Skriv ut denna sida
Anoushka Shankar lämnar återbud till gitarrfestivalen. (Foto: Pressbild) Anoushka Shankar lämnar återbud till gitarrfestivalen. (Foto: Pressbild)

Tungt avhopp från Gitarrfestivalen

2014-09-19 - 11:23

Alldeles nyss meddelade Anoushka Shankar att hon tyvärr måste tacka nej till att komma till Uppsala och inviga årets Gitarrfestival som planerat. Hon är gravid och har av sin läkare avråtts från att åka.

 

– Jag beklagar djupt att jag måste ställa in min medverkan vid Uppsala Internationella Gitarrfestival. Jag hade sett fram så mycket att få komma till Uppsala och hoppas att det kan bli av i framtiden, meddelar Anoushka Shankar.

 

För festivalen som äger rum 8-12 oktober är det ett kännbart avhopp.
– Det är verkligen en mycket tråkig nyhet med tanke på att festivalen är snart och Anoushka Shankar inte bara skulle inviga festivalen, hon är också ett av årets affischnamn. Nu måste vi med kort varsel hitta en ersättare av samma dignitet. Det jobbar vi med för fullt både dag och natt och vi kommer nog att lyckas, säger Klaus Pontvik, Festivalchef för Uppsala gitarrfestival.

 

Till årets festival är en rad andra storheter inbokade, som JENNIFER BATTEN,  Michael Jacksons mångåriga ledgitarrist, VICENTE AMIGO, MIKE STERN, ULF WAKENIUS, MARTIN TAYLOR, GÖRAN SÖLLSCHER, med flera, skriver Uppsala Internationella Gitarrfestival i ett pressmeddelande.

 

WOODSTOCKS OFICIELLA FOTOGRAF STÄLLER UT 30.9-12.10
Gitarrfestival presenterar en fotoutställning av den legendariske rockfotografen HENRY DILTZ, "BACKSTAGE LEGEND"  Det är genom hans kameralins vi fått många av de berömda bilderna på Jimi Hendrix, Janis Joplin, Neil Young, Joni Mitchell, The Rolling Stones, Paul McCartney, och många fler. Diltz var officiell fotograf för Woodstockfestivalen och hans bilder har haft oerhörd betydelse för hur imagen av festivalen skapades och spreds.

 

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Mycket av Kulturnattens evenemang var digitalt, men för de som ville ta en nostalgitripp live med E-TYPE var Parksnäckan kvällens riktiga höjdare.

Vi sitter på parkbänkar längs Fyrisån i början av augusti för att Joakim Palm ska kunna presentera sig själv, sin musik och sitt album "Don't stop trying" som släpptes den 24 juli 2021.

Monsi y su salsa, släppte den 25 juni "Salsa choke na ma", featuring Joys & Papa Dee.

Kent Wennman och hans Rockabilly Quartet släppte nyligen en ny skiva med Elvislåtar som "the king" framförde live 1954-1955.

Recension: Monsi y su Salsa, dvs Simon Monserrat, har som Uppsalanyheter tidigare har beskrivit, en produktiv period i studion. På fredag den 4 december 2020 är det släpp av två singlar som kompletterar hela albumet ” Salsa pal Bailador”, vilket betyder Salsa för dansaren.

Rock på svenska? För inte det tankarna till mjukrockare som Tommy Nilsson, Freda’ och Per Gessle? Må så vara, men den uppfattningen kanske kommer att ändras hos Uppsalapubliken framöver, då gruppen Urtidsdjur nu släpper sin första LP.

Recension: Releasepartyt på Reginateatern i onsdags blev inställt pga covid-19, men Beat Funktions låt ”Green Man” släpps idag fredag den 13 november i en ny fräsch tolkning av Maiah Lay och Henry Bowers.

Recension: Idag fredag 6 november släpper Ismael sitt nya album Doggerland, tyvärr ställer Covid-19 situationen till det för den planerade spelningen på Katalin i helgen.

Recension: Under artistnamnet ”Monsi y su salsa” släpper Simon Monserrat ”Abreme la puerta de tu corazon” den 31 oktober, samtidigt som 3D-animerade videon av Alejandro design från Venezuela (Alejandro Colmenarez).

Uppsalaborna trängs i city. Duo Vindöga går på avstånd från varandra på fält och i skogar runt Uppsala, bärande på en kontrabas. De spelar låten Den avskalade hösten - avskalad på ett alldeles särskilt sätt i den märkliga tid vi lever just nu.