Skriv ut denna sida
Sabaton på UKK december 2012. (Foto: Annette Bohlin) Sabaton på UKK december 2012. (Foto: Annette Bohlin)

Sabaton till Uppsala i sommar

2013-12-10 - 00:38

Nu står det klart att det blir en ny rockfest på Vaksalatorg i sommar, metalbandet Sabaton gör en sverigeturné och kommer till Uppsala.

 

Sabaton har varit sparsamma med spelningar i Sverige bortsett från den klubbturné man hade 2012 bara månader efter bandets splittring. Man kom tillbaka efter splittringen i början av 2012 och var bättre än någonsin, 2013 fick man ta emot Rockbjörnen för bästa liveband i genren Metal/Hårdrock.

 

Man har länge velat göra en utomhusturné i landet och efter två års planerande står det nu klart att Uppsalaborna får chansen att se bandet på Vaksalatorg den 21 augusti 2014. Bandet gör en utomhusturné med totalt nio stopp, turnén inleds den 31 juli på Nösnäsvallen i Stenugsund och avslutas den 23 augusti på Mariebergsparken i Karlstad.

 

Senast Sabaton spelade i Uppsala var i början av december 2012, då för ett fullsatt UKK (nedre planet).

Läs Uppsalanyheters recension från den konserten ----> Recension Sabaton i Uppsala 2012

 

Biljetterna till sommarens utomhusturné släpps den 13 december.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Recension: Monsi y su Salsa, dvs Simon Monserrat, har som Uppsalanyheter tidigare har beskrivit, en produktiv period i studion. På fredag den 4 december 2020 är det släpp av två singlar som kompletterar hela albumet ” Salsa pal Bailador”, vilket betyder Salsa för dansaren.

Rock på svenska? För inte det tankarna till mjukrockare som Tommy Nilsson, Freda’ och Per Gessle? Må så vara, men den uppfattningen kanske kommer att ändras hos Uppsalapubliken framöver, då gruppen Urtidsdjur nu släpper sin första LP.

Recension: Releasepartyt på Reginateatern i onsdags blev inställt pga covid-19, men Beat Funktions låt ”Green Man” släpps idag fredag den 13 november i en ny fräsch tolkning av Maiah Lay och Henry Bowers.

Recension: Idag fredag 6 november släpper Ismael sitt nya album Doggerland, tyvärr ställer Covid-19 situationen till det för den planerade spelningen på Katalin i helgen.

Recension: Under artistnamnet ”Monsi y su salsa” släpper Simon Monserrat ”Abreme la puerta de tu corazon” den 31 oktober, samtidigt som 3D-animerade videon av Alejandro design från Venezuela (Alejandro Colmenarez).

Uppsalaborna trängs i city. Duo Vindöga går på avstånd från varandra på fält och i skogar runt Uppsala, bärande på en kontrabas. De spelar låten Den avskalade hösten - avskalad på ett alldeles särskilt sätt i den märkliga tid vi lever just nu.

Recension: Höstens andra Klubb Uffe-kväll på Katalin bjöd på en kokande gryta med musik kryddad med stark sås eller Sauce Piquante som den unge fransmannen Theo Lawrence senaste album heter.

På tisdag kommer en stigande stjärna från Frankrike till Klubb Uffe och Katalin. Theo Lawrence beskrivs som en artist med jordig okomplicerad pop som har djupa rötter i den amerikanska myllan.

Årets vinnare av The International Young Talent Competition har utsetts i samband med den 17:e upplagan av Uppsala Internationella Gitarrfestival.

Recension: Den tredje och sista dagen för årets gitarrfestival dedikerades till unga talanger från olika länder.