Tomas Karlsson under en spelning på Kulturnatten. (Foto: Anna Westin) Tomas Karlsson under en spelning på Kulturnatten. (Foto: Anna Westin)

"Nya chanser varje dag" - Tomas Karlsson, Frantic Sunday

2014-12-07 - 02:48

För ett tag sedan fick Uppsalanyheter chansen att intervjua sångaren i ett av Uppsalas just nu hetaste band, Tomas Karlsson från bandet Frantic Sunday på Café Linné Hörnan. Då hade bandet precis haft en releasefest och spelning för sitt första album, nu har de påbörjat sin Sverigeturné och framtiden ser riktigt ljus ut för Uppsalabandet.

 

Bandet består av fyra medlemmar, sångaren Tomas Karlsson, basisten Ola Renman, trummisen Henrik Nilsson samt gitarristen Joel Yngvesson. Man har i dagsläget hållit ihop i sex år i Frantic Sunday, dock har kvartetten inte alltid sett ut just på det här viset.

- Det var jag, Ola och Kristian, första gitarristen och så sökte vi en trummis, då kom Henrik in. Men sen hoppade Kristian av och då var det jag, Ola och Henrik som var de första medlemmarna typ och sen kom den nya gitarristen Joel in liksom. Så har det vart i sex år nu. Det är en väldig trygghet tycker jag.

 

”Vi kan skratta väldigt mycket tillsammans”

 

När Tomas nämner detta kommer talesättet ”Är man vänner med varandra i över sju år, då håller man livet ut”och han håller med i detta. Att om man klarar det så länge så klarar man med största säkerhet allt tillsammans.
- Ja så är det ju, vänner i dalar och toppar. Och sen kan vi skratta väldigt mycket tillsammans också och det är bra. Vi har en bra social vibb och det gör att de blir väldigt roligt att umgås. Det gör att man klarar av att det blir intensivt ibland.

 

g

Frantics budskap, #StayFrantic vilket betyder "Fortsätt vara heta, fortsätt vara maniska" (Foto: Anna Westin)

 

Bandet repar normalt sätt tillsammans en till två gånger i veckan. Varje tisdag men ibland också en och annan söndag spenderar bandet sin tid i replokalen på Bäverns Gränd. Om de inte står inför en spelning vill säga för då blir det oftast lite mer. När bandet var ute på sin Tysklandsturné stod fem gig på fem dagar på schemat. Då blir det lätt intensivt.

 

Men det beror ju också på vilket stadie man är i livet. Hur ser det ut privat för er?

 - Ja jag har familj, ett barn och en fru. Ingen annan har barn, Ola är singel men de andra har kilat stadigt i flera flera år. Det går att vara flexibel. Så länge musiken är ens passion tror jag alltid att en hittar plats för musiken i livet. Så är det för mig i alla fall, det har alltid funnits plats för den.

 

”Jag ska bli Rockstjärna”

 

När frågan om när Tomas fann passionen för musiken kommer upp är det sånär att han svarar med klockslaget inkluderat. Men att det var just en lördag kommer han ihåg.
- När jag var 16 år, April år 2000. Det var en lördag, det vet jag. Det var ett speciellt ögonblick. Det var med mitt första band, vi hade vår andra spelning på Medborgarhuset i Säffle. Jag är uppväxt i Säffle och så gick vi ut och mötte publiken där och jag sträckte upp två fingrar i skyn och så kom publikens jubel, då kände jag att jag ska bli rockstjärna. Det var då det började.

 

h

Trummisen Henrik Nilsson och basisten Ola Renman. (Foto: Anna Westin)

 

I början av Frantic Sundays karriär kan man uppleva att musiken som bandet levererade främst passade ett live-band och att man därför klassades som en live-akt helt enkelt. Men med åren har musiken dock förändrats och det märker man i och med det nysläppta albumet med samma namn som bandet. Man visar idag upp sig som ett mångsidigt band, som når och berör en oberoende om man sitter hemma i soffan, i bilen eller om man står i ett publikhav och har Frantic framför sig på scenen.


