Tomas Karlsson under en spelning på Kulturnatten. (Foto: Anna Westin) Tomas Karlsson under en spelning på Kulturnatten. (Foto: Anna Westin)

"Nya chanser varje dag" - Tomas Karlsson, Frantic Sunday

2014-12-07 - 02:48

För ett tag sedan fick Uppsalanyheter chansen att intervjua sångaren i ett av Uppsalas just nu hetaste band, Tomas Karlsson från bandet Frantic Sunday på Café Linné Hörnan. Då hade bandet precis haft en releasefest och spelning för sitt första album, nu har de påbörjat sin Sverigeturné och framtiden ser riktigt ljus ut för Uppsalabandet.

 

Bandet består av fyra medlemmar, sångaren Tomas Karlsson, basisten Ola Renman, trummisen Henrik Nilsson samt gitarristen Joel Yngvesson. Man har i dagsläget hållit ihop i sex år i Frantic Sunday, dock har kvartetten inte alltid sett ut just på det här viset.

- Det var jag, Ola och Kristian, första gitarristen och så sökte vi en trummis, då kom Henrik in. Men sen hoppade Kristian av och då var det jag, Ola och Henrik som var de första medlemmarna typ och sen kom den nya gitarristen Joel in liksom. Så har det vart i sex år nu. Det är en väldig trygghet tycker jag.

 

”Vi kan skratta väldigt mycket tillsammans”

 

När Tomas nämner detta kommer talesättet ”Är man vänner med varandra i över sju år, då håller man livet ut”och han håller med i detta. Att om man klarar det så länge så klarar man med största säkerhet allt tillsammans.
- Ja så är det ju, vänner i dalar och toppar. Och sen kan vi skratta väldigt mycket tillsammans också och det är bra. Vi har en bra social vibb och det gör att de blir väldigt roligt att umgås. Det gör att man klarar av att det blir intensivt ibland.

 

g

Frantics budskap, #StayFrantic vilket betyder "Fortsätt vara heta, fortsätt vara maniska" (Foto: Anna Westin)

 

Bandet repar normalt sätt tillsammans en till två gånger i veckan. Varje tisdag men ibland också en och annan söndag spenderar bandet sin tid i replokalen på Bäverns Gränd. Om de inte står inför en spelning vill säga för då blir det oftast lite mer. När bandet var ute på sin Tysklandsturné stod fem gig på fem dagar på schemat. Då blir det lätt intensivt.

 

Men det beror ju också på vilket stadie man är i livet. Hur ser det ut privat för er?

 - Ja jag har familj, ett barn och en fru. Ingen annan har barn, Ola är singel men de andra har kilat stadigt i flera flera år. Det går att vara flexibel. Så länge musiken är ens passion tror jag alltid att en hittar plats för musiken i livet. Så är det för mig i alla fall, det har alltid funnits plats för den.

 

”Jag ska bli Rockstjärna”

 

När frågan om när Tomas fann passionen för musiken kommer upp är det sånär att han svarar med klockslaget inkluderat. Men att det var just en lördag kommer han ihåg.
- När jag var 16 år, April år 2000. Det var en lördag, det vet jag. Det var ett speciellt ögonblick. Det var med mitt första band, vi hade vår andra spelning på Medborgarhuset i Säffle. Jag är uppväxt i Säffle och så gick vi ut och mötte publiken där och jag sträckte upp två fingrar i skyn och så kom publikens jubel, då kände jag att jag ska bli rockstjärna. Det var då det började.

 

h

Trummisen Henrik Nilsson och basisten Ola Renman. (Foto: Anna Westin)

 

I början av Frantic Sundays karriär kan man uppleva att musiken som bandet levererade främst passade ett live-band och att man därför klassades som en live-akt helt enkelt. Men med åren har musiken dock förändrats och det märker man i och med det nysläppta albumet med samma namn som bandet. Man visar idag upp sig som ett mångsidigt band, som når och berör en oberoende om man sitter hemma i soffan, i bilen eller om man står i ett publikhav och har Frantic framför sig på scenen.


