Skriv ut denna sida
Sandra Wikström en av fem deltagare kvar i Idol. (Foto: Noél Johansson) Sandra Wikström en av fem deltagare kvar i Idol. (Foto: Noél Johansson)

Sandra Wikström: Känns som revansch ikväll

2013-11-09 - 07:51

Sandra Wikström, 23 år, från Uppsala tog sig vidare i den sjunde fredagsfinalen. Hon är nu en av dem fem finalisterna och ett steg närmare finalen och titeln Idol 2013.

 

Svenska hits var temat inför den sjunde fredagsfinalen då idolerna skulle framföra inte bara en utan två låtar, en svensk klassiker och en svensk hit från de senaste åren. Sandra framförde låtarna Öppna din dörr med Tommy Nilsson och Händerna mot himlen med Petra Marklund. Hon fick riktigt bra kritik från både Anders Bagge och Laila Bagge Wahlgren.”Det bästa du gjort i idol hittills” tyckte Laila om framträdandet av Petra Marklunds låt.

 

Topp 5, hur känns det?

-Känns otroligt bra, det kändes som jag tog revansch ikväll.

 

Är du nöjd med dina framträdanden ikväll?

-Ja, jag är lika nöjd med båda. Det är väldigt olika låtar och det kändes bra att börja med en lugn och skön låt och sen avsluta med att dra igång lite, dansa och få igång publiken.

 

Men hur laddar man om från juryns kommentarer, tex kritiken från Bard?

-Man försöker ju först ta in det dem säger, jag blev lite sårad och nästan lite arg av Bards kommentar efter första uppträdandet men så tar jag med det till nästa framträdande så det blev nästan lite positivt ändå. Jag vet inte, man får ta ut det juryn säger som är bra och det man kan ta in och ändra på.

 

Ser att du har blivit mycket mer självsäker och trygg i dig själv, hur har den här idolresan påverkat dig?

-Jag har blivit starkare som person, lärt känna mig själv och hur jag hanterar stress. Det påminner om en skola man lär sig något nytt varje dag.

 

Ni, idoldeltagare, verkar ha kommit varandra nära, hur mycket umgås ni mellan fredagsfinalerna?

-Vi är nästan som en familj, vi äter ihop, åker överallt tillsammans och ibland övar vi ihop. Nu när vi är så få kvar slappnar man av mer, visst man blir mer och mer tävlingsinriktad men vi känner varandra mycket bättre nu så vi behöver inte hänga jämt utan man kan ta lite egen tid och fokusera.

 

Sista frågan, allt har gått så sjukt fort har du hunnit förstå vad som händer?

-Nej har nog inte fattat det själv än, man är ju en offentlig person nu. Allt har gått riktigt fort och man lever i det, hinner knappt tänka så mycket men jag tycker fortfarande att jag är mig själv hela tiden.

 

Inför den åttonde fredagsfinalen är idolerna nu bara fem kvar då Matilda Melin fick lämna tävlingen denna fredagsfinal, kvar är fem artister som tävlar om att få stå i finalen i globen den 6 december 2013.

 

Sofia Mattsson

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Mycket av Kulturnattens evenemang var digitalt, men för de som ville ta en nostalgitripp live med E-TYPE var Parksnäckan kvällens riktiga höjdare.

Vi sitter på parkbänkar längs Fyrisån i början av augusti för att Joakim Palm ska kunna presentera sig själv, sin musik och sitt album "Don't stop trying" som släpptes den 24 juli 2021.

Monsi y su salsa, släppte den 25 juni "Salsa choke na ma", featuring Joys & Papa Dee.

Kent Wennman och hans Rockabilly Quartet släppte nyligen en ny skiva med Elvislåtar som "the king" framförde live 1954-1955.

Recension: Monsi y su Salsa, dvs Simon Monserrat, har som Uppsalanyheter tidigare har beskrivit, en produktiv period i studion. På fredag den 4 december 2020 är det släpp av två singlar som kompletterar hela albumet ” Salsa pal Bailador”, vilket betyder Salsa för dansaren.

Rock på svenska? För inte det tankarna till mjukrockare som Tommy Nilsson, Freda’ och Per Gessle? Må så vara, men den uppfattningen kanske kommer att ändras hos Uppsalapubliken framöver, då gruppen Urtidsdjur nu släpper sin första LP.

Recension: Releasepartyt på Reginateatern i onsdags blev inställt pga covid-19, men Beat Funktions låt ”Green Man” släpps idag fredag den 13 november i en ny fräsch tolkning av Maiah Lay och Henry Bowers.

Recension: Idag fredag 6 november släpper Ismael sitt nya album Doggerland, tyvärr ställer Covid-19 situationen till det för den planerade spelningen på Katalin i helgen.

Recension: Under artistnamnet ”Monsi y su salsa” släpper Simon Monserrat ”Abreme la puerta de tu corazon” den 31 oktober, samtidigt som 3D-animerade videon av Alejandro design från Venezuela (Alejandro Colmenarez).

Uppsalaborna trängs i city. Duo Vindöga går på avstånd från varandra på fält och i skogar runt Uppsala, bärande på en kontrabas. De spelar låten Den avskalade hösten - avskalad på ett alldeles särskilt sätt i den märkliga tid vi lever just nu.