- Jo i början var det väldigt mycket energi och allt utåt liksom. Sen har det fördjupats så vi har en del svärta i det nu också. ’Turn me up’ är en låt på nya albumet som är lite mera lugn liksom. ’Deepest days’ är också lite mera tillbakalutad men ändå hoppfull. Så på så sätt har det förändrats, att vi har hittat olika nya uttryckssätt. Inte bara energin, utan andra sätt att köra på också. Samtidigt som det finns en viss trygghet i vad vi gör också. Lite kreativa kriser har vi också haft. Men nu verkar det som om folk är rätt tillfreds med vad vi gör i bandet. Så det är gött liksom.

 

Finns det någonting som ni inte har testat än som ni vill göra? Eller känner ni att ni har det och därför inte vill gå ett steg längre?
-
Alltså jag skulle väl… Det finns oändliga möjligheter. Jag skulle väl vilja testa och spela något nytt instrument. Key-guitar kanske, du vet en sån här synth som man har som en gitarr, det kanske skulle vara skoj. Köra lite solon där.

 

Okej, då vill vi se dig spela det på en spelning om två år!

 - Då kör vi! Haha nej det är där problemet kommer in, för jag vet inte om jag har disciplin nog att gå in i det där riktigt. Vi får se, det handlar mycket om, ja under vårt bands gång så började jag med en Nord Electro Synth som är rätt stor sen gick jag över till en Korg Synth som är mycket mindre och gör lite mer roliga ljud eller inte mer roliga ljud, men den är lite mer experimentell och det har skett en gång vart tredje år att jag har bytt instrument, så det kanske är dags nu.

 

”Viktigt att hålla igång”

 

- Men piano, det har varit mitt instrument, det började jag lära mig när jag var nio år. Sen har sång blivit huvudinstrumentet. Men det är väldigt trevligt att kunna klaviatur för då kan en skriva låtar och sådär. Satt i lördags och skrev någon ny liten melodi. Det är viktigt att hålla igång, vi har ju släppt ett album nu och då måste man titta på framtiden direkt. Album två så här. Det svåra andra albumet. Vi har en bra relation på gång med bolaget nu också. Dom har väl tagit del av de fina recensioner som vi har fått och känner att nu är de pepp. Så det blir skoj att se vad det kan leda till liksom.

 

2

Tomas Karlsson under spelningen på releasefesten på Katalin. (Foto: Anna Westin)

 

Tomas berättar att han började spela piano tack vare hans mor, men själv höll hon inte på med musik.
- Nej hon gjorde inte det. Hon vart utsatt för en elak musiklärare när hon var liten, som sa ”Du sjunger falskt, sjung lägre”och sen dess har hon blivit liksom så här, det blir ju jobbigt liksom. Men hon tyckte att piano det ska han lära sig.

 

Tomas alla bröder spelade istället fiol, vilket gjorde att Tomas var den enda av dem som spelade piano, på frågan om han ansåg sig vara coolare än sina bröder så svarade han:
- Jag vet inte riktigt, mitt mål är inte att vara cool liksom.

 

Inte mellan brorsorna heller? Det fanns aldrig någon form utav syskonrivalitet?

- Nej dom är lite äldre så det har inte varit så mycket rivalitet, kanske med min äldsta lite, men det är lite olika områden. Jag är den enda som har en musikalisk karriär. Min mellanbrorsa är skådespelare. Så han har en konstnärlig ådra han också och har en sån här teaterkarriär vilket är roligt. Men det är bara jag som håller på såmycket med musik, han sjunger ju också min bror, väldigt bra men det är ingen annan som har ett rockband i familjen. Det är jag ensam om.

 

”Strävar efter att vara het”

 

- Det där med att vara cool, det är inte så viktigt. Jag strävar efter att vara het istället, så här maniskt liksom. Den grejen. Det har aldrig varit ett mål för mig att vara cool. Det är så många människor som trängs i den coolhetsfållan så det är inte intressant tycker jag.

 

Du tar mer din egen väg?
-
Ja. Beröra liksom, det vill jag göra, hänföra och beröra. Man måste jobba tillsammans. Det handlar ju många av våra låtar om, att arbeta tillsammans för någonting, att bli ett för musiken och riva murarna mellan människor. Att riva de här murarna som skiljer oss åt. Rädslan från att ta kontakt med andra. Att riva det där och förenas i gemenskapen, då måste det finnas en hetta och passion och en vilja och kärlek - det handlar Frantic Sunday mycket om.