- Jo i början var det väldigt mycket energi och allt utåt liksom. Sen har det fördjupats så vi har en del svärta i det nu också. ’Turn me up’ är en låt på nya albumet som är lite mera lugn liksom. ’Deepest days’ är också lite mera tillbakalutad men ändå hoppfull. Så på så sätt har det förändrats, att vi har hittat olika nya uttryckssätt. Inte bara energin, utan andra sätt att köra på också. Samtidigt som det finns en viss trygghet i vad vi gör också. Lite kreativa kriser har vi också haft. Men nu verkar det som om folk är rätt tillfreds med vad vi gör i bandet. Så det är gött liksom.

 

Finns det någonting som ni inte har testat än som ni vill göra? Eller känner ni att ni har det och därför inte vill gå ett steg längre?
-
Alltså jag skulle väl… Det finns oändliga möjligheter. Jag skulle väl vilja testa och spela något nytt instrument. Key-guitar kanske, du vet en sån här synth som man har som en gitarr, det kanske skulle vara skoj. Köra lite solon där.

 

Okej, då vill vi se dig spela det på en spelning om två år!

 - Då kör vi! Haha nej det är där problemet kommer in, för jag vet inte om jag har disciplin nog att gå in i det där riktigt. Vi får se, det handlar mycket om, ja under vårt bands gång så började jag med en Nord Electro Synth som är rätt stor sen gick jag över till en Korg Synth som är mycket mindre och gör lite mer roliga ljud eller inte mer roliga ljud, men den är lite mer experimentell och det har skett en gång vart tredje år att jag har bytt instrument, så det kanske är dags nu.

 

”Viktigt att hålla igång”

 

- Men piano, det har varit mitt instrument, det började jag lära mig när jag var nio år. Sen har sång blivit huvudinstrumentet. Men det är väldigt trevligt att kunna klaviatur för då kan en skriva låtar och sådär. Satt i lördags och skrev någon ny liten melodi. Det är viktigt att hålla igång, vi har ju släppt ett album nu och då måste man titta på framtiden direkt. Album två så här. Det svåra andra albumet. Vi har en bra relation på gång med bolaget nu också. Dom har väl tagit del av de fina recensioner som vi har fått och känner att nu är de pepp. Så det blir skoj att se vad det kan leda till liksom.

 

2

Tomas Karlsson under spelningen på releasefesten på Katalin. (Foto: Anna Westin)

 

Tomas berättar att han började spela piano tack vare hans mor, men själv höll hon inte på med musik.
- Nej hon gjorde inte det. Hon vart utsatt för en elak musiklärare när hon var liten, som sa ”Du sjunger falskt, sjung lägre”och sen dess har hon blivit liksom så här, det blir ju jobbigt liksom. Men hon tyckte att piano det ska han lära sig.

 

Tomas alla bröder spelade istället fiol, vilket gjorde att Tomas var den enda av dem som spelade piano, på frågan om han ansåg sig vara coolare än sina bröder så svarade han:
- Jag vet inte riktigt, mitt mål är inte att vara cool liksom.

 

Inte mellan brorsorna heller? Det fanns aldrig någon form utav syskonrivalitet?

- Nej dom är lite äldre så det har inte varit så mycket rivalitet, kanske med min äldsta lite, men det är lite olika områden. Jag är den enda som har en musikalisk karriär. Min mellanbrorsa är skådespelare. Så han har en konstnärlig ådra han också och har en sån här teaterkarriär vilket är roligt. Men det är bara jag som håller på såmycket med musik, han sjunger ju också min bror, väldigt bra men det är ingen annan som har ett rockband i familjen. Det är jag ensam om.

 

”Strävar efter att vara het”

 

- Det där med att vara cool, det är inte så viktigt. Jag strävar efter att vara het istället, så här maniskt liksom. Den grejen. Det har aldrig varit ett mål för mig att vara cool. Det är så många människor som trängs i den coolhetsfållan så det är inte intressant tycker jag.

 

Du tar mer din egen väg?
-
Ja. Beröra liksom, det vill jag göra, hänföra och beröra. Man måste jobba tillsammans. Det handlar ju många av våra låtar om, att arbeta tillsammans för någonting, att bli ett för musiken och riva murarna mellan människor. Att riva de här murarna som skiljer oss åt. Rädslan från att ta kontakt med andra. Att riva det där och förenas i gemenskapen, då måste det finnas en hetta och passion och en vilja och kärlek - det handlar Frantic Sunday mycket om.

 

Är det ifrån detta som budskapet - Stay Frantic kommer ifrån?
-
Ah exakt, och det handlar också väldigt mycket om att fortsätta vara manisk liksom. Det gäller att fortsätta ha den här inre elden. Att känna att man ska behålla den här känslan som man får live i musiken. Att bara lagra den här i själen och kunna ta fram den och drivas utav den.

