Skriv ut denna sida
Sandra Wikström en av fem deltagare kvar i Idol. (Foto: Noél Johansson) Sandra Wikström en av fem deltagare kvar i Idol. (Foto: Noél Johansson)

Sandra Wikström: Känns som revansch ikväll

2013-11-09 - 07:51

Sandra Wikström, 23 år, från Uppsala tog sig vidare i den sjunde fredagsfinalen. Hon är nu en av dem fem finalisterna och ett steg närmare finalen och titeln Idol 2013.

 

Svenska hits var temat inför den sjunde fredagsfinalen då idolerna skulle framföra inte bara en utan två låtar, en svensk klassiker och en svensk hit från de senaste åren. Sandra framförde låtarna Öppna din dörr med Tommy Nilsson och Händerna mot himlen med Petra Marklund. Hon fick riktigt bra kritik från både Anders Bagge och Laila Bagge Wahlgren.”Det bästa du gjort i idol hittills” tyckte Laila om framträdandet av Petra Marklunds låt.

 

Topp 5, hur känns det?

-Känns otroligt bra, det kändes som jag tog revansch ikväll.

 

Är du nöjd med dina framträdanden ikväll?

-Ja, jag är lika nöjd med båda. Det är väldigt olika låtar och det kändes bra att börja med en lugn och skön låt och sen avsluta med att dra igång lite, dansa och få igång publiken.

 

Men hur laddar man om från juryns kommentarer, tex kritiken från Bard?

-Man försöker ju först ta in det dem säger, jag blev lite sårad och nästan lite arg av Bards kommentar efter första uppträdandet men så tar jag med det till nästa framträdande så det blev nästan lite positivt ändå. Jag vet inte, man får ta ut det juryn säger som är bra och det man kan ta in och ändra på.

 

Ser att du har blivit mycket mer självsäker och trygg i dig själv, hur har den här idolresan påverkat dig?

-Jag har blivit starkare som person, lärt känna mig själv och hur jag hanterar stress. Det påminner om en skola man lär sig något nytt varje dag.

 

Ni, idoldeltagare, verkar ha kommit varandra nära, hur mycket umgås ni mellan fredagsfinalerna?

-Vi är nästan som en familj, vi äter ihop, åker överallt tillsammans och ibland övar vi ihop. Nu när vi är så få kvar slappnar man av mer, visst man blir mer och mer tävlingsinriktad men vi känner varandra mycket bättre nu så vi behöver inte hänga jämt utan man kan ta lite egen tid och fokusera.

 

Sista frågan, allt har gått så sjukt fort har du hunnit förstå vad som händer?

-Nej har nog inte fattat det själv än, man är ju en offentlig person nu. Allt har gått riktigt fort och man lever i det, hinner knappt tänka så mycket men jag tycker fortfarande att jag är mig själv hela tiden.

 

Inför den åttonde fredagsfinalen är idolerna nu bara fem kvar då Matilda Melin fick lämna tävlingen denna fredagsfinal, kvar är fem artister som tävlar om att få stå i finalen i globen den 6 december 2013.

 

Sofia Mattsson

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Recension: Nu på fredag släpper Uppsalabandet Almost Dead Men sitt debutalbum, A brilliant Future wasted growing up. Inte nog med att de lyckats skapa ett album som skulle kunna härstamma från 70-talet, de ger också ut albumet på vinyl.

Allt blir annorlunda med det nya coronaviruset för DJ, musiker och Zumbainstruktör Simon Monserrat. Den pågående pandemin påverkar musikbranschen och andra kringverksamheter.

Recension: Uppsalabon Markus Berjlund säger själv att han är en orolig själ. Det kan man även utläsa av titeln till det nya albumet "Om allting går åt helvete så ska du inte följa med". Albumet känns dock betydligt mer positivt än så och det är dessutom riktigt bra.

Recension: Det här är första gången vi spelar i Uppsala, berättar Slowgolds Amanda Werne från Katalins scen ett par låtar in i fredagens konsert. Så fantastiskt ställe! lägger hon till. Det tycks som att uppskattningen är ömsesidig och att många i publiken länge sett fram emot att se och höra Slowgold här.

Recension: Pianisten Emil Ingmar har nyligen släppt sitt första album som han kallar "Karlavagnen. Ett album som innehåller tolv originalkompositioner av den Värmlandsbördige Uppsalabon.

Recension: Den 29 årige kanadensaren Joe Nolan är inne i en väldigt kreativ och produkriv fas. Hans senaste album som släpptes för någon vecka sedan heter Drifters.

Recension: Uppsalaaktuella Slowgold släppte nyligen sitt nya album, Aska. På fredag 6 mars kommer de till Katalin.

Recension: Den mycket hyllade föreställningen " Kvinnan som är jag" med Lisa Nilsson på UKK, var i det närmaste utsåld, vilket fick stor effekt på applåder, allsång och skratt.

Recension: Två artister med stora influenser från soulmusiken uppträdde på Katalins Klubb Uffe på tisdagskvällen. Liz Brasher från Memphis och Jesper Lindell från Ludvika.

Recension: Under tisdagen var det terminspremiär för Klubb Uffe, tisdagsklubben där Katalin i samarbete med eldsjälarna på Rootsy Music presenterar begåvade men mindre namnkunniga artister inom den spretiga genren Americana.