 

Är det ifrån detta som budskapet - Stay Frantic kommer ifrån?
-
Ah exakt, och det handlar också väldigt mycket om att fortsätta vara manisk liksom. Det gäller att fortsätta ha den här inre elden. Att känna att man ska behålla den här känslan som man får live i musiken. Att bara lagra den här i själen och kunna ta fram den och drivas utav den.

 

18

Stage Diving på Katalin under releasefesten i oktober. (Foto: Anna Westin)

 

Att riva murar som skiljer människor åt för att kunna råda bot på den rädslan som finns hos oss människor av att ta kontakt är kanske en av Musikhjälpens främsta syften utöver insamlandet av pengar för de olika årliga ändamålen. Under releasefesten för albumet nämnde man Musikhjälpen och att man i Frantic även skulle vara aktiva där. Bland annat har man startat ett evenemang på Facebook.


- Alltså vi har ju startat de här eventet på Facebook. För att samla folk kring det här att det kommer till Uppsala. För det tycker vi är jävla häftigt, att det kommer hit. Det har varit så himla mycket i Göteborg och Malmö i många år, och det är så gött att det kommer till hemstaden nu. Så då vill vi visa andra vad Uppsala handlar om. Den här passionen och det här drivet.

 

Därför har det också varit ett naturligt samtalsämne under bandets rep, just hur man ska ta del i Musikhjälpen som band i Uppsala. Allt ifrån ett vanligt gig där ett valfritt inträde av publiken går till insamlingen till ett eventuellt samarbete med Sound Level har diskuterats. Under vår intervju kom också förslaget om att auktionera ut en träff med bandet under ett reptillfälle upp och hur det i såfall skulle komma att gå till väga. Idag är det dock definitivt att man kommer att uppträda på den scen som Welcome Uppsala slagit upp på Stora Torget på måndag kl. 20.00 för att på så sätt välkomna P3 till Uppsala.

 

Innan vi går skilda vägar ställs en sista fråga om valet av plats för intervju, då Tomas själv valde att det var just på Café Linné Hörnan som vi skulle ses.

- Jag tycker det är väldigt mysigt i de här kvarteren. Det är en bra stämning här i krokarna nära Linnéträdgården och jag gillar mer det här än typ Landings på gågatan för det är lite mera avsides. Jag romantiserar de här kvarteren mer, studentkvarteren lite sådär. Det finns en hoppfullhet i det här tycker jag. Jag är ju väldigt inspirerad av Uppsala generellt och har fått en nystart i den här staden som jag är väldigt tacksam för. Jag flyttade ju hit för sju år sedan. Det känns som att jag får nya chanser här varje dag. Så här varje termin, på ett väldigt trevligt sätt.

 

Uppsalanyheter återkommer med mer nyheter om Frantic Sunday efter måndagens spelning på Stora Torget i samband med Musikhjälpen.

 

Anna Westin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Recension: Långbacka/Bådagård, alltså Maja Långbacka och Matilda Bådagård har släppt sitt andra album som de kallar Every little whisper turns into a roar.

Recension: Nu på fredag släpper Uppsalabandet Almost Dead Men sitt debutalbum, A brilliant Future wasted growing up. Inte nog med att de lyckats skapa ett album som skulle kunna härstamma från 70-talet, de ger också ut albumet på vinyl.

Allt blir annorlunda med det nya coronaviruset för DJ, musiker och Zumbainstruktör Simon Monserrat. Den pågående pandemin påverkar musikbranschen och andra kringverksamheter.

Recension: Uppsalabon Markus Berjlund säger själv att han är en orolig själ. Det kan man även utläsa av titeln till det nya albumet "Om allting går åt helvete så ska du inte följa med". Albumet känns dock betydligt mer positivt än så och det är dessutom riktigt bra.

Recension: Det här är första gången vi spelar i Uppsala, berättar Slowgolds Amanda Werne från Katalins scen ett par låtar in i fredagens konsert. Så fantastiskt ställe! lägger hon till. Det tycks som att uppskattningen är ömsesidig och att många i publiken länge sett fram emot att se och höra Slowgold här.

Recension: Pianisten Emil Ingmar har nyligen släppt sitt första album som han kallar "Karlavagnen. Ett album som innehåller tolv originalkompositioner av den Värmlandsbördige Uppsalabon.