 

18

Stage Diving på Katalin under releasefesten i oktober. (Foto: Anna Westin)

 

Att riva murar som skiljer människor åt för att kunna råda bot på den rädslan som finns hos oss människor av att ta kontakt är kanske en av Musikhjälpens främsta syften utöver insamlandet av pengar för de olika årliga ändamålen. Under releasefesten för albumet nämnde man Musikhjälpen och att man i Frantic även skulle vara aktiva där. Bland annat har man startat ett evenemang på Facebook.


- Alltså vi har ju startat de här eventet på Facebook. För att samla folk kring det här att det kommer till Uppsala. För det tycker vi är jävla häftigt, att det kommer hit. Det har varit så himla mycket i Göteborg och Malmö i många år, och det är så gött att det kommer till hemstaden nu. Så då vill vi visa andra vad Uppsala handlar om. Den här passionen och det här drivet.

 

Därför har det också varit ett naturligt samtalsämne under bandets rep, just hur man ska ta del i Musikhjälpen som band i Uppsala. Allt ifrån ett vanligt gig där ett valfritt inträde av publiken går till insamlingen till ett eventuellt samarbete med Sound Level har diskuterats. Under vår intervju kom också förslaget om att auktionera ut en träff med bandet under ett reptillfälle upp och hur det i såfall skulle komma att gå till väga. Idag är det dock definitivt att man kommer att uppträda på den scen som Welcome Uppsala slagit upp på Stora Torget på måndag kl. 20.00 för att på så sätt välkomna P3 till Uppsala.

 

Innan vi går skilda vägar ställs en sista fråga om valet av plats för intervju, då Tomas själv valde att det var just på Café Linné Hörnan som vi skulle ses.

- Jag tycker det är väldigt mysigt i de här kvarteren. Det är en bra stämning här i krokarna nära Linnéträdgården och jag gillar mer det här än typ Landings på gågatan för det är lite mera avsides. Jag romantiserar de här kvarteren mer, studentkvarteren lite sådär. Det finns en hoppfullhet i det här tycker jag. Jag är ju väldigt inspirerad av Uppsala generellt och har fått en nystart i den här staden som jag är väldigt tacksam för. Jag flyttade ju hit för sju år sedan. Det känns som att jag får nya chanser här varje dag. Så här varje termin, på ett väldigt trevligt sätt.

 

Uppsalanyheter återkommer med mer nyheter om Frantic Sunday efter måndagens spelning på Stora Torget i samband med Musikhjälpen.

 

Anna Westin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Recension: Monsi y su Salsa, dvs Simon Monserrat, har som Uppsalanyheter tidigare har beskrivit, en produktiv period i studion. På fredag den 4 december 2020 är det släpp av två singlar som kompletterar hela albumet ” Salsa pal Bailador”, vilket betyder Salsa för dansaren.

Rock på svenska? För inte det tankarna till mjukrockare som Tommy Nilsson, Freda’ och Per Gessle? Må så vara, men den uppfattningen kanske kommer att ändras hos Uppsalapubliken framöver, då gruppen Urtidsdjur nu släpper sin första LP.

Recension: Releasepartyt på Reginateatern i onsdags blev inställt pga covid-19, men Beat Funktions låt ”Green Man” släpps idag fredag den 13 november i en ny fräsch tolkning av Maiah Lay och Henry Bowers.

Recension: Idag fredag 6 november släpper Ismael sitt nya album Doggerland, tyvärr ställer Covid-19 situationen till det för den planerade spelningen på Katalin i helgen.

Recension: Under artistnamnet ”Monsi y su salsa” släpper Simon Monserrat ”Abreme la puerta de tu corazon” den 31 oktober, samtidigt som 3D-animerade videon av Alejandro design från Venezuela (Alejandro Colmenarez).

Uppsalaborna trängs i city. Duo Vindöga går på avstånd från varandra på fält och i skogar runt Uppsala, bärande på en kontrabas. De spelar låten Den avskalade hösten - avskalad på ett alldeles särskilt sätt i den märkliga tid vi lever just nu.

Recension: Höstens andra Klubb Uffe-kväll på Katalin bjöd på en kokande gryta med musik kryddad med stark sås eller Sauce Piquante som den unge fransmannen Theo Lawrence senaste album heter.

