Skriv ut denna sida
Det stod mellan Erik och Sandra om vem som skulle lämna Idol 2013. Foto: Peter Bohlin, arkiv) Det stod mellan Erik och Sandra om vem som skulle lämna Idol 2013. Foto: Peter Bohlin, arkiv)

Sandra utslagen ur Idol 2013

2013-11-15 - 23:24

Sandra röstades ut från Idol 2013 när musiktävlingens åttonde delfinal avgjordes på fredagskvällen.

 

När det tre främsta som gått vidare från kvällens röstning var klara stod Sandra och Erik kvar på scenen, en av dem skulle tvingas att lämna tävlingen där och nu.

Sandra som har hängt löst tidigare i tävlingen tycktes ha stärkt sina aktier de senaste två deltävlingarna, det räckte dock inte för en fortsättning när svenska folket hade röstat färdigt. Hela omröstningen var mycket jämn enligt programledarna.

 

Sandra framförde de två låtarna Fast Car av Tracey Chapman och No one av Alicia Keys, en intervju med Sandra kommer här på Uppsalanyheter under lördagen.

 

Peter Bohlin
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Recension: Höstens andra Klubb Uffe-kväll på Katalin bjöd på en kokande gryta med musik kryddad med stark sås eller Sauce Piquante som den unge fransmannen Theo Lawrence senaste album heter.

På tisdag kommer en stigande stjärna från Frankrike till Klubb Uffe och Katalin. Theo Lawrence beskrivs som en artist med jordig okomplicerad pop som har djupa rötter i den amerikanska myllan.

Årets vinnare av The International Young Talent Competition har utsetts i samband med den 17:e upplagan av Uppsala Internationella Gitarrfestival.

Recension: Den tredje och sista dagen för årets gitarrfestival dedikerades till unga talanger från olika länder.

Recension: Först ut denna festivals andra kväll är den begåvade fingerspels-gitarristen Emil Ernebro. Han kommer ingalunda att vara ensam på scenen hela kvällen utan bjuder in flera av sina vänner.

Recension: Den första kvällens andra konsert på Uppsala Internationella Gitarrfestival bjöd på gitarrduon The Gothenburg Combo bestående av David Hansson och Thomas Hansy. Deras gäster bestod av sångerskan Lina Nyberg och gitarristerna Susanna Risberg och David Stackenäs.

Recension: Det är ju på många sätt en annorlunda festival i år på grund av den rådande Coronapandemin, som dessutom ökar för fullt i Uppsala vid denna tidpunkt. Det känns därför betryggande att avnjuta festivalens öppningskväll digitalt, om än tråkigare.

Uppsala Internationella Gitarrfestival är precis som allting annat annorlunda detta Coronans fördömda år. Istället för att ställa in kör Klaus Pontvik, Stefan Löfvenius och company på, men i ett mindre format och under temat "Made in Sweden".

Recension: Intimitet och absolut närvaro – trots rådande restriktioner. Det råder ingen tvekan om att ett fanns ett uppdämt behov av mötet mellan musik och människor när brittiska Our Man In The Field klev upp på Katalins stora scen på tisdagkvällen, i ett samarrangemang av Klubb Uffe och Rootsy.

Tisdag 29 september är Rootsy och Klubb Uffe tillbaka på Katalin. Först ut är skivaktuelle Our Man In The Field, artistnamnet för den brittiske låtskrivaren Alexander Ellis som gör sin första Skandinavienturné.