Recension: Den 29 årige kanadensaren Joe Nolan är inne i en väldigt kreativ och produkriv fas. Hans senaste album som släpptes för någon vecka sedan heter Drifters.

Recension: Uppsalaaktuella Slowgold släppte nyligen sitt nya album, Aska. På fredag 6 mars kommer de till Katalin.

Recension: Den mycket hyllade föreställningen " Kvinnan som är jag" med Lisa Nilsson på UKK, var i det närmaste utsåld, vilket fick stor effekt på applåder, allsång och skratt.

Recension: Två artister med stora influenser från soulmusiken uppträdde på Katalins Klubb Uffe på tisdagskvällen. Liz Brasher från Memphis och Jesper Lindell från Ludvika.

 • Sirius tappade matchen i andra halvleken

  Sirius spelade ut Elfsborg under första halvleken i kvällens allsvenska möte. I halvtid ledde uppsalalaget med 3-1 efter mål av Stefano Vecchia, Elias Andersson och Axel Björnström. I andra halvleken tappade man det mesta och Elfsborg kunde komma ikapp och kvitterade till 3-3 i den 63:e minuten. 

 • Uppsala föll mot Kristianstad

  IK Uppsala Fotbolls Cassandra Korhonen gav sitt lag ledninge med 1-0 i det damallsvenska möte mot Kristianstad på bortaplan under söndagen. Men några poäng blev det inte till nykomlingarna, Kristianstad vände på matchen genom att först kvittera till 1-1 genom Jutta Rantala i den 61:a minuten. En kvart senare gjorde Josefin Harrysson 2-1 för hemmalaget, ett resultat som alltså kom att bli slutresultat.

 • Sirius andra förlust

  IK Sirius Fotboll inkasserade sin andra förlust i årets allsvenska när man förlorade med matchens enda mål mot AIK. Segern för Solnalaget är den nionde raka mot Sirius.

 • Aggresiv mot billjettkontrollant

  En kvinna i 25-årsåldern anmäldes på tisdagsmorgonen för ringa bedrägeri och våldsamt motstånd. Det var när en biljettkontrollant bad om att få se biljett på bussen. Kvinnan saknade biljett och avvisades från platsen efter anmälningsupptagning.

 • Grävde vid grav - omhändertogs av polis

  En person omhändertogs på fredagskvällen sedan denne uppträtt irrationellt på en kyrkogård vid Engelska parken. Personen stökade till vid en grav och grävde i marken uppger polisne i region mitt på sin hemsida. Personen omhändertogs med stöd av 47 § LPT (lagen om psykiatrisk tvångsvård).

 • Medelväntetiden på 1177 ökar

  Medelväntetiden till 1177 Vårdguiden på telefon var i februari 22 minuter lång, uppger Vårdstyrelsen i Region Uppsala. Anledningen till den ökade väntetiden uppges bero på många samtal om coronaviruset.

 • Vårdstyrelsens resultatprognos 5 miljoner kronor

  Vårdstyrelsen och dess förvaltningar, Folktandvården och Nära vård och hälsa redovisar ett prognosticerat resultat på 5 miljoner kronor efter februari månads utgång. Resultatet är dock en avvikelse mot årsbudget med 9,6 miljoner kronor uppger Region Uppsala. Nära vård och hälsa redovisar en prognos på minus 6 miljoner kronor.

 • Bilbränder i Stenhagen

  Två bilar skadades på måndagskvällen i en anlagd brand. Det var en parkerad bil som antändes och en bil som stod parkerad intill fick sekundärskador av branden. Polisen misstänker att branden var anlagd och upprättade en anmälan om skadegörelse genom brand.

 • Stopp i tågtrafiken efter påkörningsolycka

  En person omkom vid 17:30-tiden efter en påkörningsolycka av ett tåg vid Bergsbrunna. Under arbetet på olycksplatsen stoppades all tågtrafik mellan Uppsala Central och Knivsta. Polisens trafikstopp hävdes klockan 18:42, anhöriga är underrättade om dödsfallet. Det finns inga misstankar om brott, uppger polisen i region Mitt.

 • Beväpnad man greps för stöld

  Två män ertappades på söndagen med att stjäla i en butik i Uppsala, en av männen var även beväpnad med både handeldvapen och en kniv. Båda männen är misstänkta för ringa stöld medans den andra även är misstänkt för grovt vapenbrott samt brott mot knivlagen uppger polisen i Uppsala län.