På tisdag kommer en stigande stjärna från Frankrike till Klubb Uffe och Katalin. Theo Lawrence beskrivs som en artist med jordig okomplicerad pop som har djupa rötter i den amerikanska myllan.

Årets vinnare av The International Young Talent Competition har utsetts i samband med den 17:e upplagan av Uppsala Internationella Gitarrfestival.

Recension: Den tredje och sista dagen för årets gitarrfestival dedikerades till unga talanger från olika länder.

 • Bravo tremålsskytt för Sirius

  Chatlotte Bravo blev tremålsskytt när Sirius besegrade Lund i Svenska Superligan på bortaplan med 7-2. Sirius befäster därmed sin andra plats i SSL-tabellen tre poäng efter Thorengruppen och en poäng före Pixbo. Övriga målskyttar för Sirius blev Klara Molin 2 mål, Rebecka Jansson och Isabel Balzano.

 • Almtuna nollade av Västervik

  Almtuna släppte bara in ett mål i bortamötet mot Västervik på fredagskvällen, trots det så förlorade man. Västerviks debuterande nyförvärv Zach Budish gjorde nämligen matchens enda mål och hemmalaget vann med 1-0.

 • Trafikbrott Uppsala

  På torsdagens eftermiddag 15:34 stoppade en polispatrull en bilist i 60-årsåldern som körde mot enkelriktat vid Resecentrum. Något senare 16:14 får en kvinna i 50-årsåldern böter för att hon använt mobiltelefon under bilkörning på Bolandsgatan.

 • Olovlig körning med obältat barn i bilen

  Vid 14-tiden på torsdagen stoppar en polispatrull en bilist på Dag Hammarskjölds väg i Uppsala. Mannen har körkortstillstånd men saknar körkort. I bilen finns ett obältat barn, körkortstillståndet omhändertas och en anmälan om olovlig körning skrivs, uppger Polisen på sin hemsida.

 • Flera företag drabbade av inbrott

  Flera företag på Västra Ågatan har drabbats av inbrott. På ett av företagen har flerra dörrar brutits upp, och det saknas bland annat mobiltelefoner och bärbara datorer uppger polisen i region mitt på sin hemsida. Flera företag i samma fastighet är drabbade, anmälningsupptagning har gjorts under tisdagen.

 • Storvreta vann efter stark förstaperiod

  Storvreta bortabesegrade Helsingborg med 5-8 i torsdagens omgång av Superligan. Efter första perioden ledde Vreta med 1-5, resten av matchen var desto jämnare men säker seger. Tre poäng för Storvreta upp på tabellens andra plats en poäng bakom Kalmarsund. I Storvreta noterades sju olika spelare för mål.

 • Stal kläder i preparerade väskor

  En kvinna greps på måndageftermiddagen i en butik i Boländerna. Detta sedan personal sett kvinnan stoppa ner kläder i preparerade väskor, när polispatrull kom till platsen greps kvinnan och hennes väskor togs i beslag, uppger polisen på sin hemsida.

 • Motorcykelstöld i en garagelänga

  En man i Årsta upptäckte på måndagmorgonen att hans motorcykel hade stulits från en garagelänga där den varit uppställd. Ett verktygsskåp har också brutits upp och det saknas diverse verktyg uppger polisen i RLC Mitt.

 • Två gripna på arenaområde i Gränby

  Två personer har gripits i anslutning till Gränby arenaområde. En anmälare har observerat två misstänkta personer på måndagmorgonen vid 4-tiden som man tror har brutit sig in i en container. När patruller anträffar de misstänkta personerna väljer de att fly men fångas snabbt in.

  Containern uppges endast innehålla skräp, men en elcykel som de två personerna har med sig är anmäld stulen. Patrullen anträffar också en större mängd misstänkt stöldgods uppger polisen i RLC Mitt. De båda personerna, en man i 45årsåldern och en kvinna i 30-årsåldern grips misstänkta för stöld alternativt häleri.

 • Timrå nollade Almtuna

  Almtunaikonen Per Svensson numera i Timrå visade vägen för sitt lag genom att göra matchens första mål mot sina gamla lagkamrater redan i den första minuten. Slutresultatet i söndagens match skrevs till slut 4-0 för tabelltvåan, Almtuna befinner sig på tabellens åttonde plats med 16 poäng i en rekordjämn men haltande tabell där det endast skiljer två poäng mellan tredje och nionde platsen.

