkerman på Paraply Produktion. Vår ambition är att långsiktigt skapa en festivalupplevelse som är helt ny på Nordiska marknaden. Att vi utgår från ett samarbete med fyra partners där alla har olika infallsvinklar och erfarenheter skapar dessutom fantastiska möjligheter.

 

För exakt två år sedan drog festivalen Uppsala Peace Party över 10.000 åskådare till Botaniska Trädgården, i morgon fredag kommer den siffran att överträffas men några officiella försäljningssiffror har inte släppts ännu av arrangörerna.

 

Festivalens körschema:

16:00 Festivalen öppnar

16:25 Nano

17:00 Amanda Bergman

18:30 Miriam Bryant

20:00 Melissa Horn

21:30 Lars Winnerbäck

23:00 Festivalen stänger

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Mycket av Kulturnattens evenemang var digitalt, men för de som ville ta en nostalgitripp live med E-TYPE var Parksnäckan kvällens riktiga höjdare.

Vi sitter på parkbänkar längs Fyrisån i början av augusti för att Joakim Palm ska kunna presentera sig själv, sin musik och sitt album "Don't stop trying" som släpptes den 24 juli 2021.

Monsi y su salsa, släppte den 25 juni "Salsa choke na ma", featuring Joys & Papa Dee.

Kent Wennman och hans Rockabilly Quartet släppte nyligen en ny skiva med Elvislåtar som "the king" framförde live 1954-1955.

Recension: Monsi y su Salsa, dvs Simon Monserrat, har som Uppsalanyheter tidigare har beskrivit, en produktiv period i studion. På fredag den 4 december 2020 är det släpp av två singlar som kompletterar hela albumet ” Salsa pal Bailador”, vilket betyder Salsa för dansaren.

Rock på svenska? För inte det tankarna till mjukrockare som Tommy Nilsson, Freda’ och Per Gessle? Må så vara, men den uppfattningen kanske kommer att ändras hos Uppsalapubliken framöver, då gruppen Urtidsdjur nu släpper sin första LP.

Recension: Releasepartyt på Reginateatern i onsdags blev inställt pga covid-19, men Beat Funktions låt ”Green Man” släpps idag fredag den 13 november i en ny fräsch tolkning av Maiah Lay och Henry Bowers.

Recension: Idag fredag 6 november släpper Ismael sitt nya album Doggerland, tyvärr ställer Covid-19 situationen till det för den planerade spelningen på Katalin i helgen.

Recension: Under artistnamnet ”Monsi y su salsa” släpper Simon Monserrat ”Abreme la puerta de tu corazon” den 31 oktober, samtidigt som 3D-animerade videon av Alejandro design från Venezuela (Alejandro Colmenarez).

Uppsalaborna trängs i city. Duo Vindöga går på avstånd från varandra på fält och i skogar runt Uppsala, bärande på en kontrabas. De spelar låten Den avskalade hösten - avskalad på ett alldeles särskilt sätt i den märkliga tid vi lever just nu.