 • Nytt datum för Doug Seegers

  Doug Seegers konsert på Parksnäckan den 3 augusti flyttas på grund av omständigheter som man inte kunnat råda över. Nytt datum för konserten är den 11 augusti då den också får en ny starttid 19:00. Köpta biljetter till den 3 augusti är giltiga till det nya datumet meddelar arrangören Parknöje i Uppsala AB.

 • Mendéz klar för Djungelboken - the musical

  Dröse&Norberg som ligger bakom succéerna Trolkarlen från Oz, Snövit the musical och Äventyret Alladin kommer till Uppsala med "Djungelboken The musical". I ett pressmeddelande offentliggör man nu att Mendez gör debut som en svängande latinsk apkung. Musikalen kommer till Uppsala och IFU Arena den 9 februari 2019.

 • Nour El Refai utökar vårturnén, kommer till Uppsala i oktober

  I april avslutade Nour El Refai en rikstäckande vårturné med sin föreställning "En komisk depression" som spelats för utsålda hus och setts av över 20.000 personer. I anslutning till turnéavslutningen, och på allmän begäran, släpptes biljetter till fler föreställningar i höst i Stockholm resp Göteborg. Nu tillkommer Örebro, Malmö, Falun, Västerås och Uppsala i turnéplanen. Turnén avslutas den 8 oktober med en föreställning på UKK i Uppsala.

 • UKK och Uppsala konstmuseum fortsätter samarbetet

  Uppsala Konsert & Kongress (UKK) fortsätter samarbetet med Uppsalas större instituioner inom kulturen. Under fredagen meddelade UKK att samarbetet med Uppsala Konstmuseum fortsätter under våren 2017. Konsten har nu fått en självklar plats på UKK och musiken ett spelrum på konstmuseet, skriver UKK i ett pressmeddelande.

 • Uppsalabandet Mares släpper singel

  Det virala fenomenet "Mares" från Uppsala med debutsingeln "Allt du gör och att du finns" från 2015 har idag över åtta miljoner streams på Spotify. Nu släpper man nya singeln "Nattens sista dans" den 9 mars. Bandet består av fem musiker som samtliga kommer från Uppsala.

 • Per Gessle till Uppsala

  Per Gessle åker ut på stor sommarturné 2017 under namnet "En vacker kväll. Sommarturné 2017" Det är dags att ta en musikalisk selfie skriver Gessle i ett pressmeddelande. Turnén startar den 6 juli i Helsingborg och kommer till Uppsala och Botaniska trädgården som näst sista stopp på turnén den 18 augusti.

 • ReChoir får kommunens resestipendium

  Kulturnämnden i Uppsala beslutade på torsdagen att ge 2016 års resestipendium om 50.000 kronor till kören ReChoir för ett kulturutbyte med Italien. - Uppsala är körernas stad och det känns bra att på detta sätt kunna bidra till utvecklingen för en förhållandevis ny och spännande Uppsalagrupp som håller en hög konstnärlig kvalitet, säger Kulturnämndens ordförande Peter Gustavsson (S) i ett pressmeddelande.

 • Tunström slutar som teaterchef

  Linus Tunström chef och vd på Uppsala Stadsteater sedan nio år tillbaka slutar. När frågan om förlängt förordnande kom upp valde Tunström att inte förlänga för att förverkliga några andra ideér som han har burit på uppger DN kultur.

 • Hep Stars spelar i Uppsala

  Hep Star gör en bejublad konsert på Regina i Uppsala, för ett år sedan var den populära gruppen i Uppsala och bjöd på drygt två timmars nostalgisk rock. Nu är man ute på en ny turné och stannar till i Uppsala den här helgen. Första spelningen gjordes igår fredag, den andra sker under lördagskvällen, det fanns vid midnatt till lördagen fortfarande biljetter kvar.

 • Bowie till Kulturoasen

  På söndag kommer uppsalabandet "Throw me some Bowie" till Kulturoasen. Få band kan göra bra covers på David Bowie men "Throw me some Bowie" är ett av dem som gör det riktigt bra - klockan 14,00 börjar uppträdandet.

 • Säsongspremiär för Kulturoasen

  Söndag den 18 januari öppnar Kulturoasen för vårsäsongen 2015 med populära sångerskan Meta Roos. Publiken kan räkna med att få lyssna till svenska pärlor av bland annat Ted Gärestad, Hasse o Tage samt Povel Ramel.