 • Nytt datum för Doug Seegers

  Doug Seegers konsert på Parksnäckan den 3 augusti flyttas på grund av omständigheter som man inte kunnat råda över. Nytt datum för konserten är den 11 augusti då den också får en ny starttid 19:00. Köpta biljetter till den 3 augusti är giltiga till det nya datumet meddelar arrangören Parknöje i Uppsala AB.

 • Mendéz klar för Djungelboken - the musical

  Dröse&Norberg som ligger bakom succéerna Trolkarlen från Oz, Snövit the musical och Äventyret Alladin kommer till Uppsala med "Djungelboken The musical". I ett pressmeddelande offentliggör man nu att Mendez gör debut som en svängande latinsk apkung. Musikalen kommer till Uppsala och IFU Arena den 9 februari 2019.

 • Nour El Refai utökar vårturnén, kommer till Uppsala i oktober

  I april avslutade Nour El Refai en rikstäckande vårturné med sin föreställning "En komisk depression" som spelats för utsålda hus och setts av över 20.000 personer. I anslutning till turnéavslutningen, och på allmän begäran, släpptes biljetter till fler föreställningar i höst i Stockholm resp Göteborg. Nu tillkommer Örebro, Malmö, Falun, Västerås och Uppsala i turnéplanen. Turnén avslutas den 8 oktober med en föreställning på UKK i Uppsala.

 • UKK och Uppsala konstmuseum fortsätter samarbetet

  Uppsala Konsert & Kongress (UKK) fortsätter samarbetet med Uppsalas större instituioner inom kulturen. Under fredagen meddelade UKK att samarbetet med Uppsala Konstmuseum fortsätter under våren 2017. Konsten har nu fått en självklar plats på UKK och musiken ett spelrum på konstmuseet, skriver UKK i ett pressmeddelande.

 • Uppsalabandet Mares släpper singel

  Det virala fenomenet "Mares" från Uppsala med debutsingeln "Allt du gör och att du finns" från 2015 har idag över åtta miljoner streams på Spotify. Nu släpper man nya singeln "Nattens sista dans" den 9 mars. Bandet består av fem musiker som samtliga kommer från Uppsala.

 • Per Gessle till Uppsala

  Per Gessle åker ut på stor sommarturné 2017 under namnet "En vacker kväll. Sommarturné 2017" Det är dags att ta en musikalisk selfie skriver Gessle i ett pressmeddelande. Turnén startar den 6 juli i Helsingborg och kommer till Uppsala och Botaniska trädgården som näst sista stopp på turnén den 18 augusti.

 • ReChoir får kommunens resestipendium

  Kulturnämnden i Uppsala beslutade på torsdagen att ge 2016 års resestipendium om 50.000 kronor till kören ReChoir för ett kulturutbyte med Italien. - Uppsala är körernas stad och det känns bra att på detta sätt kunna bidra till utvecklingen för en förhållandevis ny och spännande Uppsalagrupp som håller en hög konstnärlig kvalitet, säger Kulturnämndens ordförande Peter Gustavsson (S) i ett pressmeddelande.

 • Tunström slutar som teaterchef

  Linus Tunström chef och vd på Uppsala Stadsteater sedan nio år tillbaka slutar. När frågan om förlängt förordnande kom upp valde Tunström att inte förlänga för att förverkliga några andra ideér som han har burit på uppger DN kultur.

 • Hep Stars spelar i Uppsala

  Hep Star gör en bejublad konsert på Regina i Uppsala, för ett år sedan var den populära gruppen i Uppsala och bjöd på drygt två timmars nostalgisk rock. Nu är man ute på en ny turné och stannar till i Uppsala den här helgen. Första spelningen gjordes igår fredag, den andra sker under lördagskvällen, det fanns vid midnatt till lördagen fortfarande biljetter kvar.

 • Bowie till Kulturoasen

  På söndag kommer uppsalabandet "Throw me some Bowie" till Kulturoasen. Få band kan göra bra covers på David Bowie men "Throw me some Bowie" är ett av dem som gör det riktigt bra - klockan 14,00 börjar uppträdandet.

