Skriv ut denna sida
Uppsala Peace Party arrangeras i Botaniska. (Foto: Peter Bohlin) Uppsala Peace Party arrangeras i Botaniska. (Foto: Peter Bohlin)

Movits! med flera klara för UPP

2014-06-25 - 16:56

Fredagen den 15 augusti arrangerar Uppsala kommun och Fredsåret festivalen Uppsala Peace Party (UPP), med fri entré i Botaniska trädgården.

 

Syftet är att fira att Sverige har haft fred i 200 år. Nu är Movits!, Frida Sundemo och Amer Sarsour klara för festivalen.

- Det känns jätteroligt att kunna välkomna ännu fler artister till Uppsala Peace Party. Det har varit viktigt för oss att hitta olika typer av akter som representerar olika genrer och som står för olika budskap. Det har vi verkligen hittat med Movits!, Frida Sundemo och Amer Sarsour, säger Tiina Mykkänen, VD för Destination Uppsala och medlem i styrgruppen för Fredsåret 2014.

 

Movits! är ett jazzinfluerat band med hiphopinslag där budskapet i de flesta texterna en nutidsreflektion av samhället som de upplever det. Målet är att göra musik som folk kan dansa till. Den som sett Movits! live vet att energin är en stor del av framträdandet. På UPP ska de få hela Botaniska att dansa, även blommorna.

 

Frida Sundemo är en riktig P3-favorit med sin elektro-klubb-pop och hennes låtar har spelats flitigt under de senaste åren. Hon har ingen brokig uppväxt eller spenderat alla sina pengar på droger och festande. Hon har pausat sina medicinstudier och fokuserar helt på musiken som hon andas, spelar och sjunger.

 

Amer Sarsour, eller Poeternas Poet, är inte bara Uppsalabo utan också spoken-word artist, hiphop-akt och aktivist. På Uppsala Peace Party är han kapten och agerar konferencier genom kvällen.

 

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Mycket av Kulturnattens evenemang var digitalt, men för de som ville ta en nostalgitripp live med E-TYPE var Parksnäckan kvällens riktiga höjdare.

Vi sitter på parkbänkar längs Fyrisån i början av augusti för att Joakim Palm ska kunna presentera sig själv, sin musik och sitt album "Don't stop trying" som släpptes den 24 juli 2021.

Monsi y su salsa, släppte den 25 juni "Salsa choke na ma", featuring Joys & Papa Dee.

Kent Wennman och hans Rockabilly Quartet släppte nyligen en ny skiva med Elvislåtar som "the king" framförde live 1954-1955.

Recension: Monsi y su Salsa, dvs Simon Monserrat, har som Uppsalanyheter tidigare har beskrivit, en produktiv period i studion. På fredag den 4 december 2020 är det släpp av två singlar som kompletterar hela albumet ” Salsa pal Bailador”, vilket betyder Salsa för dansaren.

Rock på svenska? För inte det tankarna till mjukrockare som Tommy Nilsson, Freda’ och Per Gessle? Må så vara, men den uppfattningen kanske kommer att ändras hos Uppsalapubliken framöver, då gruppen Urtidsdjur nu släpper sin första LP.

Recension: Releasepartyt på Reginateatern i onsdags blev inställt pga covid-19, men Beat Funktions låt ”Green Man” släpps idag fredag den 13 november i en ny fräsch tolkning av Maiah Lay och Henry Bowers.

Recension: Idag fredag 6 november släpper Ismael sitt nya album Doggerland, tyvärr ställer Covid-19 situationen till det för den planerade spelningen på Katalin i helgen.

Recension: Under artistnamnet ”Monsi y su salsa” släpper Simon Monserrat ”Abreme la puerta de tu corazon” den 31 oktober, samtidigt som 3D-animerade videon av Alejandro design från Venezuela (Alejandro Colmenarez).

Uppsalaborna trängs i city. Duo Vindöga går på avstånd från varandra på fält och i skogar runt Uppsala, bärande på en kontrabas. De spelar låten Den avskalade hösten - avskalad på ett alldeles särskilt sätt i den märkliga tid vi lever just nu.