Skriv ut denna sida
Sandra Wikström en av fem deltagare kvar i Idol. (Foto: Noél Johansson) Sandra Wikström en av fem deltagare kvar i Idol. (Foto: Noél Johansson)

Sandra Wikström: Känns som revansch ikväll

2013-11-09 - 07:51

Sandra Wikström, 23 år, från Uppsala tog sig vidare i den sjunde fredagsfinalen. Hon är nu en av dem fem finalisterna och ett steg närmare finalen och titeln Idol 2013.

 

Svenska hits var temat inför den sjunde fredagsfinalen då idolerna skulle framföra inte bara en utan två låtar, en svensk klassiker och en svensk hit från de senaste åren. Sandra framförde låtarna Öppna din dörr med Tommy Nilsson och Händerna mot himlen med Petra Marklund. Hon fick riktigt bra kritik från både Anders Bagge och Laila Bagge Wahlgren.”Det bästa du gjort i idol hittills” tyckte Laila om framträdandet av Petra Marklunds låt.

 

Topp 5, hur känns det?

-Känns otroligt bra, det kändes som jag tog revansch ikväll.

 

Är du nöjd med dina framträdanden ikväll?

-Ja, jag är lika nöjd med båda. Det är väldigt olika låtar och det kändes bra att börja med en lugn och skön låt och sen avsluta med att dra igång lite, dansa och få igång publiken.

 

Men hur laddar man om från juryns kommentarer, tex kritiken från Bard?

-Man försöker ju först ta in det dem säger, jag blev lite sårad och nästan lite arg av Bards kommentar efter första uppträdandet men så tar jag med det till nästa framträdande så det blev nästan lite positivt ändå. Jag vet inte, man får ta ut det juryn säger som är bra och det man kan ta in och ändra på.

 

Ser att du har blivit mycket mer självsäker och trygg i dig själv, hur har den här idolresan påverkat dig?

-Jag har blivit starkare som person, lärt känna mig själv och hur jag hanterar stress. Det påminner om en skola man lär sig något nytt varje dag.

 

Ni, idoldeltagare, verkar ha kommit varandra nära, hur mycket umgås ni mellan fredagsfinalerna?

-Vi är nästan som en familj, vi äter ihop, åker överallt tillsammans och ibland övar vi ihop. Nu när vi är så få kvar slappnar man av mer, visst man blir mer och mer tävlingsinriktad men vi känner varandra mycket bättre nu så vi behöver inte hänga jämt utan man kan ta lite egen tid och fokusera.

 

Sista frågan, allt har gått så sjukt fort har du hunnit förstå vad som händer?

-Nej har nog inte fattat det själv än, man är ju en offentlig person nu. Allt har gått riktigt fort och man lever i det, hinner knappt tänka så mycket men jag tycker fortfarande att jag är mig själv hela tiden.

 

Inför den åttonde fredagsfinalen är idolerna nu bara fem kvar då Matilda Melin fick lämna tävlingen denna fredagsfinal, kvar är fem artister som tävlar om att få stå i finalen i globen den 6 december 2013.

 

Sofia Mattsson

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Recension: För ett par dagar sedan hade jag inte hört talas om varken amerikanskan Hayley Reardon eller britten Ryan O'Reilly. På onsdagskvällen fick jag ett meddelande från en vän i Stockholm "Ser just ett par singer-songwriters som kommer till Uppsala imorgon, du måste gå".

Recension: I dag vet nästan alla vem vem Plura är. Har man inte haft något tidigare intresse för Eldkvarns musik, har man förmodligen mött honom som tv-kock, mer eller mindre påklädd på överkroppen, eller i någon av de andra tv-produktioner han medverkat i. Eller i tidningsrubriker om kokain och annat. När han under lördagskvällen i sällskap med en trio musiker intog scenen på Katalin var det dock låtmakaren och sångaren Plura som stod i centrum.

På tisdag 10 september kör Klubb Uffe igång igen på Katalin. Först ut för säsongen är australiensaren William Crighton och hans band. Som grädde på moset kommer också amerikanen Dave Rosewood och startar upp kvällen med en solospelning.

Recension: Det har gått drygt fem år sedan Jill Johnson beslöt att ta med den något kantstötta countrysångaren Doug Seegers i sitt tv-program. Succén var omedelbar. Sedan dess har Seegers hunnit med flera besök i Uppsala. Under fredagen var det dags igen. Då mötte en laddad Doug Seegers och hans band den förväntansfulla publiken på Katalin.

Recension: Himlen hade öppnat sig när Sirius mötte IFK Norrköping på Studenternas IP under söndagseftermiddagen. Tunga moln låg kvar över Uppsala, men till Amanda Ginsburgs spelning i Parksnäckan hade regnet tillfälligt upphört. Den publik som trotsat vädret och tagit sig till Parksnäckan fick 80 mycket trevliga minuter jazz och visa.

Recension: Efter flera regnskurar under dagen kom solen och energin fram denna fredagskväll med Sarah Dawn Finer på Parksnäckan.

Recension: Ylva Eriksson och Hanna Enlöf som tillsammans är Good Harvest fyllde Öregrund kyrka, på fredagskvällen. Det gjorde de inte bara med sin välljudande musik utan också med publik.

Recension: Med värme och energi förtrollade systrarna Megan och Rebecca Lovell i Larkin Poe Parksnäckans publik. Deras sätt att blanda upp blues med modernare tongångar ger dem en originalitet och deras publikkontakt är i en klass för sig.

På reggaefestivalens andra dag började programmet med yoga klockan två på eftermiddagen och avslutades med Alpha Blondy efter midnatt. Själv kom jag till festivalområdet vid Fyrishov strax innan klockan fem. Redan vid entrén stod det klart att det var avsevärt många fler som sökt sig dit än vid motsvarande tid dagen innan.

Uppsala reggaefestival är vid det här laget en institution i Uppsalas musik- och kulturliv. Festivalen har under åren ambulerat mellan ganska många platser. I år var man tillbaka på rätt centrala och lättillgängliga Fyrishov, där det en gång ska ha börjat. Själv har jag trots många år i staden och ett stort musikintresse aldrig besökt festivalen tidigare.