 • Säsongspremiär för Kulturoasen

  Söndag den 18 januari öppnar Kulturoasen för vårsäsongen 2015 med populära sångerskan Meta Roos. Publiken kan räkna med att få lyssna till svenska pärlor av bland annat Ted Gärestad, Hasse o Tage samt Povel Ramel.

 • Trettondagskonsert Uppsala Kammarorkester

  På måndag spelar Uppsala Kammarorkester sin traditionsenliga trettondagskonsert på Uppsala Konsert och Kongress. Det är dirigent Paul Mägi och solister Kerstin Avemo, sopran och Cataldo Caputo, tenor. Förutom musikaliska överraskningar utlovas bland annat nummer ur Verdis Rigoletta.

 • Kulturveckan för utvecklingsstörda

  På måndagen inleddes Kulturveckan 2014, av och med människor med utvecklingsstörning. Sedan 1993 anordnar Uppsala kommuns kulturverksamhet evenemanget bland annat för att stimulera kontakt mellan kulturlivet i Uppsala och människor med speciella behov. Kulturveckan pågår mellan den 10-14 november på Grand i Uppsala.

 • Gitarrfestivalen får bidrag

  Uppsala Internationella Gitarrfestival är en av 23 aktörer som får dela på totalt 1 470 000 kr i bidrag från Kulturrådet. Gitarrfestivalens storlek på stödet är dock okänt, men pengarna ska användas som stöd för att bjuda in utländska artister till festivalen.

 • UKKs VD entledigas av styrelsen

  Uppsala Konsert & Kongress VD Magnus Bäckström entledigas från sitt uppdrag. Anledningen uppges vara att styrelsen och Bäckström har skilda uppfattningar om verksamhetens inriktning. Som ny tillförodnad VD har ledningsgruppens Linda Elfving Bovin utsetts. 

 • Miljonkupong på V75 i Uppsala

  Helgens V75 bjöd på en Jackpottomgång, när de sju avdelningarna var körda på Axevalla återstod det endast 27 kuponger med 7 rätt. 20 av dessa kuponger var inlämnade i Sverige, en av kupongerna som var inlämnad hos ATG-ombud lämnades in i Uppsala.

 • Voices of Rock - Legends inställt

  Voices of Rock - Legends som skulle ha uppträtt på UKK den 14 november ställer in koncerten. Arrangören meddelar att den som köpt biljetter kan återlösa dem inom en månad räknat från det datum konserten skulle ha ägt rum.

 • Sandra kvar i idol

  Uppsalatjejen Sandra Wikström lyckades hålla sig kvar i idol efter fredagens delfinal. Av de tolv deltagare från början återstår nu hälften, en av dem är Uppsalatjejen Sandra Wikström. I fredagens delfinal sjöng hon Oasis låt "Wonderwall".

 • Fagerstedt slutar som museichef

  Elisabeth Fagerstedts förordnande som museichef vid Uppsala konstmuseum går ut vid årsskiftet. Hon slutar i och med det sitt uppdrag som ledare för museet efter åtta år.

 • Sandra vidare i Idol 2013

  Sandra Wikström från Uppsala har gått vidare i ytterligare en delfinal i musiktävlingen Idol som pågår just nu på TV4. I fredagens tävling framförde Sandra låten "Empire state of mind" av Alicia Keys & Jay Z.

Dessa keglar hjälper inte sannolikt dina erektioner

Erektil dysfunktion (ED), oförmågan att upprätthålla ett erektionsföretag tillräckligt för sex påverkar upp till 30 miljoner amerikanska män.
Receptbelagda läkemedel som behandlar ED (som Viagra) har funnits i många år nu, och Viagra enbart har ordinerats mer än 20 miljoner gånger i USA. Generellt kan problem med erektioner spåras till problem med blodflödet, och det är problemet att läkemedel som Viagra-adress.

Men den allmänna hälsan och det fysiska tillståndet påverkar även erektionernas kvalitet, liksom tillståndet hos de pubokockcygeus-PC-muskler som utgör bäckenbotten. Behandla golvmusklerna håller dina inre organ på plats, och som alla andra muskelsystem kan de bli slacka över tiden med brist på träning. Kvinnor som har genomgått födseln rekommenderas att göra det som kallas Kegel övningar för att få sitt bäckgolv i form igen. Men visste du att män kan dra nytta av att göra Kegel övningar också? Läs mer här.

Generisk Cialis | Cialis 20 mg | Cialis i Danmark | Cialis netistä