 • Trettondagskonsert Uppsala Kammarorkester

  På måndag spelar Uppsala Kammarorkester sin traditionsenliga trettondagskonsert på Uppsala Konsert och Kongress. Det är dirigent Paul Mägi och solister Kerstin Avemo, sopran och Cataldo Caputo, tenor. Förutom musikaliska överraskningar utlovas bland annat nummer ur Verdis Rigoletta.

 • Kulturveckan för utvecklingsstörda

  På måndagen inleddes Kulturveckan 2014, av och med människor med utvecklingsstörning. Sedan 1993 anordnar Uppsala kommuns kulturverksamhet evenemanget bland annat för att stimulera kontakt mellan kulturlivet i Uppsala och människor med speciella behov. Kulturveckan pågår mellan den 10-14 november på Grand i Uppsala.

 • Gitarrfestivalen får bidrag

  Uppsala Internationella Gitarrfestival är en av 23 aktörer som får dela på totalt 1 470 000 kr i bidrag från Kulturrådet. Gitarrfestivalens storlek på stödet är dock okänt, men pengarna ska användas som stöd för att bjuda in utländska artister till festivalen.

 • UKKs VD entledigas av styrelsen

  Uppsala Konsert & Kongress VD Magnus Bäckström entledigas från sitt uppdrag. Anledningen uppges vara att styrelsen och Bäckström har skilda uppfattningar om verksamhetens inriktning. Som ny tillförodnad VD har ledningsgruppens Linda Elfving Bovin utsetts. 

 • Miljonkupong på V75 i Uppsala

  Helgens V75 bjöd på en Jackpottomgång, när de sju avdelningarna var körda på Axevalla återstod det endast 27 kuponger med 7 rätt. 20 av dessa kuponger var inlämnade i Sverige, en av kupongerna som var inlämnad hos ATG-ombud lämnades in i Uppsala.

 • Voices of Rock - Legends inställt

  Voices of Rock - Legends som skulle ha uppträtt på UKK den 14 november ställer in koncerten. Arrangören meddelar att den som köpt biljetter kan återlösa dem inom en månad räknat från det datum konserten skulle ha ägt rum.

 • Sandra kvar i idol

  Uppsalatjejen Sandra Wikström lyckades hålla sig kvar i idol efter fredagens delfinal. Av de tolv deltagare från början återstår nu hälften, en av dem är Uppsalatjejen Sandra Wikström. I fredagens delfinal sjöng hon Oasis låt "Wonderwall".

 • Fagerstedt slutar som museichef

  Elisabeth Fagerstedts förordnande som museichef vid Uppsala konstmuseum går ut vid årsskiftet. Hon slutar i och med det sitt uppdrag som ledare för museet efter åtta år.

 • Sandra vidare i Idol 2013

  Sandra Wikström från Uppsala har gått vidare i ytterligare en delfinal i musiktävlingen Idol som pågår just nu på TV4. I fredagens tävling framförde Sandra låten "Empire state of mind" av Alicia Keys & Jay Z.

Dessa keglar hjälper inte sannolikt dina erektioner

Erektil dysfunktion (ED), oförmågan att upprätthålla ett erektionsföretag tillräckligt för sex påverkar upp till 30 miljoner amerikanska män.
Receptbelagda läkemedel som behandlar ED (som Viagra) har funnits i många år nu, och Viagra enbart har ordinerats mer än 20 miljoner gånger i USA. Generellt kan problem med erektioner spåras till problem med blodflödet, och det är problemet att läkemedel som Viagra-adress.

Men den allmänna hälsan och det fysiska tillståndet påverkar även erektionernas kvalitet, liksom tillståndet hos de pubokockcygeus-PC-muskler som utgör bäckenbotten. Behandla golvmusklerna håller dina inre organ på plats, och som alla andra muskelsystem kan de bli slacka över tiden med brist på träning. Kvinnor som har genomgått födseln rekommenderas att göra det som kallas Kegel övningar för att få sitt bäckgolv i form igen. Men visste du att män kan dra nytta av att göra Kegel övningar också? Läs mer här.

Generisk Cialis | Cialis 20 mg | Cialis i Danmark | Cialis netistä