Skriv ut denna sida
Badi Assad Brasilien besöker Uppsala på torsdag. (Foto: Pressbild) Badi Assad Brasilien besöker Uppsala på torsdag. (Foto: Pressbild)

Unik vårkonsert med brasilianska Badi Assad

2014-03-25 - 17:41

På torsdag finns chansen att uppleva en gränslös världsartist i en unik vårkonsert på Uppsala Gitarrfestival, brasilianskan Badi Assad är någonting utöver det vanliga.

 

Att höra och se Badi Assad live är något extraordinärt. Hon har en  fenomenal förmåga att kombinera musikalisk innovation, teknisk skicklighet och genuin känsla för musik. På torsdag uppträder denna gränslösa brasilianska världsartist i en unik vårkonsert på Uppsala Gitarrfestivalen i Uppsala.

 

Rösten strålar av energi och sensibilitet och hennes gitarrspel är egensinnigt, uttrycksfullt och liknar ingen annans. Brasilianska Badi Assad är i högsta grad en musikens äventyrerska med maximalt uttryck i fokus. I stället för att följa invanda mönster skapar hon ett helt eget och välsmakande sound av pop, jazz och traditionell brasiliansk musik.


Med en förening av exceptionellt virtuost gitarrspel, en förmåga att skapa utmanande slagverkssound med mun och mikrofon och en röst som uttrycker musikens innersta väsen är Badi Assad en märkvärdig och stark artist på den internationella musikscenen. Hon kommer från en av Brasiliens mest kända musikerfamiljer där gitarren och den traditionella brasilianska musiken alltid varit utgångspunkten.

 

Men Badi har vågat gå vidare och ur traditionerna har hon utvecklat sin alldeles egna och mycket personliga stil. 
– Jag började med klassisk gitarr, övade och tillägnade mig den klassiska tekniken och repertoaren. Men med tiden kände jag att det inte var för mig. Mitt hjärta slog för etnisk musik och brasiliansk pop. Snart började jag också använda rösten och idag är essensen av det jag gör en mix av gitarrspel och olika sätt att använda min röst. Jag blandar eget material med traditionella melodier och skapar ett nytt brasilianskt sound, säger Badi Assad. 

 

Uppsala Internationella gitarrfestival med Klaus Pontvik i spetsen fortsätter att leverera musiker av högsta internationella klass och festivalen förstäker sin position som Nordens främsta samlingsplats för gitarrmusikälskare och proffesionella gitarrutövare.

 

 

 

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Recension: Nu på fredag släpper Uppsalabandet Almost Dead Men sitt debutalbum, A brilliant Future wasted growing up. Inte nog med att de lyckats skapa ett album som skulle kunna härstamma från 70-talet, de ger också ut albumet på vinyl.

Allt blir annorlunda med det nya coronaviruset för DJ, musiker och Zumbainstruktör Simon Monserrat. Den pågående pandemin påverkar musikbranschen och andra kringverksamheter.

Recension: Uppsalabon Markus Berjlund säger själv att han är en orolig själ. Det kan man även utläsa av titeln till det nya albumet "Om allting går åt helvete så ska du inte följa med". Albumet känns dock betydligt mer positivt än så och det är dessutom riktigt bra.

Recension: Det här är första gången vi spelar i Uppsala, berättar Slowgolds Amanda Werne från Katalins scen ett par låtar in i fredagens konsert. Så fantastiskt ställe! lägger hon till. Det tycks som att uppskattningen är ömsesidig och att många i publiken länge sett fram emot att se och höra Slowgold här.

Recension: Pianisten Emil Ingmar har nyligen släppt sitt första album som han kallar "Karlavagnen. Ett album som innehåller tolv originalkompositioner av den Värmlandsbördige Uppsalabon.

Recension: Den 29 årige kanadensaren Joe Nolan är inne i en väldigt kreativ och produkriv fas. Hans senaste album som släpptes för någon vecka sedan heter Drifters.

Recension: Uppsalaaktuella Slowgold släppte nyligen sitt nya album, Aska. På fredag 6 mars kommer de till Katalin.

Recension: Den mycket hyllade föreställningen " Kvinnan som är jag" med Lisa Nilsson på UKK, var i det närmaste utsåld, vilket fick stor effekt på applåder, allsång och skratt.

Recension: Två artister med stora influenser från soulmusiken uppträdde på Katalins Klubb Uffe på tisdagskvällen. Liz Brasher från Memphis och Jesper Lindell från Ludvika.

Recension: Under tisdagen var det terminspremiär för Klubb Uffe, tisdagsklubben där Katalin i samarbete med eldsjälarna på Rootsy Music presenterar begåvade men mindre namnkunniga artister inom den spretiga genren Americana.