Skriv ut denna sida
Sandra Wikström en av fem deltagare kvar i Idol. (Foto: Noél Johansson) Sandra Wikström en av fem deltagare kvar i Idol. (Foto: Noél Johansson)

Sandra Wikström: Känns som revansch ikväll

2013-11-09 - 07:51

Sandra Wikström, 23 år, från Uppsala tog sig vidare i den sjunde fredagsfinalen. Hon är nu en av dem fem finalisterna och ett steg närmare finalen och titeln Idol 2013.

 

Svenska hits var temat inför den sjunde fredagsfinalen då idolerna skulle framföra inte bara en utan två låtar, en svensk klassiker och en svensk hit från de senaste åren. Sandra framförde låtarna Öppna din dörr med Tommy Nilsson och Händerna mot himlen med Petra Marklund. Hon fick riktigt bra kritik från både Anders Bagge och Laila Bagge Wahlgren.”Det bästa du gjort i idol hittills” tyckte Laila om framträdandet av Petra Marklunds låt.

 

Topp 5, hur känns det?

-Känns otroligt bra, det kändes som jag tog revansch ikväll.

 

Är du nöjd med dina framträdanden ikväll?

-Ja, jag är lika nöjd med båda. Det är väldigt olika låtar och det kändes bra att börja med en lugn och skön låt och sen avsluta med att dra igång lite, dansa och få igång publiken.

 

Men hur laddar man om från juryns kommentarer, tex kritiken från Bard?

-Man försöker ju först ta in det dem säger, jag blev lite sårad och nästan lite arg av Bards kommentar efter första uppträdandet men så tar jag med det till nästa framträdande så det blev nästan lite positivt ändå. Jag vet inte, man får ta ut det juryn säger som är bra och det man kan ta in och ändra på.

 

Ser att du har blivit mycket mer självsäker och trygg i dig själv, hur har den här idolresan påverkat dig?

-Jag har blivit starkare som person, lärt känna mig själv och hur jag hanterar stress. Det påminner om en skola man lär sig något nytt varje dag.

 

Ni, idoldeltagare, verkar ha kommit varandra nära, hur mycket umgås ni mellan fredagsfinalerna?

-Vi är nästan som en familj, vi äter ihop, åker överallt tillsammans och ibland övar vi ihop. Nu när vi är så få kvar slappnar man av mer, visst man blir mer och mer tävlingsinriktad men vi känner varandra mycket bättre nu så vi behöver inte hänga jämt utan man kan ta lite egen tid och fokusera.

 

Sista frågan, allt har gått så sjukt fort har du hunnit förstå vad som händer?

-Nej har nog inte fattat det själv än, man är ju en offentlig person nu. Allt har gått riktigt fort och man lever i det, hinner knappt tänka så mycket men jag tycker fortfarande att jag är mig själv hela tiden.

 

Inför den åttonde fredagsfinalen är idolerna nu bara fem kvar då Matilda Melin fick lämna tävlingen denna fredagsfinal, kvar är fem artister som tävlar om att få stå i finalen i globen den 6 december 2013.

 

Sofia Mattsson

Uppsalanyheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Recension: Både Among Lynx, med rötterna i Uppsala, och Lisa Lystam Family Band har under hösten släppt nya album. På lördag den 16 november kommer båda banden att sätta Katalin i gungning. Efter att ha lyssnat på deras nya skivor så höjs mina förväntnigar. Båda utgivningarna håller en genomgående hög standard. Dessutom är båda banden sådana som ska upplevas live.

Recension: Säsongens sista Klubb Uffe spelning på Katalin bjöd på massor av musik och fina röster. Mikaela Finne med rötterna i finska Österbotten inledde kvällen innan huvudakten Mipso från North Carolina. Det blev verkligen en helkväll och den relativt stora skara som tagit sig ut i november-rusket var mycket entusiastisk.

Recension: För en kort tid sedan släpptes Ables fjärde album "Holding On / Letting Go". Uppsalanyheters musikskribent Pär Dahlerus har lyssnat på skivan och fick en pratstund md Johan Gille som var med och startade bandet redan 1993.

På tisdag 12 november blir det säsongsavslutning på Klubb Uffe i Katalins lokaler. Det blir en klubbspelning med det amerikanska bandet Mipso och Mikaela Finne som har sina rötter i finska Österbotten som kliver upp först på scenen.

Recension: Ramón "Moncho" Monserrat från Uppsala, släpper albumet "Fokus" fredagen den 8 november. Uppsalanyheter har tidigare skrivit om hans musicerande i Löst Folk och i Melodifestivalen 2018 med låten "Cuba Libre".

Peter, Bruno & Matilda är sedan den 4 oktober ute på en två månader lång turné som avslutas i Norrköping den 23 november. I torsdags besökte de fyra multiinstrumentalisterna Uppsala och UKK.

Recension: Det amerikanska bandet Ward Hayden and The Outliers förgyllde en höstlik tisdagskväll på Katalins, Klubb Uffe.

Recension: På lördagskvällen fick Uppsala och UKK besök av Woodstock när en rad mer eller mindre kända artister hyllade 50-års jubileet av den stora Woodstock-festivalen.

Recension: På torsdagskvällen landade Robert Wells och hans stora produktion Rhapsody in Rock på Fyrishov. En stor publik bjöds på mycket underhållande musik av olika kategorier.

Under den gångna helgen genomfördes den 15:e upplagan av Uppsala Internationella Gitarrfestival, Uppsalanyheters fotograf Morgan Jansson delar här med sig av sina bilder från festivalen - del 3.